Τι προσπαθεις να μας πεις; Ξερεις την πορεια μου; Αφου περασα καποια χρονακια δουλευοντας για εταιρειες που δραστηριοποιουνταν στην Αφρική, εχω την πολυτελεια πια να ρυθμιζω οπως θελω τη ζωη μου. Δουλευω οποτε θελω και βγαζω καλα λεφτα.
Ναι, στο personal coaching ερχονται και ανθρωποι που σκορπανε τα λεφτα τους και τους λεω πραγματα που θα επρεπε να καταλαβαινουν απο μονοι τους, Εγω φταιω για τη χαζομαρα τους; Και τοτε που εγραψα αυτα δεν εγραψα περισσοτερα για να μην προκαλεσω, αλλα αφου πας γυρευοντας, στο επαγγελματικο μου coaching παιρνω 450Ε/την ωρα. Αυτες ειναι οι τιμες στο επαγγελμα μου. Φετος ξανοιχτηκα περισσοτερο στην αγορα κι εφτιαξα μαρκα την οποια εχουν παρει μεχρι στιγμης 11 μαγαζια. Ηταν υποβαθμισμενα μαγαζια του χωρου μου που αναβαθμιζονται κατω απο ενιαια μαρκα και θα ανοιξουν καποιες θεσεις εργασιας. Προσωπικα δουλευω ολο και λιγοτερο με την εννοια του σταθερου ωραριου, αλλα ανοιγω θεσεις και πληρωνω πολλους φορους στο γαλλικο κρατος, το οποιο δινει απλοχερα προνοια και σε πολλα τσιμπουρια του συστηματος. Επομενως πρεπει να ξερεις πριν μιλησεις.
Αγαπητη μου, δεν τα εγραφα αυτα απο οταν γραφτηκα στο φορουμ. Αλλα εχω προκληθει. Ενας μελος βασισμενο σε παλια μου ποστς προσπαθει να με παρουσιασει ως οπορτουνιστη και τεμπελη. Αυτη η εικονα φαινεται σαν να ερχεται σε αντιθεση με το οτι ειπα οτι πληρωνω πολλους φορους και να με καθιστα αναξιοπιστο στα λεγομενα μου. Αναγκαζομαι λοιπον να ξεκαθαρισω οτι πληρωνομαι πολυ καλα και γιαυτο αυτοι οι φοροι. Εχω περασει τα πενηντα, θελω να ξεστρεσαριστω και να μην τα δινω σε γιατρους και για αυτο δουλευω λιγο, δικαιωμα μου. Πληρωνω ομως πολλους φορους και δεν ειμαι σιγουρος οτι αξιοποιουνται καλα. Απο τους φορους μου χρηματοδοτουνται και ευρωπαικα πακετα.
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως το "δραστηριοποιήθηκα στην Αφρική" από μόνο του και χωρίς περαιτέρω στοιχεία δεν είναι ούτε επιχείρημα ούτε πανάκεια.
Επίσης είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντες οι χαρακτηρισμοί που μόνος σου απέδωσες στον εαυτό σου και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξες, από μια εικόνα. Δεν αμφισβήτησα ποτέ πως πληρώνεις υψηλούς φόρους. Αλλά να διαβάζω κάποιον ο οποίος αυτοαποκαλείται
life coacher
ένα επάγγελμα που δεν είχα ακούσει ποτέ στη ζωή μου, που βάσει των περιγραφών του ίδιου του επαγγελματία μου φαίνεται εντελώς χρησιμοθηρικό κι ανόητο και που βάσει μιας (σύντομης) αναζήτησης δεν μπορώ να εντοπίσω καμία σοβαρή βιβλιογραφία, παρά βιβλία αυτοβελτίωσης επιπέδου Χόρχε Μπουκάι, να λέει πως χρεώνει 100Ε/ώρα
(ως και 450 όπως είδαμε) και να ανησυχεί για το πού πάνε οι φόροι που πληρώνει; Κι από πάνω να μας κατηγορεί για το πόσα φάγαμε και πως οι νέοι θέλουμε απλά να βολευτούμε όπως οι παλιοί και να εκμεταλλευτούμε τα χρήματα των καλών Ευρωπαίων που μόνο αυτοί δουλεύουν, ενώ εμείς καθόμαστε;
Μάθε λοιπόν, επειδή είσαι καινούργιος εδώ μέσα, πως η πλειονότητα των νεαρών χρηστών του Ιschool είναι παιδιά που έβγαλαν τα μάτια τους πάνω απ'τα βιβλία
(γιατί είμαστε και φυτώριο truth said) σε σχολεία, ξένες γλώσσες, σπουδές, μεταπτυχιακά και διδακτορικά και βλέπουν πως οι πιθανότητες απασχόλησης στον τομέα τους είναι μηδανιμές και το εξωτερικό παρουσιάζεται ως μονόδρομος. Μάθε επίσης πως εδώ δεν έχει gratification minimal d'un stagiaire και πως είναι πάρα πολλοί αυτοί που τις πρακτικές τους τις έκαναν τζάμπα. Μάθε πως αμέτρητοι φοιτητές που μένουν στα πατρικά τους παράλληλα δουλεύουν, κι όσοι σπουδάζουν επαρχία κάνουν αμάν να μείνουν εστία και στα 4 χρόνια έχουν γυρίσει πίσω ή απλά δεν πήγαν ποτέ. Δεν ξέρω την χώρα που άφησες πίσω σου όταν έφυγες γιατί ήμουν παιδί, αλλά σίγουρα δεν ξέρεις την χώρα του σήμερα. Αν θες λοιπόν να βγάλεις λόγο εναντίον όσων τα φάγανε, γιατί δεν αντιλέγω σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί αλλά δεν θα τους βρεις εδώ μέσα (εκτός από έναν-δυο), να βρεις άλλο κοινό, καταλληλότερο.
Έχουμε τόσες μέρες που διαβάζουμε κι επιχειρηματολογούμε
(όσοι το κάνετε δηλαδή μπράβο, εγώ δεν έχω το κουράγιο) εναντίον κάποιου που βγάζει περιουσίες μέσω του
marketing της κοινής λογικής κι ενός ματατζη.