Αρχική Δημοσίευση από Valder:
Leviathan γάμος είναι μυστήριο.
'μυστηριο' με τι εννοια "τι ειναι τουτο το πραγμα ?"

δεν ειναι. Θρησκευτικό μυστηριο ναι ειναι, φυσικα. (οπως υπαρχουν και αλλα, πχ βαφτιση, χειροτονια κλπ). Νομικα παντως ειναι εντελως ξεκαθαρο, και καθολου μυστηριο. Αλλα δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει το θρησκευτικό μυστηριο του γαμου, με το αν και ποιος μπορει να υπογραφει το χαρτακι ?
Άλλο γάμος και άλλο χαρτάκι συζήσεως ? (ο γνωστός πολιτικός "γάμος"...γάμος my arse)
πολυ σωστα. Συμφωνω απολυτα. Αλλο το ενα, αλλο το άλλο. Αρα γιατι τα μπλεκουμε ???
-Να νομιμοποιοιθει ο [πολιτικος] γαμος μεταξυ ομοφυλοφιλων?
-Μα ο [θρησκευτικός] γαμος ειναι ιερο μυστηριο.
Η πολιτεια και οι νομοι της δεν εχουν καμμια δουλεια, να λενε στην εκκλησια τι μυστηρια θα τελει και για ποιους. Και οι εκκλησια δεν εχει καμμια δουλεια να λεει στην πολιτεια τι νομους θα φταχνει και για ποιους.
Γενικά όμως δεν μου απάντησες, σε τι θα ωφελήσει αυτό το χαρτάκι;
Ε? ποτε με ρωτησες ? Εμενα η οποιονδηποτε αλλο.?? Νομισα οτι υπηρξε παρανοηση, γιατι τωρα ισχυει θρηκσευτικός γαμος=δυο σε ενα (θρησκευτικός
και πολιτικός, οταν γινεται στην εκκλησια, αφου υπογραφεται
και το κρατικο χαρτακι). Αρα πολλοι οταν ακουν 'γαμος ομοφυλοφιλων', παει το μυαλο τους στην εκκλησια, και αρα λενε 'γαμος οχι'. Και εννοουν θρησκευτικός. Με τον πολιτικο στο δημαρχειο δεν εχουν προβλημα. Και απλως πηγα να το διευκρινησω. Για το χαρτακι μιλαμε. (αυτο που ειπες, δεν εχεις προβλημα, "
ας συμπληρωσουν οσα τετοια χαρτακια θελουν"). Και πανω που νομισα οτι θα πεις, "α, τοτε συμφωνουμε", μου λες οτι ξεχασα να αποδειξω την χρησιμοτητα 'του χαρτακιου' για την περιπτωση ομοφυλοφιλων (η οποια δεν ειχε προαναφερθει - "ας υπογραψουν οσα χαρτακια θελουν"!!). Να πω και εγω οτι δεν απαντησες για την χρησιμοτητα του χαρτακιου για τους ετεροφυλοφιλους ? Καταρχην η χρησιμοτητα ειναι ιδια για τους μεν και τους δε. Καταβ' ειναι παραλογο οι μεν να μπορουν παρουν το χαρτακι με το ετσι θελω ενω οι δε να πρεπει πρωτα να αποδειξουν οτι οντως το χρειαζονται... !!! Η ολοι η κανεις. Οχι 2 μετρα και 2 σταθμα. Στο κατω κατω αφου το θεωρεις ανευ σημασιας (γαμος your arse) και δικαιωμα σου, γιατι σε πειραζει να κανουν καποιοι αυτον τον αχρηστο γαμο?
Τι σε πειραζει ? Το πολυ-πολυ να τους πεις "Ρε παιδια τι το κανετε αυτο το πραγμα που ειναι ασημαντο/αχρηστο? Χανετε το χρονο σας". αν αυτοι επιμενουν να χασουν το χρονο τους, δικαιωμα τους, δεν ειναι ??
ΥΓ: Έπρεπε να το διευκρινήσω. Ας φτιαχτεί ειδικός πολιτικός "γάμος" για γκέη με διαφορετικά δικαιώματα απ' οτι τα δικά μου και της γυναίκας μου που εστω "παντρευτήκαμε" με πολιτικό γάμο.
Ναι επρεπε να το διευκρινησεις, γιατι απο οτι φαινεται εγω το παρανοησα το αρχικο σου post. Διαβασα οτι ευχαριστως να υπογραψουν χαρτακια, και αρα ΟΚ ο πολιτικος γαμος, τωρα ομως βλεπω δεν ισχυει... Ερμηνευω (δικη μου ερμηνεια ειναι, αλλα προσπαθω να καταλαβω το συλλογισμο σου), ας υπογραψουν χαρτακι, οπως και οι ετεροφυλοφιλοι, αλλα οταν εγω ανεφερα οτι χαρτακι=νομικα & οικονομικα δικαιωματα, τοτε διαφωνεις και θες το χαρτακι των ομοφυλοφιλων να ειναι σκετο χαρτακι, ετσι για την πλακα... Τοτε διαφωνουμε. (προφανως

). Ιδιο χαρτακι για ολους !!! Δηλ συγνωμη δεν πρεπει να εχουν ολοι οι πολιτες τα ιδια δικαιωματα ????
Η απαντηση πρεπει να ειναι 'ναι' ή 'οχι'. Δεν υπαρχει ενδιαμεσο. Δεν μπορει καποιοι να ειναι
πιο ισοι απο τους αλλους.

Η εννοια τους 'ισος' το απαγορευει εξ' ορισμου.

[Η διαφορά ειναι οτι ολοι ειναι πολιτες. Ενω δεν ειναι ολοι 'πιστοι'. Και αρα δεν ειναι ολοι ισοι για την εκκλησια. Αν εγω ειμαι λεσβια και η εκκλησια λεει οτι πρεπει να ειμαι straight και να παντρευτω και να κανω παιδια, τοτε εγω απο την μια δεν ακουλουθω το σωστο δρομο και απο την αλλη η εκκλησια δεν με παντρευει. Και με το δικιο της! Απο την εκκλησια δεν μπορω να ζηταω τα ρεστα. δηλ να μ' ευλογησει ενω εγω κανω αλλα αντι αλλων απο αυτα που θα επρεπε!! Απο τον
δημαρχο ομως, θα εχω νομικες
απαιτησεις].
Μη σου πω να καταργθηουν οι πολιτικοι γαμοι εντελως.
Και αν σου πω οτι συμφωνω ??

.. θα επρεπε να ανυσηχεις.

(προσεχε, μην την παθεις οπως με τα χαρτακια.

) Πολιτικος γαμος = νομικα εισαι παντρεμενος κατα την πολιτεια/ κρατος, με οτι αυτο συνεπαγεται. Καταργουμε το γαμο, δεν υπαρχει η εννοια παντρεμενος/ανυπαντρος/ συζυγος κατα το κρατος. Δηλ κοινες φορολ. δηλωσεις, ασφαλειες, επιδοματα, συνταξεις κλπ κλπ ξεχνα τα. (Και θα πρεπει να αλλαξει και η νομοθεσια ως προς τα παιδια. να απαληφθει η λεξη συζυγος, και να αναφερει μονο βιολογικους γονεις ή θετους/ κηδεμονες κλπ) Εμενα μια χαρα μ'αρεσει και καθολου δεν με πειραζει. Αν ομως για το κρατος υπρχει γαμος (νομικη συμβαση μεταξυ 2 μερων με συκγκεριμενες νομικες συνεπειες), θα πρεπει να ειναι available για ολους. Η μαλλον, ή για ολους, η για κανεναν. Η εκκλησια (πχ η ορθοδοξη η οποιαδηποτε αλλη) ειναι αλλη υποθεση. Για την εκκλησια η καταργηση του γαμου απο το κρατος δεν εχει καμμια συνεπεια (δεν υπογραφεται βεβαια το κρατικο χαρτακι πια, αλλα δεν αλλαζει τιποτα αλλο). Μια χαρα θα μπορει να παντρευεται ο κοσμος με θρησκευτικο γαμο.