babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος

Δε μπορώ όμως να βρω κάτι (ηλεκτρονικό γιατί δε θέλω να αγοράσω βιβλίο) που να μου λέει για το πως γράφω το κώδικα της γλώσσας.. Κάτι που βρήκα ως εγχειρίδια μου λένε για τις εφαρμογές τις γλώσσας και γενικά πως τη χρησιμοποιείς αλλά δεν εξηγεί για τη διαδικασία της κωδικοποίησης κάτι που το θέλω..
Αν έχετε κάτι υπόψη σας ή βρείτε please πείτε μου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα με ενδιέφερε το θέμα που έβαλες και περιμένω κι εγώ απαντήσεις, για να θυμηθώ και λίγο τις παλιές καλές εποχές.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος

woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

https://cuinl.tripod.com/tutorials.htm
https://www.homeandlearn.co.uk/net/vbnet.html
https://www.profsr.com/vb/vbless01.htm
Αυτά δε σας κάνουν;
mythos_tei_dm
Νεοφερμένο μέλος

Μιας που τελείωσα τις πανελλήνιες και έχω χρόνο θέλω να ασχοληθώ με τη visual basic..
Δε μπορώ όμως να βρω κάτι (ηλεκτρονικό γιατί δε θέλω να αγοράσω βιβλίο) που να μου λέει για το πως γράφω το κώδικα της γλώσσας.. Κάτι που βρήκα ως εγχειρίδια μου λένε για τις εφαρμογές τις γλώσσας και γενικά πως τη χρησιμοποιείς αλλά δεν εξηγεί για τη διαδικασία της κωδικοποίησης κάτι που το θέλω..
Αν έχετε κάτι υπόψη σας ή βρείτε please πείτε μου!
babisgr λοιπόν, δεν ξέρω αν ασχολείσαι πρώτη φορά με visual basic ή έχεις προηγούμενη εμπειρία. Επίσης δεν γράφεις αν έχεις προηγούμενη εμπειρία από κάποια γλώσσα προγραμματισμού. Γράφεις ότι τελείωσες τις πανελλήνιες. Σε ποια κατεύθυνση ήσουν; Αν ήσουν τεχνολογική (κύκλος πληροφορικής) αυτά που κάνατε στο μάθημα Α.Ε.Π.Π. είναι αλγόρυθμοι που αφορούν τον δομημμένο προγραμματισμό. Ο οποίος υλοποιείται με τις γλώσσες όπως pascal, c κλπ στην συνέχεια εμφανίστηκαν και άλλες κατηγορίες σχεδίασης προγραμμάτων ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός που υλοποιείται με c++, java κλπ και ο οπτικός προγραμματισμός (οδηγούμενος από τα συμβάντα) που υλοποιείται με visual c++ ή builder c++, visual basic κλπ. Λοιπόν αν δεν γνωρίσζεις βασικά θέματα του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού, ο οπτικός θα σου βάνει κινέζικα. Ωστόσο, μόνο η visual basic έχει την ιδιαιτερόστητα, να είναι κατάλληλη για εκμάθηση προγραμματισμού για τον κάθε αρχάριο στο προγραμματισμό ναι μπορείς να ασχοληθείς χωρίς να έχεις προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού...
όσον αφορά για τα εγχειρίδια υπάρχει κάποιο σε ηλεκτρονική μορφή https://repository.edulll.gr/edulll/bitstream/10795/1396/2/1396.pdf όπου μπορείς να του ρίξεις μια ματιά... να ψάξεις για εγχειρίδια που αρμόζουν σε σένα, διότι ο κάθε άνθρωπος μαθαίνει με τον δικό του τρόπο. Αν δεν καταλαβαίνεις από κάποιο εγχειρίδιο μην τα παρατάς, αλλά ψάξε κάποιο άλλο.... Θα σου συνιστούσα αν μπορείς να βρεις ή να δανειστείς από κάποια βιβλιοθήκη βιβλία μεταφρασμένα από ξένους συγγραφείς. (οι έλληνες συγγραφείς τα γράφουν πολύ δυσνόητα και πολύ επιστημονικά και ακαταλαβαίστικα συνήθως). Επίσης θα σου συνιστούσα να αποφεύγεις βιβλία της Microsoft. Έχω διαβάσει κάποιο και το περισσότερο μέρος είναι "διάλλειμμα για διαφημίσεις"... Ένα καλό βιβλίο που είχα μελετήσει είναι το "Visual basic 5 βήμα βήμα εκδόσεις γιουρδα" είναι πολύ καλό για κάποιον αρχάριο. Ό,τι χρειάζεσαι μπορεί να μου γράφεις στο e-mail. "nikolasx7@hotmail.com" όσο μπορώ να σε συμβουλέψω...
babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος

Ευχαριστώ για το pdf ..θα το κοιτάξω. Μήπως υπάρχει και το αντίστοιχο βιβλίο μαθητή..
Speedy
Δραστήριο μέλος

nikolas17
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...