Ναι υπάρχουν και αυτοί που ξεκινάνε με τα "light" γΙα ΠλΑκΑ και καταλήγουν με τη σύριγγα. Γενικά έχω παρατηρήσει ότι πολλοί νέοι κάνουν χρήση "ελαφρών ναρκωτικών" και το θεωρούν και απόλυτα φυσιολογικό... Ότι να ναι.
Και αυτοί χρειάζονται βοήθεια , κανείς δεν είναι αλάνθαστος δεν δικαιολογούνται όμως.
Την "μαγεία " της νιρβάνα καταστάσεις την έζησα όταν νοσηλευουμουν για ένα μήνα με τον τραυματισνο μου ...
Αφού λοιπόν αποφασίστηκε ότι έπρεπε να χειρουργηθω έπρεπε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα..
Το διάστημα αυτό ήμουν μόνο με μορφινη και υπνοστεντον αφού ήταν τα μονα τα οποία απλά με ηρεμούσαν κάπως τους πόνους μου ..
Θυμάμαι μόνο σε αυτά τα διαλείμματα μνήμης που έχω να έρχεται ο νοσηλευτές και να μου κα ει πλάκα " τι σου χω ,τι σου χω άλλοι πληρώνουν πολλά για να έχουν τέτοιο μείγμα "
Από εκεί εκεί πέρα δεν θυμάμαι τίποτα, μόνο αυτή την όραση πραγματικά...
Να κυλά στις φλέβες και όσο αυτή κυλά να γαληνευει και οποίο μέρος του σώματος διέσχιζε...
Για χάρη αυτής δεν με ένοιαζε ακόμα και να πεθάνω εφόσον παρακαλούσα τους πάντες να με αφήσουν να το κάνω επειδή δεν άντεχα τους πόνους..
Έτσι είναι και η χρήση ναρκωτικών γιατί αυτή την ιστορία άκουγα και στην ομάδα που ήμουν μετά και υπήρχαν και άτομα που έκαναν χρήση και πάλευαν να αντισταθούν σε αυτή την όαση που τους κρατούσε μακρυά από κακοιποητικες καταστάσεις που έζησαν σαν παιδιά και που ακόμα και τότε τους βασάνιζαν..
Καταλαβαίνω πλήρως αυτούς τους ανθρώπους, ως και την τελευταία λέξη που περιγραφουν από αυτο.
Μονο αυτούς όμως όπως να τονίσω ότι αν και η χρήση ήταν φαρμακευτική και μόνο για περίπου να μήνα θυμάμαι ακόμα τα στερητικό που είχα όταν γύρισα σπίτι και το ποσό δύσκολα πέρασα ώστε να ξεχάσω το χειρουργείο μου και να ασχολουμε με τα παραλειπομενα αυτής της χρήσης και φυσικά να τονίσω οτι πέρασα στερητικό από λάθος, απότομη διακοπή αυτών από την πλευρά των γιατρών..
Αυτή την ελάχιστη όαση που σου προσφέρουν στην περνούν πίσω από την πρώτη μέρα διακοπής και πραγματικά το να κρατήσεις να μην κυλήσεις στα ναρκωτικά για τις περιπτώσεις που μιλάμε θέλει πολυ ψυχική δύναμη και σίγουρα μια οικογένεια δίπλα σου να μην σε αφηνρι ούτε ένα δευτερόλεπτο μόνο ...
Καμία κριτική ή άποψη όπως θέλουν να καλύπτουν μερικοί για ακόμη μια φορά την ασχετοσύνη τους σε ψυχολογικές τραυματικες καταστάσεις...