Είναι υγειονομικά ασφαλής η Θεία Κοινωνία; Μύθος ή πραγματικότητα;

Παιδιά είναι πολύ άσχημο αυτό, το έχω δει λάιβ, θείες να κράζουν μαμάδες με μικρά παιδιά, γιατί τα παιδιά κλαίνε, γιατί θέλουν με τρέξουν κτλ. Απαράδεκτο. Και ευτυχώς που έχουμε στο χωριό σωστούς ιερείς που λένε αφήστε τα παιδάκια ήσυχα μην τα μαλώνετε. Γιατί ξέρω ότι δεν είναι έτσι παντού.
Ναι, οκ. Το έχουμε δει όλοι να συμβαίνει. Και, όπως λες, είναι εκνευριστικό.

Παιδάκια είναι. Τί θα κάνουν ; Βαριούνται, νυστάζουν...

Και εδώ "κολλάει" μια χαρά η υπομονή που πρέπει να επιδείξουν οι ενήλικες. Και να συγκεντρωθούν εκεί που πρέπει και όπως πρέπει...

Ναι, οκ. Το έχουμε δει όλοι να συμβαίνει. Και, όπως λες, είναι εκνευριστικό.

Παιδάκια είναι. Τί θα κάνουν ; Βαριούνται, νυστάζουν...

Και εδώ "κολλάει" μια χαρά η υπομονή που πρέπει να επιδείξουν οι ενήλικες. Και να συγκεντρωθούν εκεί που πρέπει και όπως πρέπει...
Α γεια σου. Οι μεγάλοι πρέπει να δώσουν παράδειγμα στα μικρά. Όχι το αντίθετο.

Θέλουμε προσευχή στον Όλυμπο, να γίνουμε ένα με τη φύση που μας έφερε στη ζωή.

Δηλαδή περνάνε 100+ άτομα και τρώνε ολοι απο το ίδιο κουταλι; :sick: :sick:

Δεν ξεριζώνω καλύτερα τη γλώσσα μου

Ήρθανε και οι ταραξίες...να μας κολάσουν...

Υ.Γ. Μην τους δίνετε σημασία...Υπομονή και ανασούλες (φου, φου, εισπνοή και εκπνοή...). Άσε που εξασκούμαστε στην υπομονή και στην εγκράτεια έτσι...

οτι θα είχα παιδί και θα έκανα τέτοιο έγκλημα και χωρίς τη θέληση του.

Τι να πω πραγματικά παράνοια
Ενα δίκιο το έχεις να το βλεπεις ετσι εφοσον ειναι ξεκαθαρες οι αποψεις σου πανω σε αυτο το θεμα !
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ολα καλα μαργαριτα? Γυρισες απο την κυπρο?
Δεν ημουν εγω Κυπρο ...χθες ηταν δυσκολη μερα ...αλλα ειναι ασφαλης ...

Ενα δίκιο το έχεις να το βλεπεις ετσι εφοσον ειναι ξεκαθαρες οι αποψεις σου πανω σε αυτο το θεμα !
ανεξάρτητα με τις απόψεις μου στο θέμα, απο καθαρή υγειονομική σκοπιά είναι πάρα πολύ κακό.

Αμέτρητες αρρώστιες μεταδίδονται με τα σάλια

ανεξάρτητα με τις απόψεις μου στο θέμα, απο καθαρή υγειονομική σκοπιά είναι πάρα πολύ κακό.

Το αλκοολ είναι αντισηπτικό.

Πρωτάκουστο θα ήταν κάποιος να πάθει σοβαρή λοίμωξη ή θέμα υγείας παίρνοντας την θεία κοινωνία.

Για να λειτουργήσει το αλκοολ αποτελεσματια ως αντισηπτικό χρειάζεται συγκέντρωση περίπου 60–70%, όπως και στα αντισηπτικά χεριών, ώστε να μπορεί να σκοτώνει γρήγορα μικρόβια και ιούς. Το κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία ζήτημα να εχει ενα 10–15% αλκοόλη, ποσοστό κατα πολύ χαμηλότερο.
το οποίο φυσικα από ιατρική άποψη δεν θεωρείται αρκετό για να εξουδετερώνει άμεσα μικρόβια ή ιούς.

i thought i wouldnt need to explain the obvious πολλώ δε μάλλον σε εναν που δηλώνει γιατρός.

Για να λειτουργήσει το αλκοολ αποτελεσματια ως αντισηπτικό χρειάζεται συγκέντρωση περίπου 60–70%, όπως και στα αντισηπτικά χεριών, ώστε να μπορεί να σκοτώνει γρήγορα μικρόβια και ιούς. Το κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία ζήτημα να εχει ενα 10–15% αλκοόλη, ποσοστό κατα πολύ χαμηλότερο.
το οποίο φυσικα από ιατρική άποψη δεν θεωρείται αρκετό για να εξουδετερώνει άμεσα μικρόβια ή ιούς.

i thought i wouldnt need to explain the obvious πολλώ δε μάλλον σε εναν που δηλώνει γιατρός.

Για να δράσει αποτελεσματικά απαιτούνται οι συγκεκριμένες δοσολογίες. Αυτό δεν αποκλείει ότι έχουμε δράση και σε μικρότερες συγκεντρώσεις (προφανώς όχι τόσο ισχυρές).

Πιο πολύ κίνδυνος υπάρχει να πάθεις κάποια σοβαρή λοίμωξη από τον σκύλο / γάτα σου , όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα περιστατικά και κίνδυνοι ( ειδικά για εγκύους) , παρά από την θεία κοινωνία.

Αν υπάρχουν έρευνες που επιβεβαιώνουν αυξημένα κρούσματα λοιμώξεων και ασθενειών σε άτομα που λαμβάνουν συχνά την θεία κοινωνία, περιμένω παράθεση.

Αν υπάρχουν έρευνες που επιβεβαιώνουν αυξημένα κρούσματα λοιμώξεων και ασθενειών σε άτομα που λαμβάνουν συχνά την θεία κοινωνία, περιμένω παράθεση.
Την παράθεση αυτή την περιμένεις γιατί γνωρίζεις πως μια τέτοια έρευνα και μέτρηση δεν θα γινόταν ποτε για να έχω αυτά τα στοιχεία.

Ιατρικά μιλώντας, η απάντηση που μου έδωσες είναι γεμάτη υπεραπλουστεύσεις/παραλείψεις.

Τα όσα ανέφερες με τον σκύλο και τη γάτα, είναι πιθανά υπο πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.
Το να βάλω στο στόμα μου ενα κουτάλι που βάλαν 100 άτομα στο στόμα τους οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως ενεχει πολύ περισσότερους κινδύνους απο το αν φέρω κατά λαθος σε επαφή με το στόμα μου τα κόπρανα γάτας που έχει το παράσιτο και που έχουν καθίσει πανω απο 3 μέρες . (για να κολλήσω πχ τοξόπλασμα)

Ναι, έχεις δίκιο. Όμως ακόμη και το κουτάλι αλλά και η ποσότητα του αλκοόλ στο κρασί είναι σε έναν βαθμό "μελετημένα" για αυτό που εύλογα αναρωτιέσαι.

Απορίας άξιο πάντως οτι τόσα χρονια δεν υπάρχει ούτε μια επιστημονική μελετη που να δείχνει οτι απο την Θεία Κοινωνία κολλάς.
Οσα χρόνια κοινωνούν άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες όπως φυματίωση, AIDS, ηπατίτιδες κ.ά. δεν έχει αποδειχθεί ότι κάποιος κόλλησε .

Τωρα για να μιλήσω αντικειμενικά περισσότερους κινδύνους, ως γυναίκα, έχω στο να κολλήσω κάτι αν πάω σε μια δημόσια τουαλέτα ή αν πάω με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω το ιστορικό του, παρά στην Θεια Κοινωνία.

Απορίας άξιο πάντως οτι τόσα χρονια δεν υπάρχει ούτε μια επιστημονική μελετη που να δείχνει οτι απο την Θεία Κοινωνία κολλάς.
Γιατι είναι πάραπολυ δύσκολο να κάνεις τέτοια μελέτη κι ακόμα κι αν το επιχειρούσε κάποιος θα έτρωγε τρελό bullying απο την εκκλησία

Όχι δεν βγάζει νόημα ειδικά αν πιστεύεις. Είναι αρετές της εκκλησίες η υπομονή και η ταπείνωση.
Ρε συ nimbus, έχεις δει πώς κάνουν τα μικρά στην εκκλησία; Φαντάσου να τα έχεις να περιμένουν τόση ώρα. Φαντάσου τώρα κλάμα από πόσα νήπια, τι οχλαγωγία θα γίνεται...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τίποτα δεν παθαίνεις. Άγιοι πήγαιναν ανάμεσα σε λεπρούς και δεν κολλούσαν λόγω της πίστης. Εμένα μικρό η γιαγιά μου συνέχεια με κοινωνούσε. Έχω δυστυχώς πάρα πολλά χρόνια να κοινωνήσω, όμως, γιατί δεν έχω εξομολογηθεί.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back