dooo
Διακεκριμένο μέλος

είναι απλά τρόπος να παίρνουν χρήματα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bunny217
Διακεκριμένο μέλος

αλλα και στις προκηρύξεις το λενε ξεκαθαρα μεχρι το 2007 ισχυει, κατι εγινε και τους τα ακυρωνουν κατσε νε βρω λινκ να βαλω
bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Το ECDL σου μαθαίνει συγκεκριμένα προγράμματα από την στιγμή που το πολύ κάθε 3 χρόνια υπάρχουν γερά updates στα προγράμματα είναι λογικό και οι (πιστοποιημένες) γνώσεις σου να χρειάζονται updates
με αυτη την λογικη και τα πτυχια της τριτοβαθμιας να εχουν ημερομηνια ληξης γιατι αλλαζουν πολλα πραγματα απο μηνα σε μηνα σε καποιες επιστημες(Ιατρικη, κτηνιατρικη, γεωπονικη κτλ)
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Υποτίθεται ότι στο πανεπιστήμιο σου μαθαίνει να αναζητάς την γνώση όποτε στην θεωρία δεν χρειάζεται update.
Δεν ειναι ετσι, οχι σε ολες τις επιστημες
να το λινκ https://www.epy.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=38
dooo
Διακεκριμένο μέλος

bunny217
Διακεκριμένο μέλος

dooo
Διακεκριμένο μέλος

α
αυτό δεν λέει κάτι που αφορά τον ΑΣΕΠ και το ecdl. απλά αυτός ο φορέας έληξε τη συνεργασία του με το ecdl και δε δίνει πια καινούρια πιστοποιητικά. Όσα έχει δώσει, θα υπολογιστεί η τριετία και μετά πάπαλα (τουτέστιν, ξαναδίνεις).
thodoris28
Εκκολαπτόμενο μέλος

Καταρχήν για το θέμα το ECDL. Το link που έχετε βάλει δεν έχει καμμία σχέση με τη διάρκεια ισχύος του πτυχίου. Επίσης το ECDL εξ αρχής είχε περιορισμένη διάρκεια (3 χρόνια). Μπορεί να μη σας το λέγανε στα φροντηστήρια αλλά ετσι είναι και ήταν.
Τώρα για το δημόσιο. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες. Προκηρύξεις που διεξάγονται απο το ΑΣΕΠ, που ελέγχονται από αυτό, που διεξάγονται κατευθείαν από υπηρεσίες (συνήθως ΔΕΚΟ) και που έχουν ή όχι και συνέντευξη.
Για τις 2 πρώτες κατηγορίες δεν τίθεται θέμα νωθείας (κατά 99%, πάντα υπάρχει 1%!)
Για την τρίτη αν δεν έχει συνέντευξη τότε πάλι είναι αντικειμενική η κρίση αφού σε περίπτωση που αδικηθείς έχεις δικαίωμα ένστασης.
Εκεί που παίζει γνωριμία είναι όταν υπάρχει συνέντευξη, αν και πρέπει να έχει τα τυπικά προσόντα.
Τέλος υπάρχουν και τελείως "τυφλές" προκηρύξεις που κανείς από τους κοινούς θνητούς δεν το παίρνει χαμπάρι και μπαίνουν άτομα...
Κάτι διάβασα και για το ΤΣΜΕΔΕ. Αν είσαι μισθωτός το ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να σου δώσει βεβαίωση για το είδος της απασχόλησης. Ακόμα καλό θα ήταν κάθε χρόνο να ζητάς από τον εργοδότη σου βεβαίωση υπηρεσιών, ειδικά αν κάνεις μελέτες ή επίβλεψη γιατί ούτως ή άλλως τη χρειάζεσαι για αναβάθμιση κατηγορίας πτυχίου.
Παρόλ' αυτά το συμπέρασμα είναι ότι για θέσεις στο δημόσιο μπορείτε να τα καταφέρετε αλλά με επιμονή και κόπο, ίσως και γνωριμίες. Εγώ πάντως τα κατάφερα. Μήπως θέλετε να σας πω πόσες αιτήσεις είχα κάνει όμως;
dooo
Διακεκριμένο μέλος

όλα ισχύουν, απλά στη περίπτωση που δεν κάνεις μελέτες ή επίβλεψη, τον εργοδότη τον βάζεις σε σκέψεις γιατί του ζητάς βεβαίωση προϋπηρεσίας.. η αναβάθμιση πτυχίου είναι μια καλή δικαιολογία, αρκεί να σε παίρνει να την πειςΚάτι διάβασα και για το ΤΣΜΕΔΕ. Αν είσαι μισθωτός το ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να σου δώσει βεβαίωση για το είδος της απασχόλησης. Ακόμα καλό θα ήταν κάθε χρόνο να ζητάς από τον εργοδότη σου βεβαίωση υπηρεσιών, ειδικά αν κάνεις μελέτες ή επίβλεψη γιατί ούτως ή άλλως τη χρειάζεσαι για αναβάθμιση κατηγορίας πτυχίου.

και είσαι και μηχανολόγος (με την έννοια ότι είναι πολύ περισσότερες οι θέσεις για μηχανολόγους, πολιτικούς και ηλεκτρολόγους από ότι για τους υπόλοιπους μηχανικούς.Παρόλ' αυτά το συμπέρασμα είναι ότι για θέσεις στο δημόσιο μπορείτε να τα καταφέρετε αλλά με επιμονή και κόπο, ίσως και γνωριμίες. Εγώ πάντως τα κατάφερα. Μήπως θέλετε να σας πω πόσες αιτήσεις είχα κάνει όμως;
Είναι και θέμα συγκυριών πάντως...
thodoris28
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τέλος πάντων. Πάντως αν έχει καλές σχέσεις με τα αφεντικά (δε μιλάω για γλύψιμο) και δεν είναι κ πολύ μ... συνήθως σου δίνουν βεβαίωση για ότι θες. Ούτως ή άλλως κανείς δεν τους ελέγχει αν ισχύει ή όχι.
Τις περισσότερες θέσεις τις έχουν οι πολιτικοί μηχανικοί.
Υπομονή και αισιοδοξία. Θα μου πεις μιλάω εκ του ασφαλούς τώρα άλλα...
dooo
Διακεκριμένο μέλος

ιιιιιιιιιι, ντροπήσΤι άλλο έμεινε;Αρχιτέκτονες και Τοπογράφοι, έτσι;

thodoris28
Εκκολαπτόμενο μέλος

ιιιιιιιιιι, ντροπήσχημικοί, ναυπηγοί και αυτοί οι καινούριοι με τα εφαρμοσμένα μαθηματικά
![]()

Για τα εφαρμοσμένα μαθηματικά πρώτη φορά ακούω πάντως, δεν το ξέρω καθόλου το θέμα.
Giovanna
Επιφανές μέλος

Niyia
Διάσημο μέλος

Προσωπικά, διορίστηκα με το σπαθί μου κ μάλιστα σε 3 προκηρύξεις οι οποίες ήταν καθαρά μέσω ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας (μοριοδότηση), κ αυτή τη στιγμή περιμένω την ημερομηνία ορκωμοσίας. Ωστόσο, επειδή είχα περάσει αρκετά μέχρι επιτέλους να κατασταλάξω εδώ που είμαι, κ επειδή τελικά διορίστηκα ΧΩΡΙΣ τη βοήθεια κάποιου, το μόνο που έχω να πω είναι να μην απογοητευόμαστε.

Δεν γίνονται όλα με "μέσον" (για όνομα του Θεού) αν κ μου έχει τύχει να το ζήσω εκ των έσω αυτό καθώς έτυχε να με "διώξουν" από θέση δημοσίου για να παραμείνει άλλο άτομο χωρίς τις γνώσεις (όσον αφορά το θέμα πτυχίου) κ χωρίς την απαραίτητη προϋπηρεσία που χρειαζόταν η θέση αυτή.

Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

Δυστυχώς είναι έτσι ακριβώς. Και το πρόβλημα είναι ότι όλοι όσοι μπαίνουν με το μέσο τους σε μια δημόσια υπηρεσία, έστω και για λίγους μήνες, αυτομάτως έχουν σε σχέση με σένα ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Οπως έγινε και με τις προκυρήξεις των ΚΕΠ.Σίγουρα παίζει πολύ το "μέσο", παιδιά, αλλά κυρίως σε θέσεις είτε εποχικές είτε με συμβάσεις έργου είτε σε θέσεις που προκηρύσσουν υπηρεσίες εκτός ΑΣΕΠ. Όπου ακούτε "με διαδικασίες που ελέγχονται απο το ΑΣΕΠ" κ όχι "μέσω ΑΣΕΠ"... μακριάααααα. Αυτό σημαίνει ότι η Υπηρεσία βγάζει από μόνη της τα αποτελέσματα των επιλεγέντων υποψηφίων κ απλά στέλνει τα αποτελέσματα αυτά στο ΑΣΕΠ προς έλεγχο, δίχως το ΑΣΕΠ να έχει πρόσβαση στους λοιπούς υποψήφιους. Αισχρό? Κι όμως![]()

Εχω σταματήσει προ πολλού να κυνηγάω θέσεις δημοσίου με μόνη εξαίρεση αυτούς που είναι με ΓΡΑΠΤΟ διαγωνισμό. Και μονο τα παράβολα που έχω πληρώσει να υπολογίσω...

Niyia
Διάσημο μέλος

Α καλά για τα παράβολα δε το συζητώ κάν...ούτε θέλω να υπολογίσω πόσα ? έχω συνεισφέρει στην οικονομία μέσω των παραβολων.Και μονο τα παράβολα που έχω πληρώσει να υπολογίσω...![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.