Είναι ο Χριστιανισμός όπιο;

Alejandro Papas

New member

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 2,642 μηνύματα.
οχι μονο ο χριστιανισμος αλλα και οι υπολοιπες θρησκειες σου λενε ''να εισαι καλος και υπακουος σε αυτην τη ζωη και οταν (με το καλο) πεθανεις θα πας σε ενα καλυτερο μερος''. Με αυτον τον τροπο ουσιαστικα δημιουργουν μια μαζα δουλων που το μονο που τους νοιαζει ειναι η σωτηρια της ''ψυχης'' τους σιωπωντας ετσι σε ο,τι και να τους κανουν. Και αμα καποιος παει να παραπονεθει θα του πουν οτι ειναι θελημα Θεου ή οτι ο Θεος θα τους σωσει. Και στην συνεχεια το συστημα απλα συνεχιζει την δουλεια του....

οποτε ναι πιστευω οτι οχι μονο ο Χριστιανισμος αλλα και η οποια θρησκεια γενικοτερα ειναι μιας μορφης οπιο.
 

Sommerfeld

New member

Ο Sommerfeld αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 333 μηνύματα.
Λίγη χριστιανική ηθική και αγάπη για όλους παιδια, μην ανυσηχειτε, φτανει για ολους μας και μας περισσευει κιολας :p

Έντολη 1η: Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου. Δεν θα πρέπει να έχεις άλλους Θεούς εκτός απο εμένα!
Έντολη 2η: Δεν πρέπει να καταχράσαι το όνομα του Θεού σου!
Ποιά είναι άραγε η ποινή για όποιον παραβιάσει μια απο αυτές τις δύο εντολές???

Πάρτε την γυναίκα ή τον άντρα που έχει κάνει αυτήν την κακή πράξη και λιθοβολήστε τους μέχρι θανάτου στην είσοδο της πόλης (Δευτερονόμιον 17:2-7)
Πρέπει να επιτεθείτε στην πόλη αυτή και να αφανίσετε τους κατοίκους και τα ζώα, έπειτα στιβάξτε τα κουφάρια τους στην μέση του δρόμου και κάψτε τα (Δευτερονόμιον 13:13-19)

Έντολη 4η: Η ημέρα του Σαββάτου είναι ημέρα εξύμνησης του Κυρίου. Κανείς δεν πρέπει να δουλεύει. Η γυναίκα σου, οι σκλάβοι σου, τα ζώα σου, οι άνθρωποι απο άλλες πολεις (Έξοδος 20:8-9) Τι γίνεται όμως αν καποιος δουλέψει την ημερα του σαββάτου??
Όποιος δουλέψει την ημέρα του Σαββάτου πρέπει να θανατωθεί (Έξοδος 31:15)

Εντολή 5η:
Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου!
Όσοι υβρίσουν τον πατέρα και την μητέρα τους πρέπει να θανατωθούν ( Λευιτικόν 20:9)

Εντολή 6η: Ου μοιχεύσεις!
Εάν όντως τσιλιμπουρδίσεις,πρέπει να θανατωθείς εσύ και η ερωμένη σου! (Λευιτικόν 20:10)

Εάν ένας άντρας πλαγιάσει με άλλον άντρα, ή μια γυναίκα με μια άλλη γυναίκα, και οι δύο έχουν πράξει το Απεχθές. Πρέπει να θανατωθούν. (Λευιτικόν 20:13)

Εάν κάποιος έχει έναν ανυπάκουο, επαναστατικό γιό, απείθαρχο και μεθυστακά, οι κάτοικοι της πόλης του πρέπει να τον λιθοβολήσουν μέχρι θανάτου. (Δευτερονόμιον 21)

Οι γυναίκες μεσα στις εκκλησιες να σωπαίνουν γιατί δεν επιτρέπετε σε αυτές να λαλούν αλλά να υποτάσονται καθώς και ο νόμος το λέει. Και αν κάτι θέλουν να μάθουν, στον οίκο τους ας επερωτούν τους δικούς τους άντρες γιατί είναι αισχρό για την γυναίκα να λαλεί μέσα στην εκκλησία (1 προς κορ 14)

Η γυναίκα ας μαθαίνει με ησυχία, με όλη την υποταγή. Και δεν επιτρέπω στην γυναίκα να διδάσκει ούτε να αφεντεύει στον άντρα αλλά να είναι ήσυχη. Γιατί ο Αδάμ πλάστηκε πρώτος, έπειτα η Εύα. Και ο Αδάμ δεν απατηθηκε, αλλά η γυναίκα εξαπατηθηκε και έπεσε σε παράβαση. (1 προς τιμ 2)

Οι δούλοι στους δικούς τους δεσπότες να υποτάσσονται σε όλα, να είναι ευάρεστοι, να μην αντιλέγουν (προς τιτον 2:9)

Μπορείτε να αγοράσετε σκλάβους απο όλα τα έθνη γύρω σας, απο ανάμεσα σας και θα γίνουν ιδιοκτησία σας. Θα μπορείτε να τους κληρονομήσετε στα παιδιά σας και να τους έχετε σκλάβους για όλη σας την ζωή (λευτικόν 25:44)

Αν κάποιος χτυπήσει τον σκλάβο του με ένα μπαστούνι και ο σκλάβος πεθάνει ως άμεσο αποτέλεσμα, πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά δεν πρέπει να τιμωρηθεί αν ο σκλάβος σηκωθεί μετά απο μία ή δύο ημέρες, επειδή ο σκλάβος είναι ιδιοκτησία του (Έξοδος 21:20)

Τότε ο Κύριος είπε στον Μωυσή: "Ο άνθρωπος πρέπει να θανατωθεί (
επειδή μάζευε κλαδιά την κυριακή). Όλη η συναγωγή πρέπει να τον λιθοβολήσει έξω απο το στρατόπεδο". (Αριθμοί 13:35)

Τότε τους είπε: "Αυτό λέει ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ. Ας πάρει ο κάθε ένας την ρομφαία του και πηγαίνετε μπρος πίσω στο στρατόπεδο και σκοτώστε ο κάθε ένας τον αδερφό του, τον φίλο του και τον πλησίον του" (Έξοδος 32:27)

Αυτό λέει ο παντοδύναμος Κύριος: "θα τιμωρήσω τον Αμαλήκ για αυτό που έκανε στο Ισραήλ όπως ανέβαινε στην Αίγυπτο. Πηγαίνετε τώρα, και επιτεθείτε στους Αμαληκιτες και καταστρέψτε ό,τι τους ανήκει. Μην λυπηθείτε κανέναν. Σκοτώστε τους άντρες, τις γυναίκες, τα παιδιά, τα βρέφη, αγελάδες και πρόβατα, καθώς και τις καμήλες και τους γαϊδαρους (Σαμ Ά 15:2-3)
(εν τω μεταξυ
ο Αμαλήκ τα έκανε όλα αυτά πριν απο εκατοντάδες χρόνια)

μικρά παιδιά ήρθαν απο την πόλη και τον κοροιδεψαν που ήταν φαλακρός...και μόλις τα είδε τα καταράστηκε στο όνομα του κυρίου. και τότε δύο αρκούδες βγηκαν απο το δάσος και κατασπάραξαν 42 απο αυτά (Βασιλείς ΄Β 2:23-24)
(
το όνομα του "προφήτη" στον οποιον αποδειδετε ετουτο το "θαυμα" ήταν Ελισσαίας)

Και φέρετε εκείνους που δεν θέλουν να βασιλεύσω και κατασφάξτε τους μπροστα μου! (Χριστός, Λουκά 19:27)

Τότε του είπαν να πει "Σχιββωλέθ" αλλά εκείνος δεν μπορούσε να το προφέρει και έλεγε "Σιββωλέθ" οπότε τον έσφαξαν και κατέβηκαν στις όχθες του Ιορδάνη, όπου σκότωσαν 42.000 εφραιμίτες (Κριταί 12:6)
(
42000 ανθρωποι σφάχτηκαν εν ψυχρώ μόνο και μόνο επειδή ένας δεν μπόρεσε να προφέρει ένα "χ" στο "Σχιββωλεθ", έλεος??)

Όποιος δεν αγαπάει δεν εγνώρισε το Θεό, επειδή ο Θεός είναι Αγάπη (προς Ιωάννη Ά 4:8)
(
άρα με λιγα λογια ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να είναι άθεος ή αγνωστικιστής ή να ειναι αλλόθρησκος ΔΕΝ αγαπάει παρα μόνο μισεί)

Όπως έχει γραφτεί, τον Ιακώβ αγάπησα αλλά τον Ισαυ τον εμίσησα (προς ρωμαιους 9:13)
(
Ο Θεός με λιγα λογια απο εκει που είναι η Αγαπη και ο παναγαθος, ξαφνικα υποστηριζει οτι εχει μισησει τον Ισαυ για οσα εκανε...Και η ειρωνια είναι πως ο Ισαυ υποτειθεται πως δεν ειχε γεννηθει ακομη αλλα ηταν ακόμη στην κοιλιά της μάνας του...)

Αυτά τα έξι απο τα επτά μίσησε ο Θεός, αηδίασε η ψυχή του (Παροιμ. 6:16)

Τον δε Ησαια τον εμίσησα και ερήμωσα τα όρη του και την κληρονομιά του (Μαλαχίας 1:3)

Αν κάποιος σε χτυπήσει στο πρόσωπο, γύρνα και το άλλο μάγουλο (Λουκά 6:29)
(
με λίγα λόγια στην ζωή σου πρέπει να αποδέχεσαι βουβά και παθητικά ΚΑΘΕ αδικία προς το μέρος σου...ποσο βολική αυτή η φράση για τους ευγενείς του μεσαίωνα...)

Ας είναι ο δρόμος τους σκοτεινός και ολισθηρός...και ας τους καταδιώξει άγγελος Κυρίου. Ας τους βρει η Καταστροφή εν αγνοία τους (Ψαλμοί 35:6,8)

Ας τους βρει ο θανατος, και ας κατέλθουν γρήγορα στον Άδη (Ψαλμοί 55:15)

Καταδιώξτε τους και εκφοβίστε τους με τον ανεμοστρόβιλο σας. Γεμίστε τα πρόσωπα τους με ντροπή, ώστε να ψάλλουν το όνομα Σου, ωω Κύριε! Ας είναι καταραμένοι και σαστισμένοι για πάντα. Ναι, ας ντροπιαστούν και ας απωλεσθούν. (Ψαλμοί 83: 15-17, Ψαλμοί 109:6-10, Θρήνοι 1:21-22)

(ενδιαφέρουσες αναφορές επανω στην θεία εκδικηση εε?? Μάλλον πρέπει να αναθεωρησουμε καπως το νόημα του περιφημου ¨γυρνα και το αλλο μαγουλο")

Αυτός που απαξιώνει τη ράβδο μισεί τον υιό του, αλλά αυτός που τον αγαπα προσεχει για να τον πειθαρχεί (Παροιμιες 13:24)
(η παιδοψυχολογία και οι νομικές επιστήμες δεν είχαν κανει ακομη την εμφάνιση τους δυστυχως...)

κάθε ψυχή που δεν ακολουθεί τα λόγια του προφήτη αυτού θα καταστραφει ολοσχερώς (Πράξεις 3-23)

Αν κάποιος σε πλησιάσει και δεν φέρει την διδασκαλία αυτή μην τον δεχτείς σπίτι σου και μην τον καλωσορίσεις (Ιωαννη ΄Β 1:10)
(
είναι χαρακτηριστικό ότι χριστιανοι ανεκαθεν εφάρμοζαν το <<αγαπάτε αλλήλους ως εαυτόν>> μόνο αναμεταξύ τους....)

Εγώ, ο Κύριος δημιουργώ το σκοτάδι και το φως, την ειρήνη και την δυστυχία, εγώ, ο Κύριος τα δημιουργώ αυτά (Ησαια 45-7)
(
μάλλον τελικα για τα πεινασμενα παιδια της αφρικης δεν φταιμε μονο εμεις οπως μας εχουν παπαγαλισει)

Και όταν ο Κύριος ο Θεός σου σου παραδώσει τους κατοίκους των περιοχών αυτων σε εσένα, θα τους κατακτήσεις. Δεν θα συνθικολογήσεις ούτε θα δείξεις οίκτο (Δευτ. 7-2)

(
οι αρχαίοι έλληνες με τους <<ανήθικους>> ολυμπιους θεους τους σέβονταν πάντοτε τους αιχμαλώτους πολέμου για τους οποιους υπηρχε αγραφο δικαιο...Φαίνεται ότι ο Θεος της αγαπης δεν συμμεριζεται αυτες τις αποψεις...)

...και τους καταστρέψαμε όπως κάναμε και στον βασιλιά Σηων της Εσέβων, εξολοθρεύσαμε τους αντρες, τις γυναίκες και τα παιδιά, αλλά κρατήσαμε τα ζώα και τα λάφυρα της πόλης (Δευτ. 3:6-7)

αλλά αν δεν βρεθούν σημάδια παρθενιάς επάνω της, τότε πρέπει να την σύρουν στην πόρτα του πατέρα της και όλη η πόλη πρέπει να την λιθοβολήσει (δευτ. 22:20-21)

Θα πάρω τις γυναίκες σας μπροστά στα μάτια σας και θα τις δώσω στον γείτονα σας, που θα πλαγιάσει με αυτές στο φως του πρωινού ήλιου (Σαμουήλ ΄Β 12:11)

Αλλά μην πουλήσετε τα πρωτότοκα βόδια, προβατα και κατσίκια. Χύστε το αίμα τους σε έναν βωμό και κάψτε το λίπος τους σαν προσφορά μέσα στην φωτιά, άρωμα ευωδιάς στον Κυριο (Αριθμοί 18:17)

τάδε έφη ο Κυριος "είμαι ζηλότυπος στους κυριους της Σιων, τρέφω μεγάλη ζήλια για αυτήν. Ο Θεός είναι ζηλότυπος και εκδικήθηκε, ο Κύριος είναι πολύ θυμωμένος (Ναουμ 1:2)

Και το κερασάκι στην τούρτα: Ο Λόγος του Θεού είναι Αλάνθαστος (Ψαλμοί 19:7)


 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top