Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Ενδιαφέρον θέμα btw
Η απάντηση της ψυχολόγου μου φαίνεται λογική και με βρίσκει σύμφωνη.
Αναλύει επαρκώς θα έλεγα(είπες πως είναι στήλη εφημερίδας άλλωστε) το φαινόμενο που περιγράφεται, αυτό δηλαδή της υπερπαρουσίας ερεθισμάτων.
Πιο συγκεκριμένα:
Αναφέρεται λοιπόν, πως στη περίπτωση που έχουμε καταιγισμό από πληροφορίες, ο εγκέφαλος θα αρχίσει να απορροφάει και να απορροφάει ό,τι πληροφορία του δίνεις μέχρι να μην "αντέχει" άλλο, ακόμα και αν πολλές από αυτές αποδειχθούν τελικά άχρηστες ή ακόμα και λανθασμένες. Έτσι, δημιουργείται ένα είδος ανθρώπου ο οποίος είναι βουτηγμένος στο χάος, το άγχος και τα νεύρα(ίσως ένα παράδειγμα του ανθρώπου της εποχής μας) ο οποίος τελικά δε μπορεί να ξεχωρίσει τι και πόσα από αυτά που βλέπει-ακούει-διαβάζει-μαθαίνει πρέπει να αποθηκεύσει και να επεξεργαστεί, χάνοντας κάθε ίχνος λογικής κρίσης. Επιπλέον, είναι αναγκασμένος να υποστεί και τις συνέπειες των παραπάνω(βλέπε κατάθλιψη,ψυχικά νοσήματα και διαταραχές κλπ.) καταλήγοντας παγιδευμένος σε ένα αδιέξοδο.Η υπερβολή δηλαδή, δεν είναι ωφέλιμη,πράγμα ήδη γνωστό θα λέγαμε.
Θα πρότεινα να ενημερώνεσαι όπως εσύ ο ίδιος προτιμάς αλλά μέχρι εκεί που αντέχεις(φαντάζομαι καταλαβαίνεις πότε κουράζεσαι πια). Το internet είναι ένα δυνατό εργαλείο ενημέρωσης, το ξέρεις αυτό, αλλά θα πρέπει να ξεχωρίσεις τι πρέπει να κρατάς και τι όχι(το ίδιο ισχύει και για τη τηλεόραση, το ραδιόφωνο κλπ). Τα παραδείγματα που αναφέρεις,ότι δηλαδή νιώθεις κάτι σαν υποχρέωση το να απαντάς στα posts επειδή κάποιος σου απάντησε, ή να διαβάζεις το blog κάποιου επειδή διάβασε το δικό σου, δε με βρίσκουν σύμφωνη. Στη θέση σου, θα διάβαζα και θα απαντούσα όπου έβλεπα πως υπήρχε κάτι το ενδιαφέρον, κάτι να με προκαλεί δηλαδή. Δεν υπάρχει λόγος να διαβάζεις 100 διαφορετικά blogs με 100 posts το καθένα επειδή διάβασαν το δικό σου. Για φαντάσου να έλεγαν 100 βλακείες σε κάθε post ή να επαναλάμβαναν τα ίδια... Ξέρεις, μου θυμίζει το "σου κάνω like επειδή μου έκανες και σου ανεβάζω τραγουδάκι επειδή μου ανέβασες".

Μπορείς να ξεκινήσεις να διαβάζεις κάτι, και αν δεις πως σου τραβάει τη προσοχή και έχεις διάθεση να το συνεχίσεις καλώς, διαφορετικά προχώρα στο επόμενο να δεις αν αξίζει μέχρι να μην έχεις πια διάθεση να διαβάσεις άλλο.
Δεν υπάρχει λόγος να διαβάσεις ή να απαντάς σε ό,τι βλακεία γράφει ο καθένας(ούτε αυτό που γράφω εγώ εδώ πχ

) αν δε θέλεις. Δε θα θυμώσει κανείς μαζί σου.

Εσύ ξέρεις τι θέλεις και τι όχι να κρατήσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σου και τη κριτική σου ικανότητα.