Τόλμησα να ξεχασω την ανθρώπινη μου ύπαρξη και να χρησιμοποιήσω κι εγώ αυτή την πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης η απερίσκεπτη … σε μια στιγμή αδυναμίας, πιστεύοντας ότι ίσως με βοηθήσει στη νοσταλγία ενός ανθρώπου που δεν είναι πια δίπλα μου.
Ποσο το εχω μετανιώσει αλλα καλα να πάθω ...Οποιος ξεχνά ποιος ειναι αυτα παθαίνει ...Ξαναβίωσα τον ίδιο ακριβώς πόνο, την ίδια ματαίωση, την ίδια αδυναμία όπως τις πρώτες μέρες.....ξανά στη μεγαλύτερη παγίδα του θανάτου ....στην ψευδαίσθηση ότι ο άνθρωπος μπορεί να προλάβει το οριστικό, να το ξεγελάσει,στην αλαζονεία της παντοδυναμιας που εχουμε μακρυα απο την πιστη μας και τον Χριστιανισμο μας ..
Για μένα όλο αυτό αγγίζει πλεον κάτι ανήθικο.... πατά πάνω στον βαθύτερο πόνο του ανθρώπου και μοιράζει ψεύτικες ελπίδες μαζι με τους γιατρους και ολους αυτούς που σου λενε οτι μπορει να ειχες αλλάξει,να επέμβεις στον θάνατο ...Σε τραβά έξω από το μονοπάτι της ταπεινότητας....η μόνη οδός για να διαχειριστείς την απώλεια. Η τεχνολογία, σε αυτά τα ψυχολογικά κομμάτια, μοιάζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.....δεν μπορείς να επιστρέφεις “ζωή” σε ανθρώπους που έχουν φύγει, ούτε μέσα από ένα βίντεο ούτε από καμία προσομοίωση.
Μονο πονο και ματαίωση ...τα ανθρώπινα δηλαδη και εκει χρειάζεται η ψυχική ανθεκτικότητας που εχεις χτισει ολο αυτο τον καιρο, μονο μέσα απο την χριστιανοσύνη για να μην ξαναπιάσεις πατο ...
Καταλαβαίνω απολυτα και αυτους τους γονεις γιατι το εκαναν ....Όταν κάποιος λείπει, η ψυχή γίνεται ευάλωτη, και κάθε «ίχνος» του ακόμα και ψηφιακό μπορεί να ανοίξει ξανά πληγές.....
Στο τελος της ημερας δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο ότι αναζήτησα παρηγοριά.... μονο ενα καλο μάθημα ...Η ανάγκη ήταν ανθρώπινη και καθαρή.... Το πρόβλημα είναι τα εργαλεία που υπόσχονται περισσότερα από όσα μπορούν πραγματικά να δώσουν.
Η απώλεια θέλει χρόνο, χώρο και πιστη στο μοναδικό αληθινο νοημα που ερχεται μεσα απο την ταπεινότητα και την Χριστιανοσύνη .....
Μονο πιστη ,εφόσον και αρκετοι γονείς απο τα Τεμπη με αυτο πορεύονται και ειναι ακόμα όρθιοι ... υπάρχουν βέβαια και αυτοί που ειναι γεμάτοι θυμο και ειναι η αλλη πλευρά που τους κρατα όρθιους ..