Αρχική Δημοσίευση από Leviathan:
Σε αυτο αναφερομουνα... !! Οτι ναι, ειναι αρκετα συνηθισμενο ζευγαρια να συζουν ωραια και καλα, (χωρις την ευλογια της εκκλησιας και την νομικη αναγωριση) και οταν αποφασισουν οτι ηρθε η ωρα να κανουν παδια, τοτε παντρευονται. Και απλως ειπα, οτι αυτο δεν συμβαινει για την νομικη τακτοποιηση των παιδιων (αφου τα παδια θα ειναι 'τακτοποιημενα' και χωρις το γαμο!!!) αλλα [προφανως!!] για αλλους λογους.
Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ:
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι πολλοί λόγοι και όχι μόνο ένας....
Αυτο ειναι το μονο σιγουρο !

Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου ...
Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ:
όσο αφορά πάντως εμένα προσωπικά, είναι καθαρά για το θέμα των παιδιών και αφού μου επιβεβαιώνεις ότι νομικά είναι καλυμένα, συμπληρώνω ότι για μένα τουλάχιστον, στο θέμα των παιδιών, είναι και θέμα ψυχολογίας...
ίσως να είμαι πουριτανή... δεν ξέρω... θέλω να κάνω παιδιά και να είμαι παντρεμένη...
απλά μέσα στο δικό μου μυαλό, με τις πιθανά ψιλοπουριτανικές ιδέες, είναι καλύτερα να κάνω παιδιά μέσα σε έναν ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ γάμο
Πολυ ωραια

και δικαιωμα σου, αλλα ΔΕΝ χρειαζεται (ουτε εσυ,
ουτε κανενας αλλος) να μας το αιτιολογησεις

(για να μας πεισεις οτι, ναι υπαρχει λογος (πχ ψυχολογικος) και αρα να σε αφησουμε να παντρευτεις).

Αν ηταν ετσι θα πηγαινε καθε ζευγαρι μπροστα σε μια επιτροπη (αποτελουμενη πχ απο εναν ιερα, ενα κοινωνιολογο, ενα ψυχολογο και ενα δικηγορο) για να παρουσιασει τα επιχειρηματα του και να πεισει οτι "ναι, χρειαζεται και υπαρχει λογος να παντρευτουν". Και αμα δεν εχει πειστικα επιχειρηματα, αδεια γαμου γιοκ...

Η θα γινοταν γκαλοπ μεταξυ του κοινωνικου τους περιγυρου (να παντρευτουν ή οχι ? οτι πει η πλειοψηφια..)
Δεν γινεται ομως ετσι. (Και φυσικα
δεν θα πρεπει να γινεται ετσι). Ο καθενας παντρευεται
οταν και
εφοσον θελει, για τους
οποιους λογους θελει, και
δεν του ζηταμε το λογαριασμο. (Δεν του λεμε "Πες μας τι τον θες τον γαμο!!".

Γιατι αν του το λεγαμε, τα πραγματα θα δυσκολευαν και μονο τα νομικα δικαιωματα του ζευγαριου μπορει να απεμειναν ως επιχειρημα..). Αρα δεν ζηταμε τον λογο απο κανεναν [..ετεροφυλοφιλο] !!! Γιατι οι ομοφυλοφιλοι πρεπει να αποδειξουν την χρησιμοτητα ?? (Η θα τους ρωταμε ολους, η κανεναν).
Και τα επιχειρηματα τους (αφοσον τα ζηταμε απο
ολους) θα ηταν ιδια (νομικα, κοινωνικα, ψυχολογικα ή "γιατι ετσι θελω και τι σας νοιαζει εσας!") Μονο το θρησκευτικο δεν παιζει στην περιπτωση τους ... Αλλα γιαυτο (και εξ'ορισμου), για πολιτικο γαμο μιλαμε στην περιπτωση ατομων του ιδιου φυλου, και οχι για θρησκευτικο. [επειδη δεν παιζουν τα θρησκευτικα επιχειρηματα.
Ολα τα αλλα -οποια και αν ειναι αυτα, και δεν τα ρωταμε ουτως ή αλλως- ισχυουν..]