Είναι υγειονομικά ασφαλής η Θεία Κοινωνία; Μύθος ή πραγματικότητα;

Υπάρχουν έρευνες για το θέμα που παρέθεσα παραπάνω.

Αλλά όταν έρχονται αποδείξεις μετά συνήθως μούγκα.
Ο hbv και hiv ουτες η άλλως δεν μεταδίδονται από το σάλιο .. Αν μεταδιδόντουσαν τα ΣΜΝ από την θεία Κοινωνία χαθήκαμε ...

Αλλά όταν έρχονται αποδείξεις μετά συνήθως μούγκα.
Αυτά που παρέθεσες ήταν ανακρίβειες, δεν θα κάτσω να αναλύσω σε γιατρό υποτίθεται τα αυτονόητα.

Είδα στα είπαν μόλις απο πάνω

Στη δικιά μας ενορία ζητάει ο πάτερ να έρχονται πρώτες γιατί τα μικρά παιδιά δεν έχουν υπομονή. Δεν έχει κάποια θεολογική βάση δηλαδή, απλώς το λέει για να διευκολυνθούν αυτές οι γυναίκες.
Εμένα πιο πολύ με νευριάζουν πάντως κάτι γιαγιάδες που κάθονται σαν κατακαημένες και κουρασμένες από τη ζωή, και ξαφνικά οριακά παίζουν κλωτσομπουνίδια μαζί σου για να πάνε να πάρουν αντίδωρο, να κοινωνήσουν κλπ.

Βέβαια αυτοί που χώνονται και που σε σπρώχνουν (όταν μου το κάνουν αυτό μου ανάβουν τα λαμπάκια) είναι για μπάτσες όπως και να 'χει, το θεωρώ μεγάλη αγένεια. Ακόμη και αν δικαιολογείσαι.
Να λεμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ.Και οχι ψευτιες αγαπουλα.
Διοτι απλα ακομα και το παπαδαριο ξερει,ασχετα αν ψευδεται... οτι κολλαμε ανετα απο την θεια κοινωνια..σου λεει να πανε πρωτα τα μωρα που ειναι πιο ευαλωτα στις ασθενειες και μετα ολοι οι αλλοι μπας και γλυτωσουν καμια ασθενεια τα μωρα.
ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ;

Ο hbv και hiv ουτες η άλλως δεν μεταδίδονται από το σάλιο .. Αν μεταδιδόντουσαν τα ΣΜΝ από την θεία Κοινωνία χαθήκαμε ...

Αναφέρεται γενικότερα για λοιμώξεις ( με ιδιαίτερες μνεία σε hiv και ηπατίτιδα Β).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αυτά που παρέθεσες ήταν ανακρίβειες, δεν θα κάτσω να αναλύσω σε γιατρό υποτίθεται τα αυτονόητα.

Είδα στα είπαν μόλις απο πάνω

Διαβάστε τες ολοκληρωμένα και μην υπεκφεύγετε πάλι.

Κακά τα ψέματα, η άγνοια είναι μεγάλος σύμμαχος εδώ.
Γιατί από το "ελάτε εν χριστώ αδελφοί μου να κοινωνήσουνε όλοι από το ίδιο κουτάλι", μέχρι το να ξέρεις ότι κάποιος μπροστινός σου φέρει σοβαρά ΣΜΝ, δεν το λες κι ένα τσιγάρο δρόμο. :smoke: Κι εκεί δεν θα σε ενδιέφερε καμία έρευνα που αναφέρει ότι τα ΣΜΝ δεν κολλάνε με το σάλιο.

Ο hbv και hiv ουτες η άλλως δεν μεταδίδονται από το σάλιο ..
Αν έχεις στο στόμα μια μικρή πληγή όμως . . .

1772821801059.png

Πάλι καλά έχω να πατήσω σε εκκλησία απο παιδί. Αυτό το νήμα με βοήθησε να θυμηθώ το horror.
Και να πεις ο,τι είχε και κανά ωραίο γκομενάκι να μοιραστείς το κουτάλι πάει στο διάολο(pun intended). Αλλά μόνο κάτι γριές και γέρους είχε πάντα :mpliaks:.

Εντάξει εξαρτάται και από τα στάνταρ υγιεινής που έχει ο κάθε ένας, μπορεί ορισμένων να είναι πολύ χαμηλά.

Εντάξει εξαρτάται και από τα στάνταρ υγιεινής που έχει ο κάθε ένας, μπορεί ορισμένων να είναι πολύ χαμηλά.
Εντάξει δεν θα ζούμε και μες στην υστερία, κάπου θα μπερδέψεις και ένα ποτήρι, τι να γίνει, να πας να δεις αν έχεις HIV; μη χειρότερα :P

Ας υποθέσουμε ότι το πριν μια ώρα κάνατε εξαγωγή ενός δοντιού, άρα στο στόμα σας υπάρχει μια πληγή που δεν έχει κλείσει ακόμα. Πλάι σας είναι κάποιος που έχει αποδεδειγμένα HIV. Θα τολμούσατε να πιείτε νερό από το ποτήρι του; (Εγώ όχι).
1772822581977.png

Τελευταία επεξεργασία:
Ας υποθέσουμε ότι το πριν μια ώρα κάνατε εξαγωγή ενός δοντιού, άρα στο στόμα σας υπάρχει μια πληγή που δεν έχει κλίσει ακόμα. Πλάι σας είναι κάποιος που έχει αποδεδειγμένα HIV. Θα τολμούσατε να πιείτε νερό από το ποτήρι του; (Εγώ όχι).
1772822581977.png
Κια κανενα απο τα πιστα που τωρα λένε μαμακιες.

Το είπα εντελώς σοβαρά αυτό με το θέμα υγιεινής, άντε και πες δεν κολλάς τίποτα, εγώ την στοματική μου υγιεινή την έχω ΤΟΠ προτεραιότητα σε βαθμό μανίας. Έχετε δεί πόσο παραμελημένη είναι στον μέσο άνθρωπο;Θα παω εγώ να φάω απο το ίδιο κουτάλι με τον άλλον που έχει 2 κιλα πλάκα στα δόντια του και δεν ξέρει τι σημαίνει οδοντόκρεμα;

Συγγνώμη αλλά ο Θεός ο ίδιος να κατέβαινε να το κρατούσε το ρημάδι το κουτάλι, απο μένα είναι ΟΧΙ. :beee:

αλλά ξαναλέω δεν είναι όλοι έτσι, μερικοί δεν έχουν όντως θέμα και να φιλάνε βόθρους

Τα πιστά ;;

Τί είναι...τα πιστά ;

Σε ποιούς απευθύνεσαι ρε ; Στους μαθητές σου που τους έχεις με το βούρδουλα ;

Άκου...τα πιστά...

Έχετε ένα στόμα. Βόθρο...

Η κοινωνία σάς μάρανε αν κολλάει...

Δεν κοιτάτε μην κολλήσουν οι υπόλοιποι αυτό που έχετε και γεμίσει ο τόπος μαγκιά, τσαμπουκά και αυθάδεια...

Θα παω εγώ να φάω απο το ίδιο κουτάλι με τον άλλον που έχει 2 κιλα πλάκα στα δόντια του και δεν ξέρει τι σημαίνει οδοντόκρεμα;
Average Χριστιανή μάνα : "Έλα βρε όλοι παιδιά του Θεού είμαστε, βάλε το κουταλάκι στο στόμα όλοι καθαροί είναι".

Meanwhile οι γέροι που δεν έχουν πάει ποτέ στην ζωή τους σε οδοντίατρο :
1772825068669.png

:look:

Ας υποθέσουμε ότι το πριν μια ώρα κάνατε εξαγωγή ενός δοντιού, άρα στο στόμα σας υπάρχει μια πληγή που δεν έχει κλείσει ακόμα. Πλάι σας είναι κάποιος που έχει αποδεδειγμένα HIV. Θα τολμούσατε να πιείτε νερό από το ποτήρι του; (Εγώ όχι).
1772822581977.png
Μήπως στιγματίζεις και ανθρώπους σπέρνοντας τον πανικό ;

Average Χριστιανή μάνα : "Έλα βρε όλοι παιδιά του Θεού είμαστε, βάλε το κουταλάκι στο στόμα όλοι καθαροί είναι".

Meanwhile οι γέροι που δεν έχουν πάει ποτέ στην ζωή τους σε οδοντίατρο :
1772825068669.png

:look:
ε μα πραγματικά, το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια ούτε τη γάτα μου δε θα άφηνα να φάει απο αυτό το κουτάλι οχι το παιδί μου

Μήπως στιγματίζεις και ανθρώπους σπέρνοντας τον πανικό ;
Μηπως ζεις στον μεσαιωνα και δεν το ξερεις;
Σοβαρα τωρα.,ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ στανταρ τους πιο απλους υγειονομικους κανονες ....σε τσαντηρι ζεις;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back