Ειδήσεις από το χώρο των τεχνών

Nininaou

Διάσημο μέλος

Η Ρηνούλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 2,455 μηνύματα.

Εσείς κοιτάξτε να διαφυλάξετε στο μυαλό και στην καρδιά σας το μικρό μας κληροδότημα - τιποτε άλλο δεν έχουμε - τη μουσική και τους στίχους μας, που τώρα πια σας ανήκει ολοκληρωτικά.


Στέκομαι εδώ
στον τελευταίο σταθμό
με όλα όσα αγάπησα
και πήγαν χαμένα.

Δεν μετανιώνω πια
όλα ή τίποτα
δάσος και ερημιά
αυτή ήταν η ψυχή μου,
πάει πια.

Σαν νοσταλγώ
πουλιά με παν μακριά
πόνο δεν νιώθω πια
μόνο θυμάμαι.

:flowers:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.

Νεκρός βρέθηκε ο David Carradine

Ο 72χρονος αμερικανός ηθοποιός David Carradine βρέθηκε νεκρός σήμερα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης με πιθανότερη αιτία θανάτου του, την αυτοκτονία.

Τα ταϊλανδέζικα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρωταγωνιστής των ''Kill Bill'' και ''Kung Fu'' βρέθηκε κρεμασμένος από τα σχοινιά της κουρτίνας στο δωμάτιο όπου διέμενε, χωρίς να φέρει σημάδια επίθεσης. Άλλες πληροφορίες, που προέρχονται από την αστυνομία της Ταϊλάνδης αναφέρουν ότι βρέθηκε καθισμένος στην ντουλάπα του δωματίου του, δεμένος γύρω από το λαιμό καθώς και γύρω από το σώμα του με σχοινί. Φυσικά, όλα τα παραπάνω λίγη σημασία έχουν και σαφώς επισκιάζονται από την ίδια την τραγικότητα του γεγονότος.

Ο Carradine υπήρξε εργατικός και πολυάσχολος καθ' όλη τη διάρκεια της πλούσιας καρίερας του που περιελάμβανε τη συμμετοχή του σε πάνω από 100 ταινίες και τη συνεργασία του με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως ο Martin Scorsese και ο Ingmar Bergman.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ταϊλάνδη βρισκόταν στο πλαίσο των γυρισμάτων της ταινίας ''Stretch'', ενώ η τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη σημειώθηκε στο ''Crank: High Voltage'' όπου ενσάρκωσε τον πλούσιο Poon Dong.

Ο προσωπικός του μάνατζερ δήλωσε ότι τα νέα είναι «σοκαριστικά», προσθέτοντας: ''Ήταν γεμάτος ζωή, πάντα ήθελε να δουλεύει... ένας υπέροχος άνθρωπος''. Ο αγαπημένος ηθοποιός ήταν παντρεμένος με την Annie Bierman και είχε τέσσερα παιδιά.
πηγή: κλικ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.

Αγνωστες συνθέσεις τού Μότσαρτ παρουσιάστηκαν στο Ζάλτσμπουργκ

Δύο άγνωστες συνθέσεις για πιάνο τού Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ παρουσίασε, στη γενέτειρά του Ζάλτσμπουργκ, το Διεθνές Ίδρυμα Μότσαρτ.

Επί αιώνες, τα έργα βρίσκονταν «κρυμμένα» στη δημοτική βιβλιοθήκη της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, και η αυθεντικότητά τους διαπιστώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008. Τα έργα εκτελέστηκαν την Κυριακή από τον Αυστριακό πιανίστα Φλόριαν Μπίρσακ.


Τα δύο κομμάτια συνέθεσε ο Μότσαρτ σε ηλικία 8 ετών, και καταγράφηκαν από τον πατέρα του, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε ακόμη τη σημειογραφία μουσικής σε πεντάγραμμο. Ανήκουν στο «Μουσικό Βιβλίο για τη Ναρνέλ», σημειωματάριο του πατέρα του Μότσαρτ για την κόρη του.


Ο κορυφαίος Αυστριακός συνθέτης πέθανε το 1791, σε ηλικία 35 ετών, αφήνοντας ως κληρονομιά στην ανθρωπότητα περισσότερα από 600 μουσικά έργα.



in.gr Ειδήσεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα :P γι' αυτό:

Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε πρώτο πλάνο στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Έργα Ελλήνων γραφιστών, διαφημιστών και κειμενογράφων, παρουσιάζονται από σήμερα, Τετάρτη, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έκθεσης αφισών, αφιερωμένων στο έργο της Διεθνούς Αμνηστίας.
Ως τίτλος της έκθεσης έχει επιλεγεί μία χαρακτηριστική φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Σχεδόν πάντοτε η μειονότητα των δημιουργικών, αφοσιωμένων ανθρώπων έκανε τον κόσμο καλύτερο».
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι στον αέρα», «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά», «Κάθε τρεις ημέρες, μία γυναίκα πέφτει θύμα της σκάλας της. Μιλήστε ανοικτά για τη βία στο σπίτι», είναι ορισμένα από τα πρωτότυπα συνθήματα που συνδυάζονται με συγκλονιστικές εικόνες σε μια σειρά αφισών.

Περισσότεροι από 150 Έλληνες γραφίστες, διαφημιστές και κειμενογράφοι, συμμετείχαν εθελοντικά στην πρόσκληση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και των φωτογραφικών πρακτορείων Apeiron Photos και Corbis, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το κοινό γύρω από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στην ολοκληρωμένη της μορφή το 2006 στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ δύο χρόνια αργότερα ένα μέρος των έργων εκτέθηκε στο ιστορικό ανάκτορο Χόφμπουργκ της Βιέννης.

Τα θέματα που πραγματεύονται οι δημιουργοί είναι εμπνευσμένα από τις παγκόσμιες εκστρατείες της Διεθνούς Αμνηστίας τις σχετικές με τη βία κατά των γυναικών, τους πρόσφυγες, τη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, τα κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης και την εμπορία των όπλων.

«Προσθέτοντας την εφευρετικότητά τους, τη φαντασία τους, τη σχεδιαστική τους ικανότητα και τη δύναμη του λόγου τους, τα μέλη της δημιουργικής ελληνικής κοινότητας μετουσίωσαν τους σκληρούς αριθμούς και τα θλιβερά στοιχεία, που περιλαμβάνει ο παγκόσμιος χάρτης των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε κοινωνικά μηνύματα μεγάλου βεληνεκούς» παρατηρεί ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γεράσιμος Κουβαράς.

Η έκθεση στη Θεσσαλονίκη πλαισιώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που θα παρουσιαστεί 7-14 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Στη Γερμανίδα συγγραφέα Χέρτα Μίλερ απονέμεται το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2009, ανακοινώθηκε σήμερα από τη Σουηδική Ακαδημία.
Η Χέρτα Μίλερ, που γεννήθηκε το 1953 στη Ρουμανία, είναι μυθιστοριογράφος, ποιήτρια και δοκιμιογράφος και στο έργο της περιγράφει τις συνθήκες ζωής κάτω από το καθεστώς του Νικολάε Τσαουσέσκου.
Αιτιολογώντας την απόφασή της η Σουηδιική Ακαδημία αναφέρει ότι η Μίλερ, "με την πυκνότητα της ποίησής της και την ειλικρίνεια της πρόζας της, σκιαγραφεί το σύμπαν των στερημένων".

express.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kalypso

Περιβόητο μέλος

Η lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Απεβίωσε ο φωτογράφος Ίρβινγκ Πεν

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές της φωτογραφίας του 20ού αιώνα έσβησε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη. Ο Ιρβινγκ Πεν έφυγε σε ηλικία 92 ετών αφήνοντας πίσω του εμβληματικές φωτογραφίες, ποτισμένες από το ευδιάκριτο, μινιμαλιστικό στυλ ενός φωτογράφου που δεν δίστασε να αναμετρηθεί με τις συμβάσεις της εποχής του.

Το έργο του Πεν χαρακτηρίστηκε από ένα συνδυασμό κομψότητας με μινιμαλισμό και οι φωτογραφίες του περιλαμβάνουν πορτρέτα διασημοτήτων όπως η Μαρλέν Ντίτριχ, ο Πάμπλο Πικάσο, ο Ιγκόρ Στραβίνσκι κ.α., κοντινές φωτογραφίες από αποτσίγαρα και από άλλα αντικείμενα πεταμένα στο δρόμο. Επίσης, έγινε διάσημος για τις φωτογραφίες ιθαγενών από όλο τον κόσμο. Το ξεχωριστό ύφος του Πεν στηρίχθηκε σε μια πολύ προσωπική φιλοσοφία που είχε να κάνει με τον τρόπο που φωτογράφιζε: ήθελε τους ανθρώπους ή τα αντικείμενα που απαθανάτιζε να βρίσκονται στο στούντιο μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον γιατί πίστευε ότι έτσι αποτύπωνε καλύτερα την πραγματική τους φύση. Ο στόχος του ήταν να «καθοδηγήσει» την προσοχή του θεατή στο μοντέλο, χωρίς περιττές περισπάσεις. Οπως υπογραμμίζει ο Μαρκ Τραν στην «Γκάρντιαν», ο Πεν είχε την ίδια προσέγγιση είτε φωτογράφιζε Αβορίγινες, ιθαγενείς από τη Νέα Γουινέα ή χίπηδες του Σαν Φρανσίσκο.

Έργα του φιλοξενήθηκαν σε μεγάλες αίθουσες τέχνης και μουσεία, όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και η αμερικανική Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσιγκτον.
Η συλλογή με περισσότερες από 250 φωτογραφίες του από κρεοπώλες, αρτοπώλες και άλλους επαγγελματίες, η οποία τιτλοφορείται «Τα Μικρά Επαγγέλματα», αποκτήθηκε από το μουσείο Γκετί στο Λος Άντζελες, το 2008, και θα φιλοξενείται εκεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2010.


Ο αποκαλούμενος και μεγάλος δάσκαλος της αμερικανικής μόδας από τους Λος Άντζελες Τάιμς, γεννήθηκε το 1917 και ξεκίνησε να συνεργάζεται με το περιοδικό Vogue το 1943. Παντρεύτηκε το αγαπημένο του μοντέλο, τη Λίζα Φόνσαγκριβ, το 1950 και παρέμεινε παντρεμένος μαζί της μέχρι το θάνατό της το 1992. Ήταν αδελφός του σκηνοθέτη Άρθουρ Πεν.


πηγή
πηγή_







> φωτογραφίες του Irving Penn

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μελιώ

Δραστήριο μέλος

Η -Το Νου Σου Στην- Αμέλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 695 μηνύματα.
Μπορεί να μην ανήκει στις γνωστές Τέχνες όμως ... μερικές φορές "τέχνη" είναι να ξέρεις να αγγίζεις τις
καρδιές των ανθρώπων με όποιο μέσο , με όποιο τρόπο , ακόμα κι σ' ένα αδιάφορο τηλεοπτικό
σόου ειδικά όταν αυτή σου η τέχνη είναι μια αντιπολεμική κραυγή ... απέναντι σε όσους
ξεχνάνε τόσο εύκολα ....


Περίπου 13.000.000 άνθρωποι είδαν την Kseniya Simonova στο σόου "Ουκρανία έχεις ταλέντο" σε μια εξαιρετική επίδειξη της τέχνης της άμμου.
Η 24χρονη κέρδισε, φυσικά, το πρώτο βραβείο του παιχνιδιού και επέστρεψε
στην κανονική της ζωή στην Κριμαία.










 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Απιστευτη, δεν υπαρχει...! :eek:
Εαν μου το ελεγαν απλως και δεν το εβλεπα, δε θα το πιστευα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Πενήντα ετών γίνεται ο διάσημος Γαλάτης, Αστερίξ




Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ και οι λοιποί Γαλάτες που αντιστέκονται στο ζυγό των Ρωμαίων, κλείνουν φέτος τα 50 τους χρόνια. Για να γιορτάσει την επέτειο, ο Αλμπέρ Ουντερζό ετοίμασε ένα νέο λεύκωμα με σύντομες ιστορίες του Αστερίξ.
Με αφορμή την επέτειο, έκθεση διοργανώνεται από σήμερα, Πέμπτη, στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ο οξύθυμος Γαλάτης, «παιδί» των Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό, «γεννήθηκε» στις 29 Οκτωβρίου 1959.
Με αφορμή την επέτειο αυτή ο Αλ.Ουντερζό δημιούργησε ένα καινούργιο λεύκωμα με σύντομες ιστορίες του Αστερίξ, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί 56 σελίδες με ανέκδοτα κόμικς.


Το λεύκωμα αυτό θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα από τις εκδόσεις Μαμούθ Κόμιξ.


Στο Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνεται έκθεση αφιερωμένη στον διάσημο ήρωα.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια εικαστική διαδρομή του Αστερίξ στην Ελλάδα, μέσα από εξώφυλλα, βινιέτες, βιβλία και ήρωες του σύμπαντος του Αστερίξ.


Με την ευκαιρία αυτή, Έλληνες και Γάλλοι σκιτσογράφοι θα συναντηθούν για να συζητήσουν το μέλλον των κόμικς.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 21 Νοεμβρίου.


in.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Ο Μήνας Φωτογραφίας είναι γεγονός!:clapup:

Σας περιμένω όλους στην έκθεση φωτογραφίας της ομάδας Zeuxis (στην οποία συμμετάσχω και εγώ) με θέμα Αστικές Αντι-λήψεις.
Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Παρασκευή 6/11 και 20.00 στο κτίριο Εσπλανάδα-Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου με πληθώρα άλλων εκθέσεων...
Η έκθεση μας θα διαρκέσει έναν μήνα και είναι πολύ σημαντική η προσέλευση ανθρώπων της τέχνης γιατί χωρίς κριτική των έργων μας δεν πάμε μπροστά.

https://www.hcp.gr/exhibitions_program.html


Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μου προσωπικό μύνημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rascal_gd

Περιβόητο μέλος

Ο Call me Joe!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 4,194 μηνύματα.



Ο θρύλος του κινηματογράφου Ρομάν Πολάνσκι συνελήφθη, σήμερα, στην Ελβετία με την κατηγορία της σεξουαλικής επαφής με ένα ανήλικο κορίτσι.
Ο 76χρονος σκηνοθέτης συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ζυρίχη, λόγω ενός εντάλματος που εκκρεμεί εις βάρος του από το 1978 στην Αμερική.
Βρέθηκε στην ελβετική πόλη της Ζυρίχης για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και πρόκειται να λάβει ένα βραβείο σήμερα.
Η τροπή ήταν διαφορετική καθώς η αστυνομία τον συνέλαβε μετά από επιδρομή στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.
Πριν από δύο μήνες ο Πολάνσκι ζήτησε από το εφετείο της Καλιφόρνια να ανατρέψει την αρνητική απόφαση σχετικά με υπόθεση του 1977, στην οποία είχε ομολογήσει την ενοχή του για σεξουαλικές σχέσεις με έναν κορίτσι 13-χρονών.
Ο Polanski, ο οποίος τώρα ζει μόνιμα στο Παρίσι, το 1978, είχε καταδικαστεί και θεωρείται ένα διεθνές φυγάς.
Ο Polanski είχε ταξιδέψει στην Ελβετία για να λάβει ένα βραβείο για τη διάρκεια ζωής του έργου του ως σκηνοθέτης.
Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ δήλωσαν ότι το γεγονός έχει προκαλέσει "σοκ και θλίψη", αλλά ότι θα προχωρήσουν με την προγραμματισμένη παρουσίαση του έργου του σκηνοθέτη.



Με τις εκκεντρικότητές τους τάραξαν το σύμπαν τη δεκαετία του '70. Σήμερα ο πολωνοεβραίος σκηνοθέτης Ρόμαν Πολάνσκι και ο αμερικανός δημοσιογράφος Χάντερ Τόμπσον τροφοδοτούν με τις παράξενες ιστορίες τους δύο ντοκυμαντέρ. Τα «Roman Polanski: Wanted and desired» και «Gonzo: The life and work of Dr. Hunter S. Thompson» ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας που αρχίζει στις 17 Σεπτεμβρίου.

«Μου αρέσουν τα νεαρά κορίτσια - όπως άλλωστε αρέσουν στους περισσότερους άντρες...» παραδέχθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Παρίσι ο Ρόμαν Πολάνσκι αρκετά χρόνια μετά το ξέσπασμα του περιβόητου σεξουαλικού σκανδάλου που το 1978 τον ανάγκασε να εγκαταλείψει διά παντός την Αμερική. Το σκάνδαλο δεν ήταν άλλο από τον βιασμό της 13χρονης (το 1977) Σαμάνθα Γκάιγκερ στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον, φίλου του Πολάνσκι και πρωταγωνιστή στην κλασική ταινία του «Τσαϊνατάουν».
Η παραπάνω δήλωση - που τουλάχιστον φανερώνει ειλικρίνεια - χρησιμοποιείται στο ντοκυμαντέρ «Roman Polanski: Wanted and desired» («Ρόμαν Πολάνκσι: Καταζητούμενος και επιθυμητός») μέσω του οποίου η αμερικανίδα (πολωνικής καταγωγής) σκηνοθέτιδά του Μαρίνα Ζένοβιτς προσπάθησε να ρίξει φως σε ένα από τα πιο διάσημα σκάνδαλα της σoουμπίζ των τελευταίων 30 χρόνων.
Τον Μάρτιο του 1977 η Πολιτεία του Λος Αντζελες απέδωσε στον πολωνοεβραίο σκηνοθέτη έξι κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες ο εξαναγκασμός για χρήση παραισθησιογόνων ουσιών σε ανήλικο και ο βιασμός ανηλίκου υπό την επήρεια ναρκωτικών. Αρχικώς ο Πολάνσκι δήλωσε αθώος. Αργότερα όμως ο δικηγόρος του Ντάγκλας Ντάλτον, ένα από τα πρόσωπα που μιλούν στο ντοκυμαντέρ, κατάφερε να μειώσει τις κατηγορίες σε μία (παράνομη σεξουαλική πράξη σε ανήλικο) με αντάλλαγμα την ομολογία ενοχής του Πολάνκσι.
Οταν ο Πολάνσκι αποδέχθηκε την ενοχή του ο δικαστής Λόρενς Ρίτενμπαντ αποφάσισε την προσωρινή κράτησή του υπό ψυχιατρική παρακολούθηση στις φυλακές Τσίνο της Καλιφόρνιας. Ωστόσο τόσο ο Ντάλτον όσο και ο δικηγόρος της Γκάιγκερ, Ρότζερ Γκάνσον - ο οποίος επίσης μιλάει στο ντοκυμαντέρ -, είχαν συμφωνήσει να μη φυλακιστεί ο Πολάνσκι αλλά να τεθεί υπό επιτήρηση.
Ο Ρίτενμπαντ αρνήθηκε.
Την ημέρα της αποφυλάκισής του, 18 Ιανουαρίου του 1978, ο ίδιος δικαστής δήλωσε αποφασισμένος να επιβάλει νέα προσωρινή κράτηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το ντοκυμαντέρ ο διψασμένος για δημοσιότητα Ρίτενμπαντ δήλωσε στον Τύπο πως αν ο Πολάνσκι ήθελε να αποφύγει την ποινή, δεν είχε παρά να εγκαταλείψει τη χώρα. Ο τελευταίος δεν το σκέφτηκε πολύ. Εφυγε αμέσως. «Ημουν ένα ποντίκι εναντίον πεινασμένων γατών» δήλωσε αργότερα ο σκηνοθέτης.
Αμέσως μετά τη φυγή του Πολάνσκι από τη χώρα οι Ντάλτον και Γκάνσον ζήτησαν αντικατάσταση του δικαστή ισχυριζόμενοι ότι ο Ρίτενμπαντ λειτουργούσε με προκατάληψη. Για λόγους σκοπιμότητας ο Ρίτενμπαντ παραχώρησε την υπόθεση σε άλλον δικαστή, ο οποίος ανακοίνωσε πως «αν ο κατηγορούμενος επέστρεφε στις ΗΠΑ θα συνεχιζόταν η επιβολή μιας ποινής της οποίας η διάρκεια θα αποφασιζόταν άμα τη αφίξει του στη χώρα».
Το κακό βέβαια είχε πλέον συμβεί. Ο Πολάνσκι έμελλε να μείνει για πάντα στιγματισμένος.
Ολοι οι βασικοί «παίκτες» του σκανδάλου Πολάνσκι δέχθηκαν να λάβουν μέρος στην προσπάθεια της Ζένοβιτς. Ολοι εκτός από τον ίδιο τον Πολάνσκι και βεβαίως τον δικαστή Ρίτενμπεργκ που δεν ζει πλέον. «Πέντε χρόνια προσπαθούσα να πείσω τον Πολάνσκι να μιλήσει» μας είπε η σκηνοθέτις στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών απ' όπου άρχισε η ευρωπαϊκή καριέρα του ντοκυμαντέρ της. «Του έγραψα, επικοινώνησα τηλεφωνικώς με το γραφείο του, προσπάθησα να τον συναντήσω στο Παρίσι. Τίποτε». Οταν ο περιορισμένος χρόνος δεν της επέτρεπε άλλη καθυστέρηση (έπρεπε να προλάβει το φεστιβάλ του Σάντανς όπου η ταινία έκανε πρεμιέρα), η Ζένοβιτς αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς τον Πολάνσκι, ο οποίος αργότερα της είπε ότι δεν θέλησε να μιλήσει για να μη νομίσουν ότι «προσπαθεί να διαφημίσει τον εαυτό του».
Η Ζένοβιτς αρνήθηκε να μοιραστεί την προσωπική άποψή της για την υπόθεση, ισχυριζόμενη ότι όταν το περιστατικό του βιασμού συνέβη, η ίδια ήταν τινέιτζερ και δεν θυμάται πολλά πράγματα. Από την πλευρά της η Γκάιγκερ, μητέρα τριών παιδιών σήμερα, δηλώνει στο ντοκυμαντέρ ότι έχει συγχωρήσει τον Πολάνσκι (το έχει κάνει και στο παρελθόν σε συνέντευξή της στον Λάρι Κινγκ).
Παράλληλα η Ζένοβιτς μάς θυμίζει όλες τις τραγωδίες που έχουν συνοδεύσει τον ταραγμένο βίο του Πολάνσκι, που στα χρόνια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου έχασε τη μητέρα του στον θάλαμο αερίων του Αουσβιτς και σώθηκε ο ίδιος χάρη στον πατέρα του. Οταν οι δυο τους συναντήθηκαν το 1945, ο μικρός Ρόμαν είχε ταλαιπωρηθεί στα χέρια συγγενών που είχαν αναλάβει την ανατροφή του. Η σκληρότητα και η βία επρόκειτο να ακολουθήσουν τον Πολάνσκι βρίσκοντας χώρο ακόμη και στις ταινίες του που χαρακτηρίστηκαν έργα «διεστραμμένου μυαλού». Το 1968 ο μαθητής τού Αντρέι Βάιντα στην κινηματογραφκή σχολή του Λοτζ κατέκτησε το Χόλιγουντ με «Το μωρό της Ροζμαρί» που έκανε δημοφιλή τον... σατανισμό. Εναν χρόνο αργότερα έμαθε τηλεφωνικώς ότι η έγκυος πρώτη σύζυγός του, Σάρον Τέιτ, είχε σφαγιασθεί από τον Τσαρλς Μάνσον και τη συμμορία του.
Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον σημείο στο «Wanted and desired» είναι ότι ξεφεύγει από ένα πορτρέτο του Ρόμαν Πολάνσκι και, χωρίς ποτέ να τον αγιοποιεί ή να τον δικαιώνει, σχολιάζει το διεφθαρμένο νομοθετικό σύστημα των ΗΠΑ. Είναι εμφανές ότι ο Ρίτενμπαντ καταπάτησε κάθε έννοια πρωτοκόλλου και νομικής διαδικασίας. Στην ταινία επισημαίνεται επίσης η αποπροσανατολιστική εξουσία των ΜΜΕ που είχε ως αποτέλεσμα τον διασυρμό ενός διάσημου ευρωπαίου σκηνοθέτη του οποίου το στοιχειωμένο παρελθόν και «αλλόκοτο» έργο ανέκαθεν «κάθονταν» βαριά στο στομάχι της πουριτανικής Αμερικής.
Ακόμη και ο τίτλος του ντοκυμαντέρ, «Wanted and desired», σε τι άλλο θα μπορούσε να παραπέμπει αν όχι στην τεράστια διαφορά ανάμεσα στην αμερικανική και στην ευρωπαϊκή αντίληψη. «Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Πολάνσκι είναι καταζητούμενος» κατέληξε η Ζένοβιτς «την ώρα που στη δεύτερη πατρίδα του, τη Γαλλία, θα είναι για πάντα επιθυμητός».
Εχει περασει σχεδον ενας μηνας απο τοτε(:whistle:) αλλα μου ειχε κανει εντυπωση γιατι δεν ηξερα τιποτα για την υποθεση..:worry:

πηγη
πηγη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
δε διαβαζεις σχολιασμο ειδησεων στο e-steki.gr για αυτο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rascal_gd

Περιβόητο μέλος

Ο Call me Joe!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 4,194 μηνύματα.
δε διαβαζεις σχολιασμο ειδησεων στο e-steki.gr για αυτο!
e-steki.gr;;;; Ποιο ειναι αυτο;;:worry::worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Ακόμα τρέχει ο Φωτογραφικός Μήνας...όποιος δεν πήγε ας σπεύσει!!!Έκανα μία προσεκτική βόλτα στο κτίριο εσπλανάδα στο Φάληρο και είδα αξιοσημείωτα έργα ίσως κατ'εμε όχι τόσο στον τομέα της φωτογραφίας αλλά του οπτικοακουστικού μέσου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μελιώ

Δραστήριο μέλος

Η -Το Νου Σου Στην- Αμέλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 695 μηνύματα.





To «Soul Kitchen» και το «Λουλούδι της Ερήμου» έκλεψαν την παράσταση το πρώτο τριήμερο του 50ου ΦΚΘ.

Ολημερίς κι οληνυκτίς βλέπουν ταινίες οι σινεφίλ, στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από το πρώτο κιόλας τριήμερο. Και ενώ μέχρι στιγμής οι αξιόλογες ταινίες είναι πολλές, τις εντυπώσεις φαίνεται να έχει κλέψει η εναρκτήρια ταινία του φεστιβάλ «Soul Kitchen» του Φατίχ Ακίν και το «Λουλούδι της Ερήμου» της Σέρι Χόρμαν






Μία κουζίνα, λοιπόν, με ψυχή έστησε ο Φατίχ Ακίν- o πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, γνωστός από τις ταινίες «Μαζί Ποτέ» και «Άκρη του ουρανού»-με σκοπό να προσφέρει απλόχερα χαμόγελα στο κοινό του. Το «Soul Kitchen» μιλάει για την ιστορία του Ζήνου, που είναι ιδιοκτήτης ενός παρακμιακού εστιατορίου στο Αμβούργο. Τον τελευταίο καιρό ο Ζήνος είναι γκαντέμης όσο δεν πάει: η εφορία τον κυνηγάει, η κοπέλα του φεύγει για τη Σαγκάη, η δισκοπάθεια τον εξαντλεί και ο βουτηγμένος στην παρανομία αδερφός του μπλέκει συνέχεια στα πόδια του.
Το θέμα, αν και εκ πρώτης όψεως μπορεί να μη φαίνεται συγκλονιστικό, η ταινία σίγουρα καταφέρνει να κλέψει ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον του θεατή αφού οι κωμικοί χαρακτήρες της είναι ιδιαίτεροι και οι ατάκες δίνουν και παίρνουν. Highlight του «Soul Kitchen», o Μπιρόλ Ουνέλ ο οποίος ως ιδιόρρυθμος σεφ αφήνει το στίγμα του, δίνοντας ρεσιτάλ ερμηνείας.
Φεύγοντας από τις αίθουσες, ο Φατίχ Ακίν μας κάνει να σιγοτραγουδήσουμε «Μια φούντωση μια φλόγα που έχω μέσα στην καρδιά…» όπως ακριβώς οι Locomondo αλλά και «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο…» όπως ο Πασχάλης ως χαλί στην πιο παρανοϊκή-σεξουαλική σκηνή της ταινίας.

Ο πρωταγωνιστής και σεναριογράφος ελληνικής καταγωγής Άνταμ Μπουσδούκος μαζί με τις δύο πρωταγωνίστριες Λουτσία και Ναντίν και φυσικά τον Φατίχ Ακίν παραβρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και με στυλ γερμανοτουρκοελληνικό δήλωσαν πως «αυτή η ταινία ανήκει σε όλους».

Από την άλλη πλευρά, έχουμε μία τελείως διαφορετική ταινία, την οποία οι θεατές περιμένουν εναγωνίως στις ελληνικές αίθουσες για τον εξής λόγο: Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του best seller αυτοβιογραφικού βιβλίου της Γουόρις Ντίρι, το «Λουλούδι της Ερήμου», που στην Ελλάδα μόνο έχει πουλήσει πάνω από 110.000 αντίτυπα.



Η Γουόρις Ντίρι, είναι η γυναίκα που από την έρημο της Σομαλίας περπάτησε στις πιο διάσημες πασαρέλες του κόσμου για να αποκτήσει τελικά το βήμα να καταγγείλει την εγκληματική ενέργεια που συμβαίνει καθημερινά σε όλο τον κόσμο, τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων.
Μία διαδρομή στη συγκλονιστική ζωή της γυναίκας που έζησε τη φρίκη του εθίμου της κλειτοριδο-εκτομής, μία εμπειρία που την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή. Highlight της ταινίας τα θεαματικά πλάνα που αναδεικνύουν την ομορφιά της Αφρικής σε αντίθεση βέβαια με τον βάρβαρο τρόπο ζωής.
Η Γουορις Ντίρι παρευρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και τη
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου θα υπογράψει τα βιβλία της στον Ιανό.

Το «Soul Kitchen» θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 17 Δεκεμβρίου του 2009 ενώ «Το Λουλούδι της Ερήμου» τον Ιανουάριο του 2010.



 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rascal_gd

Περιβόητο μέλος

Ο Call me Joe!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 4,194 μηνύματα.
Η ηθοποιός Μπρίτανι Μέρφι, που πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το Just Married, Clueless, Girl Interrupted, 8 Mile, Sin City, The Dead Girl, Uptown Girls, Riding in Cars with Boys και Spun, αλλά τα τελευταία χρόνια η καριέρα της βρισκόταν σε κάμψη, πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 32 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς ο θάνατος της Μέρφι οφείλεται σε καρδιακή προσβολή. Η εφημερίδα ανέφερε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες κλήθηκε να παράσχει "ιατρική βοήθειά" στο σπίτι της Μέρφι στο Γουέστ Χόλιγουντ.

Η ηθοποιός μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Σίνταρς-Σινάι, κοντά στο Μπέβερλι Χιλς, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

Η Μέρφι, η οποία έπαιζε στον κινηματογράφο από την ηλικία των 2 ετών, βρέθηκε αναίσθητη στην μπανιέρα του σπίτιού της από τη μητέρα της και κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
πηγη

Και ειχα καταενθουσιαστει με την ερμηνεια της στο sin city. Απ'τις αγαπημενες μου ηθοποιους. Εβγαζε μια παιδικοτητα..

Brittany Murphy
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rascal_gd

Περιβόητο μέλος

Ο Call me Joe!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 4,194 μηνύματα.
Βρέθηκε (μάλλον) η αιτία θανάτου της Brittany Murphy. 10 χάπια για την κατάθλιψη και το άγχος βρέθηκαν δίπλα της...


Από επιπλοκές χρήσης διάφορων φαρμάκων πέθανε (το πιθανότερο) η Brittany Murphy, σύμφωνα με τα τελευταία νέα που δημοσιεύονται στα διεθνή μέσα.
Η πρωταγωνίστρια των 8 Mile και Clueless έπαιρνε 10 διαφορετικά χάπια για να "καταπολεμήσει" την κατάθλιψη και το στρες. Διάφορα εξ αυτών βρέθηκαν δίπλα της, μετά το θάνατό της.
Κι αυτή μπήκε στο μακάβριο club των Heath Ledger και του Michael Jackson.
Όπως είπαμε και χθες, θα γίνουν σίγουρα τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δεν πρόκειται να βγουν αν δεν περάσουν έξι (και όχι οκτώ τελικά) εβδομάδες.
Όπως είπαμε προχθες, η 32χρονη 'έφυγε' από καρδιακή προσβολή, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Η πρωταγωνίστρια των ʽ8 Mileʼ, ʽCluelessʼ και ʽDonʼt Say A Wordʼ άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Κυριακής, στις 8.
Μερικές από τις ταινίες της: Clueless (1995), Girl Interrupted (1999), Donʼt Say A Word (2001), 8 Mile (2002), ʽUptown Girls (2003) και Sin City (2005).
Στα περί της μουσικής, είχε κυκλοφορήσει το 2006 ένα single με τον Paul Oakenfold, το ʽFaster Kill Pussycatʼ, ενώ στο soundtrack του Happy Feet τραγούδησε το κομμάτι των Queen, “Somebody To Love”, αλλά και το “Boogie Wonderland” των Earth, Wind & Fire.

πηγη

sad..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Ανακοινώθηκαν σήμερα οι νικητές των χρυσών σφαιρών:

Best Motion Picture - Drama
Avatar (2009)

Best Motion Picture - Musical or Comedy
The Hangover (2009)


Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama

Jeff Bridges for Crazy Heart (2009)

Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Drama
Sandra Bullock for The Blind Side (2009)

Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy
Robert Downey Jr. for Sherlock Holmes (2009)

Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Musical or Comedy
Meryl Streep for Julie & Julia (2009)

Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture
Christoph Waltz for Inglourious Basterds (2009)

Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture
Mo'Nique for Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (2009)

Best Director - Motion Picture
James Cameron for Avatar (2009)

Best Screenplay - Motion Picture
Up in the Air (2009/I): Jason Reitman, Sheldon Turner

Best Original Song - Motion Picture
Crazy Heart (2009): T-Bone Burnett, Ryan Bingham("The Weary Kind")

Best Original Score - Motion Picture
Up (2009): Michael Giacchino

Best Animated Film
Up (2009)

Best Foreign Language Film
Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte (2009)

Best Television Series - Drama
"Mad Men" (2007)

Best Television Series - Musical or Comedy
"Glee" (2009)

Best Mini-Series or Motion Picture Made for Television
Grey Gardens (2009) (TV)

Best Performance by an Actor in a Mini-Series or a Motion Picture Made for Television

Kevin Bacon for Taking Chance (2009) (TV)

Best Performance by an Actress in a Mini-Series or a Motion Picture Made for Television
Drew Barrymore for Grey Gardens (2009) (TV)

Best Performance by an Actor in a Television Series - Musical or Comedy
Alec Baldwin for "30 Rock" (2006)

Best Performance by an Actress in a Television Series - Musical or Comedy

Toni Collette for "United States of Tara" (2009)

Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama

Michael C. Hall for "Dexter" (2006)

Best Performance by an Actress in a Television Series - Drama

Julianna Margulies for "The Good Wife" (2009)

Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television
John Lithgow for "Dexter" (2006)

Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television
Chloë Sevigny for "Big Love" (2006)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ria82

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η silence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 203 μηνύματα.
Ανακοινώθηκαν σήμερα οι νικητές των χρυσών σφαιρών:



Best Motion Picture - Musical or Comedy
The Hangover (2009)


δεν εχω δει καλυτερη κωμωδια!!!
πραγματικα ηταν τελεια ταινια!!
πολυ γελιο:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Madrugada*

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Madrugada* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 808 μηνύματα.
Ιστορίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η έκθεση αυτή φιλοξενείται φέτος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έως και τις 30 Ιανουαρίου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top