eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος

1.Κε Κορωνευ...καποιος θα πρεπει να σας πει οτι ο ο ορος ''δεσπινις'' δεν χρησιμοποιηται....ολες οιγυναικες νυμφευμενες και ανυμφευτες αποκαλουνται εδω και χρονια κυριες διοτι ειναι κυριες του εαυτου τους
off-τριχών:
Συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά... Rosa azul, από πότε δεν χρησιμοποιείται το ουσ. "δεσποινίς"; Επειδή έχω ακούσει αρκετές φορές να προσφωνούν μια νεαρή γυναίκα με τον τρόπο αυτό. Δηλαδή, με βάση τη λογική σου, αν αποκαλέσω κάποια κοπέλα, δεσποινίς Ταδοπούλου είτε θα χειροδικήσει είτε θα μου πει: "Δεν πας στο διάολο, ηλίθιε!".
Προφανώς, το κάθε πρόσωπο θα πρέπει να είναι κύριο του εαυτού. Η κυριότητα αυτή, όμως, δεν υποχωρεί με την χρήση ενός ουσιαστικού που δεν έχει μειωτική σημασία, καθ' όσον γνωρίζω.
Σημείωση Editor: Το θέμα δημιουργήθηκε από διάσπαση του θέματος: Αποτριχωμένη επίμαχη περιοχή: Ναι ή όχι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος

Οπως εξηγησα παραπανω ο ορος ειναι πεπερασμενος....πλεον και για τις ανυμφευτες κορασιδες χρησιμοποιηται η προσφωνηση ''κυρια'' η οποια υποδηληνει ''κυρια του εαυτου''' ειτε το γνωριζετε ειτε οχι ._off-τριχών:
Συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά... Rosa azul, από πότε δεν χρησιμοποιείται το ουσ. "δεσποινίς"; Επειδή έχω ακούσει αρκετές φορές να προσφωνούν μια νεαρή γυναίκα με τον τρόπο αυτό. Δηλαδή, με βάση τη λογική σου, αν αποκαλέσω κάποια κοπέλα, δεσποινίς Ταδοπούλου είτε θα χειροδικήσει είτε θα μου πει: "Δεν πας στο διάολο, ηλίθιε!".
Προφανώς, το κάθε πρόσωπο θα πρέπει να είναι κύριο του εαυτού. Η κυριότητα αυτή, όμως, δεν υποχωρεί με την χρήση ενός ουσιαστικού που δεν έχει μειωτική σημασία, καθ' όσον γνωρίζω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οπως εξηγησα παραπανω ο ορος ειναι πεπερασμενος....πλεον και για τις ανυμφευτες κορασιδες χρησιμοποιηται η προσφωνηση ''κυρια'' η οποια υποδηληνει ''κυρια του εαυτου''' ειτε το γνωριζετε ειτε οχι ._
Εμένα πάντως όταν με προσφωνούν με το ''κυρία'',τους διορθώνω λέγοντας δεσποινις.
Τι να πω,ίσως οι αντιλήψεις μου είναι πολύ αναχρονιστικές.

Roben twn Xazwn
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εμένα πάντως όταν με προσφωνούν με το ''κυρία'',τους διορθώνω λέγοντας δεσποινις.
Τι να πω,ίσως οι αντιλήψεις μου είναι πολύ αναχρονιστικές.![]()
η ηλικία σου φταίει

love_angel
Επιφανές μέλος

η ηλικία σου φταίει![]()
Οπως εξηγησα παραπανω ο ορος ειναι πεπερασμενος....πλεον και για τις ανυμφευτες κορασιδες χρησιμοποιηται η προσφωνηση ''κυρια'' η οποια υποδηληνει ''κυρια του εαυτου''' ειτε το γνωριζετε ειτε οχι ._

rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος

Ειναι....δυστυχως....Εμένα πάντως όταν με προσφωνούν με το ''κυρία'',τους διορθώνω λέγοντας δεσποινις.
Τι να πω,ίσως οι αντιλήψεις μου είναι πολύ αναχρονιστικές.![]()

marina289
Δραστήριο μέλος

ένας παππούς με φώναζε ¨μανταμίτσα¨!

Του είπα ¨όσο ακούω αυτό το μανταμίτσα, δεν θα γυρνάω¨ !

Άκου μανταμίτσα!

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

ΚΟΡΩΝΕΥΣ
Εκκολαπτόμενο μέλος

εχω πιει καμια 10 τζιν και χαιρομαι ακομα πιο πολλη γιατι εχω δικιο ..
δεσποινης ροζ αζουλ ... κοπλιμαν σας κανανε ....
κυριες συνηθως λεμε τις παρδαλες και τις γυναικες ανω των 50 ..... χαχαχαχαχ
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος

Σας ευχαριστω κε Κορωνευ..ειστε πολυ ευγενης...,ανορθογραφος,βρωμοκοπατε τζιν...,α...και ισιωστε λιγο τη γραββατα σας...χαχαχαχ....μπλιαχ.....ο τελειος gentleman...τα κομπλιμεντα σας λειψανε....δικαιωνομαι τωρα........
εχω πιει καμια 10 τζιν και χαιρομαι ακομα πιο πολλη γιατι εχω δικιο ..
δεσποινης ροζ αζουλ ... κοπλιμαν σας κανανε ....
κυριες συνηθως λεμε τις παρδαλες και τις γυναικες ανω των 50 ..... χαχαχαχαχ

Άγγελος
Επιφανές μέλος

το κυρια ειναι πολυ ψυχρο..
αλλωστε δεσποινις σημαινει ουσιαστικα αυτη που δεσποζει..
οποτε ειναι πιο ισχυρο ..
prinCess.
Επιφανές μέλος

Είχα καθηγητή που μας έλεγε "Δεσποινίς, εσείς, θα μας πείτε μάθημα; Παρακαλώ."
Απαπα

Roben twn Xazwn
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εμένα γενικά δε μου αρέσει να μου μιλάνε στον πληθυντικό.
Είχα καθηγητή που μας έλεγε "Δεσποινίς, εσείς, θα μας πείτε μάθημα; Παρακαλώ."
Απαπα![]()
και μια μαθήτρια στην γαλαρία έπαιζε συνέχεια τις ίδιες νότες στην κιθάρα που είχε κουβαλήσει μυστικά , ενώ η πρίνσες ψέλλιζε απελπισμένη : ναυσικά , ναυσικά
ΚΟΡΩΝΕΥΣ
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σας ευχαριστω κε Κορωνευ..ειστε πολυ ευγενης...,ανορθογραφος,βρωμοκοπατε τζιν...,α...και ισιωστε λιγο τη γραββατα σας...χαχαχαχ....μπλιαχ.....ο τελειος gentleman...τα κομπλιμεντα σας λειψανε....![]()
γατι με πας κοντρα δεσποινης??
γιατι ??
τι σε εχω κανει ...??
ανορθογραφος ..... αναξιοπιστος ...
αααα και για το τελος δεν φορουσα γραβατα .... φουλαρι ... !!!!
Subject to change
e-steki.gr Founder

Το δεσποινίς προσωπικά μου φαίνεται αρκετά υποτιμητικό, με ενοχλεί αφάνταστα αν κάποιος με προσφωνήσει έτσι και το έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ συνειδητά για να προσβάλλω/υποτιμήσω, something which I'm not too proud of

Προφανώς βέβαια δεν μπορείς να πεις ένα 16χρονο κορίτσι κυρία, όπως και δεν θα πεις ένα 16χρονο αγόρι κύριο, δεν κολλάει (αφού δεν είναι κύριοι του εαυτού τους ακόμα).
Άγγελος
Επιφανές μέλος

πώς σας φαινεται?
(με την αναλογη υποκλιση συνοδεία..

παντως συχνα τους ανδρες μεχρι 25 χρονων πχ,,παιδια τους λενε συχνα..Προφανώς βέβαια δεν μπορείς να πεις ένα 16χρονο κορίτσι κυρία, όπως και δεν θα πεις ένα 16χρονο αγόρι κύριο, δεν κολλάει (αφού δεν είναι κύριοι του εαυτού τους ακόμα).

εμενα που θα γινω σε λιγο 27,,οταν με λενε κυριο στα Τει κατι υπερτυπικες καθηγητριες,,μου κακοφαινεται..δεν μου αρεσει..
"Ακους εκει να με πουν Κυριο..
Σου φαινομαι για Κυριος ρε?

Εγω σε εβρισα?

Subject to change
e-steki.gr Founder

εμενα που θα γινω σε λιγο 27,,οταν με λενε κυριο στα Τει κατι υπερτυπικες καθηγητριες,,μου κακοφαινεται..δεν μου αρεσει..
"Ακους εκει να με πουν Κυριο..
Σου φαινομαι για Κυριος ρε?![]()
Πάντως παρά τα όσα στραβά έχεις, οφείλω να σου αναγνωρίσω ότι δεν στερείσαι αυτογνωσίας.

prinCess.
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.