Όλα τα υπόλοιπα οκ, αλλά με αυτό διαφωνώ κάθετα. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών, η μαμά μου έκανε άμεσα άλλη σχέση με την οποία μείναμε όλοι μαζί και αυτό θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο μου συνέβη, αφού μπορούσα να έχω την αίσθηση της οικογένειας ακόμα και με ένα τρίτο άτομο. Είκοσι χρόνια αργότερα, η μαμά μου είναι παντρεμένη με τον πατριό μου και η σχέση μας, ιδίως μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα μου, είναι πολύ καλή και χαίρομαι αφάνταστα που μπορώ να τον έχω στην ζωή μου, παρότι ούτε μιλάμε κάθε μέρα ούτε φυσικά έχει αντικαταστήσει τον πατέρα μου.
Δεν ξερω για ποια καταπίεση μιλας, όταν συζείς με κάποιον, ακόμα και η μάνα σου να είναι αυτή, δεν μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις, όποτε γουστάρεις χωρίς να υπολογίζεις καθόλου τι θέλει ο άλλος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο χωρισμένος σου γονιός πρέπει να καταδικαστεί να κάνει σχεσούλες χωρίς μέλλον και να μείνει τελικά μόνος του, επειδή έχει ένα ή δύο ή τρία παιδιά. Το να γίνεσαι γονιός δεν καταργεί το να είσαι γυναίκα ή άντρας και να έχεις ανάγκη να μοιραστείς την ζωή σου με κάποιον και θεωρώ πολύ εγωιστικό ένα παιδί να "απαγορεύει" στον γονιό του να κάνει άλλη σοβαρή σχέση ή να του υποδεικνύει τι θα κάνει στην προσωπική του ζωή!
Δεν ξέρω τι αρνητική εμπειρία ίσως είχες, αλλά πραγματικά το να έχεις ένα γονιό ευτυχισμένο, είναι νομίζω πολύ σημαντικό. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα περάσεις λίγο δύσκολα μέχρι να προσαρμοστείς στην όποια νέα κατάσταση