ενα κειμενο κριτικης αν λεει σωστα πραγματα λεει σωστα ασχετως αν μας αρεσει η οχι ο τροπος του.
Αν τυχον αυτο ειναι ικανο να μας κλεισει τα ματια, τοτε πεφτουμε στο ιδιο λαθος απο την αναποδη,
ετσι να παρασερνομαστε σε συναισθηματισμους και αστοχες ελπιδες με αποτελεσμα να συμβαλει
στην σημερινη κατασταση.
Αν ο καθενας δεν κατσει να σκεφτει βαθια, στο πως εξελιχθηκε η ζωη του να ειναι ετσι σημερα,
αν δεν κανουμε αυτο τον κοπο να βρουμε τα αντικειμενικα γιατι και διοτι,
τοτε θα εχουμε απαντησεις του τυπου φταιει το κακο ριζικο μου, ειμαι γκαντεμης και διαφορα τετοια.
Εμενα μου αρεσει να ειμαι συγκεκριμενος,
σε καποιο αλλο θεμα, ειχα συζητησει για τον "απλο" ανθρωπο.
Να παρουμε λοιπον αυτο τον απλο ανθρωπο να δουμε τι ακριβως εκανε.
Το 2009 απο συνολο 7.044.479 απλων ανθρωπων 5694492 απλων επισης ανθρωπων
επελεξαν αυτο που ζουμε σημερα.
Ας μου επιτραπει να πω οτι ανηκω στο υπολοιπο υπολοιπων, στην πλεμπα των λιγων.....
Αυτοι τα 5.5 εκατομυρια απλων ανθρωπων αποφασισαν να μειωθει η αγοραστικη τους δυναμη,
δικαιωμα τους, να τους την κανουν, περι ορεξεως....
Εγω γιατι πρεπει να αναλαμβανω την δικη τους ευθυνη?
Και αν δεν τους αρεσει που ειναι ολοι αυτοι σημερα κρυμμενοι?
Πιο γενικα ομως περα περα απο την σημερινη κριση, γιατι αυτο ειναι απλα οτι το αυτοκινητο κλαταρισε.
Οχι ομως ξαφνικα. Αυτοι οι 5.5 εκ. δουλευαν στην εθνικη μιζερια με συστημα εδω και δεκαετιες.
Βολευτηκαν, εγλειφαν, ρουφιανεψαν οτι μπορεις να φανταστεις, αρκει να συντηρουσαν αυτη την κατασταση.
Αυτοι οι συγκεκριμενοι λοιπον ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ, αλλα ΑΥΤΟΙ, εχουν ονομα επωντυμο και τηλεφωνο,
φροντισαν με νυχια και με δοντια να συντηρησουν ολα αυτα που γραφει η αρθρογραφος
και λιγα γραφει, η μαλλον γραφει οτι νομιζει απο την δικη της οπτικη πλευρα.
Αν το ψυρισεις θα βρεις και αλλα.
Προφανως καποιους. αυτες οι αληθειες να τους πονανε,
και θελουν να σκεπασουν την ελλαδα που πληγωνει και φτασιδωνουν την μπιχλα του ομορφαντρα με ανθονερο....
Εμαθαν να ζουν αλλιως, οι λεξεις να λειτουργω ομαδικα και αλληλεγγυα ηταν παντα κενη.
Αντιθετα η παρτη μου και η καβαντζα μου ηταν (και ειναι) τα ανθηρα τσιτατα σκεψης....
ΟΧι δεν ειναι αυστηρα δικο τους σφαλμα, η ολη δομη του συστηματος ειναι τετοια,
και ετσι μπαινεις σε ενα τεραστιο χωνευτηρι που η τακτικη του ειναι να σε συνθλιψει μεσα απο την μηχανη του ανθρωποκιμα...
(το βιντεο κλιπ του the wall το περιγραφει καλυτερα...)
Για να συνοψισω,
Αντι να βλεπουμε τι υπαρχει μας σηκωνεται η τριχα απο την δημοσιοφραφισκα!!!!
Λες και ειπε τα τεραστια ψεμματα της οικουμενης.
Και ομως αν η αληθεια δεν μπορεις να την σκεπασεις, οσο και αν σε χαλαει.
Αν αυτα που λεει η κιουρια, ΔΕΝ υπηρχαν στην ελληνικη κοινωνια, τοτε θα ζουσαμε σε αλλη χωρα
με αλλες δομες, με αλλες συνηθειες κλπ κλπ.
Αυτη ειναι η αληθεια, και οσο και να την τουμπαρω,
η αληθεια δεν μπορει να ερθει στα μετρα μου.
Φυσικα, ο καθενας εχει δικαιωμα να εχει 1000 αλλες διαφορετικες δικες του αληθειες.
Παρακαλω ας μου επιτραπει να κατοχυρωσω σε μια γωνια και την δικη μου, ισως εντελως αντιθετες με τις υπολοιπες.