Είναι υγειονομικά ασφαλής η Θεία Κοινωνία; Μύθος ή πραγματικότητα;

Την παράθεση αυτή την περιμένεις γιατί γνωρίζεις πως μια τέτοια έρευνα και μέτρηση δεν θα γινόταν ποτε για να έχω αυτά τα στοιχεία.

Ιατρικά μιλώντας, η απάντηση που μου έδωσες είναι γεμάτη υπεραπλουστεύσεις/παραλείψεις.

Τα όσα ανέφερες με τον σκύλο και τη γάτα, είναι πιθανά υπο πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.
Το να βάλω στο στόμα μου ενα κουτάλι που βάλαν 100 άτομα στο στόμα τους οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως ενεχει πολύ περισσότερους κινδύνους απο το αν φέρω κατά λαθος σε επαφή με το στόμα μου τα κόπρανα γάτας που έχουν καθίσει πανω απο 3 μέρες . (για να κολλήσω πχ τοξόπλασμα)

Ακριβώς. Διότι δεν υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος και ούτε ενδείξεις ότι η λήψη της θείας κοινωνίας αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την απόκτηση κάποιας λοίμωξης. Πόσο μάλλον δε σοβαρής.

Αντιθέτως, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το αθώο γλείψιμο ή κάποιο γρατσούνισμα μπορεί να σε προκαλέσει από απλή λοίμωξη που απαιτεί αγωγή, μεχρι να σε στείλει στην εντατική , να προκαλέσει εκτρώσεις ή ζωονόσους , με ατυχία ακόμα και βαρύτατες επιπλοκές . Και το βλέπουμε καθημερινά αυτό στην ιατρική πράξη.

Διότι δεν υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος και ούτε ενδείξεις ότι η λήψη της θείας κοινωνίας αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την απόκτηση κάποιας λοίμωξης. Πόσο μάλλον δε σοβαρής.
Που το βασίζεις αυτό; έχεις εσύ αυτά τα δεδομενα; Ή μήπως γνωρίζεις απο που κόλλησε ο κάθε ένας ακριβώς;

Που το βασίζεις αυτό; έχεις εσύ αυτά τα δεδομενα; Ή μήπως γνωρίζεις απο που κόλλησε ο κάθε ένας ακριβώς;

Εσύ θέλεις να αποδείξεις ότι η θεία κοινωνία προκαλεί αυξημένες πιθανότητες κάποιας (σοβαρής) λοίμωξης . Εσυ έχεις αυτά τα δεδομένα ; Εχεις αποδείξεις; Εσυ θέτεις αυτή την θέση, εσυ πρέπει να φέρεις και τις αποδείξεις.

Εγώ σου ανέφερα ένα παράδειγμα άλλο που όντως , υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να πάθεις κάποια αρρώστια/ επιπλοκή. Δλδ κάποιοι το να γλειφονται ή να συζούν με κατοικίδια το θεωρούν φυσιολογικό(ενώ αποτελεί πολύ πιο υπαρκτό κίνδυνο) , ενώ σιχαίνονται πχ την θεία κοινωνία. Δεν βγάζει νόημα απλά αυτό.

Γιατι είναι πάραπολυ δύσκολο να κάνεις τέτοια μελέτη κι ακόμα κι αν το επιχειρούσε κάποιος θα έτρωγε τρελό bullying απο την εκκλησία
Πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί έναν άνθρωπο που είναι με το δόγμα και όχι με τους ανθρώπους της Εκκλησίας;
Δυστυχώς η Εκκλησία είναι πολλές φορές μίλια μακριά από το δόγμα, οπότε δεν είναι θέμα bullying. Το ότι πηγαίνει κάποιος στην εκκλησία δεν ταυτίζεται αυτόματα με το ότι είναι πιστός στο δόγμα.

Η ανθρώπινη φύση έχει όρια και σε κάποια πράγματα είναι ανίκανη να δώσει πραγματική ερμηνεία.

Εσύ θέλεις να αποδείξεις ότι η θεία κοινωνία προκαλεί αυξημένες πιθανότητες κάποιας (σοβαρής) λοίμωξης . Εσυ έχεις αυτά τα δεδομένα ; Εχεις αποδείξεις; Εσυ θέτεις αυτή την θέση, εσυ πρέπει να φέρεις και τις αποδείξεις.
Εσύ εχεις πει «δεν εχουμε δεί να κολλάνε» και σε ρωτάω πως ακριβώς το ξερεις αυτό.

Εγώ σου ανέφερα ένα παράδειγμα άλλο που όντως , υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να πάθεις κάποια αρρώστια/ επιπλοκή. Δλδ κάποιοι το να γλειφονται ή να συζούν με κατοικίδια το θεωρούν φυσιολογικό(ενώ αποτελεί πολύ πιο υπαρκτό κίνδυνο) , ενώ σιχαίνονται πχ την θεία κοινωνία. Δεν βγάζει νόημα απλά αυτό.
τι σχέση έχουν οι άλλοι άκυροι παράγοντες που μπορείς να κολλήσεις; δεν καταλαβαίνω γιατι τα αναφέρεις.

Αλήθεια...Ποιός θέλει να πείσει ποιόν και γιατί ;

Κάποιος που θέλει να κοινωνήσει (ή να κοινωνήσει το παιδί του...), δεν τα σκέφτεται αυτά (απολυμάνσεις, λοιμώξεις, κ.λπ.). Μπορεί να τα σκεφτεί ανθρώπινα - ως ένα βαθμό - αλλά ως εκεί. Η πίστη και η εμπιστοσύνη υπερισχύουν.

Αναφέρθηκε, κάπου παραπάνω, ότι είναι εγκληματικό γονείς να κοινωνούν τα παιδιά τους. Και παρανοϊκό.

Οκ. Είμαστε εγκληματίες και παρανοϊκοί. Το ΄χετε και γραμμένο...

Πάντως τότε επί κοβιντ θυμάμαι στο χωριό να κοινωνούν και το μισό χωριό μέσα σε λιγότερο απο μια βδομάδα ήταν κλεισμένο στα σπίτια του με κοβιντ. Έτυχε; Έφταιγε το κουτάλι; Δεν μπορώ να ξέρω, δεν είμαι γιατρός. Η λογική μου λέει ότι ήταν από το κουτάλι κατά πάσα πιθανότητα.

Εσύ εχεις πει «δεν εχουμε δεί να κολλάνε» και σε ρωτάω πως ακριβώς το ξερεις αυτό.

τι σχέση έχουν οι άλλοι άκυροι παράγοντες που μπορείς να κολλήσεις; δεν καταλαβαίνω γιατι τα αναφέρεις.

Δεν έχω να αποδείξω τίποτα από την στιγμή που δεν υπάρχουν ενδείξεις / υποψίες ότι μια συγκεκριμένη πρακτική οδηγεί σε αύξηση της νοσηρότητας (ή και θνητότητας) ενός πληθυσμού . Αντιθέτως, εσύ θεωρείς ότι υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις , άρα είσαι υποχρεωμένη να φέρεις και τις αντίστοιχες αποδειξεις, αν θέλεις να στηρίξεις μια θέση.

Εγώ ανέφερα απλά ένα άλλο παράδειγμα της καθημερινότητας , όπου αποδεδειγμένα μπορούν να προκληθούν λοιμώξεις από την συνύπαρξη με κατοικίδια.

Το αστείο είναι ότι κάποιοι( εσύ συμπεριλαμβανομένης) αυτό το παραβλέπουν (λόγω προσωπικών συμπαθειών, σε αυτή την περίπτωση στα ζώα) ενώ κράζουν αυτό που δεν γουστάρουν ( σε αυτή την περίπτωση την θρησκεία). Μου λείπει η αντικειμενικότητα εδώ, τίποτα παραπέρα.

Τίποτα δεν παθαίνεις. Άγιοι πήγαιναν ανάμεσα σε λεπρούς και δεν κολλούσαν λόγω της πίστης. Εμένα μικρό η γιαγιά μου συνέχεια με κοινωνούσε. Έχω δυστυχώς πάρα πολλά χρόνια να κοινωνήσω, όμως, γιατί δεν έχω εξομολογηθεί.
Υπάρχουν μαρτυρίες και σε περίοδο που η φυματίωση θέριζε ...

Ποτε δεν ειναι αργα αν το εχεις αναγκη !

ενώ κράζουν αυτό που δεν γουστάρουν ( σε αυτή την περίπτωση την θρησκεία).
βρες μου που έκραξα την θρησκεία στα παραπάνω μηνύματα οπου μιλώ αποκλειστικά και μόνο για την υγειονομική σκοπιά.
Αντιθέτως, εσύ θεωρείς ότι υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις , άρα είσαι υποχρεωμένη να φέρεις και τις αντίστοιχες αποδειξεις, αν θέλεις να στηρίξεις μια θέση.

Αυτό που είπα είναι τα αντικειμενικά κριτήρια οτι 100+ άτομα μοιράζονται το ίδιο κουτάλι. Η κοινή λογική μου λέει πως μπορούν να μεταφερθούν ασθένειες πράγμα που εσύ μου το αποκλείεις. Για την βέβαιη αυτή θέση σου ζητώ πιεστήρια. Το ουι το αλκοόλ είνα αντισηπτικό σου εξηγησα πως δεν ισχύει και ολα τα υπόλοιπα που λες είναι είτε στοχευμένος αποπροσανατολισμός της συζητήσης είτε ιατρικές ανακρίβειες.

Πάντως τότε επί κοβιντ θυμάμαι στο χωριό να κοινωνούν και το μισό χωριό μέσα σε λιγότερο απο μια βδομάδα ήταν κλεισμένο στα σπίτια του με κοβιντ. Έτυχε; Έφταιγε το κουτάλι; Δεν μπορώ να ξέρω, δεν είμαι γιατρός. Η λογική μου λέει ότι ήταν από το κουτάλι κατά πάσα πιθανότητα.
Εκείνη την εποχή, στις αρχές, που ο ιός ήταν σε έξαρση κολλούσαν πολύ πριν πάνε να κοινωνήσουν.

Λίγο η χρήση τής μάσκας όπου σε χώρους όπως η εκκλησία δεν ήταν υποχρεωτική (κάποιοι ιερείς την απαγόρευαν και κακώς...), λίγο οι αποστάσεις που δεν τηρούνταν...τί τα θες...

Η εκκλησία ειναι κλειστος χωρος και ειναι λογικο ευπαθείς ομαδες, ηλικιωμένοι, να αρρωστήσουν οταν βρίσκονται μεσα σε αυτή ..
Δεν εχει να κανει αποκλειστικά με τη Θεια Κοινωνία.

Ξεκίνησε η παράνοια.
end of discussion

βρες μου που έκραξα την θρησκεία στα παραπάνω μηνύματα οπου μιλώ αποκλειστικά και μόνο για την υγειονομική σκοπιά.

Αυτό που είπα είναι τα αντικειμενικά κριτήρια οτι 100+ άτομα μοιράζονται το ίδιο κουτάλι. Η κοινή λογική μου λέει πως μπορούν να μεταφερθούν ασθένειες πράγμα που εσύ μου το αποκλείεις. Για την βέβαιη αυτή θέση σου ζητώ πιεστήρια. Το ουι το αλκοόλ είνα αντισηπτικό σου εξηγησα πως δεν ισχύει και ολα τα υπόλοιπα που λες είναι είτε στοχευμένος αποπροσανατολισμός της συζητήσης είτε ιατρικές ανακρίβειες.

Δεν χρειάζεται να κράξεις επίσημα σε κάθε ποστ και σε κάθε θέμα για να καταλάβουμε τι γνώμη έχεις για την θρησκεία και για τις πρακτικές της( όσοι είμαστε κάποιο καιρό στο φόρουμ ξέρουμε τις απόψεις σου όσον αφορά αυτό το ζήτημα). Αντιθέτως, παραβλέπεις / μειώνεις την σημασία ενός υπαρκτού γεγονότος ( το παράδειγμα με τα κατοικίδια) λόγω προσωπικών συμπαθειών.

Αντικειμενικά ναι, το να συγχρωτίζεσαι με κόσμο πολύ σ έναν χώρο , να τον χαιρετάς ματς μουτς και να χρησιμοποιείς κοινά κουτάλια/ μαιχαροπιρουνα μπορεί να αυξησησ Την πιθανότητα να προκαλέσεις κάποια λοίμωξη ( συνήθως κάποιο κρυολόγημα). Ενώ ξαναλέω, μου είναι πολύ πιο ακίνδυνο να πιω/φαω από κάτι το οποίο απολύμαινεται (έστω και ασθενώς) , παρά να με γλειψει/γρατσυονισει/δαγκασει γατί/σκυλος ( όπου υπάρχει πολύ πιο υπαρκτός κίνδυνος να πάθω κάποια ζημιά).

Αυτό που με διασκεδάζει εμένα είναι ότι κρίνεις αυστηρά κάτι που δεν γουστάρεις εξ αρχής , ενώ το άλλο πολύ πιο βαρυσήμαντο και αποδεδειγμένο, το θεωρείς «αποπροσανατολισμό » , απλα και μόνον λόγω προσωπικής συμπάθειας.

2 μέτρα, 2 σταθμά ως συνήθως.

Αντιθέτως, παραβλέπεις / μειώνεις την σημασία ενός υπαρκτού γεγονότος ( το παράδειγμα με τα κατοικίδια) λόγω προσωπικών συμπαθειών.
;;;;;;;;;;
όπως ειπα και πάνω, η παράνοια ξεκίνησε end of discussion.

Η εκκλησία ειναι κλειστος χωρος και ειναι λογικο ευπαθείς ομαδες, ηλικιωμένοι, να αρρωστήσουν οταν βρίσκονται μεσα σε αυτή ..
Δεν εχει να κανει αποκλειστικά με τη Θεια Κοινωνία.

Αλλο γλείφουν τα κωλιά των σκύλων και γατιών τους , θεωρώντας το φυσιολογικό, αλλά τους πειράζει να φάνε απο το δικό τους είδος Κάτι , το οποίο απολυμαίνεται .

Αλλο γλείφουν τα κωλιά των σκύλων και γατιών τους , θεωρώντας το φυσιολογικό, αλλά τους πειράζει να φάνε απο το δικό τους είδος Κάτι , το οποίο απολυμαίνεται .
Τι είναι αυτές οι παράνοιες που γράφεις πραγματικά.
Έτσι ακούς και τους ασθενείς σου;
Απίστευτη ανακατεύθυνση της συζήτησης και φοβερά ελλιπής ιατρικά τοποθέτηση.

Τι είναι αυτές οι παράνοιες που γράφεις πραγματικά.
Έτσι ακούς και τους ασθενείς σου;
Απίστευτη ανακατεύθυνση της συζήτησης και φοβερά ελλιπής ιατρικά τοποθέτηση.

Δεν είσαι ασθενής μου , μην αγχώνεσαι.

Καημό το ΄χω (και το εννοώ αυτό που λέω...) ένα θέμα να τσουλήσει ομαλά...

Δηλαδή έχουμε ένα νήμα με τίτλο "Θεία Κοινωνία". Τί στο καλό μπαίνει να πει τα δικά του κάποιος που είναι αρνητικά προκατειλημμένος ; Κάποιος που δεν πιστεύει ούτε σε θεούς, ούτε σε δαίμονες...

Δεν μπορούμε να σταυρώσουμε μια κουβέντα τής προκοπής - όσοι πιστεύουμε - χωρίς παρεμβολές...

Αντί να μιλάμε για τη θεία κοινωνία, μιλάμε για το ότι η αμαρέλια θεωρεί εγκληματικό και παρανοϊκό το να κοινωνούν οι γονείς τα παιδιά τους...

Ρε γίνεστε κουραστικοί. Επαναλαμβάνεστε συνεχώς !!! Λέτε ότι βαριέστε, ενώ η βαρεμάρα πάνω σας και σ΄ αυτά που εκ των προτέρων ξέρουμε ότι θα πείτε, βαράει κόκκινο...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back