Οτι να ναι, εσυ και το 40% σε αλλη χωρα θα ζειτε και δε θα σας επηρεασουν τα οσα θα συμβουν;
Μια επιχείρηση άμα "ζοριστεί" φορολογικά κάνει μερικές απολύσεις, φορτώνει παραπάνω δουλειά στους υπόλοιπους εργαζόμενους και βγαίνει και με κέρδος!Κι άμα ζοριστεί πέρα από ένα σημείο, φεύγει για άλλες πολιτείες!
Ο άνεργος (που νομίζει ότι με το να κάνει κωλοδάχτυλο στους Ευρωπαίους με το ένα χέρι και να ζητά ελεημοσύνη με το άλλο πετυχαίνει οτιδήποτε άλλο από το να ξεφτιλίζεται) τι θα κάνει άραγε;;;
Αν ρωτάς εμένα προσωπικά ούτως ή άλλως είμαι αυτό τον καιρό σε διαδικασία μετανάστευσης (το μαγαζί έχει φύγει ήδη, τέλος του χρόνου φεύγω κι εγώ), οπότε όπως γράψατε εμένα και μερικούς άλλους (που τα κουτσοκαταφέρναμε) στα αρχίδια σας με την ψήφο σας, άλλο τόσο θα σας γράψω κι εγώ φεύγοντας...
Α και μη το ξεχάσω, μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση ελπίζω να σταματήσουν και τα συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία κ.λπ. σύντομα, εμείς είμαστε οι μαλάκες που πληρώνουμε το φαγητό μας κανονικά κι εσείς τρώτε τζάμπα και ψωνίζετε είδη super market σχεδόν τζάμπα;;;
Μεγάλο μέρος του 60% δεν έχει τίποτα παραπάνω να χάσει. Δεν φοβάσαι τις απολύσεις όταν είσαι άνεργος (25% γενικό και 50% στους νέους). Κωνσταντίνε που ζεις? Απολύσεις και μετανάστευση επιχειρήσεων γίνονται εδώ και 5 χρόνια. Στην πόλη μου έφυγαν μαζικά οι επιχειρήσεις το 2009-2010. Το νέο μνημόνιο που απέρριψε ο λαός (αλλά έρχεται έτσι και αλλιώς) ανέβαζε και άλλο τις φορολογίες στα νομικά πρόσωπα. Εκεί να δεις μετανάστευση επιχειρήσεων που θα γίνει
Ο άνεργος που δεν ψάχνεται και δεν περιμένει πότε θα έρθει η μέρα που θα δουλέψει δεν λέγεται "άνεργος", λέγεται ΑΕΡΓΟΣ...
Αυτοί λοιπόν από εδώ και πέρα που θα φύγουν/κλείσουν και οι τελευταίες επιχειρήσεις (και θα μείνουν μόνο φούρνοι, super market, cafe-bar και γυράδικα) μπορούν να το πάρουν απόφαση ότι δε θα βρουν δουλειά ποτέ και να γίνουν μόνιμοι θαμώνες των Mikel και Bruno, χωρίς φόβο και πάθος!
Και μετα την λεν σε μας για τον "διχασμο".
Από εδώ και πέρα θα νιώσετε στο πετσί σας τις συνέπειες του να βάζετε τους συμπολίτες σας απέναντι με το πρόσχημα του "δε γαμιέστε, εγώ δεν έχω τίποτα να χάσω"...