Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω αν καποιος εχει μια αναλογη διατροφη δηλαδη πλουσια σε φυτικες ινες χωρις ομως να επιβαρυνει την αναπτυξη μου...

Το ξεω οτι ειναι δυσκολο να εχει καποιος κατι τετοιο αλλα σκεφτηκα να ρωτησω γιατι ποτε δεν ξερεις...!!!

Ευχαριστω προκαταβολικα...!!
Υ.Γ : Αν το μηνυμα ειναι σε λαθος μερος τοτε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλλα ένα καθημερινο διαιτολογιο θα ηταν πιο ευκολο να το ακολουθησω...

Angie_Ann
Διάσημο μέλος

Giovanna
Επιφανές μέλος

Δεν πειραζει... Οι συμβουλες σας ομως μου ειναι πολυτιμες..!!!

shaman
Πολύ δραστήριο μέλος

underwater
Περιβόητο μέλος

Τα δημητριακά βοηθάνε, όχι μόνο All Bran, όλα. Επίσης τα φρούτα, δαμάσκηνα, ακτινίδια, πορτοκάλια. Αν φας τα δημητριακά και πιεις την πορτοκαλάδα σου σε καμιά ώρα θα πας στην τουαλέτα! Και τα όσπρια είναι καλά!
Αυτό για το νερό δεν το έχω διαβάσει, πολύ πιθανώς να έχει επιστημονική βάση! Με την εμπειρία όμως έχω διαπιστώσει πως βοηθάει.

Το θεμα ειναι οτι αυτα τα πραγματα προγραμματιζονται?

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

φροντίζεις να κάνεις μια διατροφή που θα περιλαμβάνει για πρωινό γιαούρτι με δημητριακά και κάποια στιγμή το απόγευμα ένα ακτινίδιο ή δαμάσκηνα.
Αν προσθέσεις και βραδυνό γιαούρτι με δημητριακά δεν χρειάζεσαι το φρούτο.
Αν τρως λοιπόν δυο φορές τη μέρα δημητρικά, πολύ σύντομα θα ρυθμιστεί το πρόβλημα αλλά θα πρέπει να μάθεις να τρως γενικά πράσινα λαχανικά, να πίνεις νερό, να τρως τα δημητριακά σου καθώς και όσπρια
Προσοχή στην κατανάλωση ακτινιδίων γιατί μεγάλες ποσότητες δημιουργούν ουρικό οξύ
underwater
Περιβόητο μέλος

Αυτο με της τουαλετες το εχω κι εγω αγαπητη μου φιλη...
Το θεμα ειναι οτι αυτα τα πραγματα προγραμματιζονται?![]()
Ναι βρε, όλες αυτές οι τροφές που ανέφερα προσωπικά με βοηθάνε να ''ελέγχω'' πότε θα πάω.

Λοιπόν, καταλαβαίνω γιατί ζητάς ολόκληρο πρόγραμμα διατροφής, μιας και κάποιες φορές απλά θέλουμε οδηγίες... Μην αγχώνεσαι όμως, είναι πιο πολύ θέμα μικρών συνηθειών, παρά ολόκληρης διατροφής!

Σου παραθέτω κατ' αρχήν ένα άρθρο για τη δυσκοιλιότητα με συμβουλές, και ένα ακόμα εδώ...
Από προσωπική εμπειρία, προτείνω τα εξής:
1. Δημητριακά τύπου All Bran. Το δικό μου πρωινό είναι ένα κεσεδάκι γιαούρτι και μία-δυό χούφτες δημητριακά! Μετά πολύ νερό.
2. Μες στη μέρα πολλά υγρά, ειδικά νερό. Αν διαβάσεις εδώ, ειδικά κάτω-κάτω, λεέι "Πίνετε ικανοποιητική ποσότητα νερού. Τόσες φυτικές ίνες χωρίς αρκετά υγρά μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκοιλιότητα. Σας συστήνουμε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα."
3. Το μεσημέρι να τρως πολλά λαχανικά. Δε λέω να βόσκεις μόνο, αλλά μην ξεχνάς τις σαλάτες!

4. Υποτίθεται ότι το πολύ (κόκκινο) κρέας και τα λευκά αμυλώδη (πατάτα, λευκό ρύζι, άσπρο ψωμί) επιδεινώνουν τη δυσκοιλιότητα. Ωστόσο μην τα αποκλείσεις για κανένα λόγο από τη διατροφή σου!!!
5. Ανάμεσα στα γεύματα ή σα μικρό σνακ, ή και σαν επιδόρπιο, τρώγε ξερά σύκα, δαμάσκηνα ή ακτινίδια. Η βιταμίνη C και οι πολλές τους φυτικές ίνες, σε συνδυασμό με νεράκι, θα κάνουν θαύματα!
6. Άλλα τρόφιμα, που μπορείς να προτιμάς, είναι το μαύρο "γερμανικό" ψωμί, τα προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια, γενικά τα αποξηραμένα φρούτα, οι φλούδες φρούτων αλλά και της πατάτας...
7. Η γυμναστική και η κίνηση βοηθούν πολύ!
8. Πάνω απ' όλα, να πηγαίνεις με ηρεμία και όσο μπορείς χωρίς να αγχώνεσαι, για το αν θα ενεργηθείς ή όχι. Θα σε βοηθήσει το να καθιερώσεις μία ώρα της μέρας για αυτό, πχ το απόγευμα που κάθεσαι να διαβάσεις, φάε ένα συκαλάκι, πιες 1-2 ποτήρια νερό, και ξέχνα το. Κάποια στιγμή θα σε καλέσει μόνη της η φύση!

9. Ό,τι αλλαγές κάνεις στη διατροφή σου, κάντο σιγά σιγά. Μην αυξήσεις ξαφνικά απότομα τις φυτικές ίνες, μην αποκλείσεις κανένα άλλο τρόφιμο. Απλά να προτιμάς όσα προανέφερα!
Πάνω απ' όλα μην αγχώνεσαι!!!

Μήπως με βάση όσα σου έγραψα, αναγνώρισες "λάθη" που έκανες;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.