Υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που έχει κολλήσει η βελόνα στο "Εγώ δεν θέλω σχέσεις και αηδίες".
Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά τους; Άραγε έχουν πληγωθεί από προηγούμενες σχέσεις; Δεν αντέχουν την γκρίνια και τη ζήλια που ενδεχομένως υπάρχει σε μία σχέση; Θέλουν να έχουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους χωρίς να χρειάζεται να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν; Είναι κολλημένοι σε κάποιον/κάποια πρώην;
Και πόσο μπορεί να κρατήσει αυτή η φάση; Θα ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου αποφεύγοντας οποιαδήποτε δέσμευση, για να μην πληγωθείς, να μην πιεστείς ή οτιδήποτε; Κάποια στιγμή δεν θα σε κουράσει όλο αυτό; Δεν θα θέλεις έναν άνθρωπο δίπλα σου που να ξέρεις ότι σε αγαπάει και είναι εκεί για σένα;
Προσωπικά, έχω έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή μου. Είμαστε φίλοι και εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε βάλει μέσα στη φιλία μας και λίγο σεξ.

Πολλές φορές είμαστε πραγματικά σαν ζευγάρι. Δεν είναι μόνο ότι θα βρεθούμε για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας. Πολλές φορές θα βγούμε οι δυο μας, χωρίς να προκύψει σεξ. Ωστόσο, θα κάνουμε αγκαλιές, θα δίνουμε φιλιά, θα πετάμε υπονοούμενα. Αλλά μου έχει πει επανειλημμένα σε κάθε ευκαιρία ότι δεν θέλει σχέση(με αφορμή π.χ κάτι που θα πουν ή θα κάνουν φιλικά μας ζευγάρια). Λέει ότι δεν τον νοιάζει αν πηγαίνω με άλλους, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τον νοιάζει και καθόλου. Μόνο από θέμα εγωισμού αν το δεις, δεν γίνεται να μην σε ενοχλεί η ιδέα ότι ο άνθρωπος που κοιμάται μαζί σου, κοιμάται και με άλλους.
Απ'ότι έχω καταλάβει δεν του αρέσει ο εαυτός του όταν βρίσκεται σε σχέση. Επειδή γνωρίζω τις προηγούμενες σχέσεις του, είναι από τα άτομα που προσκολλάν σε μεγάλο βαθμό στο άλλο άτομο. Ήταν μαζί με τις κοπέλες του 24/7, έκαναν τα πάντα μαζι, κοιμόταν μαζί, έμεναν μαζί και αυτός παραμελούσε τα πάντα για να είναι με αυτές(κοινωνική ζωή, φίλους, ακόμη και την εμφάνισή του).
Εγώ από την άλλη είμαι άτομο που θέλω τον προσωπικό μου χώρο και σε καμία από τις σχέσεις μου δεν ήμουν έτσι. Θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου υγιές το να είσαι με τον άνθρωπο σου συνέχεια γιατί μετά από ένα σημείο η σχέση θα θεωρηθεί δεδομένη και θα χαθεί το ενδιαφέρον. Ο καθένας έχει την ανάγκη να βγει για ένα ποτό με τους φίλους του, να αλλάξει λίγο παραστάσεις. Δεν γίνεται να παρατάς τα πάντα για έναν γκόμενο.
Εσείς έχετε ανάλογες εμπειρίες;