viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

Διαίσθηση;;; Δε θα το έλεγα, στις σημαντικές αποφάσεις μου λειτουργώ με τη λογική και τις παίρνω μετά από ΠΟΛΛΗΗΗΗ σκέψη...![]()
κι εγω καπως ετσι θα ελεγα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nana
Δραστήριο μέλος

Δεν έχω κανενός είδους διαίσθηση, απλά δεν πέφτω ποτέ έξω στις προβλέψεις, γιατί πάντα μου έρχεται το χειρότερο σενάριο.
Δηλαδή πάντα σου συμβαίνουν τα χειρότερα;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
suspiria
Διάσημο μέλος

Αρκεί ένα πέρασμα στα προηγούμενα μηνύματά μου για να καταλάβεις πόσο λάθος είσαι.
![]()
Ίσως είμαι λάθος αλλά δεν θα αποδειχθεί απο τα προηγούμενα μηνύματα. Εγώ σταματάω εδώ το off topic.
Stalitsa
Πολύ δραστήριο μέλος

Όλη την ώρα έλεγα... "Μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω....".
Kakerlak
Περιβόητο μέλος

roumana
Διάσημο μέλος

τι ειναι?Γιατι ξερει μηπως ο περισσοτερος κοσμος , τι ειναι διαισθηση ;

Λενε οτι ειναι το να ξερεις ή καταννοεις κατι, χωρις αυτο να οφειλεται σε πολλη συνηδειτη σκεψη και χωρις να ειναι αποψη ή ενστικτο.
but who knows really...
Ειναι αυτο που λεμε "κατι μου λεει να κανω αυτο..." ή "Κατι με ωθησε να επιλεξω εκεινο". Δε το προσδιοριζουμε γιατι δεν ειναι ευκολο. Εγινε συνηδειτη σκεψη ; Δεν εγινε ; Βασιστηκε η επιλογη μας σε παλαιοτερες εμπειριες υποσυνειδητα, ή οχι ;
theio_vrefos
Πολύ δραστήριο μέλος

guess what.

Isiliel
Επιφανές μέλος

.Η διαίσθηση
Νους και λογική φαίνεται πως χάνουν σιγά σιγά τους πιστούς τους. Η διαρροή δεν είναι καινούργια. Η συνείδηση, ο ορθολογισμός, η τετράγωνη σκέψη έχουν κάτι το γεωμετρικό, άρα στερούνται την ευελιξία και την άπειρη προσαρμοστικότητα του συναισθήματος. Πού να βρούμε καταφύγιο; Στην καρδιά βέβαια, στις διαλείπουσες αναλαμπές του συναισθήματος και στις ανεξήγητες αναδιπλώσεις του θυμικού. Άλλοτε φέρνουμε το δείχτη του χεριού στο μηνίγγι, άλλοτε την παλάμη στο μέρος της καρδιάς. Όπερ σημαίνει ότι η καρδιά κρύβει τα μυστικά της προσωπικότητας, όχι το κεφάλι, που κρατάει ρόλο διαχειριστικού κέντρου.
[...]
Με πλήρη σοβαρότητα ακούμε να μας συμβουλεύουν: «Βασίσου στο ένστικτό σου, μην επιτρέπεις να σε ξεγελάσει η λογική σου». Δεν μας προτρέπουν φυσικά να γίνουμε ζώα, αλλά αν μπορούμε να ταυτιστούμε με τον αρχαϊκό εαυτό μας, να φερθούμε σαν το γεράκι (που δεν πάσχει από υψοφοβία), σαν το περιστέρι (που κάποτε εκτελούσε χρέη ταχυδρόμου), σαν το κυνηγιάρικο σκυλί (που οσφραίνεται ό,τι αγνοεί ο κυνηγός), όλα θα πάνε καλύτερα. Διαθέτουμε με άλλα λόγια εσωτερικές πληροφορίες που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να νοθευτούν από την αναλυτική σκέψη, υποβολές που μεταδίδονται με υποψιθυρισμούς και όχι με λογικό μεγάφωνο.
[...]
Τι γίνεται όμως με τις -τόσες πολλές- περιπτώσεις που χάνουμε επειδή δώσαμε πίστη στη διαίσθησή μας;
Είναι τόσο έντονη η ροπή του ανθρώπου να καθοδηγείται από το ανεξήγητο ώστε, ενώ ενθουσιάζεται με τις επιτυχίες του, οι συχνές αποτυχίες του δεν τον αποθαρρύνουν.
[...]
Αν εξετάσουμε πιο προσεχτικά την έννοια «διαίσθηση», οι απογοητεύσεις που μας αναμένουν είναι αναρίθμητες. Κατά κανόνα ως διαίσθηση αποδίδεται η λέξη intuition, η οποία σημαίνει ενόραση, εποπτεία, ενδοσκόπηση. Με αυτή την απόδοση συναρτάται και το πλατωνικό «εξαίφνης», που εφευρίσκει τη σωστή σκέψη εξ αοράτου σχεδόν. Είναι τυχαίο μήπως ότι αυτή η αγχίνοια προσιδιάζει στα μαθηματικά, όπου η διαισθητική σχολή του Ολλανδού Μπρόουερ άφησε εποχή; Διαισθητική φιλοσοφία δεν υπήρχε ποτέ, έστω και αν ο δαίμονας του Σωκράτη εκλαϊκεύτηκε. Αμφιβάλλουμε μάλιστα αν μπορεί να υποστηριχτεί σοβαρά η διαισθητική ικανότητα. Μια λέξη που λέει τα πάντα δεν λέει τίποτα.
[...]
Όταν ο άνθρωπος «λείπει» από τον εαυτό του, συχνά τον ξαναβρίσκει σοφότερο. Οι ψυχικοί κυματισμοί δηλαδή δεν αποτελούν αναστατώσεις χωρίς νόημα, απεναντίας μετέχουν σε ένα εσωτερικό ροντέο που κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να βγάλει.
Όσοι φρονούν ότι το εγώ είναι στεγανό συγκρότημα, ελεγχόμενο και πειθαρχημένο, με λίγη ενδοσκόπηση μπορούν να διαπιστώσουν ότι λειτουργεί σαν πολυκεντρικό τέρας όπου το έλλογο στοιχείο αγωνίζεται απλώς για να γίνει πρίμους ίντερ πάρες.
Κωστής Παπαγιώργης
WildCherry
Νεοφερμένο μέλος

Βέβαια αυτό δεν είναι πάντα καλό,γιατί οκ τα καλά μου αρέσει να τα βλέπω στον ύπνο μου και να τα περιμένω και στον ξύπνιο μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το πιθανοτερο που συμβαίνει ειναι η λεγομενη "επιλεκτική κριση", την οποια ανεφερε ο Dr.Strangelove. Θυμομαστε-εστιαζουμε ασυναισθητα, στις φορες που πεφτουμε μεσα, (γιατι ...απλουστατα αυτο ειναι το "κουφο" ), και ξεχναμε τελειως εκεινες που δεν πεσαμε μεσα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.