Δημοψήφισμα για να ψηφίσουν ποιοι; Το 75-80% που βγάζει ΠΑΣΟΚ/ΝΔ;
Σαν λαός νομίζω ερωτηθήκαμε στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου, όπου και γνωρίζαμε ότι ήταν δυσμενής η κατάσταση. Τώρα αν ο κόσμος κάθισε και πίστεψε δηλώσεις τύπου "τα λεφτά υπάρχουν", ε είναι άξιος της μοίρας του. Αφού - πλην των σκληροπυρηνικών του ΠΑΣΟΚ - οι περισσότεροι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το έκαναν για να "τιμωρήσουν" την ΝΔ. Όπως και το 2004 που βγήκε η ΝΔ για να "τιμωρηθεί" το ΠΑΣΟΚ. Κοινώς στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.
Η δημοκρατία τελικά είναι όντως το "δημοκρατικότερο" πολίτευμα. Μας δίνει ακριβώς την κυβέρνηση που αξίζουμε, τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.
Δεν έχει και πολύ νόημα εν προκειμένω το δημοψήφισμα γιατί νομίζω ότι είμαστε πολύ οριακά. Αν δεν κάνω λάθος - και να με διορθώσει κάποιος οικονομικός αναλυτής - σαν χώρα έχουμε να πληρώσουμε ένα μεγάλο 10ετές ομόλογο μέσα στον Μάιο. Χωρίς ρευστό νομίζω μας ... παίρνουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, σωστά;
Δηλαδή αναγκαστικά είναι μονόδρομος γιατί από ΚΑΠΟΥ πρέπει να δανειστούμε άμεσα. Αλλά αυτό το πράγμα απλώς καθυστερεί την χρεωκοπία μας. Εάν σαν χώρα δεν αναπτυχθούμε, δεν κινηθεί η αγορά και δεν έρθει χρήμα από έξω, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα χρεωκοπήσουμε.
*σημειώνω ότι δεν είμαι οικονομικός αναλυτής, όσα λέω τα ξέρω από 3-4 πράγματα που 'χω διαβάσει, οπότε όπου κάνω λάθος (πάνω σε γεγονότα κι αριθμούς) με διορθώνετε.