Γιατί στην Ελλάδα δεν βλέπουμε κόρες να γίνονται Πρωθυπουργοί;

Στιγμιότυπο οθόνης 2026-01-17 091336.png

Τέτοιες γυναίκες εννοείται τις θέλουμε στην πολιτική (αν και η Μελονάρα το χάλασε λίγο)...
Πάντως Ιταλία - Ιαπωνία, αν βγει μία αντίστοιχη και στη Γερμανία, θα ξυπνήσουν όμορφες αναμνήσεις μετά...:P

Τελευταία επεξεργασία:
Αναρωτιέμαι πως ζήτε κάποιοι με τόσο εκτεταμένη γνωστική ασυμφωνία.
Εδώ οι φεμινίστριες ομιλούν για πατριαρχία στη δύση και ταυτόχρονα κάνουν κλαρίνα στον μουσουλμάνο άντρα, εκείνη η γνωστική ασυμφωνία δεν σε έκανε εντύπωση;
Άσχετο, αλλά ζήτε; Στάνταρ της θεωρητικής.

Αναρωτιέμαι πως ζήτε κάποιοι με τόσο εκτεταμένη γνωστική ασυμφωνία.
Δεν πρόκειται περί γνωστικής ασυμφωνίας.
Ανήκει στις υποδιαίρεσεις του κανόνα και όχι στις εξαιρέσεις.

Σε κόλλησα...:)
-------------------------

Πάρ' το λίγο πιο χαλαρά... Λέω τώρα εγώ...

Σε κόλλησα
Σωστό δεν είναι γραμματικά; :worry:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Στάνταρ της θεωρητικής
Ούτε καν, υγείας ήμουν απλά διαβάζω πολύ.
κάνουν κλαρίνα στον μουσουλμάνο άντρα
Two wrongs don't make one right. Δεν δύναται να είσαι υπέρ δυνάμεων Άξονα + Έλληνας με αυτά που μας έκαναν. Ή/και Χριστιανός με αυτά που έκαναν.

Σωστό δεν είναι γραμματικά; :worry:
Αν θυμάμαι καλά (γιατί έχει πολλά χρόνια που τα άφησα) το «ζήτε» είναι στα αρχαία με περισπωμένη. Για εμένα φυσικά είναι ορθότερο από το «ζείτε» που χρησιμοποιούμε σήμερα. Δεν ξέρω γιατί τα άλλαξαν αλλά θα έπρεπε να είχαμε κρατήσει κατά τη γνώμη μου την υποτακτική τουλάχιστον με την παλαιά μορφή και να λέμε «ζει» στην οριστική αλλά «να ζή» στην υποτακτική... Τέλος πάντων, ας τα πει η @Λένω που είναι και πιο γραμματιζούμενη.
Two wrongs don't make one right. Δεν δύναται να είσαι υπέρ δυνάμεων Άξονα + Έλληνας με αυτά που μας έκαναν. Ή/και Χριστιανός με αυτά που έκαναν.
Μεγάλη συζήτηση, αλλά στην πραγματικότητα ένας σωστός Χριστιανός δεν μπορεί να υποστηρίζει καμία πολιτική πεποίθηση αν το ξεψαχνίσουμε.

;

Είπα ότι η ελευθερία είναι ο νόμος της ζούγκλας θεωρητικά και της αξιοκρατίας
Η ελευθερια ειναι αξιοκρατικη, αλλα οχι ο νομος της ζουγκλας. Αν το σκεφτεις περα απο την επιφανεια, και ξεφυγεις απο την λογικη οτι καταληγει στην ασυδοσια και το να κανει ο καθενας οτι θελει, θα πρεπει να καταληξεις σε Universal αρχη, δηλαδη αυτη που βασιζεται στις αμοιβαια εθελοντικες σχεσεις και την ιδιωτικη περιουσια για να οριζει πυομπορεις να ασκησεις εξουσια
Γενικοτερα, δεν ξερω γιατι εχετε βγαλει το συμπερασμα πως ο ελεθερια οριζεται στο πως μπορεις να φερεσαι οταν εισαι μονος σε ενα απομονωμενο νησι

Αλλιώς θα πρέπει να έχει τα μέσα πχ εκπαίδευση , ισότητα ευκαιριών ( άρα ένας παρασιτισμός αναγκαστικά από το κράτος) για να είναι ο ανταγωνισμός πιο ελεύθερος .
Εεεε, οχι? Πως προκυπτει οτι ο ανταγωνισμος, ειδικα μεσω του κρατους, ειναι πιο ελευθερος? Και πολυ περισσοτερο οτι ειναι οκ να καταπατηθει η ελευθερια των αλλων για να επιτευχθει?

Το να δουλεύω για τις 3 και 60 δεν το λες και ''εθελοντικές σχέσεις'', ανάγκη έχω και το κάνω .
Μια χαρα εθελοντικη σχεση ειναι, ποια ελευθερια σου παραβιαζεται? Αν δεν σου αρεσει, πηγαινε αλλου, ανεπτυξε skills, ξανασκεψου τις αναγκες σου.

Αλλιώς είναι σαν έχεις ''10 kg ελευθερίας ''και να αναδιανέμεις εσύ όπως σου αρέσει τις ελευθερίες, δηλαδή οι έχοντες ας πάρουν τα 10 kg και οι άλλοι ας πάρουν το μηδέν και αυτό το λεμε ελευθερία .
Κανεις λαθος, ειχεις μια universal αρχη και την εφαρμοζεις με τον ιδιο τροπο σε ολους. Αυτο που θεμελιωδως αδυνατεις να καταλαβεις ειναι πως δεν περιστρεφονται ολα γυρω απο αυτο που θελεις / σου αρεσει, αλλα υπαρχει και μια αλλη πλευρα, που πρεπει να συμφωνησει μαζι σου για να προχωρησει η συνεργασια σας. Οπως εσενα σου αρεσει να μπορεις να πεις οχι σε καποιον, το ιδιο ισχυει και για την αλλη πλευρα. Ναι, θα ακουσεις καποιες φορες οχι, αλλα so fucking what?
Ολα αυτα, επισης, μην τα εξεταζεις σε "ενα κενο", αλλα συγκρινε τα με τι εναλλακτικες προτεινεις, στο ιδιο σεναριο ομως. Δεν σου αρεσει ο μισθος σου στην δουλεια που εχεις? Πηγαινε αλλου, μπορεις να το κανεις σε ενα περιβαλλον ελευθεριας. Ρωτα ομως και τον μεσο εργαζομενο στην Β. Κορεα αν μπορει να το κανει. Γενικοτερα, αν εισαι οκ να μην υπαρχει ελευθερια, οκ κανε το, απλα μην θεωρεις και δεδομενο οτι θα εισαι εσυ συνεχεια αυτη που θα οριζει τους κανονες (και θα φοραει την αρβυλα για να παταει κατω οποιον διαφωνει)

Για το άλλο τι να πω , αν οι άντρες είναι καλύτεροι στην ηγεσία να παίρνουν τις θέσεις και το πλούτο; ε ας τα παρουν , εγώ τι να πω:wacko:

Απλά δεν το ξέρουμε κιόλας, πχ η γυναίκα έχει και θέμα με τη μητρότητα , θα είναι ένα βήμα πίσω από το άντρα στη ''καριέρα'' . Δεν είναι θέμα ικανότητας.
Ειναι λιγο ηξεις αφήξεις αυτο που μου λες, δηλαδη ναι οκ μπορει να ισχυει, δεν το ξερουμε ομως , αλλα δεν ισχυει κιολας. Αν δεν ξερουμε ομως για τους αντρες αν αξιζουν αυτες τις θεσεις, πως ξερουμε οτι οι γυναικες τις αξιζουν, ή ακομα καλυτερα, πρεπει να τις δωσουμε σε αυτες ή το αν το θελουν κιολας?
Αυτο που θελω να πω ειναι το εξης: εχουμε βρει μια παρα πολυ βολικη εξηγηση για ολες τις διαφορες μεταξυ ανδρων-γυνακων, τα παταμε ολα στον σεξισμο και αυτο μεταφραζεται οτι πρεπει να χαριζονται τεχνιτα θεσεις ισχυος σε γυναικες. Χωρις απολυτως καποια ουσιωση δικαιολογια, και πολυ περισσοτερο χωρις να εξεταζουμε τελικα τι πετυχαινουμε με αυτο, βασει καποιας αοριστης και αυθαιρετης υποθεσης οτι ολα πρεπει να ειναι "ισα" (ΤΜ). Πρεπει να εχουμε περισσοτερες γυναικες, απλα για να εχουμε περισσοτερες γυναικες. Τι προσεφερε αυτο πχ στην πολιτικη, ή ακομα καλυτερα, το θα χαθει αν αυριο δεν θα μπορουν να συμμετεχουν? Κα για να ειμαι ξεκαθαρος, δεν ειναι προβλημα του φεμινισμου, ειναι προβλημα την καθυστερημενης αντιληψης του κοσμου που εχει ο σοσιαλισμος, του οποιου ο φεμινισμος ειναι παρακλαδι - τα ιδια προβληματα υπαρχουν και στην ερμηνεια σχεσεων ντοπιων και μεταναστων μεσω του σοσιαλισμου
Ειμαστε διαφορετικοι, που σημαινει οτι το αποτελεσμα μας θα ειναι διαφορετικο, και δεν ειναι ολα σεξισμος. Το ποιο ειναι το σημειο ισορροπιας, ας αποδειχτει στην πραξη, μεσω αξιοκρατιας, βασει του τι μπορει και θελει ο καθενας να κανει. Ενα μεγαλο κακο που εφερε ο φεμινισμος ειναι οτι οριζει την αξια των γυναικων βασει το πως κρινονται οι ανδρες

Τελευταία επεξεργασία:
Back