soydelsur
Δραστήριο μέλος


Λοιπον:
Μία κούπα φασόλια περίπου 200-250 γραμμάρια
Ένα κρεμμύδι
Μία σκελίδα σκορδάκι λιωμένο
Λίιιγο αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Μία κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα, ή γραβιέρα ή άλλο πικάντικο τυρί.
Διαδικασία γνωστή, μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς.Τα ξεπλένουμε τα βράζουμε.Πετάμε το πρώτο το νερο που εχει πάρει βράση, στο άλλο ματι βράζει άλλο τόσο νερό και τα ξανασκεπάζουμε με το νερό που βράζει.Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, μία κοφτή κουταλιά του γλυκού κύμινο, λίγο λαδι και πιπέρι.Αφού βράσουν και χυλώσουν βάζουμε αλάτι τα κατεβαζουμε απο το μάτι, αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με λίγο απο το ζουμάκι τους.Έχουμε δίπλα το νερό που έβρασαν για να το αραιώσουμε το μείγμα, αν χρειαστεί.
Πρέπει να είναι σαν πουρές.
Τώρα σε χαμηλή φωτιά στο κατσαρολάκι μεταφέρουμε το μείγμα ρίχνουμε το βούτυρο και το τριμμένο τυράκι μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα.Βάζουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι απο πάνω και έτοιμο.
Το βάζουμε σε μπολάκια και δίπλα συνοδεύουμε με ωμά λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια.
Καρότο,αγγούρι, κοκκινη, πράσινη πιπεριά,ακόμη και φύλλα απο μαρουλάκι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος


Έχετε καμία ιδέα για dip sauce?
για φάση πίνουμε ποτάκι με παρέα το βράδυ και βουτάμε το κριτσίνι (ή τι άλλο μπορούμε αλήθεια?) σε ντιπ?
μόνο πάστα ελιάς μου 'ρχεται που είναι και έτοιμη![]()
Καυτερό μεξικάνικο Ντιπ
(συνοδεύεται από tortillas ή nachos)
Συστατικά
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
- 3 κόκκινες πιπεριες κομμένες σε κυβάκια
- 3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
- 300γρ τριμμένο τυρί cheddar
- 12 φέτες τυρί του τόστ (αυτά στις ζελατίνες)
- 300γρ τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. chilpotle( chilli σαλτσα)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C.
- Σε τηγάνι και σε μεσαία φωτιά, ανακατεύουμε το λάδι, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και την chilli σάλτσα.Αφήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Σε ενα πυρεξ, μεσαίου μεγέθους, απλώμουμε το τυρί κρέμα. Από πάνω βάζουμε το μίγμα απο τις πιπεριές (με τρυπητή κουτάλα για να φύγουν τα πολλά υγρά).
- Στρώνουμε τις 6 φέτες τυρί, ξαναβάζουμε το μίγμα με τις πιπεριές και στρώνουμε τισ υπόλοιπες 6 φέτες. Τέλος, απλώνουμε το τσένταρ.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
πς. δεν ξέρω γιατί όποτε ακούω για ντιπ, το μυαλό μου πάει μόνο στα καυτερά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


καλυψώ να σου πω την αλήθεια είχα στο μυαλό μου κάτι πιο εύκολο και γρήγορο

ΚΕ η Finnish curd cream, crème fraîche or sour cream είναι κοινώς το τυρί φιλαδέλφια?
βρήκα και αυτό αν ενδιαφέρεστε
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


Και πρέπει να είναι εύκολο... απλά πετάς στο μπλέντερ το τυρί και προσθέτεις σκόνη σκόρδο και κανα μυρωδικό ακόμα μωρέ....
μπορείς επίσης να φτιάξεις dip πέστο!
ή dip στυλ τομάτα με ρίγανη τριμμένη φέτα και κάπαρη
χμ... τώρα που το σκέφτομαι, φαντασία να έχεις και να προσθέτεις διάφορα υλικά
- Γιαούρτι, σκόρδο, μαϊδανό
- Ντομάτα, φέτα, κάπαρη, ρίγανη
- Τυρί φιλαδέλφεια, Σκόρδο, σταγόνες λεμονιού

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος


Guacamole
Υλικά
2 ώριμα αβοκάντο ξεφλουδισμένα χωρίς το κουκούτσι
χυμός 2 λεμονιών
2 κομμένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο κοπανιστή
4 πράσινες πιπεριές κομμένες
2 τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
5 σπόροι κόλιαντρο
2 ξηρά τσίλι κομμένα χωρίς τους σπόρους
2 κουταλιές απλό γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη

Βάζουμε στο μπλέντερ τα αβοκάντο μαζί με τα άλλα συστατικά ώσπου να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Τα σερβίρουμε αμέσως με κομμάτια λαχανικών (καρότα, σέλερι, κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές κομμένες σε ραβδάκια, ανθάκια κουνουπιδιού, αγγούρι, μικρά μανιτάρια, φρέσκα κρεμμυδάκια, ραδίκια και κόκκινο λάχανο.)
και Χούμους
Υλικά
- 250 γρ ρεβίθια βρασμένα ή κοσνέρβας
- 1 1/2 κουταλάκι ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Χυμό δύο λεμονιών
- 1 κουταλιά μαϊντανό
- Λίγο πάπρικα
- Λάδι όσο πάρει
- Αλάτι
- Πιπέρι
Ετοιμασία
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ταχίνι και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό τα ρεβίθια και το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι τα υλικά μας να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
- Σερβίρουμε σε μπωλάκι και γαρνίρετε με μαϊντανό και πάπρικα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xanp
Δραστήριο μέλος


και κάπου κάποτε είχα ακούσει για τις σούπες κνορ, ότι γίνονται νόστιμα dips αν δεν τα αραιώσεις με το νερό που πρέπει αλλά ίσα ίσα με τόσο ώστε να γίνουν απλά κρεμώδη
δεν το έχω δοκιμάσει όμως για να σου πω ασφαλές συμπέρασμα, αλλά μου κάνει σε λογικό
Αυτό το έχω κάνει αλλά με γιαούρτι.δηλαδή βάζω ένα κεσεδάκι γιαούρτι με την σούπα κνορ μέσα ανακατεύω και γίνεται σούπερ ντιπ δοκιμάστε το. Αγαπημένο είναι με κρεμμυδόσουπα και γιαούρτι βγάζει πολύ ωραία γεύση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...