Esperos1
Δραστήριο μέλος
Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.

22-03-24

09:44
Η πρόσφατη ιστορία, με έχει πείσει ότι, το καθηγητικό πρυτανικό κατεστημένο στην ελλάδα, είναι ο σκληρός πυρήνας της διαφθοράς διαπλοκής και μαφιόζικης κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Οι φοιτητές μπαχαλάκηδες, είναι τα όργανά τους. Θεωρώ την άποψη τελειόφοιτου δημοτικού με βαρύτερη αξία από ενός απατεώνα που φοράει και τήβεννο.Σε ένα δημοψήφισμα η ψήφος των πολιτών είναι ίση, και η ψήφος ενός καθηγητή πανεπιστημίου, κι ενός ανθρώπου που δεν έχει τελειώσει δημοτικό.
Το δημοψήφισμα, είναι κάτι απαραίτητο για έκτακτες περιπτώσεις. Πρέπει να διενεργείται στην αρχή μιας πρόκλησης για το μέλλον και την πορεία της χώρας. Πρέπει να είναι διατυπωμένη με απλά λόγια και το ερώτημα πολύ συγκεκριμένο. Πρέπει ο πολίτης να έχει να επιλέξει ναι ή όχι και το “ναι” να μπαίνει πάντα πρώτο διότι αυτή είναι η φυσιολογική εκφορά της γλώσσας μας. Ρωτάμε το φίλο μας, θέλεις σουβλάκι ; Ναι ή όχι ; (Δεν τον ρωτάμε Όχι ή ναι διότι θα ήταν παραπλανητικό. )
Τέλος, αν είμαστε επιβάτες σε ένα αεροπλάνο, έχουμε την επιλογή από πριν να επιλέξουμε εταιρία με βάση τα κριτήριά μας, ασφάλεια, τιμή, διάρκεια ταξιδιού, αλλά φανταστείτε, στην πτήση στα 20χιλ πόδια, να μπει ξαφνικά ο πιλότος και να μας ρωτάει πως να πιλοτάρει το αεροπλάνο διότι υπάρχει ένα θέμα με τον καιρό και άλλο ένα θέμα με μια βλάβη στο φτερό… Φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να είναι θέμα δημοψηφίσματος των επιβατών. Ο πιλότος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Οι επιβάτες επιλέγουν πριν και όλοι μαζί θα υποστούν τις επιπτώσεις των επιλογών τους. ( * )
Το ίδιο λοιπόν ισχύει και με δημοψηφίσματα που εκπονούνται από ανίκανους και ανεπαρκείς πολιτικούς και πολίτες, Αναφέρομαι στην φωτοβολίδα Τσίπρα που τώρα έχει σβήσει σε κάποια ερημιά και μόνο καπνούς βγάζει. Ανίκανος ως πολιτικός και ανεπαρκής και ως πολίτης, τέλος πάντων.
Το δημοψήφισμα ήταν μία ηλίθια πολιτικάντικη μανούβρα. Εκτός από ηλίθια και εντελώς επικίνδυνη. Οι έλληνες ήταν δανειολήπτες. Οι δανειοδότες ήταν άλλα κράτη της ΕΕ. Ενώ είχαμε εισπράξει ένα μέρος των δανείων, βάλαμε στους δανειολήπτες ένα ερώτημα που κανονικά θα είχε νόημα να τεθεί στους δανειοδότες (κράτη Ε.Ε.) Αν επιθυμούν οι δανειοδότες να διαγράψουν τα χρέη των ελλήνων ή όχι.
Αν ψήφιζαν “να τα διαγράψουν” και οι κυβερνήσεις έκαναν άλλα, δεν τα διέγραφαν αλλά τα διεκδικούσαν, τότε θα είχε και νόημα να εξοργιστούν οι λαοί και να που κάνατε το όχι ναι.
Αυτά τα ολίγα
( * ) Υγ , σκεφτείτε ο πιλότος, να είναι και οπαδός της επίπεδης Γης καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας και αυτός να είναι ψέκας και οπαδός της ίδιας θεωρίας, και οι επιβάτες να το γνώριζαν αυτό από πριν αλλά να επέλεξαν εταιρία λόγω οικονομικής τιμής.

22-03-24

10:14
Τα δημοψηφίσματα στην Ελλάδα γελοιοποιήθηκαν από τους Τσιπρα και Βαρουφάκη τον Ιουλιο του 2015. Στη συνεχεια ενας ολόκληρος λαός τα γελοιοποιεί ακόμη, όταν κάνει διαδηλώσεις για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αναγάγει σε πολιτικο θέμα την τραγωδία των Τεμπών, κάνει τον κόσμο ανάστα για τους γάμους των γκέυ, αλλά για το πραξικόπημα του 2015, που έκτοτε όλα τα ΟΧΙ γίνονται ναι, σε ένα διαρκή εθνικό βιασμό, δεν έχουνε κάνει ούτε μια διαδήλωση...
Esperos1
Δραστήριο μέλος
Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.

22-03-24

10:26
Μπορείς να μας το διευκρινήσεις ; Τι θα έπρεπε να κάνουν ώστε να μην γελοιοποιήσουν ένα άνευ νοήματος δημοψήφισμα; Αν επιθυμούν οι δανειολήπτες να διαγραφούν χρέη υποχρεώσεις απ΄΄εναντι στους δανειοδότες αλλά να κρατήσουν τα δανεικά και να λάβουν ακόμη περισσότερα ;Τα δημοψηφίσματα στην Ελλάδα γελοιοποιήθηκαν από τους Τσιπρα και Βαρουφάκη τον Ιουλιο του 2015.
Δεν νομίζω να έκανε "ο λαός" τέτοια διαδήλωση... μια ομάδα προβοκατόρων ανεγκέφαλων ηλιθίων λατρεύει δολοφόνους του κοινού ποινικού , επειδή αυτοαποκαλούνται επαναστάτες, και τους προσφέρει καιπροστασία όταν παίρνουν τετραήμερες.λαός τα γελοιοποιεί ακόμη, όταν κάνει διαδηλώσεις για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα,
Καλά, ότι είναι και πολιτικό θέμα, είναι αυτονόητο.αναγάγει σε πολιτικο θέμα την τραγωδία των Τεμπών
Έχουν γεμίσει οι υπηρεσίες από ρουσφετολογικές προσλήψεις σε θέσεις που απαιτούν ιδιαίτερη ευθύνη.
57 θύματα που όλοι "κλαίνε" αλλά να καταργήσουν νομιμότητα σε ανίκανους που δολοφονούν, αυτό δεν τους περνάει απ το μυαλό.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.

22-03-24

10:30
Το φόρουμ δέχεται νεοφιλελέ απόβαση.
Ρε φίλε, το δημοψήφισμα του 2015 είναι το θέμα μας; Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που έφυγε από την κυβέρνηση το τσίρκο του Σύριζα και ασχολείστε ακόμη με αυτούς. Γράφεις ότι σε πειράζει η πολιτικοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών (αλήθεια, η κυβερνητική συγκάλυψη σε ενοχλεί καθόλου ή μπα; ) ενώ αν το νομοσχέδιο για τους ΛΟΑΤΚΙ το είχε περάσει ο Σύριζα, ακόμα στα κάγκελα θα ήσουν.Τα δημοψηφίσματα στην Ελλάδα γελοιοποιήθηκαν από τους Τσιπρα και Βαρουφάκη τον Ιουλιο του 2015. Στη συνεχεια ενας ολόκληρος λαός τα γελοιοποιεί ακόμη, όταν κάνει διαδηλώσεις για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αναγάγει σε πολιτικο θέμα την τραγωδία των Τεμπών, κάνει τον κόσμο ανάστα για τους γάμους των γκέυ, αλλά για το πραξικόπημα του 2015, που έκτοτε όλα τα ΟΧΙ γίνονται ναι, σε ένα διαρκή εθνικό βιασμό, δεν έχουνε κάνει ούτε μια διαδήλωση...
Esperos1
Δραστήριο μέλος
Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.

22-03-24

10:40
Επίσης λέει
Η Δημοκρατία είναι ένα άθλιο πολίτευμα αλλά το καλύτερο που έχουμε ανακαλύψει εως τώρα.
Δεν αποθεώνουμε όυτε τα διάφορα πολιτεύματα ούτε τα εργαλεία που μας παρέχουν.
Όπως δεν αποθεώνουμε την ακριβή θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας πού έχουμε σπίτι μας
για να μας προστατεύει από διαρρήκτες, έτσι δεν χρειάζεται να θεωρούμε "μαγικά" ή υπεβατικά
τα δημοψηφίσματα. Τα χρησιμοποιούμε μόνο ως εργαλεία για να ζούμε καλύτερα
και αν το πετυχαίνουμε αυτό, όλα καλά.
Γενικώς, οι θεοποιήσεις ελλοχεύουν δημαγωγίες.
Δημοψηφίσματα: Η αποθέωση της άμεσης δημοκρατίας ή επικίνδυνη δημαγωγία;
Τα πολιτεύματα, δεν τα "αποθεώνουμε".Η Δημοκρατία είναι ένα άθλιο πολίτευμα αλλά το καλύτερο που έχουμε ανακαλύψει εως τώρα.
Δεν αποθεώνουμε όυτε τα διάφορα πολιτεύματα ούτε τα εργαλεία που μας παρέχουν.
Όπως δεν αποθεώνουμε την ακριβή θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας πού έχουμε σπίτι μας
για να μας προστατεύει από διαρρήκτες, έτσι δεν χρειάζεται να θεωρούμε "μαγικά" ή υπεβατικά
τα δημοψηφίσματα. Τα χρησιμοποιούμε μόνο ως εργαλεία για να ζούμε καλύτερα
και αν το πετυχαίνουμε αυτό, όλα καλά.
Γενικώς, οι θεοποιήσεις ελλοχεύουν δημαγωγίες.
giannis4ever
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο giannis4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 918 μηνύματα.

22-03-24

11:11
Θα μου άρεσε μια αποκέντρωση σε διάφορους τομείς του κράτους και να ψηφίζουν οι πολίτες που είναι κοντά στην περιοχή που αφορά το δημοψήφισμα, ανταγωνιζόμενες μεταξύ τους εταιρείες. Π.χ. για το μετρό, μπορεί η Αθήνα να διεξάγει δημοψήφισμα, έστω και ηλεκτρονικά, για το ποια εταιρεία θα αναλάβει το μετρό. Το ίδιο για αξιολόγηση της αστυνομίας κτλ. Βέβαια να υπάρχει και μια ανεξάρτητη αρχή που να ελέγχει και αυτή, να αξιολογεί δηλαδή (αν και ίσως να μην χρειάζεται), και να μην πάνε ίσως όλα στα χέρια των πολιτών άμεσα, για να μην έχουμε εκατοντάδες δημοψηφίσματα, αλλά πιστεύω μια αποκέντρωση θα βοηθούσε.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.439 μηνύματα.

22-03-24

11:33
Υπαρχουν κατι φυντανια καθηγητες με 0 παιδεια και προσκολλημενα σε ολη τους τη ζωη σε ενα κομμα. Δεν εχει να κανει με το επαγγελμα ουτε με την οικονομικη δυναμη.- Σε ένα δημοψήφισμα η ψήφος των πολιτών είναι ίση, και η ψήφος ενός καθηγητή πανεπιστημίου, κι ενός ανθρώπου που δεν έχει τελειώσει δημοτικό
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Οντως τωρα? Δηλαδη η λυση στην τριτοβαθμια ειναι τα πανεπιστημια της λευκωσιας και βουλγαριας? Τα τεμπη δεν ειναι πολιτικο θεμα?για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αναγάγει σε πολιτικο θέμα την τραγωδία των Τεμπών,

22-03-24

11:49
Πιο πολύ απ όσο σας το διευκρίνησε το 62% του λαού τότε, δεν νομίζω ότι γίνεται με γραπτό λόγο.Μπορείς να μας το διευκρινήσεις ;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Πόσα χρόνια έχουν περάσει απο τη Χούντα του 67 και ασχολούνται πόσοι μ'αυτούς; Παρά που αυτοί οι πραξικοπηματίες δεν χρέωσαν τη χώρα καθόλου πεθαναν και στη φυλακή. Δεν ήταν τσιρκο ήταν απάτη μεγατόνων και χρεωθήκαμε όλοι απ αυτούς, βούλιαξε όλη η χώρα. Αλλα εσένα δεν σε πειράζει, περίεργο δεν είναι;Ρε φίλε, το δημοψήφισμα του 2015 είναι το θέμα μας; Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που έφυγε από την κυβέρνηση το τσίρκο του Σύριζα και ασχολείστε ακόμη με αυτούς.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.

22-03-24

12:10
Ο Σύριζα πήρε την απάντησή του για αυτό (και για τα άλλα που έκανε) και αυτή είναι ότι δεν πρόκειται να ξανακυβερνήσει. Αν θες, όμως, να μιλήσουμε για το ποιος έχει την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη για το χρέος της χώρας και την αρχή της οικονομικής κρίσης, αυτή είναι η Πασοκάρα.Δεν ήταν τσιρκο ήταν απάτη μεγατόνων και χρεωθήκαμε όλοι απ αυτούς, βούλιαξε όλη η χώρα.
Κατά τα άλλα, βλέπω να ακολουθείς καλά τη γαλάζια γραμμή (υποτίμηση του νομοσχεδίου για ΛΟΑΤΚΙ, «ντροπή να πολιτικοποιείτε την τραγωδία των Τεμπών», τί σας πειράζουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κοκ.)
Καθόλου, είμαι γνωστό ζαιοτρόλ.Αλλα εσένα δεν σε πειράζει, περίεργο δεν είναι;

22-03-24

12:24
Δεν την πήρε, αυτό είναι όλο το πρόβλημα.Ο Σύριζα πήρε την απάντησή του για αυτό
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.439 μηνύματα.

22-03-24

12:32
Με το να εχει για προεδρο τον κασσελακη και να μαχεται να περασει το ψοφιο πασοκ του ανδρουλακη μια χαρα την πηρε την απαντηση του. Καταντια ειναι αυτο. Στα αλλα που ειπα πιο πανω θα μου απαντησεις το σκεπτικο σου?Δεν την πήρε, αυτό είναι όλο το πρόβλημα.
Luke87
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Luke87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 971 μηνύματα.

22-03-24

13:07
Δημοψήφισμα σημαίνει δεν θέλει η ηγεσία να πάρει την απόφαση και το βάζει στα χέρια του λαού. Τουλάχιστον ανεύθυνο. Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις είναι αδύναμες στο να επιβάλλουν κάποια σωστά πράγματα. Αυτό είναι το μειονέκτημα τους. Απλά σκεφτείτε πόσο παιδί και ανεύθυνος είναι ο μέσος ψηφοφόρος. Και μετά συνειδητοποιήστε οτι οι μισοί είναι χειρότερα απ' αυτόν. Ελιτισμός ftw.

22-03-24

13:50
Το κολπο το έκαναν, και καρπωθηκαν τα ωφέλη, τα κορυφαία στελέχη του Συριζα, αντε 4-5 άτομα. Που έκαναν την προίκα και στα εγγόνια τους με τα αργύρια της εθνικής προδοσίας. Ακόμη και με 7% αυτοι οι ρεμπεσκεδες θα είναι στη Βουλή απολαμβάνοντας 10,000 ευρώ/μήνα, σύνταξη βουλευτική και πολλά προνόμια. Αντι φυλακή ισοβια ή και εκτέλεση για την εθνική προδοσία (μάλιστα κατ'επανάληψη). Με το 17% απέχουν πολύ κι απο το 7% άρα μια χαρά τους ερχεται η απάντηση του ηλίθιου πλήθους.Με το να εχει για προεδρο τον κασσελακη και να μαχεται να περασει το ψοφιο πασοκ του ανδρουλακη μια χαρα την πηρε την απαντηση του.
Το θέμα των Τεμπών ειναι ενα τραγικο ατύχημα που οι πιθανότητες να συμβεί σε μια χώρα μπουρδέλο απο τα μνημόνια και όλους τους υπεύθυνους γι'αυτό ήταν μεγάλες. Το να γίνεται εργαλείο ενάντια στον τελευταίο πρωθυπουργό του μπουρδελου που έφτιαξαν όλοι οι άλλοι πρωθυπουργοί βγάζει μάτι ότι είναι μικροπολιτική. Και καλα να κανουν μικροπολιτική πανω στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα, που παλι πρόστυχο ήτανε, πανω σε δεκάδες αδικοχαμένα παιδιά είναι σκέτη αηδία.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.