VIDEO
Κοπέλες απ' το Δίστομο φέρτε νερό κα ξίδι.
Κι απάνω στη φοράδα σου δεμένος σταυρωτά
σύρε για κείνο το στερνό στην Κόρδοβα ταξίδι,
μεσ' απ' τα διψασμένα της χωράφια τ' ανοιχτά.
Ν. Καββαδίας
Ο Τομ Ρόμπινς έγραψε κάποτε, ότι η νοοτροπία του Αμερικάνου είναι: "Υποφέρω, άρα κάποιος μου χρωστάει χρήματα" και τρέχουν σ' έναν δικηγόρο. Δεν μου αρέσει ν' αποτιμάται η ανθρώπινη ζωή σε χρήματα, όμως από την άλλη, η Γερμανία δεν μας έχει πληρώσει καθόλου πολεμικές αποζημιώσεις, ως όφειλε κι έχουν επιδικαστεί, μας χρωστάει ακόμη και από τον Α' ΠΠ. Αυτό λέει το Διεθνές Δίκαιο. Επίσης, το σημαντικότερο για μένα, είναι το πολεμικό "δάνειο" της Γερμανίας, το οποίο έχει επιδικαστεί και είναι άμεσα απαιτητό, όμως για κάποιον λόγο και μετά από ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας κατά τη δεκαετία του '50, το ελληνικό κράτος δεν το απαίτησε ποτέ, το άφησε να περάσει σιωπηρά. Μόνο αυτό το δάνειο, ανατοκιζόμενο με τον ίδιο τρόπο που ανατοκίζονται και τα δικά μας δάνεια, ανέρχεται στο ύψος των 160 δις Ευρώ, χωρίς τις πολεμικές αποζημιώσεις. Δηλαδή συνολικά η Γερμανία μας χρωστάει το 60% και άνω του χρέους, μέσω του οποίου σήμερα μας έχει επιβάλει καθεστώς χρεωκοπίας, υποτέλειας και φτώχειας.
Δεν κατανοώ, για ποιον λόγο εγώ πρέπει να πληρώνω πανωτόκια από τον 19ο αιώνα (μέχρι και ο Μανδραβέλης επιτέλους το παραδέχτηκε, έστω απ' το '32),
ενώ έχω κηρύξει δύο επίσημες χρεοκοπίες γι' αυτά κι ενώ η χώρα μετά την αποχώρηση των Γερμανών, ήταν εντελώς στο μηδέν από άποψης υποδομών , κατόπιν το ήδη στραβό κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος του εμφυλίου (ευγενική χορηγία της βρετανικής εξωτερικής πολιτικής) και φυσικά η χώρα έπρεπε να ξαναδανειστεί για να χτιστεί από την αρχή. Οι Έλληνες πέρασαν απίστευτη πείνα και φτώχεια, όπως μας διηγούνταν οι γονείς μας τα παλιότερα χρόνια. Τώρα καλούνται να περάσουν τα ίδια, σε καθεστώς αέναης χρεοκοπίας. Γιατί λοιπόν να μην τα διεκδικήσουμε; Αποτελεί εθνικιστική πράξη κάτι τέτοιο;
Τέλος, δεν είναι δυνατόν ν' ανεχόμαστε την ωμή προπαγάνδα εναντίον του λαού μας, όπου σύσσωμα τα ΜΜΕ των βορείων χωρών κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες τους, ότι οι Έλληνες είναι το συνώνυμο του τεμπέλη και του αμάκα, ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Εάν κανείς κοιτάξει τα ιστορικά οικονομικά δεδομένα, θ' ανακαλύψει ότι ενώ οι Έλληνες είναι οι πλέον καλοπληρωτές των χρεών τους, απεναντίας στους Γερμανούς έχουν χαριστεί τα περισσότερα δάνεια απ' ό,τι σε όλους τους υπόλοιπους μαζί. Γι' αυτό έχουν τη δυνατότητα κάθε λίγες δεκαετίες ν' αναβιώνουν τα αυτοκρατορικά τους οράματα και να καταδυναστεύουν όλη την Ευρώπη. Με χαρισμένα δάνεια, γίνομαι κι εγώ παντοδύναμος ξέρετε...
Για να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν,
θ' αφήσω την ιστορία στο χρονοντούλαπο και θα την ξεχάσω, όταν αντιστοίχως με ξεχάσει κι αυτή και διαγράψει τα προπολεμικά δάνεια, ισόποσα με όσα μας οφείλει η κραταιά Γερμανία...