Αθεΐα vs πίστη στον Θεό - Οφέλη και μειονεκτήματα κάθε στάσης

Μπορείς να με κρίνεις όσο θέλεις.

Στην εμμονή αναφερόμουν στο θέμα με την θρησκεία.
Δεν έχει κανείς από μας σατανικές προθέσεις και το οτι κρίνουμε αυτές τις πρακτικές και άλλα εκκλησιαστικά είναι δικαίωμα του καθενός και κάτι με το οποίο θα πρέπει να μάθεις να ζείς.

Αυτό που λες για τα σχολιαρόπαιδα και τους μαντράχαλους και πως κάνουμε σαν παιδάκια, βρίσκομαι σε φόρουμ δεν βγάζω κάποιον επίσημο λόγο ως εκπρόσωπος κράτους.

Προφανώς και θα μαλακιστούμε και θα γελοιοποιηθούμε.

Και στα σχόλια περί ηλικίας, τι να πω κρίμα αν θεωρείτε πως απο κάποια στιγμή κι έπειτα στην ζωή σας θα πρέπει να χάσετε το χιούμορ και την παιδικότητα σας και να είστε σοβαροφανείς και καθώς πρέπει. Εγώ τέτοια κολλήματα δεν έχω.
Θα σε αφήσω, κορίτσι...Σε λίγο, και αν έτσι συνεχίσει, θα γεμίσουμε σελίδες επί σελίδων μόνο εμείς οι δυο. Και είναι κουραστικό και για τους υπόλοιπους...

Μπορώ να καταλάβω πότε κάποιος κάνει χιούμορ. Και να γελάσω κι εγώ...Δεν είμαι εξωγήινη. Συνηθισμένος άνθρωπος είμαι. Με το αστείο θα γελάσω. Με την ειρωνεία δυσκολεύομαι...

Αναφορικά με τα υπόλοιπα...Ναι. Σοβαροφανής είμαι. Και το παίζω και καθώς πρέπει (αλλά δεν είμαι...). Με τσάκωσες...

Καλή συνέχεια...

Ένα αστέρι έσβησε ωσάν το άστρο της Βηλθεέμ (για να είμαστε on topic)

Αμα τα έσοδα μου ξεκινουσαν από 2000 σταθερά καθε μήνα θα άξιζε το κόπο να βαρεσω μια παραιτηση .... Πλέον ο πήχυς έχει ανέβει κλείνω τα 40 δεν είμαι 30....

Στα 30 μας το 2016... Δεχομααταν και το 1200αρι και ειμασταν κ ευχαριστημένοι... Τότε.

Τώρα το minimum είναι τα 1800.

!
Βέβαια εσείς βλέπετε και μέσα απο τοίχους, βλέπετε τις προθέσεις μας, τη μαυρίλα μας και το πόσο μας λείπει η αγάπη. Κλαίω
Θα κοιταχτώ το ξέρω τώρα τελευταία που συμφωνώ απόλυτα :redface:

Αυτή πραγματικα η πεποίθηση ότι αυτό που έχω πει για εσένα είναι 100% σίγουρο και δεν μου αλλάζεις άποψη είναι η στιγμή που λες ,τι φαση ρε φίλε, διορατική χάρισμα πιστεύει ο άλλος ότι έχει...

Εκεί δεν τρελενεσαι ; Ειδικά όταν προσπαθήσει να πείσει και τους άλλους;

Εδώ έχουμε φάει τις σαρκες μας να καταλάβουμε εμείς πολλές φορές γιατί συμπεριφερομαστε έτσι και έρχεται ο άλλος ως παντογνωστης να σου πει τι κρύβεις εσύ....

Τους εξηγείς και συνεχίζουν να σε ειρωνευονται και μάλιστα μα σε ακυρώνουν γιατί ξέρουν αυτοί....

Ε τοτε δεν τους σιχτιριζεις ,κατεβαζεις ρολα και δεν τους ξαναβλεπεις ;

Προφανώς και θα μαλακιστούμε και θα γελοιοποιηθούμε.
Δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για γελοιοποίηση και μαλάκυνση. Νομίζω πως μπορείς να το καταλάβεις αυτό. Άλλο θέμα είναι να μαλακιζόμαστε κάνοντας χαβαλέ στο θέμα πχ σχέσεις και άλλο να ασχολούμαστε με χλευασμό με την πίστη κάποιων. Ξέρεις η διαφωνία είναι θεμιτή, όπως και η αρνητική κριτική και η επιχειρηματολογία υπέρ ή κατά, αλλά ο τρόπος είναι που κάνει τη διαφορά.

Δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για γελοιοποίηση και μαλάκυνση. Νομίζω πως μπορείς να το καταλάβεις αυτό. Άλλο θέμα είναι να μαλακιζόμαστε κάνοντας χαβαλέ στο θέμα πχ σχέσεις και άλλο να ασχολούμαστε με χλευασμό με την πίστη κάποιων.
Άντε πάλι, το γεγονός οτι για σένα ο αγιασμός είναι ιερός για μένα δεν σημαίνει τίποτα. Προφανώς και μπορώ να το διακωμωδήσω όπως θέλω.
Πέρα από αυτό, στο συγκεκριμένο θέμα φέρω μόνο επιστημονικά επιχειρήματα ή θέματα υγιεινής και ασφάλειας.
Δεν γελοιοποίησα τίποτα, παρότι θα είχα κάθε δικαίωμα να το κάνω.

Ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Έτσι κι αλλιώς είναι τιμή μας να μας κακολογούν ή να χλευάζουν όταν αυτό γίνεται για την πίστη μας στον Κύριο:
«Μακάριοι είστε όταν σας χλευάσουν και σας καταδιώξουν και σας κακολογήσουν με κάθε ψεύτικη κατηγορία εξαιτίας μου.»
(Κατά Ματθαίον).

Καθήκον δε του Χριστιανού είναι να κάνει απολογητική:
«Τον Κύριον δε και Θεόν δοξάσατε και λατρεύσατέ τον ως άγιον μέσα στις καρδιές σας. Να είσθε δε πάντοτε έτοιμοι, δια να απολογήσθε υπέρ της αληθείας εις καθένα, που σας ζητεί απόδειξιν δι' αυτά, που πιστεύετε και ελπίζετε να απολαύσετε εκ μέρους του Θεού, χωρίς να φανατίζεσθε και να εξάπτεσθε.»
(Α' επιστολή Πέτρου).

...κι ας μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές μπορεί να προσβαλλόμαστε, όχι επειδή χλευάζεται ο Χριστιανισμός αλλά η πίστη μας. Κι αυτό το τελευταίο είναι σημαντικό βήμα για την ταπείνωση, την αυθεντική Χριστιανική ταπείνωση, δηλαδή η επιβολή του ανώτερου εαυτού (ψυχής) πάνω στον κατώτερο (εγώ). Ακόμα κι αυτοί που ειρωνεύονται ίσως κάποτε μεταστραφούν. Κι εγώ το έχω κάνει για κάποιο διάστημα οπότε στην πραγματικότητα δεν μπορώ να κρίνω κανέναν.

Κάθε Σαούλ μπορεί να γίνει Παύλος...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back