Σίγουρα το να λαδώσεις δεν είναι μονόδρομος, απλά θα σου κάνει την ζωή πιο εύκολη.
Το πρόβλημα δεν είναι η δυσκολία της εξέτασης, την εξέταση την μαθαίνει και ένα 10χρονο, το πρόβλημα είναι οι εξεταστές στους οποίους μπορείς να πέσεις. Εγώ έπεσα σε κάτι στραβόξυλα και με έκοψαν για εντελώς άσχετα - τυπικά πραγματάκια (τόσο τυπικά που ούτε μου τα είχαν μάθει στην σχολή). Σε φάση που και ο δάσκαλος στο τέλος απορούσε που με έκοψαν.
Δεν αγχώνουμε κανέναν, έτσι είναι η πραγματικότητα, το πρόβλημα είναι ότι όσοι ήσασταν τυχεροί και πέσατε σε σωστούς εξεταστές έχετε μια λανθασμένη εντύπωση ότι αυτός είναι ο κανόνας. Ενώ δεν είναι.
Μια αναζήτηση στα φορουμ να κάνετε θα σας πέσουν τα μαλλιά με το τι δικαιολογίες βρήκαν οι εξεταστές για να κόψουν εξεταζόμενο.
Γιαυτό λέμε ότι η εξέταση είναι για τα πανηγύρια.
Γιατί είναι πιο σημαντικό να ξέρεις να παρκάρεις με 3 κινήσεις από το να ξέρεις πραγματικά να οδηγείς σωστά.
Είναι πιο σημαντικό να κάνεις οπισθογωνία (που δεν θα την χρησιμοποιήσεις ποτέ στην ζωή σου) από το να κοιτάς τις διαβάσεις.
Και πάει λέγοντας. Και το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι ο μαθητής καταλήγει να κάνει σε κάθε μάθημα αυτά τα καραγκιοζιλίκια ξανά και ξανά μέχρι να μάθε να τα κάνει, αντί να μάθει να οδηγεί σωστά, σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες, κτλ.
Έχω φίλο στην Σουηδία και εκεί κάνουν αναγκαστικά μαθήματα σε βροχή, χιόνια (τεχνικό χιόνι αν είναι καλοκαίρι), σκοτάδια, λεωφόρους κτλ. και εμείς εδώ κάνουμε το ίδιο τετράγωνο που θα εξεταστούμε βόλτες γύρω γύρω κάνοντας παρκαρίσματα και οπισθογωνίες.
Τραγικά πράγματα, μετα απορούμε γιατί είμαστε κορυφή στα τροχαία.
Sorry για το κατεβατό, βρήκα ευκαιρία να ξεσπάσω