Αυτό είναι το εκνευριστικό στους κυνικούς. Θεωρούν την άποψη τους universal truth και χαρακτηρίζουν ρομαντικούς και ονειροπόλους όσους διαφωνούν με τς θεωρίες τους (και όσοι κυνικοί έχω γνωρίσει έχουν μεγάλο κόλλημα να βγάζουν συνεχώς θεωρίες).
Άλλα κριτήρια ε;
Θα αναφέρω όσα μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή, είτε με εκφράζουν, είτε όχι, είτε τα θεωρώ αρνητικά, είτε όχι.
- Καλλιέργεια (ο ευφυής δεν είναι απαραίτητα και καλλιεργημένος)
- Μόρφωση (ο καλλιεργημένος ή ο ευφυής δεν είναι απαραίτητα και μορφωμένος)
- Καλοσύνη
- Χρήμα που ανέφερες και εσύ, θλιβερό μεν αλλά κάποιοι/ες κρίνουν έτσι
- Αθωότητα (ξέρω πολλούς άνδρες που το θεωρούν σημαντικό κριτήριο, και αποτελεί και για μένα σημαντικό κριτήριο, και όχι δεν είναι ίσο με τη βλακεία)
- Φιλοδοξία (ξέρω πολλούς που δεν θα άντεχαν με κάποιον/α χωρίς φιλοδοξίες, όσο έξυπνος/η κι αν ήταν)
- Σύμπτωση βασικών απόψεων/ενδιαφερόντων/συνηθειών (μπορεί κάποιος να έχει όλα τα καλά του κόσμου, αλλά αν συνέχεια διαφωνούμε σε ριζικά ζητήματα ή του μιλάω για όσα με ενδιαφέρουν και με κοιτάει με το βλέμμα της αγελάδας, ντεν...)
- Ωριμότητα
- "Συμβατότητα" (και όλα τα καλά να έχει κάποιος, αν εγώ είμαι 21 και αυτός 80, ή αν εγώ είμαι ετεροφυλόφιλη γυναίκα και αυτός ομοφυλόφιλος άνδρας τι να το κάνω)
Έστω οτι ξέχασα και μερικά ακόμη, μαζί με τα δικά σου φτάνουμε σε περίπου 15. Οπότε οι διαφορετικές κατηγορίες που μπορούν να προκύψουν, αν θεωρήσουμε οτι το κάθε στοιχείο παίρνει τιμή yes/no όσον αφορά έναν άνθρωπο, είναι 2^15. Οπότε καλύτερα να κρίνουμε τον κάθε άνθρωπο μεμονωμένα, παρά να πρέπει να τον κατατάξουμε σε μία απο ...32768 κατηγορίες