Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος

Κρίνοντας από τη δική μου παρέα, αυτό που παρατηρώ τον τελευταίο καιρό είναι ότι όλο και πιο σπάνια πλέον θα κανονίσουμε να διασκεδάσουμε εκτός σπιτιού. Συνήθως μαζευόμαστε σε κάποιο σπίτι, μαγειρεύουμε, πίνουμε τα κρασάκια μας, συζητούμε, παίζουμε επιτραπέζια, το ξημερώνουμε γενικά και έχω φτάσει στο σημείο να το προτιμώ.
Όσες φορές βγαίνω παρατηρώ μια υποτονική δραστηριότητα, βρίσκεις εύκολα τραπέζι, βρίσκεις εύκολα να παρκάρεις, άδειοι δρόμοι τα βράδια στο κέντρο.. και αναρωτιέμαι:
Ο κόσμος δε διασκεδάζει ή προτιμά πλέον να μαζεύεται σπίτι;
Εσείς τι προτιμάτε; Τι κάνετε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Γιατί είναι άδεια τα βράδια η Αθήνα;
Κρίνοντας από τη δική μου παρέα, αυτό που παρατηρώ τον τελευταίο καιρό είναι ότι όλο και πιο σπάνια πλέον θα κανονίσουμε να διασκεδάσουμε εκτός σπιτιού. Συνήθως μαζευόμαστε σε κάποιο σπίτι, μαγειρεύουμε, πίνουμε τα κρασάκια μας, συζητούμε, παίζουμε επιτραπέζια, το ξημερώνουμε γενικά και έχω φτάσει στο σημείο να το προτιμώ.
Όσες φορές βγαίνω παρατηρώ μια υποτονική δραστηριότητα, βρίσκεις εύκολα τραπέζι, βρίσκεις εύκολα να παρκάρεις, άδειοι δρόμοι τα βράδια στο κέντρο.. και αναρωτιέμαι:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

επιτραπεζιο, ταινιακι, μαγείρεμα, ό,τι κατσει.
παλια πηγαινες καπου και για πλακα, επειδή το ήθελε η παρεα. τωρα το σκεφτεσαι δυο φορες (τουλαχιστον εγω

zaratoustras
Νεοφερμένο μέλος

skylofili
Εκκολαπτόμενο μέλος

μέχρι και πέρυσι θα πήγαινα για καφέ με οποιαδήποτε παρέα και ας ήξερα οτι δεν θα περάσω καλά.. τώρα λυπάμαι να δώσω αυτά τα 4 ευρώ. Θα τα δώσω μόνο αν ξέρω οτι θα περάσω καλά και οτι η παρέα τα αξίζει.. δηλαδή και αύριο δεν θα πάμε με την φίλη μου για καφέ,αλλά θα αράξουμε σε κανένα παγκάκι στο πάρκο..
Πάντως ναι,όταν μαζευόμαστε σε σπίτι είναι οτι καλύτερο.. επιτραπέζια, μαγείρεμα, είμαστε πιο χαλαρά.. πάντα το προτιμούσα, απλά οι υπόλοιποι το σνόμπαραν..τώρα το προτιμούν και αυτοί απο ανάγκη..
rootbreaker
Τυχερό μέλος 2014

Ειδικα κατι καλοκαιρια,ολη μερα εξω απ το πρωι μεχρι το βραδυ θα χαλουσαμε πανω απο 10 ευρω για φαγητο ,καφε,τσιγαρα,καρτα καμια φορα,και μετα μπυρες για να αραξουμε.
Τωρα το δεν εχω λεφτα δινει και παιρνει,οπως και ο περιορισμος σ ενα κρασακι καποια βραδια,η το να βρουμε καμια καφετερια με φοιτητικες τιμες,και να χαιρομαστε αν μας δινει και κατι επιπλεον να φαμε αμα ειναι μεσημερι και πειναμε,η αυτο που λεμε οι φοιτητες κυλικειο.
Η νεα διασκεδαση πια ειναι το σπιτι.Εκει μπορεις να κανεις πολλα πραγμα,απο ταινια απο μουσικη απο επιτραπεζιο και δε λεω καλα ειναι ειδικα με καλη παρεα, αλλα για μενα η αισθηση της ελευθεριας που δινει το εξω ειναι απεριγραπτη.
love_angel
Επιφανές μέλος

Εχμ, ίσως γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά?

boss.
Δραστήριο μέλος

δεν ειναι καθολου αδεια η αθηνα τα βραδια! απλα μαλλον εχεις καιρο να βγειςμ και σου εχουν ξεφυγει τα καινουργια στεκια!

χαμος γινετε στην αθηνα καθε παρασκευη-σαββατο βραδυ!
γαμω ειναι να αραζεις σπιτι, και να περνας γαματα με την παρεα, αλλα απο εκει και περα, δεν λεει συνεχεια μεσα, με τους ιδιους και τους ιδιους! θες να βγεις λιγο εξω, να γνωρισεις κοσμο, να παιξεις ρε παιδι μου!
γινονται συνεχεια παρτυ, που ειναι πολυ οικονομικα, με ενημερωση μεσω facebook, εχει τυχει πολλες φορες, να περασω και απο 5 παρτυ μεσα σε ενα σαββατοβραδο, και φαντασου το ποτο στο καθενα ειχε 3ευρω!
εε και σε καθε παρτυ και αλλο ειδος μουσικης, μην νομιζεις πως ειναι σαπια παρτυ αναρχικων

Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγω οπου παω ολα γεματα τα βρισκω
prinCess.
Επιφανές μέλος

Εδώ και καθημερινή απόγευμα να βγεις θα δεις ότι έχει κόσμο, και ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές γίνεται χαμός.
Ας μη μιλήσω για Π/Σ/Κ που γίνεται Ο χαμός.

Γενικά δεν έχει αλλάξει κάτι, απ' ό,τι βλέπω, απλά ίσως έχουμε ελαττώσει λίγο τις εξόδους, ελάχιστα (άλλοι πιο πολύ, άλλοι πιο λίγο), λόγω έλλειψης ευρουλακίων. Κατά τ' άλλα ο κόσμος βγαίνει ακόμα.

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Βέβαια ακόμα προτιμώ να πίνω καφέ έξω, αφενός γιατί η καφετιέρα μου είναι χάλια και αφετέρου γιατί βολεύει καλύτερα να συναντηθούμε κάπου πιό προσιτά σε όλους και να μοιράζουμε την απόσταση, εφόσον πρόκειται για λίγη ώρα. Το κόστος του καφέ είναι ελάχιστό έτσι κι αλλιώς, μιας και το πολύ να χαλάσω 10 ευρώ το μήνα, οπότε δεν το σκέφτομαι.
Αν και δεν νομίζω τα κλαμπ/μπουζούκια να είναι άδεια...οι πρώην συνάδελφοί μου λένε το αντίθετο. Δεν είναι τίγκα κάθε μέρα βέβαια, αλλά γεμίζουν επαρκώς.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Για τα πιό έντονα, τυχαίνει να έχω μαζέψει και πολύ κόσμο (καμιά 50αριά άτομα) και να κάνουμε πάρτυ, όπου ο καθένας φέρνει κι από ένα ποτό, εγώ βάζω σπίτι μουσική και ψιλομασουλίνια για να μην πηγαίνει ξεροσφύρι το ποτό κάτω, και όλα τζετ.
Γενικά δεν έχω και την ψυχολογία να βγω στα μπουζούκια πλέον. Ακόμα κι αν είχα 2 εκατομμύρια ευρώ να χαλάσω μέσα σε ένα βράδυ όπως θέλω, πάλι το σπίτι θα προτιμούσα. Με τέτοια κρίση, δε μπορώ να γλεντοκοπάω στα μπουζούκια και αύριο να σκέφτομαι ότι πρέπει να βρω δουλειά ή να κάνω διδακτορικό για να τρέξει λίγο χρήμα (είτε μισθός είτε υποτροφία).
Αυτά τα έκανα ως φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ, και μην ξεχνάμε φυσικά ότι τότε (2004-2008 ) ήταν άλλες εποχές. Τώρα όχι, έχω άγχη, αγωνία, θέλω να ορθοποδήσω στη ζωή μου.
Ακόμα και κάτι φοιτητές (όχι όλους, αλλά τυγχάνει και δικούς μου από το ΜΒΑ) που βλέπω και γλεντοκοπάνε στα W και στα μπουζούκια κάθε Σαββατάκι (γιατί είναι in να βγαίνεις Σαββατάκι τάχα, ενώ ξενέρα να μένεις σαν παππούς μέσα, λες και όλη τη βδομάδα κουράστηκαν στη δουλειά και τους μένει μόνο το Σ/Κ για διασκέδαση), τους λυπάμαι λίγο, γιατί δεν έχουν μάθει τι είναι να ξοδεύεις το δικό σου χρήμα και όχι των γονιών σου, και πολύ φοβάμαι ότι όταν τελειώσει η γονική παροχή χρήματος, κάποιοι θα γκρεμοτσακιστούν άγρια από τον φτιαχτό παράδεισό τους.
prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Η αλήθεια είναι ότι πέρσι βγήκα ΠΟΛΥ και φέτος δεν είχα το κουράγιο ή τη διάθεση αν θέλετε να βγω το ίδιο συχνά.
Ο οικονομικός παράγοντας δεν έπαιξε τόσο ρόλο γιατί δεν ξοδεύεις στην επαρχία τα ίδια χρήματα με Αθήνα και αν δεν
πίνεις και πολύ δεν σε επηρεάζει τόσο στο πορτοφόλι.
Ένας αποθαρρυντικος παράγοντας ήταν σίγουρα το κρύο που φέτος ήταν δριμύτατο και προσωπικά δεν την πάλευα.
Αν γυρίσεις ή είσαι σπίτι δεν μπαίνεις εύκολα στη διαδικασία με θερμοκρασία μείον να βγεις. Για μένα τουλάχιστον έπαιξε
ίσως τον καθοριστικό ρόλο.
Τώρα που ανοίγει ο καιρός δεν με τραβάει καθόλου η ιδέα να μαζευτούμε σε σπίτι -που έγινε κάποιες φορές αυτούς τους μήνες.-.
Γενικά μου αρέσει πιο πολύ το έξω. Έχω συγκεκριμένο στέκι που με καλύπτει απόλυτα μουσικά, αισθητικά, από ποιότητα κόσμου,
είναι παρείστικο μαγαζί και προτιμώ να βρίσκομαι εκεί με την παρέα παρά σε σπίτι.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Ο κόσμος που κυκλοφορεί δεν έχει μειωθεί -το βλέπω και στα μαγαζιά και στα νυχτερινά λεωφορεία που κυκλοφορούν και είναι φίσκα. Απλά ενώ μέχρι πρότινος μπορεί να πήγαινε μια παρέα σε 2-3 μαγαζιά ένα βράδυ, τώρα πηγαίνει σε 1 και αράζει όλο το βράδυ.
Εμένα δε με ενοχλεί να μείνω μέσα να διασκεδάσω, άλλωστε το αν θα περάσω καλά δε θα το καθορίσει το μαγαζί, αλλά η παρέα...
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος

Γιατί κέντρο είναι και το Κολωνάκι, αλλά κέντρο είναι και τα Εξάρχεια και το Μεταξουργείο..
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Έχω συγκεκριμένο στέκι που με καλύπτει απόλυτα μουσικά, αισθητικά, από ποιότητα κόσμου,
είναι παρείστικο μαγαζί και προτιμώ να βρίσκομαι εκεί με την παρέα
...και εγώ το ίδιο.

DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

Όσοι λέτε ότι εξακολουθεί να γίνεται χαμός στα μαγαζιά τις νύχτες, για πείτε για ποιες περιοχές αναφέρεστε..
Γιατί κέντρο είναι και το Κολωνάκι, αλλά κέντρο είναι και τα Εξάρχεια και το Μεταξουργείο..
Ταβέρνες με 12 Ευρό το άτομο υπάρχουν πολλές και ποιοτικές και σίγουρα δεν είναι του Μπούμπη που έβαλε ο Ρεμπεσκές. Σας το λέω εκ πείρας. Εγώ ως γέρος indigo πηγαίνω μόνο σε ταβέρνες. Τα άλλα είδη της διασκέδασης (club, bar κλπ) τα έχω φάει με το κουτάλι όλα (τώρα πια δεν θέλω να περνάω ούτε από έξω) και πράγματι δεν παρατηρώ μεγάλη κάμψη σε μαγαζιά με ιστορία. Το σπίτι είναι καλύτερο από πολλές απόψεις, ειδικά για έναν ηλικιωμένο indigo.
boss.
Δραστήριο μέλος

Όσοι λέτε ότι εξακολουθεί να γίνεται χαμός στα μαγαζιά τις νύχτες, για πείτε για ποιες περιοχές αναφέρεστε..
π,χ, κεραμεικος!
skylofili
Εκκολαπτόμενο μέλος

επαναλαμβάνω- μιλάω για καφετέριες..
Αιγάλεω, Χαϊδάρι,Κεραμεικός...
Αυτό που μου έκανε εντύπωση σήμερα: πήγα σε μια καφετέρια που όλοι οι καφέδες τις καθημερινές έχουν 1 ευρώ..
Κανονική καφετέρια (ούτε καφενές, ούτε φαστφουντάδικο)-λίγο πιο μαζεμένη απο τις άλλες, αλλά η ποιότητα καφέ και η εξυπηρέτηση ήταν ίδια με τις υπόλοιπες ..
Εκτός απο την δική μου παρέα και άλλα δυο τραπέζια,στα υπόλοιπα καθόντουσαν κύριοι άνω των 50. Όλη η νεολαία είχε μαζευτεί στις "μουράτες" καφετέριες που ο καφές στοιχίζει 3-5 ευρώ..
Ακόμη και όταν οι κύριοι άνω των 50 αποχώρησαν, τα τραπέζια δεν γέμιζαν με τίποτα, σε αντίθεση με τις άλλες καφετέριες..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 38 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.