ΕΡΤ1 - Τα καλύτερά μας χρόνια

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.
Μου αρέσει η σειρά "Τα καλύτερά μας χρόνια" και την παρακολουθώ. Την βλέπει κανένας άλλος στεκικός ή είμαι μόνος στο Σύμπαν;

1639771749715.png

Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Καλωσήρθες στο akiko σύμπαν.

Την έχω αναφέρει πέρσι:
https://www.e-steki.gr/threads/Ελληνικές-σειρές-2020-2021.183650/#post-4574672
Η σειρά είναι εκπληκτική. Έχω δει τη πρώτη season και θα τη δεύτερη χριστούγεννα και την υπόλοιπη καλοκαίρι. Εκπληκτική σειρά.

Γενικά το ERTFLIX έχει αρκετά πράγματα για να δεις. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η ΕΡΤ προσφέρει καλύτερο content από τα ιδιωτικά κανάλια.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.
Να που κάπου συμφωνούμε. (-:
Πιστεύω ότι οι συντελεστές της σειρά έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά. Έχουν παρουσιάσει πολύ ωραία την εποχή του 1970. Όμως θα παρατηρήσω ένα λάθος: Εκείνα τα χρόνια το τσιγάρο ήταν ελεύθερο παντού, όμως στη σειρά δεν καπνίζουν ούτε στο καφενείο.

1639775237037.png

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.
Μα τι παρατηρησες , εμενα μου βγηκαν τα ματια στην πρωτη σεζον με την ομορφια της κορης ελπιδας

Dias

Επιφανές μέλος

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Τι να πω για καριερα ρε Δια ? , εγω χειλακια και ποδαρακια εβλεπα.

Dias

Επιφανές μέλος

palio_melos

Διάσημο μέλος

Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.352 μηνύματα.
Έχω δει πρώτη σέζον και ήταν πράγματι, από τα πιο αξιόλογα πράματα ελληνικής tv που έχω δει τα τελευταία πολλά χρόνια.
Θα 'λεγα ότι έχουν βρει τη χρυσή τομή μεταξύ του "δεν ξεπλένω τη χούντα" και "δείχνω ότι η ζωή κάπως συνεχίζεται και υπό αυτές τις συνθήκες" (με όσα απαράδεκτα στραβά μπορεί να 'χει βέβαια).

Έχει μεγάλο αβαντάζ το χώσιμο αρχειακού υλικού της ερτ/υενεδ και ειδικά το τελευταίο επεισόδιο της 1ης σεζόν θεωρώ ότι είναι καλό input για όποιον δεν ήταν γεννημένος τότε.

Όσο για την Εριφύλλη, τι να λέμε. Ότι θα υπήρχε σειρά που θα παίζει η Παπουτσάκη κι εγώ θα είχα μάτια μόνο για κάποια άλλη δεν το περίμενα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Είδα και τη 2η season. Εξαιρετική σειρά.
ακολουθεί και συνέχεια μερικά χρόνια μετά.

akikos

Επιφανές μέλος

Δεν μου άρεσε που ενώ ο θείος Μισελ ήταν αγνοούμενος στην οικογένεια ασχολιόντουσαν με πιο ασήμαντα πράγματα.

Συνέντευξη του μικρού.

Dias

Επιφανές μέλος

Εδώ που τα λέμε, αργήσανε να αντικαταστήσουνε τον Άγγελο. Ένα δεκάχρονο παρίστανε μαθητή της Γ' γυμνασίου.

1643112181251.png
1643112096280.png
1643113686730.png

Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Εδώ που τα λέμε, αργήσανε να αντικαταστήσουνε τον Άγγελο. Ένα δεκάχρονο παρίστανε μαθητή της Γ' γυμνασίου.

View attachment 94693 View attachment 94692 View attachment 94698
Κάνανε πολύ καλή επιλογή στους ηθοποιούς που παίζουν τον Άγγελο. Μοιάζουν μεταξύ τους. Η πρώτη season μου άρεσε πιο πολύ. Η δεύτερη έκανε κοιλιά με σεναριακά λάθη αλλά έκλεισε καλά. Η Αγγελική εκνευριστική.

[οfftopic]
Κοίταξε και αυτήν την σειρά:
[/offtopic]

Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

View attachment 94693 View attachment 94692 View attachment 94698
Είδα τη δεύτερη season (την υπόλοιπη). Ο έφηβος Άγγελος δεν παίζει καθόλου καλά και χαλάει τον χαρακτήρα που είχε μικρός. Επίσης αλλοιώνουν το πνεύμα της εποχής στα γκομενικά. Ο Λούης αντίθετα παίζει πολύ καλά και ταιριάζει με τον μικρό Λούη.

Ίσως έπρεπε να σταματήσει η σειρά τώρα δεν ξέρω αν τραβάει άλλη season.

Τελευταία επεξεργασία:

palio_melos

Διάσημο μέλος

Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.352 μηνύματα.
Είναι μάλλον το μόνο context στο οποίο κι εγώ μπορώ να δηλώσω ότι γούσταρα παραπάνω τη χούντα.

Σεναριακά δε βρίσκω το ίδιο ενδιαφέρον αλλά κρατάει ακόμα η σειρά. Παραμένει η αισθητική της, παραμένει η Εριφύλη, καλά είμαστε.

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 430 μηνύματα.
Σήμερα είδα τρέιλερ της τρίτης σαιζόν.. θα πιάσει δεκαετία '80.
Η σειρά στηρίζεται σε μια αντίστοιχη ισπανική που παίζεται πολλά χρόνια εκεί, μάλιστα είχα ακούσει ότι εκεί κάθε σαιζόν είναι και μια χρονιά και όχι δεκαετία όπως εδώ.
Γενικά η ΕΡΤ έχει κανει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία 2-3 χρόνια στις σειρές, ελληνικές και ξένες, που έχει. Και πολλές φορές έχει τύχει να βλέπω διάφορα στο ERTflix, μια και έχει αρκετό περιεχόμενο

Dias

Επιφανές μέλος

Η σειρά συνεχίζει. Τώρα έδωσε ρεσιτάλ η Υβόννη Μαλτέζου στο ρόλο της γιαγιάς Ερμιόνης που βρίσκεται στα τελευταία της...

1666196743313.png

akikos

Επιφανές μέλος

Είδα μαζεμένα τα επεισόδια. Το είχα αφήσει στη μέση της προτελευταίας season εκεί που η γιαγιά κατάλαβε τι έχει.

Το πρόβλημα με αυτή τη season είναι ότι τα παιδάκια μεγάλωσαν και πλέον δεν υπάρχει σεναριακά ηλικιακή διαφοροποίηση των παιδιών της οικογένειας (Άγγελος, Ελπίδα, Αντώνης). Χάνεται τελείως η παιδική ηλικία καθώς τα παιδάκια του προστέθηκαν είναι περισσότερο σαν κομπάρσοι. Την ελπίδα την έχουν καταστρέψει ως χαρακτήρα. Εκεί που ήταν ανεξάρτητη και πήγαινε για μεγάλα πράγματα την κάνανε κακομαθημένη και να την κοροϊδεύουν και ο πιο άμυαλος ποδοσφαιριστής.

Σεναριακά ψάχνουν το αρχείο της ΕΡΤ υλικό και το πλαισιώνουν στη σειρά. Έπρεπε να κάνανε λιγότερα και πιο ουσιώδη επεισόδια.

Η σειρά συνεχίζει. Τώρα έδωσε ρεσιτάλ η Υβόννη Μαλτέζου στο ρόλο της γιαγιάς Ερμιόνης που βρίσκεται στα τελευταία της...
Δεν μου άρεσε σεναριακά ενώ σκηνοθετικά και η ηθοποιός ήταν άψογη. Έφυγε μόνη της για το χωριό για τις τελευταίες της στιγμές. Λες και μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί ένα άνθρωπος μόνος σε τελευταίο στάδιο καρκίνου.

Οι αγαπημένοι μου ηθοποιοί είναι ο Λούης (δίνει ρέστα) και η Πελαγίας και ο Βαλάσης που προστέθηκε τελευταία και κάνει τον Αντζέντη. Αντίθετα δεν μου αρέσει καθόλου ο μεγάλος Άγγελος και ο νέος παπάς.

akikos

Επιφανές μέλος

Την τέλειωσα τη σειρά. Σίγουρα η καλύτερη των τελευταίων ετών. Έπρεπε να είχε λιγότερα επεισόδια γιατί τα τραβούσαν και να μην φοβούνται να σκοτώσουν πρωταγωνιστές και να αλλάξουν περιβάλλοντα. Μερικά ήταν εξαιρετικά.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.021 μηνύματα.
Είδα χθες τρεις επεισόδια με την μια και είναι όντως μια αξιόλογη σειρά αλλά εννοείται πολιτικά ορθή πάντα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια