Λυπάμαι δεν έχω κάτι να πω γιατί δεν γνωρίζω.
Δηλαδη δε γνωριζεις οτι η λεξη ratio σημαινει "λογος" (μαθηματικα) και δεν περιεχει συσχετισμο συγκεκριμενα με το "π" και τους κυκλους ; Ειναι καινουργια η λεξη και ερευναται ακομα η εννοια της ; (ρητορικη ερωτηση). Σορυ δε σε πιστευω.
Σου μιλάω όπως μου μιλάς.
I think not. Εγω μιλαω ετσι σε ολους. Εσυ ετσι μονο σε μενα. Και μονο οταν εχεις αμυντικη σταση. Αν νομιζεις οτι σκοπιμα μιλω διαφορετικα σε σενα, δε ξερω, ισως πρεπει να σκεφτεις οτι σε ενοχλουν αυτα που λεω γενικοτερα πανω στο θεμα ταρο. Επισης αν σε ενοχλησε κατι που σου ειπα, μπορεις να το λες αντι να κανεις το ιδιο και χειροτερο. Τοσες φορες σου χω στειλει pm και σε ρωταω αν εχεις κατι μαζι μου, μου λες οχι.
Είπα πάντως από την αρχή πως θα μιλήσω μονο για τις κάρτες τις οποίες γνωρίζω. Για την ετυμολογία δεν έχω κάτι άλλο να πω γιατί δεν γνωρίζω.
1) Στην αρχη δεν ειπες αν ξερεις ή δεν ξερεις.Ειπες οτι υπαρχουν πολλες θεωριες (που σε συνδυασμο με το οτι ειχες δασκαλο και διαβασες βιβλια και ασχοληθει 10 χρονια, υπονοει οτι μαλλον εχεις διαβασει καποιες).
2)Μετα ανεφερα διαφορετικη πηγη προελευσης της λεξης. Δε σχολιασες.
3)Αρχιζουν διαφορες θεωριες και αναγραμματισμοι για την λεξη. Αναφερω το "a tort".
4)Το ειρωνευεσαι.
5)Πιο μετα αναφερω τις λεπτομεριες για την προελευση της λεξης (ποστ 56)
6)Στις οποιες αμεσως αντιτασεις μια λιστα και μου επισημαινεις να δω την τελευταια που καθαρα υπονοει οτι ισως μονο οι σοφοι να καταλαβαινουν τους συμβολισμους.
7)μολις σου λεω οτι θεωρω οτι διαλεξες να πιστεψεις την Χ προελευση οχι επειδη το εψαξες καλα, αλλα επειδη αυτη σου αρεσει, αναφερεις οτι τη διαλεξες
"συμφωνα με τη μελετη που εχεις κανει πανω στις καρτες" , αλλα
και με τη σχεση που εχεις αναπτυξει μαζι τους. Δηλαδη και συμφωνεις και διαφωνεις.

8 )Επισημαινεις ομως στο ιδιο ποστ, οτι ουσιαστικα εχεις μελετησει
τα του Crowley, δεν εχεις κανει
πιο πληρη ερευνα και αρα μπορει να ναι και λαθος.Παρολαυτα αντι να πεις "ναι μπορει να χεις και δικιο, δε το χω ψαξει και τοσο, ενδιαφεροντα τα στοιχεια που ανεφερες" αρχιζεις τις ειρωνιες και επιτιθεσαι στο τι ειναι αληθινο, στο ίντερνετ στο google, και κανεις υποδειξεις στο τι ειναι οι μηχανες αναζητησης και πως ψαχνουμε στο δικτυο και αλλα ομορφα.
Τα λινκς που παρεθεσες τα θεωρω σχετικα υποτιμητικα, αλλα κυριως ανουσια και καπως ασχετα. Δε ξερω αν τα εχεις διαβασει καν ολοκληρα. (by the way, πως τα βρηκες ; google ?

) Ξερω να ψαχνω στο ιντερνετ, το χρησημοποιω οσα χρονια ασχολεισαι με ταρο. Εχω δει απειρες κουταμαρες και δεν υοθετω ως "σωστο" το 1ο που θα βρω, ουτε αυτο που
θα ηθελα εγω να ειναι το σωστο. Αυτο το κανουν ατομα που δε θελουν να ακουσουν αλλες γνωμες γιατι τους αρεσει too much αυτη που εχουν ηδη. Κι εγω ειπα οτι δεν εχω διαβασει βιβλια γα ταρο και ερευνω απο ιντερνετ απο την 1η σελιδα του τοπικ. Ειμαι ετοιμος να δεχτω οποιαδηποτε αλλη εκδοχη που ειναι πιο βασιμη, και δεν θεωρω οτι εγω βρηκα ολα τα σωστα. Δεν προσπαθησα ομως να μειωσω το δασκαλο σου ή τα βιβλια που διαβασες, επειδη δε συμφωνω. Ειπα απλα οτι αφενος δε στεκουν κατα τη γνωμη μου ολα και αφεταιρου δε συμφωνουν με πιο λογικες πληροφοριες που ερευνησα εγω.
Σορυ αλλα δε νομιζω οτι μπορω να βγαλω ακρη μαζι σου σε τετοιο θεμα. Εχεις διαβασει καποια πραματα σε βαθος αλλα οχι σε εκταση ισως, σου αρεσαν, τα υοθετησες, δε θες να κοιταξεις αλλου. Σεβαστο. Αλλα να το ξερουμε κιολας να μη παιδευομαστε και να μη χαλιομαστε.
Θα χαζεψω τις περιγραφες για τις καρτες και το πολυ πολυ θα ανταλλαξω καμια κουβεντα με τον Chaos που δεν εχει ποσταρει ακομα για τα προηγουμενα. Chaos διαβασα το κειμενο σου. Πιστευω οτι το "ασε το δρομο να σε παει" ειναι καπως υποκειμενικο αποτι βλεπω...