crazyhelen
Διάσημο μέλος

Σημείωση editor: Το παρόν θέμα έχει προέλθει από διάσπαση του θέματος "Πιστεύετε στο Θεό;"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

(ατάκα εμπνευσμένη από το βιβλίο ILLUMINATI)
Ο άνθρωπος στην ανάγκη του να εξηγήσει όλα όσα δε μπορούσε να κατανοήσει, έπλασε πολλές όμορφες ιστοριούλες και "εξανάγκασε" τους πιστούς να ακολουθήσουν ένα σωρό δόγματα μιας που η Θρησκεία είναι το όπιο του λαού.
όλα όσα δεν μπορούσαν να πείσουν τον άνθρωπο να μην τα κάνει από μόνος του τα εναπώθεσαν στα κυρήγματα του θεού.
Πως να πείσουν τον φτωχό που πεινάει να μην κλέβει? Ε το είπε ο Θεός....
Πως να πείσουν τον άλλον να μην τρώει χοιρινό μέσα στη ζέστη και αρρωσταίνει? Ε το είπε και αυτό ο Θεός....
Πως να τον έχουν γενικώς στο "χέρι" και να κάνει ότι θέλουν ? Ε όλα τα λέει ο Θεός....
ο Θεός.... έδωσε ελεύθερη βούλιση...όλα τα άλλα είναι έργα του ανθρώπου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Όμως παρόλο που το πιστεύω αυτό έρχονται στιγμές (πολλές) που προσεύχομαι, που ανάβω ένα κεράκι ελπίζοντας κτλ
Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλη φορα να μην διαβάζεις τον εγκέφαλο μου!!!!Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ:Πιστεύω στον Θεό αλλά δεν πιστεύω στα πράγματα που λέει ο άνθρωπος για τον Θεό
(ατάκα εμπνευσμένη από το βιβλίο ILLUMINATI)
Ο άνθρωπος στην ανάγκη του να εξηγήσει όλα όσα δε μπορούσε να κατανοήσει, έπλασε πολλές όμορφες ιστοριούλες και "εξανάγκασε" τους πιστούς να ακολουθήσουν ένα σωρό δόγματα μιας που η Θρησκεία είναι το όπιο του λαού.
όλα όσα δεν μπορούσαν να πείσουν τον άνθρωπο να μην τα κάνει από μόνος του τα εναπώθεσαν στα κυρήγματα του θεού.
Πως να πείσουν τον φτωχό που πεινάει να μην κλέβει? Ε το είπε ο Θεός....
Πως να πείσουν τον άλλον να μην τρώει χοιρινό μέσα στη ζέστη και αρρωσταίνει? Ε το είπε και αυτό ο Θεός....
Πως να τον έχουν γενικώς στο "χέρι" και να κάνει ότι θέλουν ? Ε όλα τα λέει ο Θεός....
ο Θεός.... έδωσε ελεύθερη βούλιση...όλα τα άλλα είναι έργα του ανθρώπου

High_Voltage
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Π.χ. εγώ έχω μια άγνοια για το τι υπήρχε πρίν το big bang, σόρρυ αλλά αυτά που λέει η θρησκεία δεν με καλύπτουν![]()

kynofilos
Δραστήριο μέλος

(φιλική σημ.) Το ελλ. ερωτηματικό είναι στο Q!
High_Voltage
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από kynofilos:Οι Άνθρωποι, νομίζω, εφευρίσκουν ένα θεό γιατί δεν ταυτίζονται με την "αιτία". Όταν ερμηνεύουμε την ύπαρξη μέσω του λογικού εργαλείου, ταυτιζόμαστε με το "αποτέλεσμα".
(φιλική σημ.) Το ελλ. ερωτηματικό είναι στο Q!
αναζητούν την πηγη στην οποια αδυνατούν να φτασουν κι εδώ έρχεται ο ρόλος του θεου να καλυψει την απόσταση πιστευω... Η επιστήμη απλα αναλυει το αποτέλεσμα.
το ξερω. αλλα εχω συνηθίσει το ξενο.
kynofilos
Δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από High_Voltage:αναζητούν την πηγη στην οποια αδυνατούν να φτασουν κι εδώ έρχεται ο ρόλος του θεου να καλυψει την απόσταση πιστευω... Η επιστήμη απλα αναλυει το αποτέλεσμα.
Μήπως ευρισκόμεθα συνεχώς εντός της πηγής;
Μήπως κατάσταση εκτός της πηγής δεν υπάρχει;
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από kynofilos:Μήπως ευρισκόμεθα συνεχώς εντός της πηγής;
Μήπως κατάσταση εκτός της πηγής δεν υπάρχει;
Θα ήθελα να μου το αναλύσεις αυτό λιγάκι (εαν φυσικά έχεις τη διάθεση

kynofilos
Δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Valder:Θα ήθελα να μου το αναλύσεις αυτό λιγάκι (εαν φυσικά έχεις τη διάθεση) καθώς η θεωρία μου για τον Θεο είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, οτι δηλαδή όλοι έχουμε λίγο από το Θεο (την πηγή) μέσα μας. Οτι δεν βρίσκεται κάπου και μας επιβλέπει, αλλά είναι όλες οι στιγμές καλοσύνης που διαθέτει ο καθένας μας.
Προσωπικά είμαι βαφτισμένος ορθόδοξος. Ο Θεός μου περιλαμβάνει και τον θεό του κακού. Ο μόνος τρόπος που ξέρω να το λέω είναι ότι δεν υπάρχει "τίποτε άλλο".

kynofilos
Δραστήριο μέλος

Ο καθολικός ανθρώπινος τρόμος είναι από την εγκεφαλική αντίληψη του απόλυτου κενού, κάτι το οποίο στη φύση και το σύμπαν όλο, είναι ανύπαρκτο.

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Μήπως γιατί οι άνθρωποι έχουν αναγκή έναν θέο και για αυτό εφεύραν ένανΑρχική Δημοσίευση από High_Voltage:Ο Βολτάιρος αν θύμαμαι σωστά είχε πει κάποτε οτι αν δεν ύπηρχε θεος οι άνθρωποι θα έπρεπε να εφεύρουν έναν. Γιατί άραγε?![]()

High_Voltage
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Μήπως γιατί οι άνθρωποι έχουν αναγκή έναν θέο και για αυτό εφεύραν έναν![]()
αυτό λεω κι εγώ... άλλωστε ο Θεος μας είναι χρησιμος και για να έχουμε κάποιον να φορτώνουμε όοοοολα τα στραβά της ανθρωπότητας!¨

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
negative
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
negative
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κατά εικόνα κ ομοίωση τον έπλασες ρε συ νέγκατιβ?![]()
Όχι εγώ..Αυτός!!.....

Άγγελος
Επιφανές μέλος

Δεσμώτης
Περιβόητο μέλος

Περίπτωση #1: ανυποψίαστος ηλικιωμένος
Σήμερα, καθώς περπάταγα στην άκρη του δρόμου,
πέρασε ένα αμάξι από πάνω μου επαληθεύοντας τον Μητροπάνο.
Αν ήξερα πως ζούσα για να μ'εύρει τέτοιο ριζικό,
προτιμούσα να πέθαινα νιος
πάνω στον έρωτα ξαναμένος...
Γιατί να μας απαξιώνει τόσο ο δημιουργός
λες και χρωστάμε που ήρθαμε στο κόσμο
και κυρίως
γιατί σκαρφίζεται τρόπους να ματώνει τις καρδιές τόσο,
αυτών που μένουν πίσω;
Περίπτωση #2: δωδεκάχρονη, Έδεσσα
Με ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου,
ένα απόγευμα οι συμμαθητές μου.
Δεν ξέρω αν μπορώ να ελπίζω
σε κάτι πια.
είναι τόσοι πολλοί
αυτοί που συγκαλύπτουν το έγκλημα
πατέρα
που με πνίγει η απελπισία.
Περίπτωση #3: Η ζωή με τον Φώτη
Θεσσαλονίκη 1994 - 2000
κάθε χρόνο
τέτοια εποχή
μάζευες δαμάσκηνα,
μαρμελάδα να΄χουμε
το χειμώνα.
Συμμαζεύουμε τώρα τα βαζάκια της φθοράς.
[δεν το περίμενες, ε;]
Περίπτωση #4: Αντώνης, Παπάγου
φαντάζομαι η αιμοραγία έχει ξεπεράσει
το όριο της ακατάσχετης.
Κι όμως υπάρχει μια αμυδρή αίσθηση
ότι δεν τελείωσα ακόμη.
Είμαι στο φρεάτιο της νεοαναγειρόμενης.
Οδός Σκρα 235.
Περίπτωση #5: βρέφος λίγων εβδομάδων
δε βγήκα ποτέ από το μαιευτήριο.
Κυτταρική διαταραχή.
Μπορείς να μου πείς τι είναι
η μητρική στοργή;
Αναζητείται Θεός προς πάσα εξήγηση...
υγ. show must go on and will..
καλύτερα να μην υπάρχει...
Καλύτερα...
Μόνοι μας.. αρκετό σαδισμό βιώνουμε μόνοι μας.
Δεν πιστεύω σε κάποιον εξισορροπιστή του σαδισμού των άλλων.
Περισσότερο ακόμη σε κάποιον που μένει αμέτοχος κι απαθής στη μαστούρα της μοναξιάς του, διασκεδαστής με τον πόνο των παιδιών του (αχ πατέρα), εύθυμος θεατής ενός γκλόμπαλ ριάλιτι με πρωταγωνιστές τα βραδυφλεγή ραδιούργηματά του.
Εξισορροπώ μόνος μου όσο αντέχω...
Όταν δεν αντέχω, ξαπλώνω για να ξαποστάσω λιγάκι...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.