Διαφθορά

Resaldis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 140 μηνύματα.


Πηγή: Αγορά Πολιτών
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σύμφωνα με το διάγραμμα, η συστηματική χρήση ψυχοφαρμάκων και ναρκωτικών συντελεί αποφασιστικά στη (δυσ)λειτουργικότητα των κλειστών αγορών. Επίσης παρατηρούμε ότι η διαφθορά ανατροφοδοτεί τον καταναλωτισμό, ο οποίος ενισχύεται από τη χαμηλή κατά κεφαλήν καλλιέργεια. Ποια είναι η γνώμη σας;
 
Τελευταία επεξεργασία:

EvanescenceQ

Περιβόητο μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,305 μηνύματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η διαφθορα εχει πολλες αιτιες και φυσικα συναντιεται σε πολλα κοινωνικα στρωματα απο τα πιο χαμηλα μεχρι τα υψηλα.
Η διαφθορά είναι ένα σύνθετο και πολύπλευρο φαινόμενο που συναντάται σε όλες τις μορφές πολιτικών συστημάτων και έχει διαβρωτικές οικονομικές και κοινωνικές επιδράσεις. Η διαφθορά φαίνεται να επιδρά αφενός στον κοινωνικό ιστό μιας χώρας και αφετέρου στα δημοσιονομικά μεγέθη της. Από την άλλη, και οι οικονομικοί θεσμοί, όπως ποιότητα νομικού συστήματος, ύπαρξη κράτους δικαίου, προστασία περιουσίας, είναι αναπόσπαστο τμήμα της οργάνωσης και της ανάπτυξης μιας οικονομίας.
Η δωροδοκία, η απάτη, ο εκβιασμός αποτελούν διάφορες μορφές της διαφθοράς. Η διαφθορά υπήρχε και υπάρχει παντού και δεν εντοπίζεται μόνο σε συγκεκριμένα κράτη (αναπτυσσόμενα ή αναπτυγμένα). Μπορεί να βρεθεί σε όλες τις κυβερνήσεις και σε όλα τα κράτη αν και σε ορισμένα το ποσοστό της διαφθοράς είναι αρκετά υψηλότερο. Μάλιστα μία παρομοίωση της διαφθοράς είναι με αυτή του καρκίνου, εισέρχεται σε όλες τις εκφάνσεις μίας κοινωνίας, πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές-κοινωνικές και καταστρέφει όλες τις υγιείς δομές της.
Γινεται μια προσπάθεια μείωσής της από τους διάφορους διεθνείς οργανισμούς. Έτσι ώστε να υπάρξουν σωστές κυβερνήσεις, να χρησιμοποιηθούν ιδανικά όλοι οι πόροι, να υποστηριχθεί ο ιδιωτικός τομέας και γενικά να προστατευτούν τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.


 
Τελευταία επεξεργασία:

klean

Διάσημο μέλος

Ο Κλεάνθης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 3,462 μηνύματα.
Η διαφθορά είναι εγγενές στοιχείο μιας κλειστής και συντεχνιακής κοινωνίας. Η μόνη λύση είναι η καθολική υιοθέτηση του openness, των ανοιχτών και δημόσιων δεδομένων και της δημοκρατίας σε κάθε επίπεδο της δημόσιας σφαίρας. Καλή και αδιάφθορη κυβέρνηση στο υπάρχον σύστημα είναι μια απλή αντίφαση.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top