Δολοφονία από τον φίλο της ο θάνατος της 26χρονης στη Φολέγανδρο

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,062 μηνύματα.
Ο χριστιανισμός ο ίδιος προάγει την πατριαρχία.
"Η δε γυνή να φοβηται τον άνδρα."
Η Εύα φτιάχτηκε απο το πλευρό του Αδάμ.
Η αγία Τριάδα αποτελείτο απο "Πατήρ, Υιό και Άγιο πνεύμα"

change my mind.

Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι θρησκείες προσωπικά, αλλά θεωρώ οτι ο Χριστιανισμός είναι απο τις πιο ειρηνικές. Επίσης δεν νομίζω οτι προωθεί καμία πατριαρχία, κάθε άλλο θα έλεγε κανείς. Άσχετα εαν υπάρχουν βέβαια παπάδες που κάνουν διακρίσεις. Αυτό είναι δικό τους θέμα και δεν πρέπει να κατηγορούμε το θρήσκευμα.

Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα δεν σημαίνει οτι ο σύζυγος μπορεί να ξυλοκοπεί, να βιάζει ή να μειώνει την γυναίκα του. Κάτι τέτοιο εξάλλου θα ερχόταν σε αντίθεση με διδαχές του Χριστιανισμού, οι οποίες προφανώς απευθυνόντουσαν σε όλους τους ανθρώπους γενικά, και όχι σε άνδρες ή γυναίκες ειδικά. Ουσιαστικά τονίζει οτι η γυναίκα πρέπει να σέβεται και να τιμά τον άνδρα της, και ως πιο σοφή μέσω της σιωπής της, όποτε αυτή χρειάζεται, να προλαμβάνει αρνητικές καταστάσεις. Να είναι δηλαδή οδηγός του άνδρα της,να τον ακούει και να τον προσέχει, όπως πρέπει να την προσέχει και εκείνος.

Δεν σημαίνουν αυτά οτι πρέπει να υποτάσσεται όμως. Ίσα ίσα, έχει υποχρέωση να αντισταθεί εαν ο άνδρας δεν ακολουθεί όσα δίδαξε ο Χριστός, μέσα στα οποία είναι και να αγαπάς και να προσέχεις την γυναίκα σου, να είσαι πιστός,να σέβεσαι την οικογένεια σου κτλπ.

Σχετικά με το οτι η Εύα φτιάχτηκε απο το πλευρό του Αδαμ τώρα, είναι απλά μια ιστοριούλα θεωρώ με κάποια σημαντικά νοήματα. Δεν μπορούμε να την στοχοποιήσουμε. Δηλαδή είναι σαν να δεις μια ταινία στο Netflix και ο πρωταγωνιστής να είναι στρειτ και να πεις, γιατί δεν είναι ομοφυλόφιλος ; Υπάρχει κάποιο θέμα μαζί τους ; Ή να το πας στο άλλο άκρο και επειδή ο πρωταγωνιστής είναι άνδρας και όχι γυναίκα, να πεις οτι ο σκηνοθέτης μέσω του έργου του, και της επιλογής του, προωθεί την πατριαρχία. Ή κάποιος μπορεί να το πάει ακόμα παραπέρα και να πει, οτι ο σκηνοθέτης έχει θέμα με τις μαύρες λεσβίες επειδή προτίμησε τον ευνοημένο κοινωνικά λευκό άνδρα ή την πιο ευνοημένη λευκή γυναίκα, οπότε είναι ρατσιστής .Και αυτό δεν σταματάει ποτέ. Πάντα θα μπορούμε να βρούμε κάτι που θα μας ενοχλεί εαν αυτό επιθυμούμε. Αυτό που έχει σημασία όμως,είναι να πιάνουμε το context αυτών που λέγονται. Γιατί αυτό καθορίζει πόσο σεξιστικά,ρατσιστικά ή πατριαρχικά είναι τα λόγια, οι πράξεις και οι επιλογές μας ,και όχι αυτά καθεαυτά.

I mean ye,clearly υπάρχουν άφθονα παραδείγματα ανθρώπων που μεγάλωσαν με ένα τοξικό πατριαρχικό πρότυπο(π.χ. δολοφόνοι της Τοπαλούδη), που τους έκανε να πιστεύουν πως επειδή είναι άνδρες μπορούν να κάνουν ότι θέλουν τις γυναίκες. Ωστόσο η πατριαρχία δεν μπορεί να είναι η "λύση" σε όλα τα προβλήματα της κοινωνίας. Ειδάλλως στο τέλος όλα θα τα συνδέουμε με αυτήν. Χρειάζεται ένα μέτρο λοιπόν.

Οπότε, είναι και λίγο θέμα ερμηνείας και αυτό, εφόσον αποτελεί μια ακόμα λεπτομέρεια της ιστορίας. Δεν θα είχε διαφορά εαν ο Αδαμ φτιαχνόταν απο την Εύα. Προφανώς η ιστορία αφήνει να εννοηθεί οτι ο Αδαμ και η Εύα έχουν πράγματα να τους ενώνουν γιατί είναι κοινά, αλλά και πράγματα τα οποία είναι διαφορετικά στον καθένα. Αυτό δεν θεωρώ, προσωπικά πάντα , οτι αναιρεί την ισότητα των δυο ως προς τα δικαιώματα τους.

Και τέλος για ότι αφορά το θέμα της αγίας τριάδας...μάλλον αυτό μπορεί να το απαντήσει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα απο εμένα, αλλά η Παναγία παίζει τεράστιο ρόλο στον Χριστιανισμό απ'όσο ξέρω. Τόσο για τις αρετές της, όσο και για το γεγονός οτι είναι η μητέρα του Χριστού. Εαν θυμάμαι καλά, οι άγγελοι υποτίθεται οτι δεν έχουν καν φύλο. Και ο Θεός ο ίδιος επίσης δεν έχει φύλο, άσχετα που εμείς αναφερόμαστε με αρσενικές αντωνυμίες. Και το ίδιο ισχύει και για τον Χριστό αφού όταν υποτίθεται οτι γύρισε στους ουρανούς πήρε την πραγματική του μορφή, που είναι πνεύμα. Ο μόνος που έχει φύλο στην όλη ιστορία είναι η Παναγία δηλαδή :laugh: . Θα μπορούσε κάλλιστα να έρθει στην γη ο Χριστός σαν γυναίκα. Δεν νομίζω οτι θα άλλαζαν πολλά ως προς το νόημα όμως.

Γενικά πολλά είναι ανοιχτά προς ερμηνεία. Όπως είπα, δεν δίνω τόσο σημασία στις θρησκείες, πιο πολύ τείνω προς το άθεος μάλλον, αλλά δεν νομίζω πως μια γυναίκα θα έπρεπε να αποφύγει να μάθει πράγματα για τον Χριστιανισμό θεωρώντας οτι προωθεί την πατριαρχία. Σίγουρα η εκκλησία τα έχει κάνει σκατά στις μέρες μας καθώς τους "αμαρτωλούς" τους διώχνει αντί να τους περιθάλψει. Αλλά σαν θρήσκευμα θεωρώ οτι δεν αγαπάει περισσότερο τον άνδρα απο την γυναίκα. Πρέπει να αποδίδουμε τα λάθη των παπάδων στους παπάδες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,300 μηνύματα.
Ε τι άλλο θες; Κατηγορούν για τα πάντα τον Χριστιανισμό για να καλύψουν άλλες θρησκείες. Λες και πλέον ο κόσμος κάθεται και ασχολείται στα σοβαρά με το τι λένε οι Γραφές. Μερικοί ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι η κοινωνική επιρροή του Χριστιανισμού στον Δυτικό κόσμο έχει περιοριστεί, σχεδόν εξαλειφθεί θα έλεγα. Λες και αν ρωτήσεις τον μέσο σεξιστη γιατί θεωρεί υποδεέστερα όντα τις γυναίκες θα κάτσει να σου πει γιατί η Εύα φτιάχτηκε από το πλευρό του Αδάμ και η παράδοση λέει η γυνή να φοβήται τον άντρα. Μικρή σημασία παίζουν αυτά στον δυτικό κόσμο. Ενώ σε κοινωνίες που οι θρησκείες πράγματι κυριαρχούν ναι βλέπεις τέτοιες αντιλήψεις. Θυμάμαι σε ένα βίντεο με μια χωρίς μπούρκα στην Υεμένη που της έκαναν μπουλινγκ μια αντροπαρεα ( νέων αντρών ) και έλεγαν διάφορα η θρησκεία μας δείχνει πως οι γυναίκες είναι ελαττωματικές εκ φύσεως και αν η αδερφή μου δεν φορούσε μπούρκα τότε θα την κρεμαγα ανάποδα και τέτοια. Εκεί ναι. Αν τα είχαμε αυτά και εδώ τότε όντως ο Χριστιανισμός θα ήταν προβληματικός για την κοινωνία. Ο Χριστιανισμός όμως με το πέρασμα του χρόνου μεταρρυθμιστηκε εσωτερικά ακριβώς γιατί δεν έχει τα κολλήματα άλλων θρησκειών που θεωρούν τις γραφές τους αναλλοίωτες και σφραγισμένες από τον Θεό.

Υπήρχε μια εικόνα που μου την έστειλε μουσουλμάνα που έδειχνε μια μοντέρνα κοπέλα να λέει σε μια μουσουλμάνα με μπούρκα " εσύ γιατί είσαι ακόμα έτσι; Οι καιροί άλλαξαν " και εκείνη απαντάει " οι καιροί μπορεί να άλλαξαν αλλά ο λόγος Του Θεού ποτέ ".

Τι άλλο να απαντήσεις σε άτομα που απλά θέλουν να τα ρίξουν όλα στον Χριστιανισμό και νομίζουν ότι σε στριμώχνουν κιόλας.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,870 μηνύματα.
Αν όλες οι γυναίκες επέλεγαν σωστούς άντρες δεν θα ήταν γεμάτος ο κόσμος από καλούς άντρες που παραπονιούνται ότι είναι μόνοι τους γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους μαλακες. Αυτό λέω. Σταματήστε να επιλέγετε μαλακες ώστε να εκλείψουν κάποτε. Γιατί αν κάνεις παιδί με φαλλοκρατη και σεξιστη, φαλλοκρατη και σεξιστη θα μεγαλώσεις.

Όσο για τον ρόλο του πατέρα θεωρώ ότι είναι πιο πολύ να έχει το νου του στο τιμόνι της οικογένειας και να φέρνει τα χρήματα. Το κουμάντο όμως και την ανατροφή των παιδιών την κάνει η μάνα. Ο πατέρας είναι εκεί για να δίνει σιγουριά και ασφάλεια. Συμπεριφορές και νοοτροπίες όμως διαμορφώνει και διδάσκει στα παιδιά η μάνα.
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γιατί που είδες να λέω κάτι άλλο; Έχω πει πολλές φορές ότι και ο Χριστιανισμός όπως και όλες οι θρησκείες είναι σεξιστικος ναι ή όχι; αλλά το καλό που έχει ο Χριστιανισμός είναι ότι δεν υπάρχει αυτή η παράνοια με την τήρηση των Ιερών Βιβλίων που είναι θεϊκά απεσταλμένα και τα γνωστά που υπάρχουν στο Ισλάμ. Εφόσον υπάρχει αυτό το privilege στον Χριστιανισμό ας το εκμεταλλευτούμε. Ο Χριστός άλλωστε δεν είχε σεξιστική συμπεριφορά ούτε σεξιστική διδαχή προς τους μαθητές του. Μάλιστα υπήρξε ριζοσπαστικός στις σχέσεις και στις αντιλήψεις του για τις γυναίκες.
Ο χριστιανισμός είναι σεξιστικός. Κοντολογίς, οι -ισμοί που εσύ πιστεύεις έχουν διαφορετική αντίληψη των γυναικών. Γιάννη μου, συνεχίζει να εκνευρίζει η ακροαριστερίλα σου. :(
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,504 μηνύματα.
Γιατί που είδες να λέω κάτι άλλο; Έχω πει πολλές φορές ότι και ο Χριστιανισμός όπως και όλες οι θρησκείες είναι σεξιστικος ναι ή όχι; αλλά το καλό που έχει ο Χριστιανισμός είναι ότι δεν υπάρχει αυτή η παράνοια με την τήρηση των Ιερών Βιβλίων που είναι θεϊκά απεσταλμένα και τα γνωστά που υπάρχουν στο Ισλάμ. Εφόσον υπάρχει αυτό το privilege στον Χριστιανισμό ας το εκμεταλλευτούμε. Ο Χριστός άλλωστε δεν είχε σεξιστική συμπεριφορά ούτε σεξιστική διδαχή προς τους μαθητές του. Μάλιστα υπήρξε ριζοσπαστικός στις σχέσεις και στις αντιλήψεις του για τις γυναίκες.

Άρα αφού ο Χριστός ήταν (και ήταν πράγματι) μέγας σοσιαλιστής για την εποχή του (και γι αυτό τον έφαγαν οι Ρωμαίοι πρακτικά), γιατί φταίει ο Χριστιανισμός ως σεξιστικός;

Μήπως μπερδεύεις τις αντιλήψεις μερίδας του κλήρου, με τη θρησκεία σαν αξιακό σύστημα;

Τελείως off topic όμως όλα αυτά με το θέμα της Γαρυφαλλιάς.
 

Guest 254537

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τι έγινε παιδιά?
Ξεχάστηκε η καρολαιν?!!



Γιατι βάζετε ταμπέλες? Πατριαρχία,γυναικνκτονια κτλ?


7ΧΑΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ Ζωή!
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,504 μηνύματα.
Τι έγινε παιδιά?
Ξεχάστηκε η καρολαιν?!!



Γιατι βάζετε ταμπέλες? Πατριαρχία,γυναικνκτονια κτλ?


7ΧΑΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ Ζωή!


Εντωμεταξύ τι έγινε με το θέμα της καρολάιν:

Οι δημοσιογράφοι αρχικά το τιτλοφορούσαν ως γυναικοκτονία και ξαφνικά όταν καταλάγιασε λίγο το θέμα (κακώς) με νέα περιστατικά, πιάσανε αυτά ως γυναικοκτονία (για λίγο), και τώρα τον Μπάμπη τον λένε τακτικά πλέον "συζυγοκτόνο" και όχι "γυναικοκτόνο".

Μόνο σε μένα κάνει εντύπωση αυτό;
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Όσο για τον ρόλο του πατέρα θεωρώ ότι είναι πιο πολύ να έχει το νου του στο τιμόνι της οικογένειας και να φέρνει τα χρήματα. Το κουμάντο όμως και την ανατροφή των παιδιών την κάνει η μάνα. Ο πατέρας είναι εκεί για να δίνει σιγουριά και ασφάλεια. Συμπεριφορές και νοοτροπίες όμως διαμορφώνει και διδάσκει στα παιδιά η μάνα.
Δεν εχουμε να πουμε και πολλα,απλα οτι με επιβεβαιωσες απολυτα,οπως και παρα πολλοι αλλοι εδω,Και ολες τις ερευνες βεβαια και το ποσο αναχρονιστικη ειναι η ελληνικη κοινωνια,εξαλλου δεν αθ ξεφευγε το στεκι απο αυτο.

Κουμαντο στο τιμονι κανει ο αντρας,ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ... και η μανα αναλαμβανει τηνα νατριφη των παιδιων..και μετα σου φταιει η επιλογη των γυναικων;:jumpy::jumpy::jumpy:

Μα εσυ πουλακι μου με αυτες τις καργα πατριαρχικες αντιληψεις θα μεγαλωνεις το παιδακι σου,το οποιο κοριτσακι θα βλεπει τους ξεχωριστους ρολους μαμα και μπαμπα,κοριτσακι ανατροφη για μαμα,αγορακι και αρχηγος και τιμονι,διοτι το τιμονι αυτο ειναι...και το αγορακι μετα θα φερεται αναλογα στο αλλο κοριτσακι και σε καποιο σημειο μπορει να σηκωσει και να ριξει και το μπατσακι του,ενω το κοριτσακι σου θα ανεχτει και κανενα μπατσακι διοτι οι γυναικες οφειλουν υπομονη.και σου φταιει η γυναικα που θα πφρεπει να εχει αναπτυξει σωστη κριση και να μην παει με τον σεξιστη;
ΜΑ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ!

Λυπαμαι για τις αποψεις σου αγαπητη μου χιμελα.Αρα σωστα θυμομουνα.
Αλλα μικρη σημασια εχει για σενα η λυπη μου.

Θα ηταν πιο σημαντικο να μην ξαναδιαννοηθεις να σηκωσεις δαχτυλακι και να πεις τι θα διαλλεξουν οι γυναικες,διοτι λεγοντας αυτα εσυ εισαι το μεγαλυτερο προβλημα.,Εννοω και τις ομοιες σου,δηλαδη ακριβως αυτες που κατηγορεις.

Κια βεβαια προφανως ετσι εμαθες,αλλα το μυαλο μαθαινουμε να το χρησιμοποιουμε.

Το χειροτερο ειναι οτι τα ριχνεις στις αλλες γυναικες και εσυ εισαι παντελως της πατριαρχικης οικογενειας! Καν δεν το εχεις συνειδητοποιησει.
Μηπως ηρθε η ωρα;
Το ξεχασα αυτο.
. Συμπεριφορές και νοοτροπίες όμως διαμορφώνει και διδάσκει στα παιδιά η μάνα.
ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.Οποτε πως μπορεις να κατηγορεις απλα τις γυναικες που πηγαινουν με σεξιστες;
Μα αμα ετσι τις εχουν μαθει οι ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ οπως λες,πως να επιλεξουν τον σωστο;
Και στα αγορια ετσι τα εμαθαν ποι μαναδες τους,με τις δικες σου αποψεις,πως να φερθουν σωστα;
Εσυ με τις αποψεις που εχεις θα βγαλεις τετοια παιδια.
Οι αλλες σου φταινε;

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τι έγινε παιδιά?
Ξεχάστηκε η καρολαιν?!!



Γιατι βάζετε ταμπέλες? Πατριαρχία,γυναικνκτονια κτλ?


7ΧΑΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ Ζωή!
Υπαρχει το θεμα της Εδω θα τα γραψουμε;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αισθάνομαι πάντως πολύ τυχερή που κάνουμε αυτές τις κουβέντες ακόμα και αν υπάρχουν διαφωνίες.

Για βγείτε λίγο παραέξω από τις μεγαλουπόλεις όπου συνεχίζουν να λειτουργούν οι πατροπαράδοτοι ρόλοι άντρα-γυναίκας, να δείτε γυναίκες που θεωρούν ντροπή να ζητήσουν από τους άντρες τους να τις βοηθήσουν σε κάτι που θεωρείται δική τους υποχρέωση, που ο άντρας συνεχίζει να επιβάλλει τη δική του θέληση χωρίς να σκεφτεί τις ανάγκες της γυναίκας του και που δυστυχώς οι νέοι άνθρωποι που επιλέγουν να ζήσουν τη ζωή τους στον τόπο τους, αναπαράγουν τα πρότυπα που διδάχθηκαν.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Αισθάνομαι πάντως πολύ τυχερή που κάνουμε αυτές τις κουβέντες ακόμα και αν υπάρχουν διαφωνίες.

Για βγείτε λίγο παραέξω από τις μεγαλουπόλεις όπου συνεχίζουν να λειτουργούν οι πατροπαράδοτοι ρόλοι άντρα-γυναίκας, να δείτε γυναίκες που θεωρούν ντροπή να ζητήσουν από τους άντρες τους να τις βοηθήσουν σε κάτι που θεωρείται δική τους υποχρέωση, που ο άντρας συνεχίζει να επιβάλλει τη δική του θέληση χωρίς να σκεφτεί τις ανάγκες της γυναίκας του και που δυστυχώς οι νέοι άνθρωποι που επιλέγουν να ζήσουν τη ζωή τους στον τόπο τους, αναπαράγουν τα πρότυπα που διδάχθηκαν.
Δεν χρειαζεται καν να πας παραεξω Τα βλεπεις και εδω.Και στην αθηνα βεβαια,και σε μεγαλες πολεις.Παντου.Απλα σε καποιες περιοχες τα πραγματα ειναι σαφως χειροτερα ή εδω ειναι πιο καμουφλαρισμενα,Η ουσια ειναι απολυτως η ιδια.
Κια βεβαια οταν μια κοινωνια αλλα και ενας ανθρωπος,θελει να παει μπροστα δεν κοιταζει τα χειροτερα αλλα τα καλυτερα.
 

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Κια βεβαια οταν μια κοινωνια αλλα και ενας ανθρωπος,θελει να παει μπροστα δεν κοιταζει τα χειροτερα αλλα τα καλυτερα.
Ας πούμε λοιπόν ότι είμαστε τυχεροί που μπορούμε να κρίνουμε τα χειρότερα και να επιλέγουμε τα καλύτερα.
Κάπου δεν πάει καν το μυαλό τους ότι ζουν τα χειρότερα.
Ζουν όπως έχουν μάθει να ζουν και νομίζουν ότι αυτό είναι το μόνο σωστό.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Ας πούμε λοιπόν ότι είμαστε τυχεροί που μπορούμε να κρίνουμε τα χειρότερα και να επιλέγουμε τα καλύτερα.
Κάπου δεν πάει καν το μυαλό τους ότι ζουν τα χειρότερα.
Ζουν όπως έχουν μάθει να ζουν και νομίζουν ότι αυτό είναι το μόνο σωστό.
Σωστα,αλλα το να κουνανε το δαχτυλο αυτοι που ευθυνονται για ολα αυτα πως σου φαινεται; Δηλαδη λιγη αυτογνωσια γμτ.
Οταν η γυναικα ειναι υπερ της πατριαρχιας και ετσι μεγαλωνει τα παιδια της,οταν σου λεει οτι θελω ο καθενας τον ρολο του,οι αντρες στο τιμονι και οι γυναικες και μαναδες στην ανατροφη των παιδιων ,δηλαδη οτι πιο στερεοτυπο και πατριαρχικο,και η μανα ειναι υπευθυνη για την ανατροφη,καταρχην ουτε που καταλαβαινουν τι λενε,διοτι ηδη εχουν ριξει αυτοματα το φταιξιμο στις ιδιες,αλλα ακομα χειροτερα ειναι σαν να λες...εγω μεγαλωνω στραβα το παιδι μου και χεστηκα για σενα,ψαξε βρες εναν σωστο.




ΑΣΣΥΛΗΠΤΟ!!!!!!!!! :jumpy:
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,300 μηνύματα.
Άρα αφού ο Χριστός ήταν (και ήταν πράγματι) μέγας σοσιαλιστής για την εποχή του (και γι αυτό τον έφαγαν οι Ρωμαίοι πρακτικά), γιατί φταίει ο Χριστιανισμός ως σεξιστικός;

Μήπως μπερδεύεις τις αντιλήψεις μερίδας του κλήρου, με τη θρησκεία σαν αξιακό σύστημα;

Τελείως off topic όμως όλα αυτά με το θέμα της Γαρυφαλλιάς.
Οι καιροί άλλαξαν όμως. Ας πούμε για την εποχή του ο Χριστός θα μπορούσε να θεωρηθεί " φεμινιστης" με μια τότε σημασία. Με τα σημερινά δεδομένα με ίδιες απόψεις λογικά σεξιστη θα τον έλεγαν και αυτόν.

Ο Χριστιανισμός απλά από παραδόσεις στη συνέχεια και λόγω της Παλαιάς Διαθήκης έχει σεξιστικά στοιχεία πλέον. Στην Παλαιά Διαθήκη ας πούμε λέει να κόβονται τα χέρια των γυναικών σε περίπτωση που παρέμβουν σε μια μάχη του συζύγου τους με άλλον άντρα και καταλάθος αγγίξουν τα γεννητικά όργανα του άντρα. Όλα αυτά τώρα είναι χαζά. Αλλά ναι κυρίως ο κλήρος φταίει και όχι ο Χριστός στη συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά υπάρχουν και αρκετές σεξιστικές ρίζες και στον Χριστιανισμό όπως και σε κάθε θρησκεία άλλωστε. Όσο περίεργο και αν ακούγεται και το Ισλάμ φεμινιστικό για την εποχή του ήταν. Η πρώτη θρησκεία που στα θρησκευτικά δικαστήρια της έδινε το δικαίωμα στις γυναίκες να παίρνουν διαζύγιο από τους άντρες τους ( οι Εβραίοι και οι χριστιανοί δεν το επέτρεπαν ). Αλλά είδαμε στη συνέχεια που έμεινε σταθερό πως σήμερα είναι ακραία σεξιστικό με τα τωρινά δεδομένα.

Όλα αυτά έχουν σχέση γιατί και η Γαρυφαλλιά και η κάθε Γαρυφαλλιά πεθαίνουν από αυτήν την σεξιστική δομή της κοινωνίας και πρέπει να βρεθεί η ρίζα του προβλήματος. Το θέμα είναι ότι πολλοί ακόμη θεωρούν τον Χριστιανισμό ως αίτιο του σεξισμού λες και ζούμε στον Μεσαίωνα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ο χριστιανισμός είναι σεξιστικός. Κοντολογίς, οι -ισμοί που εσύ πιστεύεις έχουν διαφορετική αντίληψη των γυναικών. Γιάννη μου, συνεχίζει να εκνευρίζει η ακροαριστερίλα σου. :(
Τι εννοείς ισμοι σε τι πιστεύω εγώ και τι λες;
 

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σωστα,αλλα το να κουνανε το δαχτυλο αυτοι που ευθυνονται για ολα αυτα πως σου φαινεται; Δηλαδη λιγη αυτογνωσια γμτ.
Οταν η γυναικα ειναι υπερ της πατριαρχιας και ετσι μεγαλωνει τα παιδια της,οταν σου λεει οτι θελω ο καθενας τον ρολο του,οι αντρες στο τιμονι και οι γυναικες και μαναδες στην ανατροφη των παιδιων ,δηλαδη οτι πιο στερεοτυπο και πατριαρχικο,και η μανα ειναι υπευθυνη για την ανατροφη,καταρχην ουτε που καταλαβαινουν τι λενε,διοτι ηδη εχουν ριξει αυτοματα το φταιξιμο στις ιδιες,αλλα ακομα χειροτερα ειναι σαν να λες...εγω μεγαλωνω στραβα το παιδι μου και χεστηκα για σενα,ψαξε βρες εναν σωστο.

Νομίζω ότι κάτι έχεις παρεξηγήσει.
΄Ετσι νομίζω τουλάχιστον, μπορεί να κάνω και λάθος.

΄Οταν ένας άντρας και μια γυναίκα έχουν μεγαλώσει μέσα σε μια οικογένεια που έχει αποτινάξει τα παλαιά στερεότυπα, όταν θεωρεί ο ένας τον άλλον ισότιμο, όταν πορεύονται στη ζωή χέρι-χέρι, όταν μοιράζονται τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της ζωής τους και όταν έχουν μπει στη διαδικασία της κατανόησης των αναγκών ο ένας του άλλου και αποφασίσουν από κοινού ότι θα λειτουργήσει καλύτερα γι΄αυτούς ν΄αναλάβει ο ένας την εργασία έξω από το σπίτι και ο άλλος την εργασία μέσα στο σπίτι, για μένα είναι απολύτως αποδεκτό.
Το κακό είναι να παίρνεις αυτούς τους ρόλους επειδή έμαθες ότι δεν έχεις άλλη επιλογή.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Νομίζω ότι κάτι έχεις παρεξηγήσει.
΄Ετσι νομίζω τουλάχιστον, μπορεί να κάνω και λάθος.

΄Οταν ένας άντρας και μια γυναίκα έχουν μεγαλώσει μέσα σε μια οικογένεια που έχει αποτινάξει τα παλαιά στερεότυπα, όταν θεωρεί ο ένας τον άλλον ισότιμο, όταν πορεύονται στη ζωή χέρι-χέρι, όταν μοιράζονται τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της ζωής τους και όταν έχουν μπει στη διαδικασία της κατανόησης των αναγκών ο ένας του άλλου και αποφασίσουν από κοινού ότι θα λειτουργήσει καλύτερα γι΄αυτούς ν΄αναλάβει ο ένας την εργασία έξω από το σπίτι και ο άλλος την εργασία μέσα στο σπίτι, για μένα είναι απολύτως αποδεκτό.
Το κακό είναι να παίρνεις αυτούς τους ρόλους επειδή έμαθες ότι δεν έχεις άλλη επιλογή.
Εγω δεν εχω παρεξηγησει τιποτα.Στη χιμελα πεστα αυτα.Αν δεις τι εγραψε θα καταταλαβεις.Αν θες.Αν δεν θες οκ θα χαιδεψεις.Εγω δεν εχω μαθει να χαιδευω αυτια,αλλα να ειμαι ειλικρινης.Παντα και σε ολους.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,870 μηνύματα.
Μιλάω για δύο ανθρώπους που θέλουν να κάνουν παιδί: Ο άντρας θα επιλέξει μία γυναίκα που θα τη θεωρεί σωστή, έμπιστη και δυνατή ώστε να μπορέσει να δώσει σωστή ανατροφή στα παιδιά του. Η γυναίκα θα επιλέξει έναν άντρα ο οποίος θα είναι σοβαρός, σωστός και δυνατός ώστε να μπορεί να είναι βράχος για αυτήν και τα παιδιά τους και να νιώθουν μαζί του ασφάλεια και σιγουριά. Αν συμβούν λοιπόν αυτά το κοριτσάκι που θα μεγαλώσει θα επιλέξει για άντρα της κάποιον που μοιάζει με τον πατέρα της και το αγοράκι θα επιλέξει μία γυναίκα που θα μοιάζει με τη μητέρα του. Με αυτή τη λογική θα διαιωνιστούν αυτές οι αντιλήψεις και έτσι δεν θα υπάρχουν πλέον άντρες που φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους αλλά άντρες που θα τις σέβονται και θα τις αγαπούν γιατί θα είναι σωστές μητέρες των παιδιών τους. Τα παραπάνω ισχύουν και για τους αντίστροφους ρόλους, δηλαδή η γυναίκα να αναλάβει να φέρνει τα χρήματα στο σπίτι και ο πατέρας να αναλάβει την ανατροφή των παιδιών ή ακόμα και ένα γκέι ζευγάρι που μεγαλώνει ένα παιδί. Έτσι το παιδί νιώθει ασφάλεια και σιγουριά μέσα στην οικογένεια όσο υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, κανείς δεν είναι ανώτερος ή κατώτερος από τον άλλον, όλοι σέβονται ο ένας τον άλλον και καταλαβαίνουν την αξία και τη σημασία που έχει ο κάθε ρόλος στην οικογένεια.

Αυτό που συμβαίνει όμως σήμερα είναι ότι η κοινωνία πιέζει τη γυναίκα να κάνει παιδί όσο γίνεται πιο γρήγορα και αδιαφορεί για την ψυχολογία αυτού του παιδιού ή τη σχέση του ζευγαριού. Αν πράγματι η κοινωνία ενδιαφερόταν για το πόσο καλά νιώθουν οι άνθρωποι θα υπήρχε σε κάθε αστυνομικό τμήμα ένας τομέας που θα είχε ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς αλλά και ψυχολόγους που θα ήταν εκεί για να συνδράμουν σε περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων ή και γυναικών από τους άντρες τους, κάτι που όπως ξέρουμε δεν συμβαίνει.

Έτσι λοιπόν έχει γεμίσει ο τόπος με γυναίκες δυστυχισμένες, παγιδευμένες μέσα σε ένα γάμο με έναν καταπιεστικό ή κακοποιητικό σύζυγο, άντρες που το παίζουν νταήδες εκεί που τους παίρνει γιατί με αυτό τον τρόπο έχουν μεγαλώσει και παιδιά γεμάτα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία κανείς δεν καταλαβαίνει και κανείς δεν ασχολείται. Δεν χρειάζεται όλοι οι άνθρωποι να γίνουν γονείς, αν κάποιος δεν βρει το σωστό ταίρι καλό θα είναι να μην κάνει αυτό το βήμα με έναν οποιονδήποτε μόνο και μόνο για να πει ότι το έκανε. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι στη ζωή μας να νιώσουμε χρήσιμοι στην κοινωνία και να νιώθουμε ότι προσφέρουμε.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Μιλάω για δύο ανθρώπους που θέλουν να κάνουν παιδί: Ο άντρας θα επιλέξει μία γυναίκα που θα τη θεωρεί σωστή, έμπιστη και δυνατή ώστε να μπορέσει να δώσει σωστή ανατροφή στα παιδιά του. Η γυναίκα θα επιλέξει έναν άντρα ο οποίος θα είναι σοβαρός, σωστός και δυνατός ώστε να μπορεί να είναι βράχος για αυτήν και τα παιδιά τους και να νιώθουν μαζί του ασφάλεια και σιγουριά. Αν συμβούν λοιπόν αυτά το κοριτσάκι που θα μεγαλώσει θα επιλέξει για άντρα της κάποιον που μοιάζει με τον πατέρα της και το αγοράκι θα επιλέξει μία γυναίκα που θα μοιάζει με τη μητέρα του. Με αυτή τη λογική θα διαιωνιστούν αυτές οι αντιλήψεις και έτσι δεν θα υπάρχουν πλέον άντρες που φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους αλλά άντρες που θα τις σέβονται και θα τις αγαπούν γιατί θα είναι σωστές μητέρες των παιδιών τους. Τα παραπάνω ισχύουν και για τους αντίστροφους ρόλους, δηλαδή η γυναίκα να αναλάβει να φέρνει τα χρήματα στο σπίτι και ο πατέρας να αναλάβει την ανατροφή των παιδιών ή ακόμα και ένα γκέι ζευγάρι που μεγαλώνει ένα παιδί. Έτσι το παιδί νιώθει ασφάλεια και σιγουριά μέσα στην οικογένεια όσο υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, κανείς δεν είναι ανώτερος ή κατώτερος από τον άλλον, όλοι σέβονται ο ένας τον άλλον και καταλαβαίνουν την αξία και τη σημασία που έχει ο κάθε ρόλος στην οικογένεια.

Αυτό που συμβαίνει όμως σήμερα είναι ότι η κοινωνία πιέζει τη γυναίκα να κάνει παιδί όσο γίνεται πιο γρήγορα και αδιαφορεί για την ψυχολογία αυτού του παιδιού ή τη σχέση του ζευγαριού. Αν πράγματι η κοινωνία ενδιαφερόταν για το πόσο καλά νιώθουν οι άνθρωποι θα υπήρχε σε κάθε αστυνομικό τμήμα ένας τομέας που θα είχε ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς αλλά και ψυχολόγους που θα ήταν εκεί για να συνδράμουν σε περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων ή και γυναικών από τους άντρες τους, κάτι που όπως ξέρουμε δεν συμβαίνει.

Έτσι λοιπόν έχει γεμίσει ο τόπος με γυναίκες δυστυχισμένες, παγιδευμένες μέσα σε ένα γάμο με έναν καταπιεστικό ή κακοποιητικό σύζυγο, άντρες που το παίζουν νταήδες εκεί που τους παίρνει γιατί με αυτό τον τρόπο έχουν μεγαλώσει και παιδιά γεμάτα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία κανείς δεν καταλαβαίνει και κανείς δεν ασχολείται. Δεν χρειάζεται όλοι οι άνθρωποι να γίνουν γονείς, αν κάποιος δεν βρει το σωστό ταίρι καλό θα είναι να μην κάνει αυτό το βήμα με έναν οποιονδήποτε μόνο και μόνο για να πει ότι το έκανε. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι στη ζωή μας να νιώσουμε χρήσιμοι στην κοινωνία και να νιώθουμε ότι προσφέρουμε.
Οσο περισσοτερα λες τοσο περισσοτερο επιβεβαιωνεις τις ερευνες και εμενα βεβαια.
Δεν ξερω αν νομιζεις οτι τα φτιαχνεις,μαλλον τα σκατωνεις.αλλα συνεχισε.
Θα προτιμουσα ομως να παραδεχτεις τι πιστευεις και οχι να το καμουφλαρεις.
Ειναια κριβως αυτα τα στερεοτυπα της πατριαρχιας που ευθυνβιονται για το σκατα μεγαλωμα των παιδιων και για ολες τις συνεπειες.
Οταν λες ο αντρας στο τιμονι και να ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...εσυ το ειπες πριν και η μανα ειναι υπευθυνη για την ανατροφη.τα εχεις πει ολα.
Εχεις μοιρασει τους ρολους ακριβως οπως τους λεει η πατριαρχια και νομιζεις οτι εισαι και οκ.

Εσυ λες οτι θα μεγαλωσεις σωστα το παιδακι σου οποτε και δεν θα κανει κακα πραγματακια,οταν ομως το παιδακι εχει μαθει οτι η μπαμπας εχει το τιμονι και η μανα ειναι για τα παιδια,ολα τα αλλα ερχονται ακομα και ασυναισθητα.

Εισαι ακριβως το παραδειγμα που ολες οι γυναικες οφειλουν να αποφυγουν.

Εισαιακριβως μερος του προβληματος και το χειροτερο ειναι οτι καν δεν το αντιλαμβανεσαι.
Σε μια οικογενεια ο καθενας κανει ισοτιμα ολα τα πραγματα,τα παιδια δεν ειναι μονο της μανας ειναι και του πατερα,δεν φυτρωσαν χωρις αυτον...τα λεφτα οφειλει να τα φερνει και η μανα,ή ανετα αν δεν γινεται αυτο μπορει να το κανει ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.Γιατι οχι η μανα να φερνει τα λεφτα και ο πατερας να κανει τα υπολοιπα,αυτα γινονται και με τεραστια επιτυχια,αλλα ακριβως αυτες οι πατριαρχικες αντιληψεις σου αυτο κανουν.
Οταν λοιπον μεγαλωνεις τα παιδια με αυτα τα προτυπα,μετα θα ερθουν και τα αλλα.
Και εδω βεβαια ταιριαζει απολυτα εδω,και μαθετε να διαβαζετε και οχι να προσπερνατε.


Η πατριαρχική αντίληψη που οπλίζει τα χέρια δολοφόνων​

Γιατί η κακοποίηση και η σεξιστική βία είναι ενός ευρύτερου φάσματος κακοποιητικών συμπεριφορών. Που ξεκινούν από τη διεκδίκηση «τον πρώτο λόγο να τον έχει ο άντρας του σπιτιού» και καταλήγουν στις γυναικοκτονίες.

Συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι στην κοινωνίας μας και δη στον αντρικό πληθυσμό υπάρχουν βαθιά ριζωμένες πατριαρχικές αντιλήψεις.

Αντιλήψεις που δεν εκφράζονται «ρητά» – σχεδόν κανένας δεν θα βγει να υποστηρίξει ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες από τους άντρες –, αλλά λειτουργούν περισσότερο σαν αντανακλαστικά, σαν ασύνειδες αντιδράσεις, σαν οπτικές που συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι μας επηρεάζουν.

Όμως, την κρίσιμη ώρα μπορεί ακόμη και να οπλίσουν χέρια.


Γι’ αυτόν τον λόγο και πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση ως κοινωνία.

Να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα.

Να προσαρμόσουμε το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και να αλλάξουμε νοοτροπία.

Βήμα το βήμα να καλύψουμε την απόσταση που χωρίζει την τυπική από την πραγματική ισότητα.

Γιατί κάποιες στιγμές αυτό γίνεται ζήτημα ζωής και θανάτου.

Ευτυχως εχουμε και αυτους τους Αντρες που γραφουν τοσο υπεροχα και σωστα.Αυτοι ειναι Αντρες.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,504 μηνύματα.
Οι καιροί άλλαξαν όμως. Ας πούμε για την εποχή του ο Χριστός θα μπορούσε να θεωρηθεί " φεμινιστης" με μια τότε σημασία. Με τα σημερινά δεδομένα με ίδιες απόψεις λογικά σεξιστη θα τον έλεγαν και αυτόν.

Ο Χριστιανισμός απλά από παραδόσεις στη συνέχεια και λόγω της Παλαιάς Διαθήκης έχει σεξιστικά στοιχεία πλέον. Στην Παλαιά Διαθήκη ας πούμε λέει να κόβονται τα χέρια των γυναικών σε περίπτωση που παρέμβουν σε μια μάχη του συζύγου τους με άλλον άντρα και καταλάθος αγγίξουν τα γεννητικά όργανα του άντρα. Όλα αυτά τώρα είναι χαζά. Αλλά ναι κυρίως ο κλήρος φταίει και όχι ο Χριστός στη συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά υπάρχουν και αρκετές σεξιστικές ρίζες και στον Χριστιανισμό όπως και σε κάθε θρησκεία άλλωστε. Όσο περίεργο και αν ακούγεται και το Ισλάμ φεμινιστικό για την εποχή του ήταν. Η πρώτη θρησκεία που στα θρησκευτικά δικαστήρια της έδινε το δικαίωμα στις γυναίκες να παίρνουν διαζύγιο από τους άντρες τους ( οι Εβραίοι και οι χριστιανοί δεν το επέτρεπαν ). Αλλά είδαμε στη συνέχεια που έμεινε σταθερό πως σήμερα είναι ακραία σεξιστικό με τα τωρινά δεδομένα.

Όλα αυτά έχουν σχέση γιατί και η Γαρυφαλλιά και η κάθε Γαρυφαλλιά πεθαίνουν από αυτήν την σεξιστική δομή της κοινωνίας και πρέπει να βρεθεί η ρίζα του προβλήματος. Το θέμα είναι ότι πολλοί ακόμη θεωρούν τον Χριστιανισμό ως αίτιο του σεξισμού λες και ζούμε στον Μεσαίωνα.
Δηλαδή ο τυπάς που έφαγε άδικα τη Γαρυφαλλιά εκτός από αναρχικός παραήταν Χριστιανός, Παλαιοδιαθηκίτης; Θα μας πεθάνεις ρε τύπε με αναρρόφηση φραπέ από τα ρουθούνια;

Δεν ήταν ένας επικίνδυνος και αχαρακτήριστος "άντρας" που έμαθε να λύνει τις διαφωνίες με το κορίτσι του σηκώνοντας χέρι;

Έλα σε παρακαλώ παλικάρι μου που φταίει ο Χριστιανισμός, λες και όλοι οι ψευτόμαγκες που σηκώνουν χεράκι έχουν από μια Παλιά Διαθήκη και την έχουν διαβάσει 10 φορές για εμπέδωση.

Απλά είναι μεγαλωμένοι σαν Ουρουκ-Χάι και όχι σαν άντρες. Και τώρα πάνε να τον βγάλουν καθαρό σε φάση "ξέχασε να πάρει τα τρελοχάπια του".

Τελικά μια φταίει ο Χριστιανισμός, μια τα χάπια.

Το ότι η κοινωνία δεν έχει φραγμούς πια και αφήνεται ο κάθε περίεργος ανεξέλεγκτος (μέχρι την ώρα του κακού), δεν φταίει πουθενά; Διότι αν υπήρχαν σοβαρές αρχές στο σπίτι του (και σοβαρή επιτήρηση σε περίπτωση που ο ισχυρισμός περί ψυχικού νοσήματος ευσταθεί), η κοπέλα θα ήταν πιθανότατα ζωντανή.

Δε σηκώνεις το ρημάδι το χέρι. Και γι αυτό δε σου φταίει ο Χριστιανισμός Γιάννη. Φταίει που τα χουμε κάνει όλα μπουρδέλο ίσωμα και οι γονείς του τον άφησαν να γίνει αυτός που έγινε.

Η υποκριτική κοινωνία φταίει που από τη μια τα θέλει όλα καθωσπρέπει κι από την άλλη αφήνει ελεύθερες σκατοσυμπεριφορές να κακοφορμίζουν κάτω απο το χαλί μέχρι που είναι πολύ πολύ αργά.

ΥΓ: Και ο Χριστός εγκαινίασε έναν νεο τρόπο σε αυτό, το ίδιο και οι Απόστολοι. Ετσι είχαμε κάτι εντελώς καινούριο με κύριο μήνυμα το "αγαπάτε αλλήλους" αντικαθιστώντας την ΠΔ με την ΚΔ. Η ΠΔ πλέον είναι πιο πολύ ιστορικού τύπου βιβλίο εστιασμένο στον Εβραϊσμό, σε σχέση με την ΚΔ.

Μπορεί αυτό που λέω να είναι αιρετικό καθώς στην Αγία Γραφή ανήκουν ΠΔ ΚΔ Δευτεροκανονικά και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο, αλλά είναι αυτό που πιστεύω, κατα τη δική μου και μόνον κρίση, ότι το μεγάλο βάρος της Ορθόδοξης πίστης έχει πέσει στην Καινή Διαθήκη (που ΚΑΙ αυτή είναι ένα σύνολο κειμένων που γράφτηκαν σε άλλη εποχή όπως και οι Σύνοδοι και οι λοιπές πατερικές αποφάσεις). Αυτό ΔΕΝ αναιρεί και ΔΕΝ καταργεί και δεν πρέπει να αναιρέσει και να καταργήσει την Ορθόδοξη πίστη, ούτε την καθιστά φυτώριο μισογυνισμού.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,300 μηνύματα.
Δηλαδή ο τυπάς που έφαγε άδικα τη Γαρυφαλλιά εκτός από αναρχικός παραήταν Χριστιανός, Παλαιοδιαθηκίτης; Θα μας πεθάνεις ρε τύπε με αναρρόφηση φραπέ από τα ρουθούνια;

Δεν ήταν ένας επικίνδυνος και αχαρακτήριστος "άντρας" που έμαθε να λύνει τις διαφωνίες με το κορίτσι του σηκώνοντας χέρι;

Έλα σε παρακαλώ παλικάρι μου που φταίει ο Χριστιανισμός, λες και όλοι οι ψευτόμαγκες που σηκώνουν χεράκι έχουν από μια Παλιά Διαθήκη και την έχουν διαβάσει 10 φορές για εμπέδωση.

Απλά είναι μεγαλωμένοι σαν Ουρουκ-Χάι και όχι σαν άντρες. Και τώρα πάνε να τον βγάλουν καθαρό σε φάση "ξέχασε να πάρει τα τρελοχάπια του".

Τελικά μια φταίει ο Χριστιανισμός, μια τα χάπια.

Το ότι η κοινωνία δεν έχει φραγμούς πια και αφήνεται ο κάθε περίεργος ανεξέλεγκτος, δεν φταίει πουθενά; Διότι αν υπήρχαν σοβαρές αρχές στο σπίτι του (και σοβαρή επιτήρηση σε περίπτωση που ο ισχυρισμός περί ψυχικού νοσήματος ευσταθεί), η κοπέλα θα ήταν πιθανότατα ζωντανή.

Δε σηκώνεις το ρημάδι το χέρι. Και γι αυτό δε σου φταίει ο Χριστιανισμός Γιάννη. Φταίει που τα χουμε κάνει όλα μπουρδέλο ίσωμα και οι γονείς του τον άφησαν να γίνει αυτός που έγινε.

Η υποκριτική κοινωνία φταίει που από τη μια τα θέλει όλα καθωσπρέπει κι από την άλλη αφήνει ελεύθερες σκατοσυμπεριφορές να κακοφορμίζουν κάτω απο το χαλί μέχρι που είναι πολύ πολύ αργά.

ΥΓ: Και ο Χριστός εγκαινίασε έναν νεο τρόπο σε αυτό, το ίδιο και οι Απόστολοι. Ετσι είχαμε κάτι εντελώς καινούριο με κύριο μήνυμα το "αγαπάτε αλλήλους" αντικαθιστώντας την ΠΔ με την ΚΔ. Η ΠΔ πλέον είναι πιο πολύ ιστορικού τύπου βιβλίο εστιασμένο στον Εβραϊσμό, σε σχέση με την ΚΔ.

Μπορεί αυτό που λέω να είναι αιρετικό καθώς στην Αγία Γραφή ανήκουν ΠΔ ΚΔ Δευτεροκανονικά και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο, αλλά είναι αυτό που πιστεύω, κατα τη δική μου και μόνον κρίση, ότι το μεγάλο βάρος της Ορθόδοξης πίστης έχει πέσει στην Καινή Διαθήκη (που ΚΑΙ αυτή είναι ένα σύνολο κειμένων που γράφτηκαν σε άλλη εποχή όπως και οι Σύνοδοι και οι λοιπές πατερικές αποφάσεις. Αυτό ΔΕΝ αναιρεί και ΔΕΝ καταργεί και δεν πρέπει να αναιρέσει και να καταργήσει την Ορθόδοξη πίστη, ούτε την καθιστά φυτώριο μισογυνισμού.
Γενικά υπάρχει μεγάλο θέμα κατανόησης κειμένου στο φόρουμ. 9 στις 10 φορές θα γίνουν πάντα καταστροφικά λάθη. Έγραψες ολόκληρη έκθεση για να τεκμηριώσεις αυτά που ακριβώς λέω εγώ. Η αναφορά μου για τον Χριστιανισμό τόσες σελίδες τώρα είναι απάντηση μου προς την Χριστίνα ότι ΔΕΝ ευθύνεται για τον σεξισμό της κοινωνίας ασχέτως αν εσωτερικά του υπάρχουν σεξιστικά στοιχεία που δεν οφείλονται στις διδαχές του Χριστού αλλά σε διάφορες παραδόσεις του κλήρου.

Οπότε όλα αυτά που λες μη τα λες σε εμένα αλλά σε αυτούς που κατηγορούν τον Χριστιανισμό.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Και ο Χριστός εγκαινίασε έναν νεο τρόπο σε αυτό, το ίδιο και οι Απόστολοι. Ετσι είχαμε κάτι εντελώς καινούριο με κύριο μήνυμα το "αγαπάτε αλλήλους" αντικαθιστώντας την ΠΔ με την ΚΔ. Η ΠΔ πλέον είναι πιο πολύ ιστορικού τύπου βιβλίο εστιασμένο στον Εβραϊσμό, σε σχέση με την ΚΔ.

Μπορεί αυτό που λέω να είναι αιρετικό καθώς στην Αγία Γραφή ανήκουν ΠΔ ΚΔ Δευτεροκανονικά και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο, αλλά είναι αυτό που πιστεύω, κατα τη δική μου και μόνον κρίση,
Δεν ειναι αιρετικο.Ετσι ειναι.Η καινη διαθηκη ειναι η Καινουργια διαθηκη που ηρθε να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ.Που ειναι η καλυτερη και η πιο τελέια.Η καινουργια.Οταν λεμε αντικαταστησει τι εννοουμε;Αυτο που εννοεις και εσυ.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top