Στην πρώτη σου ερώτηση σου απάντησα, ζητάει τις αποδείξεις από λάθος πρόσωπα.
Δλδ οι χιλιαδες περιπτωσεις που εχει ερευνησει ηταν ολοι λαθος προσωπα ; Μην μενεις σε ΜΙΑ εκπομπη που ειδες. Και γενικα μην μενεις στο τι βγαινει στην tv μονο. Αλλωστε σου ξαναειπα, δεν μπορει ενας ανθρωπος να ψαξει ολον τον κοσμο. Ας πανε αυτοι που ειναι οι αληθινοι σε αυτον. Γιαυτο και ο διαγωνισμος αλλωστε. Και παρολαυτα, εχει παει σε παμπολα μερη του κοσμου. Ε ειναι και 80 ετων με καρδιακα προβληματα.
Στην άλλη σου ερώτηση για το εάν θα διακινδύνευε τη φήμη του, ήδη την διακινδύνευσε με την εκπομπή με τη Γραφολογία και τα επαγγέλματα. Αυτή ειδικά την εκπομπή να δει κανείς καταλαβαίνει ότι θέλει να γελιοποιήσει τους συγκεκριμένους γνωστικούς τομείς, δεν τους ερευνά.
Αρα η απαντηση σου ειναι "ναι". Ομως απότι φαινεται κανενας δεν εχει μπορεσει να του κλεισει το στομα. Γιατι δε παει ενας σωστος γραφολογος που το "επαγγελμα" του υποτιθεται οτι κινδυνευει απο τον Ραντι, να τον αντιμετωπισει ; Προφανως γιατι ο κοσμος κοιμαται και θελει να πιστευει (και ευκολα μαλιστα) σε διαφορα πραγματα (πχ οτι τον απηγαγαν οι εξωγηινοι, οτι υπαρχουν αγγελοι, οτι ειδε ουφο,κλπ). Επισης, σου εβαλα στο τοπικ γραφολογιας, βιντεο απο αλλον ερευνητη και με διαδημη γραφολογο. Αρα μηπως δεν ειναι ο Ραντι το προβλημα ;
Για την εμφάνισή του δεν τον έκρινε κανείς, απλά έγραψα ότι τα μάτια του μου βγάζουν μοχθηρία. Δεν θα τσακωθούμε για τα όμορφα μάτια του Ράντι τώρα.
Και το να αποδιδεις ενα γνωρισμα χαρακτηρα, σε ενα στοιχειο εμφανισης, δεν αποτελει κριση με βαση την εμφανιση ;

Οταν λεμε δε κρινω με βαση την εμφανιση, να το εννοοουμε πληρως. Οχι "δε τον κρινω,...αλλα με βασει τα φρυδια του και τα ματια του κατι μου λεει οτι ειναι πολυ κακος ανθρωπος"
Με ρωτάς επίσης πως γνωρίζω ότι καλεί μόνο τσαρλατάνους. Μα φαίνεται, αφού τσαρλατάνους καλεί ο άνθρωπος ;
Φοβερο επιχειρημα. Δεν εχω αντιλογο...Τελικα αν ολοι που βλεπουμε στις TV ειναι τσαρλατανοι...οι αληθινοι γιατι κρυβονται ; (επισης ο τσαρλατανος ξερει οτι κοροιδευει τον κοσμο...υπαρχουν πολλοι που πραγματικα πιστευουν οτι εχουν καποια δυναμη, και οταν αποτυγχανουν παταγωδως, το αποδιδουν σε οτι κουφο μπορεις να φανταστεις).
Τα μισά του χρόνια στην έρευνα μπορεί να μην τα έχω αλλά εγώ δεν ερευνώ "περιπτώσεις" τσαρλατάνων αυτών των γνωστικών τομέων, αλλά τους ίδιους τους γνωστικούς τομείς και πίστεψέ με, είμαι πολύ πιο σκληρός από τον Ράντι στις κρίσεις μου γι'αυτούς, αλλά και δίκαιος.
Εξεταζεις τους ιδιους τους τομεις ; Τι,.. θεωρητικα δλδ ; Θεωρητικα φιλε μου, ολα ωραια και καλα. Στην πραξη ειναι το θεμα. Και ειδικα οταν υπαρχει κοσμος που ισχυριζεται οτι κανει πραγματα που δεν μπορει ή που ειναι τρυκ (πχ Γκελερ).
Δεν με έχει πείσει ότι έχει κάνει αντικειμενική έρευνα πέραν της περιπτωσιολογίας,ούτε ότι θέλει να μάθει τι απ'όλα αυτά είναι αλήθεια και τι σκουπίδια, αλλιώς θα παρουσίαζε έστω κάποιες περιπτώσεις για τις οποίες η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, έδρες πανεπιστημιακές Παραψυχλογίας λόγου χάρη.
Τι εννοεις "εδρες πανεπιστημιακες" ; ειναι περιπτωση υπερφυσικου φαινομενου αυτο ;

Και ξαναλεω : δεν εχεις πειστει λες οτι δεν εξεταζει μονο τσαρλατανους, αλλα χωρις να εχεις δει καν τουλαχιστον ολα τα βιντεο που υπαρχουν. Για να μην μιλησουμε για τις καταγεγραμενες περιπτωσεις που απλα δεν εχουν προβληθει. Προσωπικα δε βλεπω να εισαι αυστηρος με τον εαυτο σου στο να βγαλεις συμπερασματα, αφου το κανεις με ελαχιστα στοιχεια.
'Οσο για τη δεκτικότητα και τους ξερόλες, κι εγώ τη διατηρώ απέναντι στον Ράντι τη δεκτικότητά μου και την ανεκτικότητα όταν λέω ότι καλά κάνει και χτυπά τους τσαρλατάνους, απλά λέω ότι δεν υπάρχουν μόνο αυτοί. Ελπίζω αυτή τη φορά η σύνταξή μου να μην σε μπέρδεψε.
Οπως σου εδειξα και στο βιντεο, ουτε ο Ραντι λεει πως ολοι ειναι τσαρλατανοι, ουτε λεει πως αποκλειεται να υπαρχουν ικανοτητες και δυναμεις περιεργες. Οποτε που ακριβως διαφωνεις και τον θαβεις, δε ξερω...Αφου εισαι αυστηρος κι εσυ, θα πρεπε να εισαι 100% μαζι του.