Για μία "ρήξη" με την ιστορία

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.
Πρόσκληση-πρόκληση: Ελάτε "να γράψουμε την Ιστορία, απ' το αποτέλεσμά" της! Με σχόλια, "θέσεις" και "αντιθέσεις", αλλά να έχουν και κάποια συνάφεια με την "κοινή λογική" του παρόντος: "εκ του αποτελέσματος", που λέμε!

Τίτλος του θέματος, θα μπορούσε να ήταν:
«Eurostaniland 1945-2004»: Ρυθμίσεις και απορυθμίσεις ενός «εθνικο-κρατικού ζητήματος»[Αποσπάσματα, από τον προσωπικό φάκελο ενός «μεσαίου γραφειοκράτη των Βρυξελών» και παρεπόμενα]:


Το σύνδρομο της Μήδειας


«Η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της»!
Κουβέντα πολυλάλητη, στίγμα της μεταπολεμικής μας «εθνικής αυτοσυνειδησίας», κατά έναν παράδοξο τρόπο έχει σχεδόν πάντα, και την επιβεβαιωτική της απόληξη: «Οι Έλληνες, μόνον έξω από την Ελλάδα μεγαλουργούν»!
Η ιστορική διαστροφή όμως αποκαλύπτεται σήμερα. Το παρόν και το σχεδόν βέβαιο μέλλον της χώρας μας, εξελίσσονται θαρρείς ως ανταπόκριση της ιστορίας στην ελληνική αυτή «λαϊκή αλήθεια». Με τη ρεαλιστική προφητεία, ότι τουλάχιστον για τα επόμενα «εκατό χρόνια» η «Παγκοσμιοποίηση» θα είναι εν ισχύει, (τότε) είναι απόλυτα βέβαιο και «μαθηματικά διαπιστωμένο»: μέχρι το 2034, η σημερινή Ελληνική Επικράτεια δεν θα είναι εθνική, από αστικο-ιδιοκτησιακή άποψη, αλλά πολυ-πολυεθνική. Όπως λέμε, «πολυ- πολιτισμική»!
Ίσως βέβαια μέχρι τότε, από την «παλιά Ελλάδα»-την πριν το 2014!- να έχει μείνει η «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», αν όχι και η «Τράπεζα της Ελλάδος», συνεπικουρούμενη από την «Ένωση Ελληνικών Τραπεζών». Τώρα, τι νόημα θα έχουν οι «ελληνικές τράπεζες», χωρίς «εθνικά νομίσματα»( όπως, «εθνική γη», «Δραχμή» και παρόμοια «νεοελληνικά»), «ένας θεός μόνον» θα μπορεί να το βρει. Πάντως «Ελλάδα», όπως την εννοούμε ακόμη σήμερα, δεν θα αποτελούν!
 

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.
Ρέκβιεμ ελληνικό: Η καύση των νεκρών

Τι πιο ευσεβές και στοιχειωδώς εύλογο να δικαιούμαστε όλοι οι άνθρωποι, από δύο τετραγωνικά μέτρα στο πρόσωπο της μάνας γης; Τουλάχιστον, μέχρι να λιώσει η ταλαίπωρη σάρκα μας, η τόσο καταφρονεμένη; Όχι, λένε οι «προοδευτικοί»(τους έμεινε απʼ την παλιά εποχή, να αυτοαποκαλούνται κι «αριστεροί»!) τα «υπολείμματα των ανθρώπων»(είναι οι περισσότεροι, και «δωρητές οργάνων»!) να ρίχνονται, στο πυρ το …εσώτερον!
Κι όμως, το να λιώνει η σάρκα των ανθρώπων στην αγκαλιά της μάνας γης ήταν τόσο ιερό, που ο Αβραάμ, ακτήμων εκείνο τον καιρό, ενώ οι Χετταίοι του παραχωρούσαν δωρεάν το «σπήλαιο Μαχπελάχ» και τον πέριξ αγρό, εκείνος επέμενε και πλήρωσε «τετρακόσιους σίκλους αργυρίου, παραδεκτού μεταξύ εμπόρων»[FONT=&quot][1][/FONT]προκειμένου να θάψει τη Σάρρα.
Εκείνο τον καιρό βέβαια- κάπου στα 2000-1900 π.Χ. το βάζουν σχεδόν όλοι οι «πιστοί» της «Βίβλου»- φαίνεται, ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου στοίχιζε κατά τους ζωντανούς, πολύ περισσότερο από την αξία της γης. Ο νεκρός άνθρωπος, συνέχιζε να έχει δικαιώματα μεταξύ των ζωντανών, τουλάχιστον μέχρι να ασπρίσουν να κόκαλά του. Όπως εκείνα των δεινοσαύρων που πιθανότατα συνάντησε, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο πρόσωπο της γης κι ο ίδιος!( Άλλον καημό εξάλλου, δεν είχε από τότε, παρά να αναπτύξει τη σύγχρονη βιοτεχνολογία, για να αναστήσει τους δεινόσαυρους!).
Τελικά, η ιστορία απέδειξε, ότι είχε δίκιο ο Αβραάμ. Η αξία της γης είναι κυμαινόμενη, από το μηδέν και μέχρι εκείνη του εκάστοτε αργυρίου. Ο θάνατος όμως; Είναι κι αυτός απλά μία «διακύμανση» της ζωής; Ένα κάτι, πριν την «καύση του πτώματος»; Ή μήπως κάποιοι εσταίτ της νέας εποχής, θα προτιμούσαν να μην μείνουν ούτε κόκαλα, των «ανθρώπων της παλιάς εποχής»; Γιατί δεν γίνεται να λησμονηθεί ότι, όσα σημαντικά γνωρίζουμε για ανθρώπους και δεινόσαυρους όλων των παλιών εποχών, από τα κάθε είδους κόκαλα τα μάθαμε. Κι όμως, η Ελλάδα εν προκειμένω, καθώς πεθαίνει ξανά μες στις διακυμάνσεις της ιστορίας, ετοιμάζεται να φτιάξει με δαπάνες των φορολογουμένων της κρεματόρια, για την καύση των περαιτέρω μελλοντικών πτωμάτων της!

[FONT=&quot][1][/FONT] Γέν κγ-16 τ.σ.
 

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.
Νέα Εποχή και Αξίες

Αν τα πρώτα δύο πολιτισμικά σοκ, που διαμόρφωσαν τον «ιστορικό άνθρωπο», ήταν αφενός η φωτιά κι αφετέρου ο τροχός, η προβαλλόμενη ήδη Νέα Εποχή, θα είναι προϊόν ενός τρίτου ανάλογου σοκ, χάρη στην ταχύτητα. Ήδη μπορούμε να ΘΕΩΡΉΣΟΥΜΕ, ότι η νέα αξία, που πανανθρώπινα πλέον γίνεται αποδεκτή, ως «θεμελιώδη», αποτελεί το άθροισμα, μία θερμίδας(ενέργεια) και μίας αχτίδας(φωτόνιο ή πληροφορία). Το κρίσιμο ίσως και θεμελιώδες ερώτημα, που θα δικαιούνταν να θέσουν οι όποιοι «Βιοηθικολόγοι», είναι, το αν ο «ιστορικός άνθρωπος» και ο πολιτισμός του, αντέχουν την … «ταχύτητα φωτός»!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top