ποιος σφιχτος ο δεσμος ,περισσοτερες υποχρεωσεις και δικαιωματα..
πανε πακετο αυτα..
Ωραία, να τους δώσουμε την δυνατότητα να επισημοποιήσουν αυτούς τους ισχυρούς δεσμούς τότε. Η Εκκλησία νομίζω δεν χρειάζεται να μπει στα πόδια μας, μια χαρά μπορεί κι η Πολιτεία να τους αναγνωρίσει. Έχετε την τάση ορισμένοι ντε και καλά να πρέπει να το αναγνωρίσει κι η Εκκλησία. Κι ότι επειδή η Εκκλησία τους καταδικάζει, έχασαν οι άνθρωποι την ηθική τους στον δρόμο. Είδαμε κι αυτοί πόσο "εντάξει" είναι...
Επίσης ο γάμος καθόλου δύσκολο δεν είναι να διαλυθεί. Μετά το πρώτο διαζύγιο τα επόμενα έρχονται πανεύκολα.
----
Κάποτε δεν έδιναν ψήφο στους μαύρους ή στις γυναίκες επικαλούμενοι επίσης την βιολογία και διάφορα άλλα τεχνάσματα. Δεν έχω ακούσει ακόμα
ούτε ένα επιστημονικά ορθό επιχείρημα. Μόνο θεωρητικούρες περί "
οι «επιστήμονες» ερευνάνε ...", περί "
τι παράδειγμα θα δώσουμε", περί "
εξευτελισμός του θεσμού του γάμου ..." και τέτοια. "Επιχειρήματα" που κανείς δεν έχει αποδείξει την επιστημονική ορθότητά τους.
Ως τεχνοκράτης εγώ προσωπικά αρνούμαι να θεωρήσω βάσιμα ή να δεχτώ επιχειρήματα που δεν αποδεικνύουν επιστημονικά γιατί θα πρέπει τα ομόφυλα ζευγάρια να μην μπορούν να αναγνωρίζονται επίσημα από το
κράτος (δεν με ενδιαφέρει η γνώμη της Εκκλησίας, μια θρησκευτική οργάνωση είναι), κι έτσι να έχουν κι αυτά τις διευκολύνσεις που παρέχει το κράτος στα ετερόφυλα ζευγάρια.
Άγγελε, περιμένω ακόμα ένα - έστω ένα - επιστημονικά τεκμηριωμένο επιχείρημα γιατί να αποκλείσεις τα ζευγάρια αυτά από το να αναγνωριστούν επίσημα από το κράτος. "Επιχειρήματα" τύπου "
παντρεύεσαι για τα παιδιά", "
παλιά γινόταν έτσι, τώρα θα το αλλάξουμε;", είναι θεωρητικά λόγια που δεν μπορείς να τα αποδείξεις.
Επί του πρακτικού, δώσε μας ατράνταχτα στοιχεία ή πορίσματα της επιστημονικής κοινότητας. Ότιδήποτε έχεις παραθέσει ως τώρα ως "επιχείρημα" είναι επιστημονικά αβάσιμο. Και δεν κάνουμε τώρα μια θεωρητική συζήτηση για τον θεό ή για τις κάρτες ταρώ ή για τον έρωτα, αλλά για κάτι πολύ πρακτικό: η επίσημη αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών και κατά συνέπεια το δικαίωμά τους στις διευκολύνσεις που παρέχει το κράτος στα ετερόφυλα ζευγάρια. Εγώ βλέπω ότι έως τώρα υπεκφεύγεις και απλώς παραθέτεις θεωρητικούρες.
----
Όσον αφορά τον "εξευτελισμό του θεσμού του γάμου" κανείς δεν είπε ότι θα εξευτελιστεί η θρησκευτική ιεροτελεστία, αφού η Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο πολιτικός γάμος είναι απλά μία
τυπική διαδικασία οπότε δεν τίθεται καν θέμα εξευτελισμού.