Isiliel
Επιφανές μέλος


Ο Θάνατός τους, η ζωή μας
Η εκτόξευση τεραστίων ποσοτήτων ύλης στο διάστημα από την έκρηξη ενός υπερκαινοφανούς (supernova) εμφανίζεται πράξη σπάταλη. Πολύ περισσότερο,όταν για εκατομμύρια χρόνια πριν, η ύλη αυτή είχε υποστεί επίμονη πυρινική κατεργασία και περιείχε, δύσκολα να συντεθούν, στοιχεία.
«Τίποτε δεν είναι άσκοπο, τίποτε περιττό», έγραψε ο Αριστοτέλης• και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό είναι παραπάνω από αληθινό. Διότι, σε μια ή περισσότερες παρόμοιες εκρήξεις οφείλουμε και ʽμεις την ύπαρξή μας! Η ενδιάθετη ανάγκη του ανθρώπου να συνδεθεί με τον αστρικό κύκλο και την αιωνιότητα συμπίπτει εδώ με την επιστημονική πεποίθηση.
Πράγματι, η ύλη από τον αστέρα που εκρήγνυται, και με μεγάλη ταχύτητα εκτείνεται στο χώρο, αναμειγνύεται με το αρχέγονο συμπαντικό ρευστό. Το μεσοαστρικό αέριο κοντά στην περιοχή της εκρήξεως δεν αποτελείται στο εξής μόνο από υδρογόνο και ήλιο. Περιέχει και ίχνη απʼ τα βαρύτερα στοιχεία που η πυρινική καύση εδημιούργησε στο εσωτερικό του αστέρα. Μάλιστα, η κατακλυσμική έκρηξη δημιουργεί συνθήκες τέτοιες, που ακόμη πιο σύνθετες πυρινικές αντιδράσεις είναι δυνατές. Πυρήνες βαρύτεροι από το σίδηρο, με περίπλοκη δομή, όπως ο άργυρος, ο χρυσός ή το ουράνιο, εμφανίζονται για πρώτη φορά. Έστω σε πολύ μικρό ποσοστό, αποτελούν πια συστατικά του κοσμικού ρευστού. Ο κάθε πυρήνας συλλαμβάνει αργότερα έναν συγκεκριμένο αριθμό ηλεκτρονίων –όσα και τα πρωτόνιά του –και αποκτά ταυτότητα ως άτομο. Παρʼ όλο που με ανεξακρίβωτο προορισμό, τα άτομα θα έχουν στο εξής μακρά και ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία.
Συνεπώς, αν νέα αστέρια –αστέρια δεύτερης γενιάς –σχηματισθούν από το κοσμικό ρευστό, εκτός από το υδρογόνο και ήλιο θα περιέχουν μια ποικιλία από βαρύτερα στοιχεία. Ατέλειωτοι κύκλοι αστρικών θανάτων και αναγεννήσεων μπορεί να ακολουθήσουν, ως είδος κοσμικών μετεμψυχώσεων. Ο ίδιος ο Ήλιος, εφόσον έχει εξακριβωθεί ότι περιέχει βαρύτερα στοιχεία, είναι αστέρι τουλάχιστον δεύτερης γενιάς. Και μια που η Γη μας απεσπάσθη από τον Ήλιο, είναι ευεξήγητη η παρουσία των στοιχείων αυτών στην ατμόσφαιρα, στο έδαφος και στους ωκεανούς της.
Ασφαλώς, είναι μια εικόνα που υπερβαίνει τα μέτρα της καθημερινότητας: Ότι ο άνθρακας στο χαρτί του παρόντος βιβλίου, ο χρυσός που κοσμεί τον λαιμό μιας γυναίκας ή ο φώσφορος των ψαριών, σχηματίστηκαν στο εσωτερικό κάποιου ή κάποιων άστέρων. Και σε κάποια στιγμή απογνώσεως εκσφενδονίσθηκαν στο Σύμπαν για να συλληφθούν από τον αμυδρό πρόγονο της Γης.
Το ίδιο όμως ισχύει και για τα πρωτογενή υλικά της ανθρώπινης ύπαρξης –το οξυγόνο, τον σίδηρο ή το ασβέστιο –που συνιστούν το σώμα ή το μυαλό μας. Είναι προϊόντα επίμονης αστρικής κατεργασίας. Η αυτοκτονία του άστρου που τα σκόρπισε κάποτε ως αστρική σκόνη δεν φαίνεται μια πράξη άσκοπη. Συγκλονιστική όσο κι αν είναι η ιδέα, εν τούτοις είμαστε φτιαγμένοι από αστερόσκονη. Και τη ζωή μας οφείλομε στον θάνατο κάποιου άστρου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ~ Η Κόμη της Βερενίκης
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
ISBN 960-7309-24-3
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος


Πολύ καλό το κείμενο που παραθέτεις. Δείχνει σε μεγάλο βαθμό πως η θυσία μιας κατώτερης (ή διαφορετικής) μορφής ζωής μπορεί να δημιουργήσει κάτι νέο κάτι διαφορετικό. Ίσως τελικά η θυσία να μην είναι μόνο απώλεια.
Περισσότερο δείχνει ότι όλα μέσα σ' αυτό το σύμπαν μετουσιώνονται, μεταστοιχειώνονται κι αναγεννώνται ως κάτι διαφορετικό. Δεν υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες μορφές ζωής, αυτό είναι καθαρά ανθρώπινος ορισμός. Πάνω απ' όλα όμως μας διδάσκει ότι όλα μέσα στο σύμπαν είναι μια ολότητα, όλοι συνδεόμαστε με την Ψυχή του Παντός.
Επίσης, μας βάζει σε νέες σκέψεις, όσον αφορά το Μέγα Έργον των Αλχημιστών και το πραγματικό του νόημα, υλικό αλλά και συμβολικό-ψυχολογικό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος


Φυσικά και υπάρχουν κατώτερες μορφής ζωής. Τουλάχιστον αν συγκρίνουμε την νοημοσύνη τους. Ένας μονοκύτταρος οργανισμός σίγουρα δεν συγκρίνεται με ένα πολυκύτταρο τουλάχιστον στον τομέα της νοημοσύνης
Ένας μονοκύτταρος προκαρυωτικός οργανισμός είναι καλύτερα προσαρμοσμένος στο περιβάλλον του, δεν γερνάει ποτέ από γενετικής απόψεως και συνεπώς αγγίζει την Αθανασία και την Τελειότητα. Η πολυπλοκότητα των λεγόμενων "ανώτερων" οργανισμών δεν τους κάνει ιδιαίτερα πλεονεκτικούς στον αγώνα για επιβίωση, ας μην ξεχνούμε ότι όταν πεθαίνουμε, τα βακτήρια τρέφονται από την ύλη μας, ενώ προηγουμένως είμαστε υποχρεωμένοι να κουβαλάμε μέσα μας κι επάνω μας μερικά τρισεκατομμύρια απ' αυτά, πράγμα που είναι απολύτως αναγκαίο για την επιβίωσή μας. Η Γη ανήκει στα βακτήρια κι όταν εμείς πια δεν θα υπάρχουμε, αυτά θα ζουν και θα βασιλεύουν. Βακτήρια βρίσκονται σε τεράστια βάθη στους βυθούς των θαλασσών αλλά και στο εσωτερικό της λιθόσφαιρας, μέσα σε θερμοπίδακες και σε ηφαίστια, αντέχουν σε τεράστιες πιέσεις και θερμοκρασίες, σε συνθήκες πλήρους έλλειψης οξυγόνου. Οι μικροοργανισμοί παρήγαγαν την ατμόσφαιρα που εμείς αναπνέουμε και διαμόρφωσαν τις συνθήκες για να γεννηθούν περιπλοκότεροι οργανισμοί. Ζωντανά βακτήρια έχουν βρεθεί σε μετεωρίτες, βακτήρια που αψηφούν το κενό του διαστήματος. Είναι ακόμη ικανά να παράγουν ενέργεια από τη διάσπαση ανόργανων υποστρωμάτων (χημειοσυνθετικά βακτήρια). Συνεπώς από καθαρά εξελικτικής απόψεως μάλλον τα βακτήρια είναι ανώτερα των ανθρώπων, αφού υποτίθεται πως ο σκοπός της ζωής είναι η προσαρμογή, η επιβίωση και η αναπαραγωγή.
Όλες οι φιλοσοφίες ημών των νοημόνων όντων καταλήγουν να διδάσκουν την απλότητα ως το υπέρτατο ζητούμενο της Νόησης. Επίσης διδάσκουν την συμφιλίωση με το Θάνατο. Τα βακτήρια είναι απλούστατα μα τόσο λειτουργικά κι ευπροσάρμοστα, τόσο ευέλικτα στην εξέλιξή τους και τόσο άφοβα μπροστά στο Θάνατο, που και από φιλοσοφικής απόψεως υπερτερούν ημών. Η συνείδηση του Θανάτου, την οποία συνεπάγεται η όποια νοημοσύνη μας, είναι η μεγαλύτερη οδύνη για τον άνθρωπο, θεωρείται δε πηγή της υπαρξιακής του Αγωνίας και κατ' επέκταση της κτηνώδους του σχιζοφρένειας. Τα βακτήρια είναι πάνσοφα, ας μην τα υποτιμούμε γιατί μας περιμένουν στην επόμενη γωνία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


333 - This sign indicates that your Spirit Guides agree with your thoughts and feelings and could be interpreted as a Cosmic 'Yes!' to questions you have asked or ideas you may have.Πολύ σημαντικό θεωρώ το γεγονός ότι είναι το 333ο ποστ σε τούτο το θέμα, θα παρακαλούσα την Isi να μας γράψει το τι σημαίνει αυτός ο αριθμός.
Αυτός ο αριθμός δηλώνει ότι οι Πνευματικοί σας Οδηγοί, συμφωνούν με τις σκέψεις και τα συναισθηματά σας και μπορεί να ερμηνευτεί ως ένα κοσμικό "ναι" σε ερωτήματα ή ιδέες που μπορεί να έχετε.
Συνεπώς από καθαρά εξελικτικής απόψεως μάλλον τα βακτήρια είναι ανώτερα των ανθρώπων, αφού υποτίθεται πως ο σκοπός της ζωής είναι η προσαρμογή, η επιβίωση και η αναπαραγωγή.
Ενδιαφέρον αφού αυτό ακριβώς κατά τον Crowley είναι και η βαθύτερη έννοια της Δικαιοσύνης...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hermes5311
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hermes5311
Νεοφερμένο μέλος


Συνέχισε το ταξίδι που ξεκίνησες , ο προορισμός θα μας αποζημίωση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος


!!!Σας παρακολουθώ. Σιωπηλά.
[ [Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
[ Παρέμβαση του ΔόκτοραΑρχική Δημοσίευση από isiliel:Εχω στα χέρια μου κείμενο που αναφέρετε σε οκτώ αναγραμματισμούς που μπορούν να αποδωθούν στα Εβραϊκά, τα Ελληνικά ή τα Λατινικά:
ROTA(Rotae) Latin=The Wheel
ATOR = Hebrew AThR-athor, meaning a specific point, location, or place = Greek Aethyr, the rarified Air of space or the Heavens. Some commentators have also suggested that ATOR is indicative of the Egyptian Mother Goddess Hathoor or Athoor.
RATO Latin Ratio, the basis for pi and the Squaring of the circle = Greek Rhetos, to speak with power, fluency and distinction i.e. rhetoric.
OTAR Hebrew OTR-awtar to encircle, to encompass or to crown, or literally a compass (with it's four directions) or crown i.e. the highest point or state.
TORA Hebrew Torah the Book of the Law = Greek teras meaning a prodigy or an oracle.
AROT Hebrew ARTz-Aretz, the Earth or the world, as well as the Greek Arotron-to plow or till the Earth. Please note that the Circle Squared is the astrological symbol for the Planet Earth.
ORAT Latin Oratorio-the spoken word = Hebrew ORTZ-Awretz, awe or fear = Greek Oratos (Horatos) to gaze upon or see: The root of the astrological term Horoscope
Note that the word hora meaning Hour possibly connects Greek to Egypt as it would appear that the root of this word is actually Horus the Hawk headed Lord of the Aeon.
TARO(Tarot)The final appended "T" indicating the end of the cycle, and the beginning of the next upon the Wheel. Also TARO is found in Greek as tauros, a bull or an ox thus the astrological sign Taurus.]
Στα γράμματα της Isi που έβαλα με BOLD γραμματοσειρά. Κάπου λέει για τετραγωνισμό του κύκλου. Το Ταρό για μένα κρυπτογραφεί την λέξη ΕΡΩΣ και είναι μια περιγραφή του συμπαντικού ανθρώπου και της ενσάρκωσης του θεικού στοιχείου στον άνθρωπο. O τετραγωνισμός του κύκλου συμβολίζει την μορφή (μορφή =Τετράγωνο) που παίρνει το Πνεύμα (Πνεύμα=Κύκλος), εμάς όλους δηλαδή, την ύλη του κόσμου που έχει προέλευση κάτι ανώτερο.Ο 'Ερωτας με την έννοια που τον ανέφερε και προηγουμένως ο Great Chaos κρύβεται πίσω από τα Ταρό κατά τη γνώμη μου. Ο 'Ερωτας γεμίζει τον άνθρωπο και κινεί τα πάντα. Είναι η Αγάπη. Γι'αυτό και κάπου η Isi παρέθεσε ότι στα ελληνικά το Ταρό βρέθηκε με το σύμβολο του Ταύρου. Ο Ταύρος εκτός από Τάρος αν αφαιρέσεις ένα Υ έχει κυβερνήτη του τον πλανήτη της Αφροδίτης που συμβολίζει επίσης τον 'Ερωτα, την Αγάπη. To AR που εμπεριέχει η λέξη ΤΑRO ή RA το πρόφεραν οι ιέρειες για να επικαλεστούν συμπαντικές δυνάμεις. Θεωρείται όπως και η συλλαβή OM η πιο ιερή απ΄όλες και στο Θιβέτ και στις Ινδίες και παντού ως μέσο επίκλησης, το λεγόμενο ''μάντρας''. Το Ταρό διευκολύνει στην κατανόηση του 'ΕΡΩΤΑ - ΑΓΑΠΗΣ. Είναι το ROTAS - TAROS και ΕROTAS. Πάντα μιλάμε με εσωτερικούς όρους, έτσι εννοούμε τον ουράνιο 'Ερωτα. Με το πέρασμα των αιώνων, η μυστική γνώση χρησιμοποιήθηκε και διαστρεβλώθηκε από αδαείς και μετέτρεψαν την Ταρό σε ένα μέσο μαντείας περί των ερωτικών, όμως ο αρχικός σκοπός ήταν η μύηση και η διδασκαλία περί 'Ερωτα με την έννοια που περιγράφεται στο Συμπόσιο του Πλάτωνα και στο Μυστικό Δείπνο του Ιησού.] ].
Μέσα λοιπόν απʼ τη «σιωπή, που χαλκεύει πάντα τον μέλλοντα λόγο», τον ερμητισμό, συνεισφέρεται για την ιστορικο-ετυμολογική προσέγγιση του Ταρώ, εκτός των ανωτέρω, και το εξής απόσπασμα, από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο:
«…ΘΕΟΝ, νοήσαι μεν χαλεπόν, φράσαι δε αδύνατον, το γαρ ασώματον σώματι σημήναι αδύνατον, και το αΐδιον τω ολιγοχρονίω συγγενέσθαι δύσκολον…το μεν γαρ αεί εστί, το δε παρέρχεται, και το μεν αληθεία εστί, το δε υπό φαντασίας σκιάζεται…το δε ασθενέστερον του ισχυροτέρου και το έλαττον του κρείττονος διέστηκε τοσούτον όσον το θνητόν του θείου…η δε μέση τούτων διάστασις αμαυροί την του καλού θέαν, οφθαλμοίς μεν γαρ τα σώματα θεατά, γλώττη δε τα ορατά λεκτ, το δε ασώματον και αφανές και ασχημάτιστον και μη εξ ύλης υποκείμενον και υπό των ημετέρων αισθήσεων καταληφθήναι αδύνατον. Εννοούμαι, ω Τατ, εννοούμαι, ό εξειπείν ου δυνατόν, τούτο εστιν ο Θεός.».
Σχετικά επισημαίνω το «Τατ», που, κατά την κοινή παράδοση Ιαπετιονίδων και Κρονίδων, σήμαινε το «όνομα Κυρίου, προς Κύριο», ήτοι όταν «ο Θεός μιλάει στον εαυτό Του», ή το «Εγώ», στο «Συ». Όσο αφορά το «αρ», η γλωσσολογική έρευνα το αποδίδει σαφώς στην ιαπετική ομογλωσσία (σανσκριτική), που παραπέμπει σε κατοπινές (ιστορικά) έννοιες, όπως αγρότης, άρωση, αγρός, αρούρη κλπ. «Τατ» + «Αρώ», πχ, γλωσσολογικά κατάληξε σε «ομόριζα», όπως πχ ο «ταύρος». Στη συμβολική του Ταύρου ανήκει ιστορικά, κατά την «αστρολογική παράδοση»( και συναφή Μυθολογία), η δισχιλιετία 4000-2000 π.Χ. Ο Ταύρος, με πλέον χαρακτηριστική του ιστορική υπόμνηση τον Μινώταυρο, αποτελεί σημείο συνάντησης, αφενός του «Κυρίου» κι αφετέρου της «Κυρίας». Ο έρωτας της «Γαίας» και του «Ουρανού» είναι μονόδρομος, που αλίμονο κι αν βρεθεί κάποιος «μαινόμενος ταύρος», να τον κόψει στα δύο. Υπʼ αυτή την έννοια, «Τα Ταρώ», είναι η μεταφορά (ή και «μετάφραση») στη «σύγχρονη εποχή», της «Οδού Κυρίου» (εννοείται, προς «Κυρία», ή, ακόμη και, προ του «Θρόνο», του Θεού κλπ…).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος


Δεν είναι τυχαίο ίσως, ότι εσύ προσωπικά ήρθες ανάμεσά μας κατά την εποχή της κάρτας των Εραστών, η οποία είναι η κατεξοχήν κάρτα που αναδεικνύει τούτο το ζήτημα. Θα υπενθυμίσω ακόμη πως ο Τρελός είναι ερμαφρόδιτη ως κάρτα, ο Ιεροφάντης εικονίζεται με μία ιέρεια ακριβώς μπροστά του, ενώ η Αυτοκράτειρα με τον Αυτοκράτορα κοιτούν ο ένας τον άλλον με ευλάβεια και Αγάπη, φέροντας και ως κοινό σύμβολο το παρακάτω:

Το σύμβολο αυτό καταδεικνύει τον πλανήτη μας, τη Γαία, αλλά είναι και σύμβολο αυτοκρατορικής εξουσίας, ενός αρσενικού τύπου, μιας και χρησιμοποιήθηκε από τους ηγεμόνες του μεσαίωνα για να καταδείξει την κυριαρχία τους επί ενός μεγάλου τμήματος της Γης. Από την άλλη πλευρά, το ίδιο σύμβολο χρησιμοποιείται στην αλχημεία για να καταδείξει το στοιχείο Αντιμόνιο, στοιχείο που σήμερα το ονομάζουμε "επαμφοτερίζον".
Παρακάτω θα δούμε την κάρτα της Λαγνείας και το τι ακριβώς εννοεί κάποιος με το Δρόμο του Κυρίου προς την Κυρία, αλλά και αυτήν της Τέχνης που ολοκληρώνει την ένωση των Εραστών.
Με λίγα λόγια, οι εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει μέχρι τώρα από το ταξίδι, ενισχύουν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα άποψη που διατύπωσες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος


Αγαπητέ Νωεύ, η εξήγηση της λέξης Ταρώ που μας δίνεις εδώ, ως της οδού συνάντησης του Κυρίου με την Κυρία, είναι ιδιαίτερα συναρπαστική και, για μένα τουλάχιστον, πρωτάκουστη. Το μόνο που έχω να προσθέσω, προς επίρρωση των όσων μας είπες, είναι πως στην πράξη οι κάρτες περιέχουν σε πολλά τους σημεία ενδείξεις και συμβολισμούς που αναδεικνύουν την ενότητα του αρσενικού με το θηλυκό, όπως έχουμε ήδη συναντήσει και θα συναντήσουμε και στο μέλλον. Ο διδάσκαλος Κρόουλυ επιμένει δε ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο.
Δεν είναι τυχαίο ίσως, ότι εσύ προσωπικά ήρθες ανάμεσά μας κατά την εποχή της κάρτας των Εραστών, η οποία είναι η κατεξοχήν κάρτα που αναδεικνύει τούτο το ζήτημα. Θα υπενθυμίσω ακόμη πως ο Τρελός είναι ερμαφρόδιτη ως κάρτα, ο Ιεροφάντης εικονίζεται με μία ιέρεια ακριβώς μπροστά του, ενώ η Αυτοκράτειρα με τον Αυτοκράτορα κοιτούν ο ένας τον άλλον με ευλάβεια και Αγάπη, φέροντας και ως κοινό σύμβολο το παρακάτω:
Ακόμη, η πανοπλία του αρματηλάτη της κάρτας του Άρματος εμπεριέχει αμφότερους τους Εραστές της ομώνυμης κάρτας, ενώ η Προσαρμογή θεωρείται ως το θηλυκό ανάλογο του Τρελού.![]()
Το σύμβολο αυτό καταδεικνύει τον πλανήτη μας, τη Γαία, αλλά είναι και σύμβολο αυτοκρατορικής εξουσίας, ενός αρσενικού τύπου, μιας και χρησιμοποιήθηκε από τους ηγεμόνες του μεσαίωνα για να καταδείξει την κυριαρχία τους επί ενός μεγάλου τμήματος της Γης. Από την άλλη πλευρά, το ίδιο σύμβολο χρησιμοποιείται στην αλχημεία για να καταδείξει το στοιχείο Αντιμόνιο, στοιχείο που σήμερα το ονομάζουμε "επαμφοτερίζον".
Παρακάτω θα δούμε την κάρτα της Λαγνείας και το τι ακριβώς εννοεί κάποιος με το Δρόμο του Κυρίου προς την Κυρία, αλλά και αυτήν της Τέχνης που ολοκληρώνει την ένωση των Εραστών.
Με λίγα λόγια, οι εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει μέχρι τώρα από το ταξίδι, ενισχύουν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα άποψη που διατύπωσες.
...κατά προέκταση, η "οδός" καταλήγει στο λεγόμενο "χρυσό γάμο", ο οποίος αφορά, ή τον γάμο δύο ερμαφρόδιτων ή τον γάμο του Πλούτωνα και της Περσεφόνης, όχι πάντως του Επιμηθέα και της Πανδώρας!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος


...κατά προέκταση, η "οδός" καταλήγει στο λεγόμενο "χρυσό γάμο", ο οποίος αφορά, ή τον γάμο δύο ερμαφρόδιτων ή τον γάμο του Πλούτωνα και της Περσεφόνης, όχι πάντως του Επιμηθέα και της Πανδώρας!
Γάμος δύο ερμαφρόδιτων; χμμμ...
Στο βιβλίο "Η Μεταφυσική του Φύλου" είχα διαβάσει ότι η τέλεια ένωση είναι αυτή που παράγει έναν ολόκληρο άντρα και μια ολόκληρη γυναίκα, από δύο ανθρώπους που περιέχουν μέσα τους και το αρσενικό και το θηλυκό στοιχείο, σε διαφορετικά ίσως ποσοστά από το 50%. Τέλεια ένωση, χρυσός γάμος, ένωση δύο ερμαφρόδιτων....πάλι έναν ολόκληρο άντρα και μια ολόκληρη γυναίκα παράγει. Η κάρτες των Εραστών και της Τέχνης σχετίζονται άμεσα με το χρυσό αυτόν γάμο, τον Αλχημιστικό Γάμο του Χριστιανού Ροδόσταυρου, αν θέλεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ralou12
Νεοφερμένο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος


καλημερα ειναι στιγμες απελπισιας που αν και μορφωμενη τα πιστευω τα ταρω όμως μετα αναρωτιεμαι πως μπορουν μερικα χαρτια να σου πουν τη γνωμη τους για το μελλον σου ασ μου απαντησει καποιος
Καλως ήρθες ralou, το θέμα λέγεται "Τα Ταρό πέρα από την μαντική τους ιδιότητα", που θα πει ότι εδώ δεν εξετάζουμε τόσο την μαντική τους ικανότητα όσο άλλα, ίσως πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pote ksana
Εκκολαπτόμενο μέλος


Μιας και αναφέρεστε στα Ταρώ πέρα από την ιδιότητα τους σαν 'μαντική τράπουλα' να προσθέσω μια θεωρία που είχα διαβάσει κάπου σχετικά με τους συμβολισμούς της.
Οι 22 κάρτες θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν τους 22 αιώνες μετά Χριστόν,και τα σημαντικά γεγονότα τους. Πχ. :
Ο Αυτοκράτορας,4η κάρτα αφορά το 400μ.Χ.,δείχνει έναν Ρωμαίο Αυτοκράτορα με τα πόδια να σχηματίζουν σταυρό-υπαινιγμός για τους διωγμούς των χριστιανών;

Οι εραστές,το 5ο χαρτί,για τον έκτο αιώνα,δείχνει την παρακμή της Δύσης και την ανάδειξη του Βυζαντινού πολιτισμού. H ιστορία-άντρας,εγκαταλλείπει την συντηρητική Δύση για χάρη της 'έκλυτης' Ανατολής..

Για να μην κάνω ανάλυση και των 22 καρτών και μας πάρει η νύχτα,σύμφωνα με τον Andrew Thomas που έγραψε για όλα αυτά στο βιβλίο 'Πέρα από το Φράγμα του χρόνου',σήμερα βρισκόμαστε στο χαρτί 0,που παραδοσιακά τοποθετείται μεταξύ του 21ου και του 22ου,και συμβολίζει τον σημερινό άνθρωπο μέσω του Τρελού,που προχωρά χαμογελαστός στο γκρεμό..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος


Πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου αγαπητή Ποτέ Ξανά. Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πολλές αντιστοιχίες ανάμεσα στην εποχή μας και στην κάρτα, με κυριότερη αυτήν που παρέθεσες, δηλαδή της ξέγνοιαστης πορείας μας προς τον γκρεμό. Πράγματι πολλοί λένε πως ζούμε σε μια "τρελή" εποχή, εποχή επιπολαιότητας και μάταιου πόθου. Ωστόσο από την εποχή μας λείπει το κυριότερο "θείο" χαρακτηριστικό της κάρτας, όπως επιμένει ο Άλιστερ Κρόουλυ, όχι άδικα κατά τη γνώμη μου: Την Αθωότητα, την στάση δηλαδή που παίρνουμε απέναντι σε αντικείμενα και καταστάσεις, ως να τα αντικρίζαμε για πρώτη φορά. Στην εποχή μας φαίνεται σαν να έχουμε κορεστεί από τα πάντα και πως δεν υπάρχει πλέον χώρος για την έκπληξη ή την αμφισβήτιση. Μοιάζει λοιπόν σαν να έχουμε την κάρτα ανεστραμμένη. Όμως η κάρτα του Τρελού ανεστραμμένη, γίνεται η κάρτα του Κρεμασμένου, σύμφωνα με την προσωπκή μου αντίληψη. Πράγματι, η κάρτα αυτή συμβολίζει τον Αιώνα του Θυσιασμένου Θεού ή αιώνα του Όσιρι, του οποίου το τέλος διανύουμε.
Αλήθεια, με βάση την προσέγγιση την οποία μας εξέθεσες, ποιος αιώνας μέχρι σήμερα απεικονίζεται με την κάρτα XVI του Πύργου (Οίκος του Θεού) και ποιος με την κάρτα ΧΧ του Αιώνα (Τελική Κρίση); Θα μ' ενδιέφερε πολύ να μάθω περισσότερα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pote ksana
Εκκολαπτόμενο μέλος


Κατ' αρχήν να διορθώσω ότι ο Τρελός (0) βρίσκεται ανάμεσα στις κάρτες με τους αριθμούς Ι (Μάγος) και ΧΧΙ (Σύμπαν). Δεν υπάρχει κάρτα με τον αριθμό ΧΧΙΙ (22).
Πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου αγαπητή Ποτέ Ξανά. Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πολλές αντιστοιχίες ανάμεσα στην εποχή μας και στην κάρτα, με κυριότερη αυτήν που παρέθεσες, δηλαδή της ξέγνοιαστης πορείας μας προς τον γκρεμό. Πράγματι πολλοί λένε πως ζούμε σε μια "τρελή" εποχή, εποχή επιπολαιότητας και μάταιου πόθου. Ωστόσο από την εποχή μας λείπει το κυριότερο "θείο" χαρακτηριστικό της κάρτας, όπως επιμένει ο Άλιστερ Κρόουλυ, όχι άδικα κατά τη γνώμη μου: Την Αθωότητα, την στάση δηλαδή που παίρνουμε απέναντι σε αντικείμενα και καταστάσεις, ως να τα αντικρίζαμε για πρώτη φορά. Στην εποχή μας φαίνεται σαν να έχουμε κορεστεί από τα πάντα και πως δεν υπάρχει πλέον χώρος για την έκπληξη ή την αμφισβήτιση. Μοιάζει λοιπόν σαν να έχουμε την κάρτα ανεστραμμένη. Όμως η κάρτα του Τρελού ανεστραμμένη, γίνεται η κάρτα του Κρεμασμένου, σύμφωνα με την προσωπκή μου αντίληψη. Πράγματι, η κάρτα αυτή συμβολίζει τον Αιώνα του Θυσιασμένου Θεού ή αιώνα του Όσιρι, του οποίου το τέλος διανύουμε.
Αλήθεια, με βάση την προσέγγιση την οποία μας εξέθεσες, ποιος αιώνας μέχρι σήμερα απεικονίζεται με την κάρτα XVI του Πύργου (Οίκος του Θεού) και ποιος με την κάρτα ΧΧ του Αιώνα (Τελική Κρίση); Θα μ' ενδιέφερε πολύ να μάθω περισσότερα...
Νομίζω η επόμενη κάρτα είναι 'Ο Κόσμος'. Η ολοκλήρωση δηλαδή. Και δεν είναι τυχαίο οτι ακολουθεί τον Τρελό..Πολλοί μελετητές της εποχής μας λένε οτι ο άνθρωπος οδεύει στο γκρεμό επειδή έχει κλείσει τα αυτιά του στα προειδοποιητικά καμπανάκια (σκυλί) και τον έχει παρασύρει η καταναλωτική μανία του για υλικά αγαθά (το σακί που φέρει ο Τρελός). Αυτοί οι μελετητές υποστηρίζουν οτι η ανθρώπινη λογική θα θριαμβεύσει τελικά,όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο και 'ξυπνήσει'. Ο Κόσμος συμβολίζει ίσως μια ακόμα αναγέννηση για το ανθρώπινο γένος,και μια και είναι το τελευταίο χαρτι,ίσως να είναι η τελευταία αναγέννηση για τον συγκεκριμένο κόσμο.. Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει συσχετισμός με τις προφητείες που ακούγονται τελευταία..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.