Εάν είχαν επικρατήσει οι Γερμανοί το 1940

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,848 μηνύματα.
Τι 1821 τι 1940, μερικές σελίδες βιβλίων ιστορίας δρόμος. :smoke:
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,801 μηνύματα.
Σε συνολικό επίπεδο, καλλίτερα (ειδικά εάν κρίνουμε την παταγώδη αποτυχία τόσο του δυτικού φιλελεύθερου στρατοπέδου όσο και του ανατολικού κομμουνιστικού). Σε εθνικό επίπεδο χειρότερα.

Σε μία ενδεχόμενη επικράτηση του Άξονος, εάν δεν ακολουθούσε Γερμανο-Ιταλικός πόλεμος (μεταξύ Χίτλερ και Μουσσολίνι), εμείς θα ήμασταν έρμαια του ζωτικού χώρου της Ιταλίας (spazio vitale), το μέλλον μας θα κρίνονταν λοιπόν από τον «μακαρονά» που έλεγαν οι Έλληνες τους Ιταλούς τότε. Κατά πάσα πιθανότητα θα χάναμε σίγουρα το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και λογικά κάθε σημείο ναυτικού ενδιαφέροντος μιας που ο Μουσσολίνι ακολουθούσε το δόγμα της κυριαρχίας στην Μεσόγειο (Mare Nostrum). Η ηπειρωτική Ελλάδα το αν θα προσαρτώνταν θα εξαρτιότανε από το αν ο Μουσσολίνι θα αποφάσιζε να τα σαρώσει όλα και να ιδρύσει την νέα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή θα αρκούνταν στις θαλάσσιες επιδιώξεις του.

Το κρίσιμο ερώτημα θα ήσαν οι Βούλγαροι. Η Γερμανία παραχώρησε την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία στην Βουλγαρία υπό καθεστώς προσωρινής στρατιωτικής εποπτείας. Συνεπώς δεν ήτο μόνιμος χαρακτήρας κατάκτησης αλλά οι Βούλγαροι προσπάθησαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα με την εκδίωξη χιλιάδων Ελλήνων, με σφαγές, με βίαιη προσπάθεια εκβουλγαροποιήσεως των μικρών Ελλήνων/Ελληνίδων, με απαγόρευση χρήσης ελληνικής γλώσσας, με αλλαγές ονομασιών των ελληνικών τοπωνυμίων σε βουλγαρικά, με αντικατάσταση ελλήνων κληρικών με βουλγάρων και με την απαγόρευση σε Έλληνες να ασκούν τα επαγγέλματά τους (αφαίρεση αδείας ασκήσεως επαγγέλματος).
 
Τελευταία επεξεργασία:

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Αχ, καλές εποχές. Θα μπορούσα να δοκιμάζω τις πειραματικές αντικαρκινικές θεραπείες μας κατευθείαν σε ανθρώπους, αντί να σπαταλάω 2-3 χρόνια εργαστηριακής δουλειάς στα πειράματα ασφαλείας.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,048 μηνύματα.
Τι θέματα έφτιαχνα ρε 17 χρόνια πριν στο στέκι.

Που να ξερα τοτε για τον Philip K. Dick και το Man in The High Castle.

Έβλεπα μια συνέντευξή του που μίλαγε για το Mandela Effect (κανονικά αυτη η συζήτηση θέλει ξεχωριστό θέμα όπως και δήποτε, είναι τεράστιο ζήτημα), και το πως ΟΝΤΩΣ τα έχει ζήσει όλα όσα γράφει στο βιβλίο του για τους Γερμανούς.

Πρακτικά, πριν καν δω το έργο του σε τηλεοπτική σειρά, πάντοτε πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω σε παράλληλους κόσμους ανάλογα με τις επιλογές μας. Και αυτό το λέει και η Ινδουιστική θρησκεία. Και θα το ανέλυα και περισσότερο, αλλά κινδυνεύοντας να ακουστώ φευγάτος δε θα μπω σε λεπτομέρειες και σίγουρα όχι εδω.

Ο Φιλιπ Κ Ντικ λοιπόν, ορμώμενος από την βίωση ενός κόσμου που ειχαν κερδίσει οι Γερμανοί, έγραψε αυτό το πολύ ωραίο έργο (ωραιο.... τεσπα, σαν έργο μόνο) The Man in the High Castle. Ναι, είπε οτι το έζησε και ότι ήταν σαν κάποιος, ανώτερος δημιουργός να επαναπρογραμμάτισε τον κόσμο για να εξαλειφθεί απο η συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας η νίκη των Γερμανών και οι φρίκες που διέπραξαν στον πόλεμο και μετα τη νίκη, και έτσι άλλαξε το παρελθόν και κέρδισαν οι Σύμμαχοι. Κι αυτό ακριβώς είναι το Mandela Effect, glitches in the Matrix απο προηγούμενες μνήμες ή ματιά σε παράλληλο κόσμο (δυο διαφορετικά πράγματα)

Στο έργο αυτό βέβαια αποδίδεται με τη δεύτερη θεωρία (των παράλληλων κόσμων) και οχι του ενός που απλά άλλαξε.

Το κρίσιμο σημείο ήταν οι πυρηνικές (ή "Όπλα Χάιζενμπεργκ" όπως τα έλεγαν οι Γερμανοί στην σειρά). Δεν θυμάμαι πως και αν είπαν πως κέρδισαν την ΕΣΣΔ, αλλά έδειχνε πυρηνικά να πέφτουν στην DC, και οι Αμερικανοι να παραδίδονται και να φοράνε τη Σβάστικα. Και στη θέση των ΗΠΑ να δημιουργείται η GNR (Greater Nazi Reich)

Οι Ιάπωνες απο τη Δυτική πλευρά είχαν καταλάβει την Καλιφόρνια ως το Κολοράντο που ήταν Neutral Zone μεταξύ Pacific States (Ιαπωνες) και GNR (ανατολή, γερμανοί). Ουσιαστικα όμως ήταν κατι σαν την Πορτογαλία, βούλιαζε στους κατασκόπους Ναζί όσο "ελεύθερο" και "ουδέτερο" κι αν έδειχνε.

Και πως το κατάφεραν αυτό στο έργο; Όποιος το δει, μη του χαλάσω το μυστήριο, είναι ωραία σειρά.

Φυλές στην Ευρωπη υπο διωγμό δεν υπήρχαν, είχε τελειώσει το πράγμα δυστυχώς για όλους, ακόμα και για τους Ιταλούς (!) και τους Βούλγαρους κλπ. Όλη η Ευρώπη ήταν Γερμανία (όχι GNR, άλλη χώρα, η μητρική Γερμανία ας το πουμε έτσι).

Η Μεσόγειος είχε αποστραγγιστεί εντελώς και είχε καλλιεργηθεί (σχέδιο Ατλαντρόπα - ίσχυε και στην πραγματικότητα) , οι μηχανές τζετ είχαν ξεπεράσει το 1962 κατα πολύ τα δικά μας Φάντομ F4 κλπ. Η μετεξέλιξη των Μέσερσμιττ 262 αφότου οι Γερμανοί κέρδισαν, ήταν εξωφρενική πρόοδος στα επιβατικά τζετ που έκαναν υπερατλαντική πτήση σε 1 ώρα και ήθελαν τα κέρατά τους για ψύξη για να κρυώσουν οι κινητήρες.

Οι άνθρωποι καίγονταν σε "κλινικές" και χαρακτηριστικά δείχνει στη σειρά μια σκηνη που μου έμεινε γιατι έπαθα σοκ. Έκαιγαν κόσμο και έβγαιναν στάχτες απο την καμιναδα κι ο άλλος έτρωγε σάντουιτς ο πρωταγωνιστής και λέει "Τι είναι αυτό;". Κι ο άλλος διπλα του του απαντάει "Στάχτη είναι, τις Τρίτες καινε ανθρώπους στην κλινική"

Το ξέρω ήταν σειρά, αλλά με σόκαρε. Όχι τόσο μεγάλο σοκ όσο οι ταινίες του Αμερικάνικου Στρατου από τη δική μας ιστορία στη Δίκη της Νυρεμβέργης (θα κλάψετε αμα δείτε, θέλει πολύ γερό στομάχι), αλλά οκ ήταν σοκ.

Τέσπα μη χαλάσω τη σειρά για όποιον θέλει να τη δει, αλλά είναι μια καλή αναπαράσταση τι πιθανότατα θα γινόταν άμα κέρδιζαν οι Γερμανοί και μαζί με εναν συνδυασμό αυτών που ζήσαμε στην παρούσα ιστορική γραμμή, λίγα μένουν στη φαντασία για το πως θα ήταν τα πράγματα.


Τώρα για την Ελλάδα, σε αυτή την ιστορική γραμμή που αποκαλούμε πραγματικότητα:

Μας είχαν προτείνει να μπούμε στον Άξονα με το Σχέδιο Αλέξανδρος (πληροφορίες για το οποίο θέλω να βρω και δεν βρισκω πέρα από απλές αναφορές) και ουσιαστικά μας έταζαν την Μικρά Ασία, δεύτερη μικρασιατική εκστρατεία υπό τη Σβάστικα.

Τώρα πως σκατα θα γινόταν αυτό, με ακρωτηριασμένη (όπως έλεγε και ο Μεταξάς) την Ελλάδα εκ δυσμών από την Ιταλία, και εξ' ανατολών από τη Βουλγαρία, δεν το πιστεύω που να με πληρώνεις. Και δεν ξερω και πόσο αξιοπρέπεια θα είχε μια "μαγαρισμένη" νίκη στη Μικρά Ασία το 1945 με θυσία την υποταγη στον Άξονα.

Εκείνο που ξέρω, είναι δυο πράγματα:

1. Το τρίτο ράιχ είχε αρχίσει να αποπληρώνει τα κατοχικά δάνεια
2. Υπήρχε εξόριστη ελληνική κυβέρνηση Άξονα στη Βιέννη (Κυβέρνηση Τσιρώνικου)

Οπότε κάπως σκόπευαν να μας κρατήσουν ως κράτος ζωντανούς, αλλά όχι με τη μορφή που έχουμε σήμερα αλλά πιθανότατα πετσοκομμένους άγρια.

Αν γύριζα πίσω στο 2006 όταν και άνοιγα αυτο το θέμα, θα μου πρότεινα "μη μελετάς τέτοιες φρίκες, η Αυτοκρατορία αρκετούς διαμελισμούς υπέστη από τους βάρβαρους".
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,801 μηνύματα.
Κατά πάσα πιθανότητα το Ολοκαύτωμα θα είχε προληφθεί. Η Τελική Λύση εφαρμόσθηκε σε μία περίοδο όπου τα πράγματα είχαν σκληρύνει για το Τρίτο Ράιχ. Άρα εάν κέρδιζαν απλά θα ίδρυαν ένα εβραϊκό κράτος κάπου έξω από την Ευρώπη και θα έστελναν τους Εβραίους εκεί (όπως προπολεμικά το σκεφτόντουσαν αυτό για την Μαδαγασκάρη). Πρακτικά θα συνέβαινε το ίδιο με ό,τι έγινε. Απλά τώρα ιδρύθηκε το Ισραήλ σε βάρος της Παλαιστίνης. Με νίκη των Γερμανών αυτό δεν θα συνέβαινε μιας που ο μουφτής της Ιερουσαλήμ (Χάτζι Μοχάμεντ αλ Χουσεϊνί) είχε συναντηθεί με τον Χίτλερ και είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις. Οπότε το που θα ιδρύονταν το Ισραήλ θα ήτο ένα ερωτηματικό.

Αυτά περί ανθρωπίνων πειραμάτων προφανώς και δεν θα ίσχυαν. Ο κόσμος μετά την ντροπιαστική συντριβή της Γαλλίας το 1940 είχε ήδη πιστέψει πως η Γερμανία θα κέρδιζε, η Βρεταννία θα συμβιβάζονταν και θα άρχιζε στην Ευρώπη μία εποχή ολοκληρωτικών καθεστώτων.
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Αν οι ναζί κέρδιζαν τον πόλεμο, όλη η Ευρώπη θα ήταν ένα απέραντο Άουσβιτς. Θα είχαν εξαλειφθεί ριζικά όλοι οι Εβραίοι, Ρομά, κομουνιστές, μουσουλμάνοι, μαύροι και ότι άλλοι σκέφτονταν ο Φύρερ. Οι εναπομείναντες που δεν θα ανήκαν στην Άρια φυλή, απλά θα ήταν σκλάβοι στη νέα Γερμανία. Κι όμως υπάρχουν ανάμεσά μας κάποιοι που ασπάζονται μια τέτοια "ιδεολογία". Δοξάστε τους.

1695831423556.png
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,801 μηνύματα.
Οι μαύροι πολέμησαν στην Ελεύθερη Αραβική Λεγεώνα που ήσαν ένα εθελοντικό σώμα των Γερμανών που μάχονταν με την υπόσχεση του Χίτλερ να λήξει μεταπολεμικά την αποικιοκρατία.

Όσο για τους μουσουλμάνους ο Χίτλερ φέρεται να έλεγε πως είχαν κοινούς εχθρούς «τους Αγγλογάλλους, τους Εβραίους και τους κομμουνιστές». Δεν είναι τυχαίο που εκατοντάδες μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής (από καζακστάν, τουρκμενιστάν κ.λπ) πήγαν με τον Χίτλερ γιατί πίστευαν σε απελευθέρωση από την Σοβιετική Ένωση.

soldiers-lined-up.jpg
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Οι μαύροι πολέμησαν στην Ελεύθερη Αραβική Λεγεώνα που ήσαν ένα εθελοντικό σώμα των Γερμανών που μάχονταν με την υπόσχεση του Χίτλερ να λήξει μεταπολεμικά την αποικιοκρατία.

Όσο για τους μουσουλμάνους ο Χίτλερ φέρεται να έλεγε πως είχαν κοινούς εχθρούς «τους Αγγλογάλλους, τους Εβραίους και τους κομμουνιστές». Δεν είναι τυχαίο που εκατοντάδες μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής (από καζακστάν, τουρκμενιστάν κ.λπ) πήγαν με τον Χίτλερ γιατί πίστευαν σε απελευθέρωση από την Σοβιετική Ένωση.

View attachment 122808


Συν του ότι συγκροτήθηκαν βοσνιοαλβανικα τάγματα ΣΣ( οι οποίοι σίγουρα θ αποτελούσαν αγκάθι και γι την Ελλάδα βλ τσάμικο ζήτημα) για την καταπολέμηση Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων και ότι σχεδίαζαν με την Χαμασ των καταπιεσμένων και καημένων παλαιστίνιων- έτσι όπως θέλει να μας το διδάξει το Palywood- να βάλουν σε φούρνους τους Εβραίους αμάχους της μέσης Ανατολής και να τους ξεκάνουν.



Γι την Ελλάδα θ αποτελούσε τεράστια εθνική ήττα η ενδυνάμωση του μουσουλμανικού αλβανικού στοιχείου και της Βουλγαρίας εάν και εφόσον κέρδιζαν όλοι αυτοί οι χιτλερικοί βρομιάρηδες τον πόλεμο.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,801 μηνύματα.
Συν του ότι συγκροτήθηκαν βοσνιοαλβανικα τάγματα ΣΣ( οι οποίοι σίγουρα θ αποτελούσαν αγκάθι και γι την Ελλάδα βλ τσάμικο ζήτημα) για την καταπολέμηση Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων και ότι σχεδίαζαν με την Χαμασ των καταπιεσμένων και καημένων παλαιστίνιων- έτσι όπως θέλει να μας το διδάξει το Palywood- να βάλουν σε φούρνους τους Εβραίους αμάχους της μέσης Ανατολής και να τους ξεκάνουν.



Γι την Ελλάδα θ αποτελούσε τεράστια εθνική ήττα η ενδυνάμωση του μουσουλμανικού αλβανικού στοιχείου και της Βουλγαρίας εάν και εφόσον κέρδιζαν όλοι αυτοί οι χιτλερικοί βρομιάρηδες τον πόλεμο.
Όντως. Οι Ιταλοί εξ υπηρετούσαν τον μεγαλοϊδεατισμό της Αλβανίας. Η Ελλάς σε κάθε περίπτωση νίκης του Άξονος ηττημένη θα έβγαινε. Μπορεί η Ήπειρος να μην δόθηκε στην Αλβανία αλλά ο γερμανικός στρατός Έντελβαϊς άφηνε ελεύθερους ένοπλους τσάμηδες να τρομοκρατούν και να σφαγιάζουν τον ελληνικό πληθυσμό.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,867 μηνύματα.
Αχ, καλές εποχές. Θα μπορούσα να δοκιμάζω τις πειραματικές αντικαρκινικές θεραπείες μας κατευθείαν σε ανθρώπους, αντί να σπαταλάω 2-3 χρόνια εργαστηριακής δουλειάς στα πειράματα ασφαλείας.
Όσο το σκέφτομαι, τόσο ανατριχιάζω. Ειλικρινά η "ανθρώπινη" κατάντια δεν θα μπορούσε να έχει περισσότερο πάτο.
 

Κάμπια

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ελευθερία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
Όσο το σκέφτομαι, τόσο ανατριχιάζω. Ειλικρινά η "ανθρώπινη" κατάντια δεν θα μπορούσε να έχει περισσότερο πάτο.
 

Alessandra Eliza

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Alessandra Eliza αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 191 μηνύματα.
Αν οι ναζί κέρδιζαν τον πόλεμο, όλη η Ευρώπη θα ήταν ένα απέραντο Άουσβιτς. Θα είχαν εξαλειφθεί ριζικά όλοι οι Εβραίοι, Ρομά, κομουνιστές, μουσουλμάνοι, μαύροι και ότι άλλοι σκέφτονταν ο Φύρερ. Οι εναπομείναντες που δεν θα ανήκαν στην Άρια φυλή, απλά θα ήταν σκλάβοι στη νέα Γερμανία. Κι όμως υπάρχουν ανάμεσά μας κάποιοι που ασπάζονται μια τέτοια "ιδεολογία". Δοξάστε τους.

Αυτό το post θα μπορούσα να το έχω γράψει εγώ, καθώς συμφωνώ σε όλα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top