παντως ολες οι ερευνες δειχνουν οτι οι ομοφυλοφιλοι εχουν σαφως πολυ περισσοτερο αριθμο ερωτικων προσωρινών συντροφων απο τους ετεροφυλοφυλους..(ατακτη ερωτικη ζωη και πολλες αρρωστιες,,)
τα δεδομενα το δειχνουν..
Κι εγώ αυτό έχω διαβάσει και ακούσει. ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών συντρόφων από τους ετεροφυλόφιλους. Όντως τα δεδομένα αυτά δείχνουν. Αλλά, τα δεδομένα, οι έρευνες και οι μελέτες πάντα χρειάζονται ερμηνεία (την οποία μάλιστα πολλές φορές δεν μπορούμε να δώσουμε). Τα νούμερα από μόνα τους δεν λένε κάτι, είναι απλοί αριθμοί. Το πως ερμηνεύουμε αυτά τα νούμερα είναι το σημαντικό.
Στην προκειμένη περίπτωση, ίσως αυτό να συμβαίνει λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι όσον αφορά τις σχέσεις. Πολλές φορές θα χρειαστεί να κρατήσουν την σχέση κρυφή από φίλους και συγγενείς, ή ο ένας θα θέλει να την αποκαλύψει κι ο άλλος όχι. Φαντάζομαι πως παίζει ρόλο και ο ρατσισμός απέναντι σε αυτά τα ζευγάρια, που αποτελεί άλλο ένα λόγο φθοράς της σχέσης.
Αν γνώριζε κάποιος εκ των προτέρων ότι πρέπει να κρατήσει μια σχέση κρυφή για να μην γίνει αντικείμενο χλευασμού και υποτίμησης (γιατί κακά τα ψέμματα αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα) ή ότι αν την αποκαλύψει θα πρέπει να δικαιολογείται συνέχεια στο φιλικό και συγγενικό του περιβάλλον κι δεν θα μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, θα το σκεφτόταν καλύτερα πριν συνάψει μακροχρόνια σχέση. Γι' αυτό ίσως να είναι πιο εύκολο να κάνει βραχυχρόνιες σχέσεις.
Βέβαια δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση, οπότε μόνο εικασίες μπορώ να κάνω.
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν πιστεύω πως είναι "έμφυτο" το να αποζητούν οι ομοφυλόφιλοι προσωρινούς μόνο συντρόφους. Και αυτοί είναι άνθρωποι με συναισθήματα και ανάγκη για αγάπη, δεν διαφέρουν από εμάς.
Όσο για την άτακτη ερωτική ζωή και τις ασθένειες, μην ξεχνάμε κι ότι πολλοί ετεροφυλόφιλοι κάνουν το ίδιο. Άλλωστε, για τις ασθένειες μπορεί να μην οφείλεται τόσο ο αριθμός των συντρόφων όσο το είδος της επαφής, το οποίο εκ των πραγμάτων είναι πιο επικίνδυνο για την μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (μιλάω για ομοφυλόφιλους άνδρες).
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι πάντα όταν μιλάμε για ομοφυλόφιλους, στο μυαλό μας έρχονται οι άντρες κι όχι οι γυναίκες. Αυτό ίσως να συμβαίνει επειδή αυτές δεν προβάλλονται τόσο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και από άλλες μορφές τέχνης (π.χ. κινηματογράφος). Σκεφτείτε πόσους gay άνδρες έχετε δει στην τηλεόραση/σινεμά και πόσες gay γυναίκες. Τέλος πάντων, αυτή είναι μια ολόκληρη συζήτηση, οπότε ας το αφήσω εδώ αυτό το θέμα.