Δεν είναι επιθετικός σκύλος, καθόλου. Απλά ένιωσε ότι τον απειλούσαν και "πήγε" να δαγκώσει. Ε άρχισαν να λένε ότι δάγκωσε κτλ.
Κοιταξε καποιος που δεν εχει ιδεα απο σκυλια δεν μπορει να ερμηνευσει τη συμπεριφορα του σκυλου και για ποιο λογο επιτεθηκε αυτος ο σκυλος.
Πχ μπορει καποιος απλα να τρεξει ανυποπτος μπροστα του και ο σκυλος να τον παρει στο κυνηγι, χωρις να εχει την προθεση να τον δαγκωσει αλλα βλεποντας το καμια φορα και ως παιχνιδι.
Αν καποιος δεν εχει ιδεα απο σκυλια θα τρομαξει και αμεσως ο σκυλος θα χαρακτηριστει επικινδυνος και θα εχεις αλλα μπλεξιματα μετα.
Υπάρχουν μερικά αδέσποτα εδώ γύρω, δεν είναι πολλά. Αλλά ειλικρινά, κανένα δεν ενοχλεί. Ούτε καν αυτός ο σκύλος δεν ενοχλεί.
Καλα αυτο ειναι σχετικο. Δεν ενοχλουν εμενα κι εσενα που τα αγαπαμε. Καποιος αλλος ενοχλειται απλα και μονο στη θεα τους.
Θα σου πω ενα παραδειγμα, που δε μου χει βγει απο το μυαλο οσα χρονια και να εχουν περασει.
Μια φορα ειχα βγαλει το σκυλο μου μια βολτα, δεμενο κανονικα με λουρακι φυσικα και περπατουσαμε στο πεζοδρομιο. Ηρεμα και ομορφα. Απλα περπατουσαμε. Ο σκυλος ουτε σταματησε σε κανενα σημειο να κανει την αναγκη του, ουτε τιποτα. Αλλα και αυτο να συνεβαινε παντα εχω συνεργα μαζι μου και τα μαζευω. Δεν αφηνω τις ακαθαρσιες του ποτε στο δρομο.
Εκει που περπατουσαμε, συνανταμε εναν αλλο τυπο ο οποιος στα καλα καθουμενα,χωρις να το περιμενω ή να εχω δωσει καποιο δικαιωμα γυρναει και δινει μια κλωτσια στο σκυλο μου. Ετσι στο ασχετο. Δε σου κανω πλακα.
Οταν γυρισα και του ζητησα εξηγησεις, μου ειπε οτι απλα δεν τα γουσταρει, αρχισε να "στολιζει" το σκυλο μου με διαφορα επιθετα και σηκωθηκε κι εφυγε.
Εγω εμεινα καγκελο. Πραγματικα.
Καταλαβαινεις τι λεω ετσι;
Ο κοσμος κουβαλαει πολλη τρελα αρα ειναι σχετικο τι ενοχλει τον καθενα οσο παραλογο και να μας φαινεται .
Δεν ξέρω αν το έγραψα πριν, αυτός ο γείτονας που έκανε την καταγγελία ήταν πρώην αστυνομικός, νυν συνταξιούχος. Άρα μάλλον χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του για να τσαμπουκαλευτεί.
Ωχ. Δεν ειναι καλο αυτο.
Στην αστυνομία που πήρα τηλέφωνο, μου είπαν ότι πια δεν υπάρχουν υπηρεσίες του στυλ κυνοκομεία. Τις έφαγε η κρίση.
Καλα μην παιρνεις και ορκο.
Δε χρειαζεται να εχεις πολλα χρηματα για να στοιβαζεις τα αδεσποτα σε εναν αθλιο χωρο και μετα να τα θανατωνεις.
Αλλά και πως ακόμα κι αν βρεθεί κάποια υπηρεσία που θα "μαζέψει" το σκύλο, μπορείς να πας να τον πάρεις και να τον φέρεις σπίτι σου. Δεν είναι ότι δεν θα σου τον δώσουν, ίσα ίσα θα θέλουν να τον δώσουν.
Πρωτον γιατι να μπεις σε αυτη τη διαδικασια.
Δευτερον ακομα και να μπεις σιγα μην βρεις το σκυλο σου μετα.
Και τριτον το θεαμα που θα αντικρισεις εκει μεσα θα σε κανει να αισθανθεις ντροπη που λεγεσαι "ανθρωπος".
Οι συνθηκες ειναι τραγικες.
Υπαρχουν ακομα αυτα τα μερη και αποκαλουνται ντεμεκ "κυνοκομεια" του δημου.
Τα περισσοτερα πεθαινουν απο ασιτια και οσα καταφερνουν να επιβιωσουν τα θανατωνουν για να εξοικονομησουν χωρο.
Τη φόλα φοβάμαι ρε γαμώτο, τη φόλα.
Γι αυτό και έχω τρελλαθεί να τον ταίζω για να είναι χορτάτος.
Δεν το θεωρω καθολου απιθανο σεναριο απο τετοιους ανθρωπους.
Αξιζει να το ρισκαρεις;
Είμαι τόσο μπερδεμένη, δεν έχω ιδέα τί να κάνω.
Φοβάμαι ρε γαμώτο να τον κλείσω στον κήπο και να μην βλέπει άνθρωπο απο΄το πρωί μέχρι το βράδυ.
Εδώ με έχει όλη μέρα.
Ξέρει αυτός, όταν με θέλει, στέκεται στην πόρτα και εγώ βγαίνω, κι εκείνος ξαπλώνει να τον χαιδέψω στην κοιλιά.
Αλλά από την άλλη αν τον αφήσω εδώ, ο ρημαδογείτονας μπορεί να μου κάνει καμιά πλάκα..
Πω πω μπέρδεμα..
Και να ταν ένας σκύλος, να μην με ένοιαζε, εγώ τον αγαπάω αυτό το σκύλο, όλη μέρα μαζί του ασχολούμαι.
Καταλαβαινω τις ανησυχιες και τις συμμεριζομαι.
Στο ξαναλεω ζυγιασε τα πραγματα.
Αν νομιζεις οτι προσφερεις πιο πολλα στο σκυλο αφηνοντας τον σε αυτη τη γειτονια αστον εκει.
Αλλα σου ειπα τις ενστασεις μου.
Σκεψου, ομως, λογικα και οχι συναισθηματικα αυτη τη στιγμη.
Τι σου λεω τωρα θα μου πεις αλλα ειλικρινα προσπαθω να σε βοηθησω.