Εγώ έχω Nova ( ζήτω το history channel !!) , αλλά την έβαλα όταν έκανε προσφορά σε συνδιασμό με την forthnet που είχα ήδη με 20% φθηνότερα και στις 2 υπηρεσίες για πάντα ..ψάξε το αξίζει ( επίσης μπορείς να επιλέξεις το value pack που έχει τα κανάλια που ζητάς - history / discovery με αποτέλεσμα να πληρώνεις ακόμη λιγότερα !!! ) .
Σχετικά με τα ελεύθερα κανάλια τώρα , εγώ επέλεξα την λύση εγκατάστασης 2 σταθερων κατόπτρων 1 μέτρου το καθένα περίπου στα οποία τοποθέτησα απο 2 lnb στο κάθε πιάτο , και τα κέντραρα σε 4 σμήνη απο δορυφόρους που γεωστατικά βρίσκονται σε μοίρες απόκλισης κοντινές [επέλεξα τους 1) hotbird 6/8/9 στα 13Ε με τους astra 1H/1KR/1L/1M στους 19,2 Ε στο 1 πιάτο και 2) τον Ηellassat 2 στις 39 Ε με τον Turksat 2A στις 42 Ε στο δεύτερο πιάτο ].
Η εναλλαγή μεταξύ των δορυφόρων - πιάτων γίνεται με 4πλό switch και φέρνει στην οθόνη της τηλεόρασης μου εκατοντάδες ελεύθερα δορυφορικά κανάλια , φυσικά και τα κανάλια της Nova απο τους hotbird .
H όλη εγκατάσταση με την επιλογή 2 hd δεκτών μου κόστισε γύρω στα 700-800 ευρώ , αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωσε και πίστεψε με αξίζει γιατί θα το κάνεις μιά φορά και με μιά σωστή συντήρηση θα σου πάει πάρα πολλά χρόνια .
Υ/γ . Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κινητό πιάτο όπως έγραψε ο φίλος προηγουμένως , απλά εγώ δεν το έκανα ποτέ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.