Δυστυχώς τα arguments είναι σχεδόν πάντα my dick is bigger than yours. Έχω μιλήσει με παιδί από παράταξη, με τον οποίο κάνουμε πολύ καλή κουβέντα. Εντάξει δεν έχω αμφισβητήσει την ιδεολογία του (ούτε λέω κάτι που μπορεί αν τον κανει trigger προς το παρόν) αλλά από συζητήσεις που έχουμε κάνει θεωρώ ότι όσο μπορεί προσπαθεί να έχει κριτική σκέψη. Και πήγα σε συνέλευση και τον άκουσα να μιλάει και να λέει τις θέσεις της παράταξης του σαν τυφλός ακόλουθος, σαν άλλος άνθρωπος. Πραγματικά ρώτησα τον εαυτό μου, είναι ο ίδιος ή τώρα απλώς προσποιείται; Αλήθεια αν έχει διαφορετική θέση σε ένα ζήτημα από τους συναγωνιστές του, θα τους το πει ή θα το κρατήσει μέσα του για να μην τους αμφισβητήσει; Πολλοί λίγοι αμφισβητούν σήμερα. Υπάρχει περίπτωση ποτέ να συμφωνήσει σε οποιοδήποτε θέμα εαακ, κνε, πασπ, δαπ όλες μαζί; Ακόμα και αν ένας έχει δίκιο, οι άλλοι λόγω εγωισμού, λόγω ιδεολογίας, θα του πάνε κόντρα και αυτό γίνεται και στη βουλή μας. Η αντιπολίτευση πάει πάντα κόντρα ακόμα και αν θα έκανε τα ίδια πράγματα ακριβώς και όσα κόμματα συμφωνούν με την κυβέρνηση ψηφίζουν παρόν και όχι ναι. Τα άτομα που μπορούν να συζητάνε ανοιχτά είναι άτομα που δεν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία. Όσοι ακολουθούν δεν νομίζω να μπορούν να συζητήσουν πραγματικά ανοιχτά ή να δεχτούν το διαφορετικό. Όταν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο νομίζω θα έχουμε κάνει το μεγαλύτερο βήμα προς το να διορθώσουμε και την οικονομική κρίση αλλά και γενικά την κοινωνική ύφεση που ζούμε.