Γρηγορόπουλος 2008 - Ρωμανός 2014

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,053 μηνύματα.
Μαθητής δε θα πει μόνο πάω κάθε μέρα σχολείο, κάνω τα μαθήματά μου και τέλος. Αυτή η ιδιότητα σε εντάσει και σε μια ευρύτερη κοινότητα που λέγεται "σχολείο". Και εφόσον είναι όλοι το ίδιο μαθητές και έχουν τα ίδια δικαιώματα ( και υποχρεώσεις ) μπορούν και ΠΡΕΠΕΙ να διεκδικούν ό,τι τους αναλογεί.......
Αν αυτά τα έγραφε κάποιος παππούς 80 ετών, θα τον δικαιολογούσα, όμως είσαι συνομήλικός μου, έχουμε τελειώσει το σχολείο πριν λίγα χρόνια, οπότε μου φαίνεται τουλάχιστον παράξενο το ότι έχεις ξεχάσει την πραγματικότητα και το ότι ο μαθητικός μικρόκοσμος έχει τους δικούς του νόμους. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από τους μαθητές να συμπεριφερθούν σαν μεγάλοι.
Πρώτα - πρώτα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, όλα τα παιδιά θεωρούν το σχολείο καταναγκασμό, οπότε κάθε ευκαιρία για να χαθεί το μάθημα είναι ευπρόσδεκτη. Ακόμα και τα λεγόμενα "φυτά" το δέχονται αυτό σιωπηρά καθώς μπορεί να τους αρέσει η σχολική τάξη, αλλά και αυτά παιδιά είναι και σε μια ανάπαυλα δεν αντιδρούν. Δεύτερον, οι "αξίες" στη μαθητική κοινότητα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές της "έξω" κοινωνίας. Ο μαθητής για να καταξιωθεί στα μάτια των συμμαθητών του πρέπει να είναι "μάγκας". Επίσης, είναι πολύ ισχυρή η λεγόμενη "αλληλεγγύη" μεταξύ των μαθητών. Ότι και να κάνει ο συμμαθητής αισθάνονται την υποχρέωση να τον καλύψουν, είτε κρύβοντας απουσίες του είτε μη προδίδοντας μια πράξη του, ακόμα και αν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό (π.χ. η κλοπή του κινητού ενός άλλου συμμαθητή). Διαφορετικά, θεωρούνται "καρφιά" και "εξορίζονται" από το σύνολο. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει και ο μαθητικός εκφοβισμός (bullying) ο οποίος μπορεί να είναι λεκτικός, με σωματική βία ή απλά απομόνωση.
Με βάση τους παραπάνω "νόμους" του σχολικού μικρόκοσμου εξηγείται πολύ εύκολα η διαδικασία έναρξης μιας κατάληψης ή αποχής. Την ξεκινάνε οι λίγοι και "γνωστοί" και ακολουθούν οι άλλοι που θέλουν να ανέβουν οι μετοχές τους στη σχολική κοινότητα. Οι υπόλοιποι δεν αντιδρούν καθώς (σαν παιδιά και αυτοί) βολεύονται με το να χάσουν μάθημα ή και φοβούνται να πουν "όχι". Το παίζουν "σιωπηρή πλειοψηφία" που αδιαφορεί και δεν συμμετέχει στις αποφάσεις, οπότε έχουν τη δικαιολογία απέναντι σε γονείς, καθηγητές και τον ίδιο τον εαυτό τους, ότι "όχι εμείς, οι άλλοι". Όλοι ξέρουν ότι οι καθηγητές ακόμα και αν τους απειλούν, δεν πρόκειται να τους το "κρατήσουν", οπότε και βαθμούς δεν θα τους κατεβάσουν και στις εκδρομές θα τους συνοδεύσουν. Έτσι "ψηφίζεται" και "αποφασίζεται" η κατάληψη.
Σε ότι αφορά τα αιτήματα και τα "αιτήματα" των καταλήψεων, δε νομίζω ούτε ότι οι καταλήψεις γίνονται για αυτά, ούτε ότι οι μαθητές αν ρωτηθούν ξέρουν να τα στηρίξουν. Ναι, θέλουν χαρτί υγείας στις τουαλέτες, όμως δε λένε ότι όσες φορές αυτό τοποθετήθηκε, μέσα σε μια ώρα ξετυλίχτηκε και γέμισε όλο το χώρο. Θέλουν πόμολα στις πόρτες, όμως δε λένε ποιοι συμμαθητές τους τα καταστρέφουν καθημερινά. Ζητάνε κατάργηση του Χ νόμου, αλλά δεν έχουν ιδέα τι λέει ο νόμος αυτός. Κάνουν αποχή για το Γρηγορόπουλο χωρίς οι περισσότεροι να ξέρουν κάτι περισσότερο από το ότι "τον σκότωσαν οι μπάτσοι". Δεν τους κατηγορώ, παιδιά είναι, λογικό να συμπεριφέρονται έτσι, αλλά θεωρώ (τουλάχιστον) αστείο κάποιος να περιμένει από τους σημερινούς μαθητές συνειδητοποίηση και συμπεριφορά ενήλικου πολίτη.
[FONT="&amp] Οι κ[/FONT]αταλήψεις και γενικά οι αναταραχές συμφέρουν και στα εκάστοτε κόμματα της αντιπολίτευσης για ευνόητους λόγους. Από τα σχολεία που πέρασα όμως, διαπίστωσα ότι η επιρροή των κομμάτων στους μαθητές ήταν πολύ μικρή. (Ίσως να συνέβαινε αυτό στο δικό μου μικρό στατιστικό δείγμα και αλλού να ήταν μεγαλύτερη). Ίσως τα κόμματα να μην έχουν ανάγκη να διοργανώνουν αυτά καταλήψεις, καθώς πάντα υπάρχουν άτομα πρόθυμα να το κάνουν, οπότε αυτά απλά καρπώνονται τα αντιπολιτευτικά οφέλη. Έχω συναντήσει λίγους μαθητές οργανωμένους σε κομματικές νεολαίες και αυτούς οφείλω να πω ότι τους σέβομαι, καθώς ότι έκαναν το έκαναν ακολουθώντας την ιδεολογία τους (άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με αυτήν) και όχι με σκοπό τη λούφα και την ανακήρυξή τους σε ήρωες. Αυτά αφορούν τη μέση εκπαίδευση. Στα πανεπιστήμια όπου η επιρροή ως παρέμβαση των κομμάτων (και πέρα από αυτά) είναι πολύ ισχυρές, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και η ανάλυσή τους θα ξέφευγε από το θέμα.
Από όσο έχω διαβάσει έμαθα ότι μετά την πτώση της χούντας κάποιοι υπουργοί παιδείας προσπάθησαν να φτιάξουν ένα δημοκρατικό σχολείο αντιμετωπίζοντας τους μαθητές σαν συνειδητούς πολίτες. Έτσι θεσπίστηκαν μαθητικές κοινότητες, συμβούλια και συνελεύσεις. Ήθελαν τους μαθητές να κρίνουν και να διεκδικούν τα (καλώς εννοούμενα) δικαιώματά τους. Δυστυχώς απέτυχαν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Αυτό που κάθε χρόνο τα 15μελή οργανώνουν κατάληψη για το γρηγορόπουλο δηλαδή...οκ μπορούν να βρούν δεκάδε άλλους λόγους για να κάνουν κατάληψη (όπως το εκπαιδευτικό σύστημα) παρόλα αυτά αποφασιζουν να βρούν ως δικαιολογία την ''δολοφονία του γρηγορόπουλου''.Επίσης πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται κάθε χρόνο με τους αναρχικούς που πάνε και πετάνε μολότοφ.'Οσες μύτες και να ανοίξουν οσα μαγαζιά και να καούν όσα ατμ και αστυνομικά οχήματα να καούν όσες αναλύσεις και έρευνες να κάνει η αστυνομία και οι ανακριτές ο γρηγορόπουλος δεν ξαναγυρίζει πίσω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xzc213

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο xzc213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 204 μηνύματα.
πηρες χαμπαρι τι εγινε σημερα? ποιοι αναρχικοι? οι ασφαλιτες καναν παρτυ. και να μην πεταχτει πετρα απο διαδηλωτη, θα βρουν τροπο να δημιουργησουν τα επεισοδια. αυτα συμβαινουν οταν προσπαθεις να κρατηθεις στην εξουσια με καθε τροπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eyb0ss

Δραστήριο μέλος

Ο eyb0ss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 742 μηνύματα.
Δε μπορώ να καταλάβω πού διαφωνείς ακριβώς. Προσπάθησα να εξηγήσω πιο πάνω γιατί όταν θες να αγωνιστείς για κάτι θα το κάνεις συλλογικά. Δε νιώθω την ανάγκη να κάτσω να επιχειρηματολογήσω περεταίρω ΚΑΙ για αυτό, μπορείς να το διαπιστώσεις σε κάθε πτυχή της ζωής σου για το οτιδήποτε κι αν μιλάμε ( πολιτικά, εργασιακά, πολιτισμικά, τα πάντα ). Ποτέ κανένας δεν κατάφερε κάτι μόνος του, αν καποιοι δε μπορείτε να το καταλάβετε αυτό δε πειράζει, έχει ο καιρός.
Μα δεν είπα να μην αγωνιστείς, εγώ θέλω να καταλάβω πώς αποτυγχάνει η λύση που πρότεινα, όσοι έχουν δεύτερες σκέψεις και αμφιβολίες τότε μάλλον ο αγώνας δεν είναι για αυτούς. Άλλωστε, οι συναγωνιστές πρέπει να είναι άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια πιστεύω με εσένα και γενικότερα ταυτίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό, αυτό δεν γίνεται όταν θες όλο το σχολείο να λάβει μέρος διότι υπάρχουν και τα "κακομαθημένα" (κατά την κρίση σου) που το χαλάνε και γενικώς δεν θέλουν όλοι να κάτσουν να ασχοληθούν, λέω κάτι παράλογο;.

Το ποιος είναι αδιάφορος και ποιος όχι, είναι κάτι που ο καθένας θα το κρίνει για τον εαυτό του. Θέλω να πιστεύω πως ο καθένας έχει ένα Χ επίπεδο δικής του κρίσης και μπορεί να καταλαβαίνει τι τον συμφέρει και τι όχι. Κι αν κάποιος αδιαφορεί είτε συνειδητά είτε όχι για μένα είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να εξεταστεί. Και τέτοιες ενέργειες κατά μία έννοια βοηθούν στη επαγρύπνιση ως ένα οποιοδήποτε βαθμό, των ανθρώπων.
Όχι, μπορείς να συμπεράνεις και για άλλους τα ίδια όταν απλά τους βλέπεις να ζητάνε κατάληψη, να την διεκδικούν, να φεύγουν οι περισσότεροι σπίτια και να αφήνουν μια χούφτα ατόμων στο σχολείο για συμβολικούς λόγους (πράγμα που είδα και σε Γυμνάσιο και σε Λύκειο, το οποίο Λύκειο ήταν άσχετο με το Γυμνάσιο). Το αντιμετωπίζουν ως άλλη μια "28η Οκτωβρίου", δηλαδή μέρα που δεν έχουν μάθημα. Αυτό λοιπόν δεν το λες αδιαφορία; Εσύ δεν τα παρατήρησες αυτά τα φαινόμενα (έστω και σε μετριασμένο βαθμό);
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aergos

Δραστήριο μέλος

Ο aergos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 410 μηνύματα.
Δεν έχω διάθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με αυτούς που είναι υπέρ των εκδηλώσεων μνήμης, συμφωνώ σε αρκετά από αυτά που λένε, ούτε θα πω ότι είμαι κατά αυτών των εκδηλώσεων.

Προσωπικά όμως μου είναι παντελώς αδιάφορες. Δε θέλω να συμμετέχω. Εθιμοτυπικές διαδηλώσεις ενάντια στη κρατική βία θεωρώ ότι είναι αποκομμένες από άλλα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και είναι καταδικασμένες πάντα να καταλήγουν σε κλεφτοπόλεμο κουκουλοφόρων αστυνομίας.
Δε νομίζω ότι έχει κάτι να χάσει το κράτος από τέτοιες διαδηλώσεις. Σκοτίστηκε αν διαδηλώνει ο κόσμος ενάντια στους μπάτσους. Χεσμένους τους έχει και τους μπάτσους.
Το κράτος ξέρει ότι υπάρχουν μπάτσοι που εκτελούν τις διαταγές του σα πιστά σκυλάκια και που θα πάνε να χτυπήσουν πολίτες που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους. Αυτό είναι αρκετό. Δε σκοτίζεται αν ο κόσμος έχει τη χειρότερη γνώμη για τους μπάτσους.

Η κρατικη βία είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής κατάστασης. Την κυβέρνηση τη συμφέρει να διαδηλώνουμε ενάντια μόνο στη κρατική βία και όχι ενάντια της πολιτικής που γεννάει αυτή τη βία.

Και μιας και έγινε πολύς λόγος για τα μικέλ :sick:
https://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=78340
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eyb0ss

Δραστήριο μέλος

Ο eyb0ss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 742 μηνύματα.
Δεν έχω διάθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με αυτούς που είναι υπέρ των εκδηλώσεων μνήμης, συμφωνώ σε αρκετά από αυτά που λένε, ούτε θα πω ότι είμαι κατά αυτών των εκδηλώσεων.

Προσωπικά όμως μου είναι παντελώς αδιάφορες. Δε θέλω να συμμετέχω. Εθιμοτυπικές διαδηλώσεις ενάντια στη κρατική βία θεωρώ ότι είναι αποκομμένες από άλλα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και είναι καταδικασμένες πάντα να καταλήγουν σε κλεφτοπόλεμο κουκουλοφόρων αστυνομίας.
Δε νομίζω ότι έχει κάτι να χάσει το κράτος από τέτοιες διαδηλώσεις. Σκοτίστηκε αν διαδηλώνει ο κόσμος ενάντια στους μπάτσους. Χεσμένους τους έχει και τους μπάτσους.
Το κράτος ξέρει ότι υπάρχουν μπάτσοι που εκτελούν τις διαταγές του σα πιστά σκυλάκια και που θα πάνε να χτυπήσουν πολίτες που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους. Αυτό είναι αρκετό. Δε σκοτίζεται αν ο κόσμος έχει τη χειρότερη γνώμη για τους μπάτσους.

Η κρατικη βία είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής κατάστασης. Την κυβέρνηση τη συμφέρει να διαδηλώνουμε ενάντια μόνο στη κρατική βία και όχι ενάντια της πολιτικής που γεννάει αυτή τη βία.

Και μιας και έγινε πολύς λόγος για τα μικέλ :sick:
https://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=78340
Να αγιάσει το στόμα σου ρε, σκεφτόμουν πολύ να γράψω στο πρώτο ποστ μου ότι οι διαδηλώσεις καταλήγουν πάντα σε έναν αποτυχημένο κλεφτοπόλεμο μεταξύ των ΜΑΤ και των κουκουλοφόρων. Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι που ξεσηκώθηκαν, το κράτος δεν τους φοβάται όταν ξέρει ότι έχει ΜΑΤατζήδες ready for deployment 24/7/365, αλλά πάντα έχουν το δικαίωμα να δοκιμάσουν την τύχη τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Αν αυτά τα έγραφε κάποιος παππούς 80 ετών, θα τον δικαιολογούσα, όμως είσαι συνομήλικός μου, έχουμε τελειώσει το σχολείο πριν λίγα χρόνια, οπότε μου φαίνεται τουλάχιστον παράξενο το ότι έχεις ξεχάσει την πραγματικότητα και το ότι ο μαθητικός μικρόκοσμος έχει τους δικούς του νόμους. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από τους μαθητές να συμπεριφερθούν σαν μεγάλοι.
Πρώτα - πρώτα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, όλα τα παιδιά θεωρούν το σχολείο καταναγκασμό, οπότε κάθε ευκαιρία για να χαθεί το μάθημα είναι ευπρόσδεκτη. Ακόμα και τα λεγόμενα "φυτά" το δέχονται αυτό σιωπηρά καθώς μπορεί να τους αρέσει η σχολική τάξη, αλλά και αυτά παιδιά είναι και σε μια ανάπαυλα δεν αντιδρούν. Δεύτερον, οι "αξίες" στη μαθητική κοινότητα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές της "έξω" κοινωνίας. Ο μαθητής για να καταξιωθεί στα μάτια των συμμαθητών του πρέπει να είναι "μάγκας". Επίσης, είναι πολύ ισχυρή η λεγόμενη "αλληλεγγύη" μεταξύ των μαθητών. Ότι και να κάνει ο συμμαθητής αισθάνονται την υποχρέωση να τον καλύψουν, είτε κρύβοντας απουσίες του είτε μη προδίδοντας μια πράξη του, ακόμα και αν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό (π.χ. η κλοπή του κινητού ενός άλλου συμμαθητή). Διαφορετικά, θεωρούνται "καρφιά" και "εξορίζονται" από το σύνολο. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει και ο μαθητικός εκφοβισμός (bullying) ο οποίος μπορεί να είναι λεκτικός, με σωματική βία ή απλά απομόνωση.
Με βάση τους παραπάνω "νόμους" του σχολικού μικρόκοσμου εξηγείται πολύ εύκολα η διαδικασία έναρξης μιας κατάληψης ή αποχής. Την ξεκινάνε οι λίγοι και "γνωστοί" και ακολουθούν οι άλλοι που θέλουν να ανέβουν οι μετοχές τους στη σχολική κοινότητα. Οι υπόλοιποι δεν αντιδρούν καθώς (σαν παιδιά και αυτοί) βολεύονται με το να χάσουν μάθημα ή και φοβούνται να πουν "όχι". Το παίζουν "σιωπηρή πλειοψηφία" που αδιαφορεί και δεν συμμετέχει στις αποφάσεις, οπότε έχουν τη δικαιολογία απέναντι σε γονείς, καθηγητές και τον ίδιο τον εαυτό τους, ότι "όχι εμείς, οι άλλοι". Όλοι ξέρουν ότι οι καθηγητές ακόμα και αν τους απειλούν, δεν πρόκειται να τους το "κρατήσουν", οπότε και βαθμούς δεν θα τους κατεβάσουν και στις εκδρομές θα τους συνοδεύσουν. Έτσι "ψηφίζεται" και "αποφασίζεται" η κατάληψη.
Σε ότι αφορά τα αιτήματα και τα "αιτήματα" των καταλήψεων, δε νομίζω ούτε ότι οι καταλήψεις γίνονται για αυτά, ούτε ότι οι μαθητές αν ρωτηθούν ξέρουν να τα στηρίξουν. Ναι, θέλουν χαρτί υγείας στις τουαλέτες, όμως δε λένε ότι όσες φορές αυτό τοποθετήθηκε, μέσα σε μια ώρα ξετυλίχτηκε και γέμισε όλο το χώρο. Θέλουν πόμολα στις πόρτες, όμως δε λένε ποιοι συμμαθητές τους τα καταστρέφουν καθημερινά. Ζητάνε κατάργηση του Χ νόμου, αλλά δεν έχουν ιδέα τι λέει ο νόμος αυτός. Κάνουν αποχή για το Γρηγορόπουλο χωρίς οι περισσότεροι να ξέρουν κάτι περισσότερο από το ότι "τον σκότωσαν οι μπάτσοι". Δεν τους κατηγορώ, παιδιά είναι, λογικό να συμπεριφέρονται έτσι, αλλά θεωρώ (τουλάχιστον) αστείο κάποιος να περιμένει από τους σημερινούς μαθητές συνειδητοποίηση και συμπεριφορά ενήλικου πολίτη.
[FONT="&amp] Οι κ[/FONT]αταλήψεις και γενικά οι αναταραχές συμφέρουν και στα εκάστοτε κόμματα της αντιπολίτευσης για ευνόητους λόγους. Από τα σχολεία που πέρασα όμως, διαπίστωσα ότι η επιρροή των κομμάτων στους μαθητές ήταν πολύ μικρή. (Ίσως να συνέβαινε αυτό στο δικό μου μικρό στατιστικό δείγμα και αλλού να ήταν μεγαλύτερη). Ίσως τα κόμματα να μην έχουν ανάγκη να διοργανώνουν αυτά καταλήψεις, καθώς πάντα υπάρχουν άτομα πρόθυμα να το κάνουν, οπότε αυτά απλά καρπώνονται τα αντιπολιτευτικά οφέλη. Έχω συναντήσει λίγους μαθητές οργανωμένους σε κομματικές νεολαίες και αυτούς οφείλω να πω ότι τους σέβομαι, καθώς ότι έκαναν το έκαναν ακολουθώντας την ιδεολογία τους (άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με αυτήν) και όχι με σκοπό τη λούφα και την ανακήρυξή τους σε ήρωες. Αυτά αφορούν τη μέση εκπαίδευση. Στα πανεπιστήμια όπου η επιρροή ως παρέμβαση των κομμάτων (και πέρα από αυτά) είναι πολύ ισχυρές, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και η ανάλυσή τους θα ξέφευγε από το θέμα.
Από όσο έχω διαβάσει έμαθα ότι μετά την πτώση της χούντας κάποιοι υπουργοί παιδείας προσπάθησαν να φτιάξουν ένα δημοκρατικό σχολείο αντιμετωπίζοντας τους μαθητές σαν συνειδητούς πολίτες. Έτσι θεσπίστηκαν μαθητικές κοινότητες, συμβούλια και συνελεύσεις. Ήθελαν τους μαθητές να κρίνουν και να διεκδικούν τα (καλώς εννοούμενα) δικαιώματά τους. Δυστυχώς απέτυχαν.

Ναι το σχολείο αυτή τη στιγμή είναι όπως είναι. Δεν αρνήθηκα κάτι από αυτά που λες. Έχω πει και σε άλλο θέμα πως συμφωνώ πως οι σχολικές καταλήψεις γίνονται κατά κόρον για να χαθεί μάθημα. Δε το καταλαβαίνω όμως τι θα πει αυτό ακριβώς; Ότι πρέπει να νιώθω ευγνώμων; Να κάνω σαν να μην ισχύουν; Να προσποιούμαι ότι όλα είναι όπως θα πρεπε; Δηλαδή για να καταλάβω αν λες πως υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα που μαστίζουν το σχολείο είσαι 80χρονος που έχει χάσει επαφή με την πραγματικότητα ενώ αν σηκώνεις τα χέρια ψηλά και κάνεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα είσαι συνειδητοποιημένος νέος; Σοβαρά τώρα; τι είδους τετράγωνη λογική είναι αυτή;

Δε λέω να βγούμε όλοι στο δρόμο για επανάσταση ( αν και καλό θα ταν )) ) ούτε εγώ το κάνω αυτό. Αλλά ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους δεν είναι κακό.
Και με συγχωρείτε αλλά δε νομίζω πως το σχολείο είναι σε κάθε χώρα του κόσμου καταναγκαστικό για τους νέους. Από ποια ταινία το βγάλατε αυτό το συμπέρασμα. Πολλά πράγματα αλλάζουν από χώρα σε χώρα. Σε κάποιες χώρες το κράτος ενδιαφέρεται περισσότερο για την παιδεία, τη χρηματοδοτεί, και μεριμνεί για αυτήν, και σε άλλες είναι κλασμένη εντελώς.
Ο άνθρωπος δε γεννιέται με κόμπλεξ, στερεότυπα, ή πρότυπα. Καλλιεργούνται. Αντί λοιπόν να τα ρίχνουμε στο σχολείο για προβλήματα που έχει κληρονομήσει αλλού μήπως, λέω μήπως να δούμε και πίσω από τη κουρτίνα;

Μα δεν είπα να μην αγωνιστείς, εγώ θέλω να καταλάβω πώς αποτυγχάνει η λύση που πρότεινα, όσοι έχουν δεύτερες σκέψεις και αμφιβολίες τότε μάλλον ο αγώνας δεν είναι για αυτούς. Άλλωστε, οι συναγωνιστές πρέπει να είναι άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια πιστεύω με εσένα και γενικότερα ταυτίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό, αυτό δεν γίνεται όταν θες όλο το σχολείο να λάβει μέρος διότι υπάρχουν και τα "κακομαθημένα" (κατά την κρίση σου) που το χαλάνε και γενικώς δεν θέλουν όλοι να κάτσουν να ασχοληθούν, λέω κάτι παράλογο;.
ΛΟΛ ελιτισμός φτγ
Οι ιδέες και οι νοοτροπίες καλλιεργούνται, δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα να στο φυτεύουν στα 7 και να μην αλλάζει ποτέ. Όσο το βλέπουμε αυτό ίσως να πάμε ένα βήμα παραπέρα σαν κοινωνία.

Όχι, μπορείς να συμπεράνεις και για άλλους τα ίδια όταν απλά τους βλέπεις να ζητάνε κατάληψη, να την διεκδικούν, να φεύγουν οι περισσότεροι σπίτια και να αφήνουν μια χούφτα ατόμων στο σχολείο για συμβολικούς λόγους (πράγμα που είδα και σε Γυμνάσιο και σε Λύκειο, το οποίο Λύκειο ήταν άσχετο με το Γυμνάσιο). Το αντιμετωπίζουν ως άλλη μια "28η Οκτωβρίου", δηλαδή μέρα που δεν έχουν μάθημα. Αυτό λοιπόν δεν το λες αδιαφορία; Εσύ δεν τα παρατήρησες αυτά τα φαινόμενα (έστω και σε μετριασμένο βαθμό);
Για μένα μπορεί να είναι αδιαφορία, για τον άλλον όχι. Αν για κάποιον οι συλλογικές διαδικασίες δεν έχουν νόημα δε θα ασχοληθεί, εγώ θα το πω ηλιθιότητα, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι κερδισμένος χρόνος ή οτιδήποτε. Το πρόβλημα που βρίσκω εδώ είναι πως από τη μία αυτοί που έχουν την όρεξη και τα μέσα να ασχοληθούν δεν φροντίζουν να εμπλακούν και οι υπόλοιποι, και από την άλλη πως ενώ η ίδια η νοοτροπία είναι που θα σου γυρίζει μπούμερανγκ στο τέλος ( γιατί προφανώς α) άλλοι αποφασίζουν για σένα, β) έχεις προβλήματα και δε τα λύνεις ), τις όποιες συνέπειες δεν τις κοιτάμε κατάματα αλλά τις θεωρούμε αποτελέσματα από κάτι πλύ γενικότερο το οποίο θα δεχτούμε όπως είναι ( πολύ βολική τακτική πχ για όλα φταίει η νοοτροπία του Έλληνα, εγώ δε μπορώ να κάνω κάτι για αυτό άρα το τομάρι μου ). Και αυτό δυστυχώς δεν ισχύει μόνο στο σχολείο.

@aergos
Τέτοιες δράσεις δε γίνονται μόνο για το κράτος, το κράτος είναι αυτό που είναι, μπορεί να επηρεαστεί μπορεί και όχι, και το σε τι βαθμό, ποτέ δε θα το μάθουμε. Γίνοται όμως και για να αφυπνιστεί και ο κόσμος στο βαθμό που είναι δυνατό. Κι όσο γίνεται δηλαδή. Αλλά σε αυτή τη χώρα έχουμε μάθει να ακούμε για κόμματα και να βγάζουμε καρκίνο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

youhou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο takis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 352 μηνύματα.
πηρες χαμπαρι τι εγινε σημερα? ποιοι αναρχικοι? οι ασφαλιτες καναν παρτυ. και να μην πεταχτει πετρα απο διαδηλωτη, θα βρουν τροπο να δημιουργησουν τα επεισοδια. αυτα συμβαινουν οταν προσπαθεις να κρατηθεις στην εξουσια με καθε τροπο.

Κλασσικη ελληναραδικη νοοτροπια.
Οταν οι ασφαλιτες το παιζουν αναρχικοι για να τους συλλαβουν, σημαινει οτι ολοι οι κουκουλοφοροι ειναι ασφαλιτες και αυτοι κανουν τα επεισοδια.
Οταν ο διαδηλωτης βριζει και πεταει πετρες στον ματα, τοτε αυτος πρεπει να καθεται να της τρωει.
Και βεβαια ολοι οι αστυνομικοι εχουν κανει ντιλ με την κυβερνηση για να μεινει στην εξουσια.
Καμια επαφη με την πραγματικοτητα.

Φανταζομαι εισαι απο αυτους που οταν τους σταματαει η αστυνομια για ελεγχο λες ''καλα εμενα βρηκατε;''.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
πηρες χαμπαρι τι εγινε σημερα? ποιοι αναρχικοι? οι ασφαλιτες καναν παρτυ. και να μην πεταχτει πετρα απο διαδηλωτη, θα βρουν τροπο να δημιουργησουν τα επεισοδια. αυτα συμβαινουν οταν προσπαθεις να κρατηθεις στην εξουσια με καθε τροπο.

Δεν μου λές ολα αυτά τα ''καλόπαιδα'' που κρατάγαν μολότοφ στα εξάρχεια και τις πετάγαν στα ματ ήταν ασφαλίτες που θέλαν να προκαλέσουν επεισόδια για να ρίξουν ξύλο και να συλλάβουν ανυποψίαστους διαδηλωτές? Εδώ και δεκαετίες οι αναρχικοί σπάνε τα μαγαζιά στο κέντρο της αθήνας κλέβουν τι θέλουν (κινητά,ipad,laptop,κάρτες κινητής τηλεφωνίας,φωτογραφικές μηχανές,γυαλιά ηλίου) και οτι άλλο βρούν και μετά τα πουλάνε και στην συνέχεια βάζουν φωτιά και καίνε τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα του κόσμου και προσπαθούν να καλύψουν ολα αυτά με την δικαιολογία οτι ''ολα τα κάνουν οι μπάτσοι''.Οι αστυνομικοί είναι άτομα που μπήκαν στο σώμα με πανελλήνιες και δεν είναι ούτε πιόνια της κυβέρνησης ούτε συμφωνούν με αυτά που κάνει η κυβέρνηση γιατι πολλά απο αυτά επηρεάζουν τους ίδιους (περικοπές στους μισθούς τους).Δεν έχουν καμία όρεξη να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους και την σωματική τους ακεραιότητα για 700Ε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

xzc213

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο xzc213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 204 μηνύματα.
Δεν μπορω να εξηγω τα αυτονοητα σε νεοελληνες. Οταν κανεις συγκριση του τροπου που λειτουργει ο μεσος μπαχαλος με τον τροπο που λειτουργει ενα οργανο της ταξης, η λογικη σταματαει εκει. Αφου σπανε και πετανε αυτοι, γιατι να μην σπασει και ο μπατσος ε? Πως ακριβως το να σπας μαγαζια βοηθαει στο να συλλαβεις τους μπαχαλους? Εγω δεν εχω επαφη με την πραγματικοτητα? Ποιες δικαιολογιες? Ραδιο ακουσατε χθες? καμια φωτο ειδατε? Απο το 08 ακομη υπαρχουν ενα σωρο στοιχεια για να καταλαβει ακομη κι αυτος που δεν εχει βρεθει στο δρομο, τον τροπο που λειτουργει το κρατος.

Επισης τι με νοιαζει αν συμφωνουν η οχι? Υπακουν σε εντολες? Ειπα εγω οτι τα κανουν απ το κεφαλι τους? Το οτι λειτουργουν με τον τροπο που λειτουργουν για 700ε για ενα κρατος που τους θεωρει αναλωσιμους δεν ειναι υπερ τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,353 μηνύματα.
Αφου σπανε και πετανε αυτοι, γιατι να μην σπασει και ο μπατσος ε?
Διοτι ο μπατσος,αν δεν το εχεις καταλαβει...δεν ειναι η δουλεια του να σπαει και να δολοφονει,αλλα να προστατευει τους πολιτες....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Διοτι ο μπατσος,αν δεν το εχεις καταλαβει...δεν ειναι η δουλεια του να σπαει και να δολοφονει,αλλα να προστατευει τους πολιτες....

Και τη Δημοσια Ταξη. Αλλα αυτη τη θυμομαστε οταν μας βολευει, αφου εχουμε κανει πλιατσικο στα μαγαζια της Πανεπιστημιου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

youhou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο takis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 352 μηνύματα.
Δεν μπορω να εξηγω τα αυτονοητα σε νεοελληνες. Οταν κανεις συγκριση του τροπου που λειτουργει ο μεσος μπαχαλος με τον τροπο που λειτουργει ενα οργανο της ταξης, η λογικη σταματαει εκει. Αφου σπανε και πετανε αυτοι, γιατι να μην σπασει και ο μπατσος ε? Πως ακριβως το να σπας μαγαζια βοηθαει στο να συλλαβεις τους μπαχαλους? Εγω δεν εχω επαφη με την πραγματικοτητα? Ποιες δικαιολογιες? Ραδιο ακουσατε χθες? καμια φωτο ειδατε? Απο το 08 ακομη υπαρχουν ενα σωρο στοιχεια για να καταλαβει ακομη κι αυτος που δεν εχει βρεθει στο δρομο, τον τροπο που λειτουργει το κρατος.

Επισης τι με νοιαζει αν συμφωνουν η οχι? Υπακουν σε εντολες? Ειπα εγω οτι τα κανουν απ το κεφαλι τους? Το οτι λειτουργουν με τον τροπο που λειτουργουν για 700ε για ενα κρατος που τους θεωρει αναλωσιμους δεν ειναι υπερ τους.

Δε μπορω να καταλαβω και πολλα απο το μηνυμα σου.Μαλλον δεν καταλαβες ακριβως αυτο που ειπα.
Οι ασφαλιτες δεν σπανε τα μαγαζια.Μπαινουν στο παιχνιδι παροτρυνοντας μικρες ομαδες αναρχικων να αρχισουν να πετανε πετρες στα ματ και στη συνεχεια τους συλλαμβανουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Δε μπορω να καταλαβω και πολλα απο το μηνυμα σου.Μαλλον δεν καταλαβες ακριβως αυτο που ειπα.
Οι ασφαλιτες δεν σπανε τα μαγαζια.Μπαινουν στο παιχνιδι παροτρυνοντας μικρες ομαδες αναρχικων να αρχισουν να πετανε πετρες στα ματ και στη συνεχεια τους συλλαμβανουν.


ΛΟΛ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Η Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Barista. Έχει γράψει 4,687 μηνύματα.
Εγώ πάλι νομίζω πως οι περισσότεροι που έχουν γράψει σε αυτό το θέμα, έχουν προβεί σε "επισφαλής και βεβιασμένες γενικεύσεις" , βεβαίως βεβαίως ! (όπως λέγαμε κάποτε και στο μάθημα της έκθεσης Γ' Λυκείου :P )
Και εξηγούμαι: Ρε παίδες, γιατί τσουβαλιάζετε μία μερίδα ανθρώπων (στην προκειμένη περίπτωση αυτούς των αστυνομικών δυνάμεων), από τις πράξεις ορισμένων αυτών;; Αρχικά, πρέπει να καταλάβουμε, πως ΆΛΛΗ δουλειά κάνει ο ΜΑΤατζής, ΆΛΛΗ ο Ειδικός Φρουρός (που σκότωσε το Γρηγορόπουλο τότε), ΆΛΛΗ ο Αστυνομικός Τροχαίας, ΆΛΛΗ ο Συνοριοφύλακας και ΆΛΛΗ ο Αστυνομικός και πάει λέγοντας...
Έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας! Καταδικάζουμε μία ολόκληρη ομάδα ατόμων απλά και μόνο με βάση το επάγγελμα που κάνουνε ή καλύτερα το επάγγελμα που νομίζουμε εμείς ότι κάνουνε βασιζόμενοι κυρίως (ίσως και υποσυνείδητα) στις προβαλλόμενες "πληροφορίες" των μίντια και της γενικότερης περί ρέουσας υποκινούμενης ατμόσφαιρας.
Πρέπει να αντιληφθούμε πως Ναι, βεβαίως και υπάρχουν αρκετά λαμόγια-αλήτες στις τάξεις τις Ελληνικής Αστυνομίας (που εννοείται πως είναι το λιγότερο κατακριτέοι, για να μην πω τίποτα χειρότερο), αλλά υπάρχουν και άλλοι τόσοι που τιμούν την εργασία τους(ορισμένες φορές θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική τους ακεραιότητα), σέβονται το όποιο καθήκον αυτή τους επιβάλλει και μοιραία όμως αναγκάζονται να ζουν και να ανέχονται εκτός των άλλων, και το "στίγμα του μπάτσου" που τους υποβαθμίζει και τους κατηγοριοποιεί αυτόματα στα "Λιμά της κοινωνίας" ! ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ:
Γιατί ρε παίδες, να κατακρίνουμε μόνο τους "μπάτσους";;; Δεν υπάρχουν δηλαδής και σκατοκέφαλα γουρούνια στις τάξεις των περίφημων πχ ιατρών που τελούν το ιερό λειτούργημα του φακελακίου ,βάζοντας σε πρώτη μοίρα, βεβαίως βεβαίως την ανθρώπινη ζωή;; Δεν υπάρχουν λαμόγια στις τάξεις των δημόσιων υπαλλήλων που ξημεροβραδιάζονται ασκούμενοι εις την τέχνη του "ΞύνωΤαΑρχίδιαΜου";;; Δεν υπάρχουν μαλάκες ιδιωτικοί υπάλληλοι, καθηγητές, ελεύθεροι "επαγγελματίες", επιχειρηματίες (ναι, ναι αυτοί που όπως λέει και οι λέξη είναι άριστοι χειριστές του υπέρμετρου προσωπικού υλικού πλούτου, που τόσο φυσιολογικά και ηθικά τον αποκτούν πατώντας επί πτωμάτων);;; Δεν υπάρχουν ζώα πολιτικοί, ζώα δικηγόροι, ζώα επιστήμονες, ζώα δημοσιογράφοι, ζώα οικονομολόγοι, ζώα μηχανικοί,ζώα ιερείς, ζώα ψυχολόγοι, ... ΖΩΑ ΓΕΝΙΚΑ;;;;
Μα είναι ΤΌΣΟ δύσκολο να κατανοήσουμε ότι ΠΆΝΤΑ την πληρώνει και θα συνεχίζει να την πληρώνει εσκεμμένως ΜΊΑ "ομάδα" (κοινωνική,πολιτική, αθλητική, οικονομική, εθνική κοκ) , γιατί έτσι μόνον δύναται να εκτονωθούν τα πλήθη, να χειραγωγηθούν, να ελεγχθούν, να παρασυρθούν, και εν γένει να συνεχίσουν να υπομένουν "στωικά" τις απανταχού ανηθικότητες και ανωμαλίες της κοινωνίας μας;; Είναι τόσο δύσκολο να δούμε για ΜΊΑ ΜΌΝΟ ΦΟΡΆ πιο σφαιρικά τα πράγματα, να διαβάσουμε πίσω από το προφανές, και να δούμε τη μαλάκυνση που μας δέρνει;;
Είναι δυνατόν δηλαδή να αγιοποιούμε τους επαναστάτες του αναρχισμού (και καλά) που καταστρέφουν τις περιουσίες του κοσμάκη (που δεν μπορώ να καταλάβω τι τους φταίει), καίνε και λεηλατούν για ένα καλύτερο αντισυστημικό αύριο; Και ναι, ρε φίλε, η ιδεολογία σαν ιδεολογία για τον αντι-κρατισμό (όπως τον λέω εγώ) έχει ώς ένα σημείο κάποιες σωστές απόψεις (καθότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο πλέον ανθρωπιστικής συρρίκνωσης, "θυσία" του καπιταλισμού στο υλικό συμφέρον, ο οποίος καπιταλισμός και η εν γένει γραφειοκρατική-δήθεν φιλελεύθερη- αντίληψη, αποτρέπει κάθε οραματισμό της ανθρώπινης σκέψης και σίγουρα έχει ευθύνη για την τωρινή μας ηθική αποδιοργάνωση), ΑΛΛΆ δεν μπορείς να μου καθιστάς ήρωα το κάθε Ρωμανό, και τον κάθε ένοπλο "επαναστάτη" που αντιστέκεται και καλά στη κρατική βία, όταν ο ίδιος στο παρελθόν έχει υιοθετήσει τακτικές βίας και έχει πάρει καλάσνικοφ στα χέρια του!! Δηλαδή τι;; Επηρεάστηκε όπως λένε από τον θάνατο του φίλου του,Αλέξη ;; Σόρρυ, κιόλας, αλλά και άλλοι έχουμε χάσει φίλους, συγγενείς και δικούς μας ανθρώπους με άσχημο τρόπο ή έχουμε βιώσει δύσκολες καταστάσεις, αλλά δεν βγήκαμε να γίνουμε αντάρτες! Ότι τι δηλαδή; Ο Ρωμανός, από τα Β.Π, ο εγγονός του του γνωστού Νάσιουτζικ, μάχεται κατά της εξουσίας που ταυτίζεται και με την οικογένεια του;; Για ποια αλληλεγγύη στο πρόσωπο του μιλάμε;;; Ξέρετε που πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι;; Στα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που στην ουσία ουδεμία σχέση έχουν με τις γνωστές εθυμοτυπικές διαδηλώσεις! ( χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν και ποτέ κανείς δεν στάθηκε στο πλευρό τους! Απλά τους αγνοούν... Επανάσταση , μόνο για την επανάσταση! Για το φαίνεσθαι... )
ΝΑΙ, και το κράτος ευθύνεται για πολλά στραβά, αλλά ο ομφαλός της γενικότερης κρίσης δεν είναι οι όποιοι κρατικοί θεσμοί, αλλά η υπάρχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση. Δεν είναι το κράτος ο εχθρός μας, αλλά η νοοτροπία μας που υπάρχει και που αυτή είναι που δημιουργεί και τροφοδοτεί τις "ανομίες" του κρατικού φορέα! Αυτή είναι που πρέπει να αλλάξουμε. Και φυσικά το να πάρουμε τα όπλα στα χέρια, δεν είναι λύση...

Τώρα, όσο για τον Ρωμανό, βεβαίως και να σπουδάσει. Έχει κάθε δικαίωμα. Αλλά μέσα από το κελί του, εκτίοντας την ποινή του. (ή έστω με άδειες υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση) Νομίζω έτσι θα φανεί και το αν επιθυμεί πραγματικά να λάβει εκπαίδευση, ή αν προσπαθεί απλά να κερδίσει χρόνο ελευθερίας. Ο ίδιος άλλωστε για τις σπουδές είχε πει πριν κανά μήνα: <<δεν υπερασπίζομαι τη νομιμότητά τους· αντίθετα, απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό ώστε να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού>> ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,053 μηνύματα.
Ρε παίδες, γιατί τσουβαλιάζετε μία μερίδα ανθρώπων (στην προκειμένη περίπτωση αυτούς των αστυνομικών δυνάμεων), από τις πράξεις ορισμένων αυτών;; Αρχικά, πρέπει να καταλάβουμε, πως ΆΛΛΗ δουλειά κάνει ο ΜΑΤατζής, ΆΛΛΗ ο Ειδικός Φρουρός (που σκότωσε το Γρηγορόπουλο τότε), ΆΛΛΗ ο Αστυνομικός Τροχαίας, ΆΛΛΗ ο Συνοριοφύλακας και ΆΛΛΗ ο Αστυνομικός και πάει λέγοντας... ...... Έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας! Καταδικάζουμε μία ολόκληρη ομάδα ατόμων απλά και μόνο με βάση το επάγγελμα που κάνουνε ή καλύτερα το επάγγελμα που νομίζουμε εμείς ότι κάνουνε βασιζόμενοι κυρίως (ίσως και υποσυνείδητα) στις προβαλλόμενες "πληροφορίες" των μίντια και της γενικότερης περί ρέουσας υποκινούμενης ατμόσφαιρας.
Έχω ένα γνωστό που αυτοαποκαλείται "αναρχικός". Από μαθητής συμμετείχε σε όλες τις σχετικές ...εκδηλώσεις. Είχε ψύχωση με τους αστυνομικούς. Έβλεπε στο δρόμο τον τροχονόμο και έφτυνε. Ξυπνούσε και κοιμόταν με το τρίπτυχο "μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι". Μια μέρα του έκλεψαν τη μοτοσικλέτα. Δεν απευθύνθηκε στους ...γιατρούς χωρίς σύνορα, αλλά (μετά από πιέσεις) στην αστυνομία και τελικά του την βρήκαν. Νομίζω ότι από τότε έχει ...ηρεμήσει αρκετά.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

youhou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο takis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 352 μηνύματα.

Οτι και να σου πω, ξερω οτι δεν προκειται να το δεχθεις.
Γι'αυτο παρε λινκ απο το ιντυ που τα λενε μονοι τους.
https://athens.indymedia.org/post/1536092/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Οτι και να σου πω, ξερω οτι δεν προκειται να το δεχθεις.
Γι'αυτο παρε λινκ απο το ιντυ που τα λενε μονοι τους.
https://athens.indymedia.org/post/1536092/


Το αστείο δεν είναι ότι δεν ισχύει ( που ισχύει ). Το αστείο είναι πως το λες εσύ και το θεωρείς επιχείρημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

xzc213

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο xzc213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 204 μηνύματα.
Δε μπορω να καταλαβω και πολλα απο το μηνυμα σου.Μαλλον δεν καταλαβες ακριβως αυτο που ειπα.
Οι ασφαλιτες δεν σπανε τα μαγαζια.Μπαινουν στο παιχνιδι παροτρυνοντας μικρες ομαδες αναρχικων να αρχισουν να πετανε πετρες στα ματ και στη συνεχεια τους συλλαμβανουν.

Παμε παλι.

1.Ποτε δεν ειπα οτι δεν σπανε οι διαδηλωτες και οτι τα κανουν παντα οι ασφαλιτες. Η φραση "ακομη κι αν δεν υπαρξουν επεισοδια" δεν δηλωνει αυτο.
2. Οι ασφαλιτες σπανε. Η βασικη δουλεια τους, η για να μην παρεξηγησεις παλι οι εντολες που εχουν, ειναι να δημιουργησουν επεισοδια και να προκαλεσουν την αλλη μερια ωστε την επομενη μερα να υπαρχει μια εικονα που να ευνοει την εξουσια. Ακομη κι αν αυτο που λες ισχυει, δηλαδη το να δημιουργησεις τις συνθηκες ωστε να υπαρξουν μπαχαλοι για να τους συλλαβεις, δεν ειναι λογικο.
3.Δεν εχει την ιδια βαρυτητα το σπασιμο του μπαχαλου με αυτο του μπατσου. Ο πρωτος ενεργει αυτονομα σαν Μητσος, ο δευτερος εχει εντολες να το κανει, λειτουργοντας τελειως εξω απο το πλαισιο που θα πρεπε να λειτουργει.

Stavri αυτα που λες ειναι κλασσικες αερολογιες. Κανενας δεν τσουβαλιασε. Μιλαμε για συγκερκιμενο τροπο λειτουργιας ενος συγκεκριμενου σωματος που ενεργει με τις εντολες του κρατους. Τα στραβα στο σωμα αυτο δεν υπαρχουν λογω 5 κακων μπατσων. Υπαρχουν γιατι οι κακοι μπατσοι εχουν το ελευθερο να λειτουργουν ετσι, γιατι το κρατος τους θελει ετσι και στην τελικη τους δημιουργει ετσι. Δεν ειναι θεμα προσωπικοτητας του Μπαμπη και αν ειναι καλο παιδι.

Οσο για τον Ρωμανο, δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει η οικογενεια του. Μπορεις να το αναλυσεις?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,353 μηνύματα.
Και τη Δημοσια Ταξη. Αλλα αυτη τη θυμομαστε οταν μας βολευει, αφου εχουμε κανει πλιατσικο στα μαγαζια της Πανεπιστημιου
Καλε μου φιλε δεν εισαι σε θεση να ξερεις τι θυμαμαι και ποτε.Διοτι απλα δεν με ξερεις.
Σαφως και ειμαι εναντια σε ολα αυτα που λες,.Και μιλας σε ενα ατομο που ειναι νομιμο μεχρι βλακειας.Οποτε αλλου αυτα πληζ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top