Γ. Καμίνης: Δεν περνάει η λογική του τσαμπουκά

Νεογέννητος

New member

Ο Νεογέννητος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών . Έχει γράψει 843 μηνύματα.

merry poppins

New member

Η merry poppins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φωτογράφος και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 412 μηνύματα.
Δε καταλαβαινω για ποιο τσαμπουκα μιλάει ο Καμίνης; Και πως έχει το θράσσος να μιλάει όταν πέρασαν με το έτσι θέλω το μνημόνιο δημοσιεύοντας πλαστά στοιχεία ελλειματος...και μπαινοβγαίνει η τρόικα στη χώρα μου οποτε της κάνει κέφι...Δηλαδή έλεος!
 

nikolaos p.

New member

Ο nikolaos p. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 193 μηνύματα.
Λυπηρά περιστατικά συμβαίνουν τελευταία!
 

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,180 μηνύματα.
Η δικιά μου άποψη είναι ότι προτιμώ να πεθάνω από την πείνα παρά να πάρω ψωμί από την χρυσή αυγή. Αν και νομίζω ότι όλες οι μητέρες το λένε, σίγουρα το έλεγε η δικιά μου. Το θυμάμαι από πιτσιρίκι το "Μην παίρνεις γλυκά από ξένους". Προφανώς και μου φαίνονταν πολύ χαζό και ίσως και σήμερα να είναι, ειδικότερα αν αναλογιστώ το σκεπτικό της. Μα ισχύει!

Ισχύει ότι αυτά τα συσσίτια είναι βρώμικα, ματωμένα θα έλεγα. Μιλάμε για την χρυσή αυγή, μιλάμε για κόμμα που δεν βρίσκω την παραμικρή ευχάριστη διαφορά από τους χουντικούς. Και ναι έχει σημασία το ποίος κάνει κάνει το οτιδήποτε. Και εξάλλου ούτε καν κοπίασαν, από τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τα κόμματα είναι. Οι ίδιοι το παραδέχτηκαν σε τηλεοπτικό κανάλι. Ούτε καν από τις βουλευτικές αμοιβές τους. Με την ίδια ισοπέδωση που χαρακτηρίζει την ΧΑ, έτσι και εγώ ισχυρίζομαι ότι τα αγαθά που μοίραζαν είναι της Ελληνικής βουλής, από το ελληνικό εθνικό ταμείο. Απλά έχουν δικαιώματα σε αυτό το ταμείο και δεν δείχνουν την παραμικρή ευλάβεια στα χρήματα αυτά, που τους προσθέτουν συνεχώς εκλογικούς πόντους.

Από την χούντα και μετά σίγουρα κάναμε αμέτρητα λάθη, καταστροφικά λάθη. Αλλά παράλληλα παράγαμε εκατομμύρια πολίτες με απίστευτες γνώσεις οικονομικών, πολιτικής, διπλωματίας. Φλερτάραμε με σύγχρονες πολιτικές ιδέες όπως ο φιλελευθερισμός. Τώρα τι; Φασισμός; Είναι η τιμωρία μας που δεν ήμασταν καλοί Ευρωπαίοι πολίτες; Ε λοιπόν προτιμώ την τιμωρία "ΔΝΤ". Σίγουρα την προτιμώ.

Η χρυσή αυγή, ένα φιλοπόλεμο, φασιστικό κόμμα με χιλιάδες ποινικά εγκλήματα στο ενεργητικό του, μοιράζει φαγητό. Μόνο σε εμένα μου μοιάζει σαν το πανάκριβο δώρο ενός συζύγου που μόλις κεράτωσε; Το χειρότερο όμως δεν είναι ότι προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα τους. Το χειρότερο είναι η δεδομένη στιγμή. Και η στιγμή αυτή έχει ανθρώπους που δεν μπορούν σκεφτούν, απλά δεν τους παίρνει να ...φιλοσοφήσουν. Τους νοιάζει η πείνα τους, ο συναισθηματικός πόνος και η ψυχική ταλαιπωρία. Και στους πολέμους της ΗΠΑ στην ανατολή, στο τέλος κάποιοι χοροπήδαγαν γύρω από τους Αμερικάνους στρατιώτες. Θέλει φοβερή ψυχική δύναμη να είσαι εξαθλιωμένος και σκέφτεται ποίος σου απλώνει το χέρι για να σε βοηθήσει. Σαφώς και θα το αρπάξεις αμέσως! Όλοι, μάλλον, αυτό θα κάναμε.

Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που η δημοκρατία δυσλειτουργεί. Και τον Hitler κάποιοι το ψήφισαν. Όσοι, παρά των συνθηκών, μπορούν να σκέφτονται ορθά, οφείλουν να τα βάλουν την ΧΑ. Και αυτό έκανε ο Καμίνης. Για πρώτη φορά τα ΜΑΤ λειτούργησαν σωστά, πραγματικά εντόπισαν και κλείδωσαν σε πραγματικό στόχο. Για την ΧΑ το συσσίτιο ήταν μια μάχη. Το σκέφτηκαν, το σχεδίασαν και το υλοποίησαν. Όπως κάποιοι σκεφτήκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν την ρήξη της ατομικής στο Ναγκασάκι. Έτσι και η ΧΑ σκεφτήκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτής του την μάχη και ο Καμίνης σαφώς και αντέδρασε!. Τα τελευταία χρόνια είναι από τις λίγες φορές που ένιωσα και είδα μια πραγματικά πολιτική κίνηση.

Ναι δυστυχώς την πλήρωσαν απλοί και αθώοι άνθρωποι, μάλιστα πεινασμένοι άνθρωποι. Μα η ΧΑ ξεκίνησε να τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα. Αυτοί έπαιξαν τόσο άσχημα. Και όχι μόνο έπαιξαν, άλλα ξεκίνησαν το παιχνίδι με αυτούς τους χυδαίους όρους. Και έτσι ξεδιπλώνεται για ακόμη μια φορά όλη η φασιστική και χυδαία νοοτροπία τους!

Δεν έγινε σε προεκλογική περίοδο γιά τράβηξουν εντυπώσεις και να τους ψηφίσει ο κόσμος... Αν γινόταν τότε, οκ θα ήταν λαικισμός αυτο. Έλα όμως που δεν έχουμε εκλογές.
Τα τελευταία 3-4 χρόνια ήμαστε συνεχώς και αδιάκοπτα σε προεκλογική περίοδο :/:

Το ότι υπάρχουν για να προκαλούν, όλοι το ξέραμε ανέκαθεν... δεν είναι κάτι καινούριο...
Πότε θα κάνουμε κάτι για αυτό;

Πέρα από το περιστατικό με τον ελεεινό Γερμενή, μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η διανομή τροφίμων αποκλειστικά προς Έλληνες αποτελεί - σύμφωνα με τον Καμίνη και λοιπούς πολιτικούς και δημοσιογραφικούς παράγοντες - προσβολή στη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας. Ενώ περιστατικά και εκδηλώσεις όπως αυτές:

...Εξυψώνουν τον πολιτισμό μας και φυσικά... τη δημοκρατία μας (τους).
Η διαφορά είναι αυτοί οι μετανάστες θέλουν λίγο χώρο να ζήσουν.
Η ΧΑ θέλει εξουσία!
Δεν είναι μια τεράστια διαφορά αυτό; :)

Ακόμη και στο μετριοπαθές Ισλάμ (βλ. Τουρκία και κάποτε Συρία) οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν μεγάλο ρατσισμό, ενώ στις πιο ακραίες μορφές σφαγιάζονται.
Είναι ανέντιμο αυτό που κάνεις. Καταπιάνεσαι από ένα φασιστικό έθνος να δικαιολογήσεις πράξεις της ΧΑ χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά! Αν θέλουν να υπερασπιστούν αυτούς του χριστιανούς, ας πάνε εκεί! Στην Ελλάδα οι Χριστιανοί είναι μια χαρά :)

Μα νεοσύλλεκτους δεν εξαγόραζαν και τα κόμματα που βόλευαν συμβασιούχους και παιδιά με stage στο δημόσιο με την υπόσχεση της μονιμοποίησης?
Νεοσύλλεκτους δεν εξαγόραζαν τα κόμματα που διόριζαν προσωπικό στη Βουλή άτομα με κομματικές και μόνο περγαμηνές ή απλά συγγενικές σχέσεις?
Νεοσύλλεκτοι δεν είναι οι 4.500 εκπαιδευτικοί (μην είναι και παραπάνω) που αντί σχολικών αιθουσών έχουν αποσπαστεί σε εργασίες γραφείου, βουλευτικά γραφεία και άλλες εκτός αντικειμένου εργασίας τους θέσεις?

Νεοσύλλεκτοι είναι όλοι.

Απλά σε καλύτερες εποχές, αντάλλασσαν την πολιτική/συνειδησιακή τους λοβοτομή με υψηλότερο τίμημα όπως μια θέση, μια υπόσχεση, μια κατάσταση που μάλλον ή και σίγουρα θα γινόταν σίγουρη.

Τώρα, η τιμή έχει πέσει σε μια σακκούλα λαχανικά και φρούτα...
Κάνεις τρομερό λάθος!
Το πρόβλημα είναι η άνθηση της ΧΑ. Το πρόβλημα είναι η άνθηση του φασισμού. Δεν (πρέπει να) κρίνουμε τις πράξεις τους, δεν αμφιβάλλω ότι κάποιες από αυτές είναι "καλές" και πραγματικά φοβάμαι ότι στο μέλλον θα πληθαίνουν οι "καλές". Το πρόβλημα είναι ότι είναι και αυτοαποκαλούνται ναζιστές, φασίστες, απολυταρχικοί. Το πρόβλημα είναι η ιδεολογία τους!

Θα στο θέσω ανάποδα. Έρχεται το κόμμα παιδεραστών. Και λέει μηδέν φόρους, μηδέν ασφαλιστικές εισφορές, τα επιχειρηματικά και τα δάνεια στέγασης αρνητικό επιτόκιο. Μιλάει για σχολεία, πανεπιστήμια, πάρκα έρευνας και ανάπτυξης και γαμάτες βιβλιοθήκες, υπέροχα νοσοκομεία και όλη η εθνική ενέργεια θα είναι από ανανεώσιμες πηγές . Αλλά αποποινικοποιούν τον βιασμό παιδιών. Θα κάτσεις να το συζητήσεις; Όχι!

Ε λοιπόν το ίδιο είναι και με την ΧΑ. Δεν με ενδιαφέρει αν θέλουν και μπορούν να κάνουν την Ελλάδα μια τέλεια οικονομική μηχανική. Με ενδιαφέρει το τι πρεσβεύουν και πως αυτοαποκαλούνται. Από τα ζώα στο μόνο που διαφέρουμε είναι ότι που και που αναρωτιόμαστε το γιατί αλλά και ότι έχουμε ιδεολογία. Και η ιδεολογία της ΧΑ είναι για φτύσιμο :)

Αυτός που πεινάει (διότι η πείνα μάτια δεν έχει) θα πάρει φαγητό από το χέρι του οποιουδήποτε και ενίοτε με κάθε αντάλλαγμα.
Και για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε κάτι;
Σε οποιοδήποτε παιδί και αν του δώσεις γλειφιτζούρι θα κάνει σαν χαζό, αλλά ολόκληρη η κοινωνία έχει δομηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μην κυκλοφορούν πολλά γλειφιτζούρια ελεύθερα :)

Δε καταλαβαινω για ποιο τσαμπουκα μιλάει ο Καμίνης; Και πως έχει το θράσσος να μιλάει όταν πέρασαν με το έτσι θέλω το μνημόνιο δημοσιεύοντας πλαστά στοιχεία ελλειματος...και μπαινοβγαίνει η τρόικα στη χώρα μου οποτε της κάνει κέφι...Δηλαδή έλεος!
Μπορούμε να συγκρίνουμε, έστω και, απεριόριστο βαθμό μνημονίων με την απολυταρχία, φασισμό και την βία;
Που πήγε το Ελληνικό "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή"; :/::/:
 

merry poppins

New member

Η merry poppins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φωτογράφος και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 412 μηνύματα.
Μπορούμε να συγκρίνουμε, έστω και, απεριόριστο βαθμό μνημονίων με την απολυταρχία, φασισμό και την βία;
Που πήγε το Ελληνικό "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή"; :/::/:
Για ποια ακριβώς ελευθερία μου μιλάς; εγω εχω την εντυπωση οτι βρισκομαστε κάτω από το Γερμανικό ζυγό....αλλιώς δε μπορώ να δικαιολογήσω το γεγονός να ρχονται στην χωρα μου και να χουνε απαιτησεις οι Γερμανοί όποτε τους κάνει κέφι ...δημιουργωντας ένα μεγαλο ποσοστό ανεργιας (και που σαι ακομα με τις μελλοντικές απολυσεις) ...δεν έχεις καταλάβει ότι λιγο πολύ η απαίτηση να μπεις στο μνημονιο είναι το ίδιο φασιστικό όπως και το να σε πετανε στο δρόμο μετα απο χρόνια δουλειας...οπότε μη μου λές ότι έχουμε ελευθερία:/:
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Dias

Well-known member

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός . Έχει γράψει 7,577 μηνύματα.
Αυτή η κουτοπόνηρη σύγκριση της σημερινής οικονομικής κατάστασης με τη χούντα (ή ακόμα και με τη …γερμανική κατοχή) δεν έχει νόημα. Γίνεται “εκ του πονηρού” και θέλει αποδέκτες που αδυνατούν να σκεφθούν το προφανές. Τι συγκρίνουμε? Την τότε οικονομική κατάσταση με την τώρα? Είναι δυνατόν? Όχι ότι επί χούντας η οικονομία μας …ανθούσε, το αντίθετο μάλιστα. Όμως τότε οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές. Αν θέλουμε αληθινή σύγκριση, πρέπει να σκεφτούμε αν με τις σημερινές συνθήκες είχαμε χούντα, πώς θα ήταν η κατάσταση? Το ποιόν και οι εξαρτήσεις των χουντανθρώπων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα ήμασταν πολύ-πολύ χειρότερα. Μια χούντα θα ήταν πολύ πιο πειθήνια στα αφεντικά της από μια εκλεγμένη κυβέρνηση και θα πλειοδοτούσε στις απαιτήσεις τους. 300.000 απολύσεις θα ζητούσε η τρόικα? 700.000 θα έκανε η χούντα. 30% περικοπές μισθών θα πρότειναν οι ξένοι? 60% θα έκανε η χούντα. Διαμαρτυρία ή απεργία? Τα τανκς, οι εξορίες και τα βασανιστήρια να είναι καλά. Και για μια χούντα δεν υπάρχει δυσκολία: στην ανάγκη κάνουμε και μερικές εκτελεσούλες. Τέτοια θα ήθελαν όσοι είναι ερωτευμένοι με τις χούντες? Παρακαλώ λοιπόν τους χουντόφιλους να σταματήσουν τις ανόητες ψευτοσυγκρίσεις, να ξυπνήσουν και (αν μπορούν) να σκεφτούν λιγάκι.
 

metspanos

New member

Ο metspanos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φιλόλογος . Έχει γράψει 780 μηνύματα.
ο δικος του τσαμπουκας ομως γιατι περναει, οταν απαγορευει στους παρουσιαστες του δημοτικου ραδιοφωνικου σταθμου να μην ανταλλασσουν ευχες λεγοντας "Χριστος Ανέστη"
 

merry poppins

New member

Η merry poppins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φωτογράφος και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 412 μηνύματα.
ο δικος του τσαμπουκας ομως γιατι περναει, οταν απαγορευει στους παρουσιαστες του δημοτικου ραδιοφωνικου σταθμου να μην ανταλλασσουν ευχες λεγοντας "Χριστος Ανέστη"
γιατι το λανσαρει με δήθεν δημοκρατικο τροπο ...οπως και πολλα άλλα αλλωστε
 

OnceUpon_a_Time

New member

Ο OnceUpon_a_Time αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Δεν περνάει η λογική του τσαμπουκά
Και περνάει η λογική, δήμαρχος Αθηναίων καμίνης και Σαλονικιών μπουτάρης; :knife:
χικ....*****

αχ, έρχονται στιγμές που σε θυμάμαι.... :D


Η μετεξέλιξη στο δημαρχιλίκι πλέον είναι μονόδρομος.... :hmm:

Ζαχαράτος επόμενος δήμαρχος στην Αθήνα, Φλωρινιώτης (ανακατασκευασμένος) στη Σαλονίκη, και μη χειρότερα :rofl:
 

OnceUpon_a_Time

New member

Ο OnceUpon_a_Time αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Η δικιά μου άποψη είναι ότι προτιμώ να πεθάνω από την πείνα παρά να πάρω ψωμί από την χρυσή αυγή.
Τζώνι, μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες, για σε βλέπω να το κλείνεις** το μαγαζί... ;)

Πάμε και στοίχημα :)

**πεθαμένος από πείνα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top