Εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσουμε

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Μουσείο Ηρακλειδών

"EDVARD MUNCH: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ"

26 Νοεμβρίου 2010 - 27 Φεβρουαρίου 2011
Δευτέρα: κλειστά,Τρίτη-Σάββατο: 13:00-21:00,
Κυριακή: 11:00-19:00

https://www.herakleidon-art.gr/el/index.cfm

καταπληκτική έκθεση....απλά καταπληκτική......!!!

View attachment 36594
View attachment 365952.jpg

κάνεις και βόλτα στο Θησείο καμαρώνεις και την Ακρόπολη;)
ακροπολη2.jpg
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.

Μία πολύμηνη προσπάθεια προετοιμασίας μέσα σ' ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον ολοκληρώνεται σύντομα. Με αυτήν την ευκαιρία και με την ιδιότητα του διευθυντή διοργάνωσης της έκθεσης θα ήθελα να σας επιβεβαιώσω ότι η ελληνική φωτογραφική αγορά ή καλύτερα, η ευρύτερη αγορά imaging της χώρας μας δίνει δυναμικά το παρόν στην ένατη διοργάνωση της PHOTOVISION. Φυσικά με πιο μαζεμένα και νοικοκυρεμένα περίπτερα, αλλά όλη η αγορά με λίγες εξαιρέσεις, είναι εδώ! Αισιόδοξη με καλαίσθητα περίπτερα, με προσφορές και προτάσεις προσαρμοσμένες στην εποχή της κρίσης, αλλά το κυριότερο με χαμόγελο και ελπίδα για το αύριο του τόπου μας.


Συμμετέχω με portfolio με την ομάδα "Zeuxis".

Στην έκθεση που θα πλαισιώσει τη PHOTOVISION 2011 ο φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας Νίκος Αποστολόπουλος επέλεξε 17 portfolios από πρόσφατες εργασίες των μελών του Zeuxis ArtGroup. Οι εργασίες αυτές είτε είναι αποτέλεσμα προσωπικής αναζήτησης κάθε φωτογράφου, είτε έγιναν στο πλαίσιο των σπουδών των μελών στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας. Από τη φωτογραφία δρόμου που επικεντρώνει στον άνθρωπο και στη σχέση του με το περιβάλλον, στη φωτογραφία αστικού τοπίου όπου μπορεί κάποιος να περιγράψει πλευρές και γωνιές της πόλης του, στη σκηνοθετημένη φωτογραφία, στο πορτρέτο και στη φωτογραφία still-life, τα μέλη του Zeuxis ArtGroup αναζητούν, πειραματίζονται και δημιουργούν έργα που αντανακλούν τη σύγχρονη φωτογραφική αναζήτηση των νέων δημιουργών.Επιμέλεια Έκθεσης: Νίκος Αποστολόπουλος (Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Αθήνας)
Λίγα λόγια για την ομάδα:
Η ομάδα «Ζεύξις» ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2008 από τον καθηγητή Εφαρμογών του τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας Νίκο Αποστολόπουλο και ομάδα σπουδαστών των τμημάτων Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής & Διακόσμησης που συμμετείχαν στην επίσκεψη που διοργάνωσε ο ίδιος στην Photobiennale 2008 του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.Το όνομα προήλθε από τον τόπο της συνάντησης που ήταν το ουζερί «Ζεύξιδος» στην ομώνυμη οδό (Ζεύξις = κορυφαίος ζωγράφος της αρχαιότητας).Στο χώρο της φωτογραφίας, τα μέλη του Zeuxis ArtGroup ασχολούνται διαχρονικά με ένα φωτογραφικό project που είναι το Αστικό Τοπίο και η Φωτογραφία Δρόμου.Στη PHOTOVISION σε ένα καλαίσθητο περίπτερο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και σε επιμέλεια του Νίκου Αποστολόπουλου μια επιλογή από τις πρώτες φωτογραφικές δημιουργίες των μελών της ομάδας, ενώ το project ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε στο Athens Photo Festival 2009 (Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας) στον κεντρικό κορμό του Φεστιβάλ.Η Zeuxis ArtGroup υπό την καθοδήγηση του Νίκου Αποστολόπουλου αριθμεί ήδη πάνω από 190 μέλη που είναι όλοι σπουδαστές, τελειόφοιτοι και πτυχιούχοι του τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας.

Για προσκλήσεις στείλτε μου προσωπικό μήνυμα και θα σας στείλω την πρόσκληση. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rosa azul

Πολύ δραστήριο μέλος

Η rosa azul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,945 μηνύματα.

Συμμετέχω με portfolio με την ομάδα "Zeuxis".Για προσκλήσεις στείλτε μου προσωπικό μήνυμα και θα σας στείλω την πρόσκληση. :)
Καλη επιτυχια στο εγχειρημα σας!!!! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Θέλει πρόσκληση; Γιατί εγώ έλεγα να έρθω με ένα φίλο την Κυριακή..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Όσοι κατεβαίνετε στο Σύνταγμα με το Μετρό πριν πάτε στις δουλειές σας, τα ψώνια σας ή τις βόλτες σας...ας κάνετε μία στάση στην αίθουσα εκδηλώσεων του..... τα έργα των παιδιών θα σας ενθουσιάσουν..... κι εμείς τυχαία την πετύχαμε καθώς πηγαίναμε να πάρουμε το Μετρό.... τα χρώματα και η φαντασία των παιδιών μας παρεσυραν να μπούμε μέσα και να ρίξουμε όχι μόνο κλεφτιές ματιές αλλά πολλές ματιές .....

ydatinoskosmos.jpg

ydatinoskosmos1.jpg
πηγή

Από τα συνολικά 2.060 ατομικά και ομαδικά έργα που κατέκλυσαν τα γραφεία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ειδική επιτροπή αξιολόγησης βράβευσε 25 έργα. Έργα που έκρινε ότι ξεχώρισαν από άποψη φαντασίας, καλλιτεχνικής δημιουργικότητας και περιεχομένου και ότι πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού.
Τα 2.060 καλλιτεχνικά έργα (εντυπωσιακές ζωγραφιές, περίτεχνα κολάζ, ευφάνταστα κόμικς και φωτογραφίες)
των 3.432 μαθητών από 221 σχολείακαι καλλιτεχνικά εργαστήρια, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό,
θα εκτεθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σταθμού ΜΕΤΡΟ της Πλατείας Συντάγματος
από την Πέμπτη 17 έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011
και ώρες 10:00-21:00.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Phoebe

Διακεκριμένο μέλος

Η Κομπάρσα α αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 7,312 μηνύματα.
Οι μαθητές των Προγραμμάτων Λαϊκής Επιμόρφωσης παρουσιάζουν τη δουλειά τους…

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των εκπαιδευόμενων, οι οποίοι παρουσιάζουν τα έργα τους, αφού πρώτα ολοκλήρωσαν τον φετινό κύκλο των μαθημάτων.

Η έκθεση περιλαμβάνει δημιουργίες των μαθητών από τα παρακάτω προγράμματα: Κατασκευή φιγούρας Καραγκιόζη, Κατασκευή Μαριονέτας, Κατασκευή Κοσμήματος, Παραδοσιακό Κέντημα- Βελόνες- Βελονάκι- Κοπανέλλι- Κομποδετική- Λασσέτα- Ασπροκέντημα- Σαϊτα- Μπιμπίλα- Υφαντική- Ραπτική, Νεροχρώματα, «Ζωγραφική για ενήλικες», «Αγιογραφία», «Χαρακτική», «Παιδική Ζωγραφική», «Μουσειολογία», «Καλλιτεχνική Βιβλιοδεσία» και «Διακοσμητικές Εφαρμογές». Επίσης, συμμετέχουν και οι εκπαιδευόμενοι των μαθημάτων «Φωτογραφίας», «Καλλιτεχνικών Κατασκευών», «Παιδικής Ζωγραφικής» και «Καλλιτεχνικής Χειροτεχνίας», που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Ο.Ν.Α.

Διάρκεια: 30 Μαΐου - 7 Ιουνίου 2011
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων- Αίθουσες «Γύζης», «Ιακωβίδης» & «Κόντογλου»:
Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 1601
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο: 10.00 - 20.00, Κυριακή 10.00 - 14.00

Πρόκειται για μια έκθεση από τους μαθητές των διαφόρων προγραμμάτων που προσφέρει ο δήμος Αθηναίων, όπως φωτογραφία, ζωγραφική, καλλιτεχνικές κατασκευές και κόσμημα! Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, που σε πολλά δεν έχει να ζηλέψει τις άλλες εκθέσεις, καθώς οι μαθητές είναι ερασιτέχνες! Άμα περνάτε από το κέντρο, ρίξτε μια ματιά! Νομίζω οτι αξίζει! :)
Αν δεν παινέσεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει! :red face: :p
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Μουσείο Ηρακλειδών
Sol LeWitt, ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ
από 1 Οκτωβρίου 2011 έως 29 Ιανουαρίου 2012
https://www.herakleidon-art.gr/el/index.cfm
Ο Sol LeWitt (1928-2007) γεννήθηκε στο Connecticut των Η.Π.Α. και σπούδασε καλές τέχνες στο Syracuse University της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Αφού υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό, κατά τον πόλεμο της Κορέας, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή School of Visual Arts και εργάστηκε στη βιβλιοθήκη και στην υποδοχή του ΜοΜΑ (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης). Έγινε γνωστός προς το τέλος της δεκαετίας του 1960 χάρη στις τοιχογραφίες του και τις «δομές» του, όρο που ο ίδιος χρησιμοποιούσε για τα γλυπτά του. Εν τούτοις δημιούργησε ένα μεγάλο αριθμό έργων και με διάφορα άλλα μέσα, όπως το σχέδιο, τη ζωγραφική, τη χαρακτική και τη φωτογραφία. Το έργο του Sol LeWitt σχετίστηκε αρχικά με το Μινιμαλισμό, αλλά αργότερα συνδέθηκε τόσο με την Εννοιολογική τέχνη, ώστε θεωρείται από πολλούς ως ο «πατέρας» του κινήματος αυτού. Το 1967 έγραψε τις «Παραγράφους για την Εννοιολογική Τέχνη», όπου δηλώνει ότι η ιδέα ή η έννοια ενός έργου είναι μεγαλύτερης σημασίας από τη φυσική μορφή μέσω της οποίας ο καλλιτέχνης μεταφέρει την ιδέα του. Πιστεύεται επίσης ότι πρώτη φορά έγινε αναφορά στην εννοιολογική τέχνη όταν o LeWitt έγραψε: «Θα αναφερθώ στο είδος τέχνης που δημιουργώ, ως την εννοιολογική τέχνη».
Το έργο του Sol LeWitt αποτέλεσε το θέμα μεγάλου αριθμού εκθέσεων, τόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του όσο και μετά το θάνατό του. Έργα του βρίσκονται σε πολλά σημαντικά μουσεία ανά τον κόσμο κι επίσης κοσμούν δημόσια πάρκα και κτίρια.
πηγή


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devina

Τιμώμενο Μέλος

Η Devina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 5,968 μηνύματα.
Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική


Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη εγκαινιάζει τη φετινή εικαστική περίοδο, με την έκθεση «Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική», με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νομπελίστα ποιητή.

Στην έκθεση παρουσιάζονται, για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, οι ακόλουθες ενότητες:

- To σύνολο των ζωγραφικών έργων του Οδυσσέα Ελύτη. Πρόκειται για ευφάνταστα κολάζ, τέμπερες και υδατογραφίες, μικρών διαστάσεων, που αναδεικνύουν μια μοναδική καλλιτεχνική διάσταση και αντανακλούν την αισθητική αντίληψη του μεγάλου ποιητή. Η έκθεση πλουτίζεται από χειρόγραφα και βιβλία του Ελύτη, μαζί με δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες του.

- Σημαντικά έργα κορυφαίων δημιουργών, για το έργο των οποίων ο ποιητής είτε έχει δημοσιεύσει αξεπέραστα αισθητικά δοκίμια, είτε ανέπτυξε στενές φιλικές σχέσεις.

- Η έκθεση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη αποκαλύπτει τις διαφορετικές εικαστικές αναζητήσεις του μεγάλου ποιητή και, συνάμα, προεκτείνει το βλέμμα του θεατή προς το έργο διακεκριμένων, σύγχρονων, Ελλήνων καλλιτεχνών που εμπνέονται από την ποίησή του.

Οι εικαστικοί δημιουργοί [...] αναπτύσσουν το δικό τους διάλογο με την ποίηση του Ελύτη. Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και εγκαταστάσεων μαρτυρούν, πέρα από τη διαφορετικότητα των πλαστικών τους διατυπώσεων, την αλήθεια του περιεχομένου τους, τη δική τους ξεχωριστή κυρίαρχη ή διακριτική ποιητική διάσταση.


Διάρκεια έκθεσης: 22 Σεπτεμβρίου – 27 Νοεμβρίου 2011

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00
Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-21:00

Τιμές εισιτηρίων: 6 €, 3 € (μειωμένο)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

selc

Δραστήριο μέλος

Η selc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 697 μηνύματα.
Εκθεση 'Με το μ(π)ενάκι των γελoιογράφων'

Οι γελοιογράφοι αρνούνται ότι υπάρχει κρίση στο χιούμορ, αντίθετα μέσα στην κρίση βρίσκουν χιούμορ. Κι αν η τέχνη είναι μια σοβαρή υπόθεση, τότε και το χιούμορ είναι μια σοβαρότερη, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο. Με το Μ...Πενάκη των γελοιογράφων, λοιπόν, πραγματοποιείται η παρέμβαση των σύγχρονων δημιουργών σκίτσου ως ένα εικαστικό δρώμενο που δείχνει ότι η γελοιογραφία δεν καλουπάρεται από την παρουσία της στον Τύπο, δεν εξαιρείται από τα εικαστικά, δεν κομπλεξάρεται που ασχολείται με το επίκαιρο και εφήμερο. Χωρίς να θέλει να γίνει μνημειακή τέχνη, ξέρει να μπαίνει με διάρκεια στο μυαλό και στην καρδιά του αναγνώστη.Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα https://www.benaki.gr/
21 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2011
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,555 μηνύματα.
Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Απόστολος Γεωργίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
«ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ»
Επιμέλεια: Ντένης Ζαχαρόπουλος

Συνέντευξη τύπου: Παρασκευή 09.03.2012, ώρα 12.00
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 10..03.2012, ώρα 13.30
Διάρκεια έκθεσης: 10.03 – 22.04.2012

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παρουσιάζει την έκθεση «Απόστολος Γεωργίου, Ζωγραφική», σε συνέχεια της ομότιτλης έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα, τον Μάιο του 2011. Στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση παρουσιάζεται με νέα επιλογή έργων και σε επιμέλεια του Ντένη Ζαχαρόπουλου, από τις 9 Μαρτίου έως τις 22 Απριλίου 2012.

Ο Απόστολος Γεωργίου είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του 1980 που σήμερα χαίρει πλέον διεθνούς αναγνώρισης. Το έργο του χαρακτηρίζεται ως ανθρωποκεντρικό και εστιάζει σε θέματα της καθημερινότητας των ανθρώπων, στην ταυτότητα, το φύλο και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Η γραφή του παρόλα αυτά κυριαρχείται από έντονα αντιρεαλιστικά στοιχεία ζωγραφικής αφαίρεσης και σχεδιαστικής σχηματοποίησης.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα που δημιούργησε την τελευταία δεκαετία τα οποία αναδεικνύουν την αδιάκοπη εικαστική του έρευνα και ορίζουν το ώριμο ζωγραφικό λεξιλόγιο του.

Ο επιμελητής και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΣΤ, γράφει για τον θεσσαλονικιό καλλιτέχνη:
«Ο Γεωργίου βλέπει τη ζωγραφική μέσα από την παρατήρηση. Παρατηρεί τον κόσμο, την πραγματικότητα, τους ανθρώπους με τόση προσήλωση και προσοχή που σπάνια του ξεφεύγει όποια λεπτομέρεια ξεπερνά την επιφάνεια των προσώπων, των κινήσεων, των χαρακτήρων, των καταστάσεων. Με τον τρόπο αυτό συλλαμβάνει ό,τι έρχεται προς εμάς είτε ηθελημένα είτε τυχαία, ό,τι απευθύνεται σ’ εμάς είτε άμεσα είτε από σπόντα .Γιατί η προοπτική, έτσι όπως την ξέρουμε από την Αναγέννηση κι ύστερα, δεν περιορίζεται μόνο στη μηχανική ανάπτυξη του χώρου. Αντίθετα, βρίσκει στην έκφραση τη δύναμη να ξεπερνά όλο και περισσότερο την επιφάνεια των πραγμάτων και να συλλαμβάνει και να εννοεί τη ζωή στην πιο μεγάλη της ένταση και δράση. Ο Ντύρερ εντυπωσιάζεται από αυτά που ακούει για την προοπτική και τη φαντάζεται ακόμα πριν τη δει σαν μια σύντμηση που επιτρέπει στο ζωγράφο να φτιάξει ένα χέρι που βγαίνει μπροστά από τον πίνακα, έξω από την επίπεδη επιφάνεια. Ο Αλμπέρτι μέσα από μια ανάλογη αντίληψη, την προσδιορίζει ως δύναμη της παρουσίας που βγαίνει μπροστά από την επιφάνεια του πίνακα στο χώρο του θεατή και την χαρακτηρίζει σαν την τέχνη «"που μπορεί να ανασταίνει τους νεκρούς".
Ο Γεωργίου, συνειδητά και ενεργά σύγχρονος καλλιτέχνης, έχει μάθει καλά το μάθημα αυτό.»
O Απόστολος Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1952 όπου και πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του. Γιος του σημαντικού πιανίστα, καλλιτέχνη και δάσκαλου Τώνη Γεωργίου, συμμετείχε από πολύ μικρός στην πολιτιστική ζωή της μεταπολεμικής Θεσσαλονίκης. Τέλειωσε το Κολλέγιο Ανατόλια όπου έμαθε πολύ νωρίς πόση απόσταση υπάρχει ανάμεσα στην αντισυμβατική ζωή των καλλιτεχνών και τις συμβάσεις που προστατεύουν μια κλειστή κοινωνία. Το έργο του σε μεγάλο βαθμό πηγάζει και από αυτή την κριτική και σαρκαστική ματιά πάνω στις αδυναμίες και τις υπερβολές που κυριαρχούν τις ανθρώπινες σχέσεις. Τη δεκαετία του 70 έφυγε για σπουδές αρχιτεκτονικής στη Βιέννη και μετά στη Φλωρεντία. Στη συνέχεια γυρίζει στην Ελλάδα όπου έκανε και την πρώτη του έκθεση στο ΖΜ, στη Θεσσαλονίκη και σε συνέχεια στη γκαλερί Ώρα, του Μπαχαριάν στην Αθήνα. Μετά από μια περίοδο ερευνητική, εγκαθίσταται με τη σύντροφό του στη Σκόπελο, σ' ένα μαγευτικό τοπίο όπου θα γεννηθεί ο γιος τους. Εκεί ζουν πολύ λιτά και συγκεντρωμένα, δουλεύοντας όλο το χρόνο, η γυναίκα του ως εκπαιδευτικός κι ο Γεωργίου εμβαθύνοντας το ζωγραφικό του έργο του έξω από τα συμβατικά μονοπάτια μιας τυπικής καλλιτεχνικής καριέρας και ζωής που στην Ελλάδα της τελευταίας τριακονταετίας σφράγισε το lifestyle. Η καυστική κριτική και σαρκαστική ματιά του Γεωργίου είναι με τον τρόπο αυτό ακόμα πιο έντονη και δομημένη καλλιτεχνικά, πνευματικά και πολιτικά από τη στιγμή που μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα πως η θέση του παρατηρητή κι η κριτική απόσταση που χαρακτηρίζουν το έργο του δεν συνιστούν μια απλή υπόθεση εργασίας αλλά μια ουσιαστική στάση ζωής. Η συνέπεια και η πρωτοτυπία της αυτόνομης αυτής γραφής και κριτικής στάσης φέρουν σήμερα το έργο να εκτίθεται σε μεγάλα μουσεία και συλλογές διεθνώς. Σημαντικοί κριτικοί κι ιστορικοί της τέχνης αναγνωρίζουν το ζωγραφικό του ιδίωμα σαν εξαιρετική έκφραση ζωγραφικής ακριβολογίας που αντιμάχεται τη φλυαρία έτεινε να χαρακτηρίσει τη δεκαετία του 80. Η έκθεση στο Ε.Μ.Σ.Τ. και σήμερα στο Μ.Μ.Σ.Τ. επιτρέπουν να δικαιωθεί η σημασία και διάσταση του ζωγράφου που σφράγισε η ανθρώπινη κοινωνία από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το βάθος της ανθρώπινης ψυχής με τρόπο ίσως ανάλογο με αυτόν που ο Δημήτρης Δημητριάδης εγκαινιάζει στο λόγο και το θέατρο.
……………………………………………………………………………………………………..

Επιμέλεια έκθεσης: Ντένης Ζαχαρόπουλος
Διάρκεια έκθεσης: 7 Μαρτίου 2012- 22 Απριλίου 2012
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ 154 (ΔΕΘ-HELEXPO)
546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ.: 2310 240002 , 2310 281212
Τ + F: 2310 281567
E: mmcart@mmca.org.gr
Site: https://www.mmca.org.gr/ 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Δεκαήμερο φεστιβάλ βιβλίων στο Booze

Το Booze Cooperativa, ο ιστορικός πλέον πολυχώρος του κέντρου της Αθήνας και το Etage Litteraire, ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος στο βιβλίο, ανακοινώνουν επισήμως την έναρξη του ανοιξιάτικου φεστιβάλ βιβλίου που θα φιλοξενηθεί από τις 21 έως τις 30 Μαΐου στον χώρο της στοάς του Booze, και θα λειτουργεί από τις 12:00 έως τις 23:00.

Μια ανοιξιάτικη γιορτή βιβλίου, φτιαγμένη με αγάπη για το πνεύμα και την καλλιέργεια, έρχεται να ορθώσει το ανάστημα της απέναντι στην ηθική και πνευματική αποσύνθεση που διέπει τις μέρες μας. Μια γιορτή με πολλά βιβλία, συζητήσεις, δρώμενα, που φιλοδοξεί να δώσει ζωή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με οδηγό το βιβλίο, την ποίηση, τη λογοτεχνία, το δοκίμιο, την επιστήμη, την τέχνη. Συνοδοιπόροι, οι μεγαλύτεροι εκδοτικοί οίκοι, σε ένα μεγάλο φεστιβάλ αφιερωμένο στο βιβλίο και στον αναγνώστη.

Ελάτε λοιπόν, να ανοίξουμε μαζί ένα βιβλίο, να ξεφυλλίσουμε τα φρεσκοκομμένα φύλλα του και να μυρίσουμε τη μυρωδιά από χαρτί κι από μελάνι, που θα κατακλύσει το χώρο. Ακόμη, ελάτε να ακούσετε απόψεις, να συζητήσουμε και να καλωσορίσουμε μαζί το καλοκαίρι, αποχαιρετώντας την άνοιξη, ποιητικά!


21-30/5/2012
Στοά Booze Cooperativa

Etage Litteraire & Booze Cooperativa
Kολοκοτρώνη 57-59, Αθήνα, 10560
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984534359
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,555 μηνύματα.
Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Charles Weber με τίτλο Τα Ελληνικά – The GreekSeries.

Ο Charles Weber, Ελβετός φωτογράφος, ζει και εργάζεται στο χωριό Άγιος Σύλλας του Ηρακλείου Κρήτης πάνω από τρεις δεκαετίες.
Στην έκθεση The Greek Series- Τα Ελληνικά παρουσιάζει τη φωτογραφική του διαδρομή, στη δεύτερή του πατρίδα, μέσα από 150 περίπου φωτογραφίες, χωρισμένες σε επτά ενότητες.
Τα θέματά του πραγματεύονται ανθρώπους, τοπία, αντικείμενα και συνθέσεις από την ελληνική καθημερινότητα, αποπνέοντας τρυφερότητα, αυθορμητισμό, τάξη και αγάπη για το χώρο και τους ανθρώπους της.

Μακάρι να μπορούσα να πάω, να δω εικόνες από την Ελλάδα όπου μεγάλωσα. :) Αν πάει κανείς, πείτε μου πώς είναι και αν αξίζει ο κατάλογος...!

Κάποιες εικόνες από τη Lifo 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,555 μηνύματα.
Franz West, ο Βιεννέζος φίλος, Μουσείο Άλεξ Μυλωνά - Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Εγκαίνια 8 Φεβρουαρίου, διάρκεια έως 5 Μαΐου 2012
Franz West και Herbert Brandl, Mike Kelley, Martin Kippenberger, Peter Kogler, Mariella Simoni, Octavian Trauttmansdorff, Otto Zitko, Heimo ZobernigΓια πάνω από τριάντα χρόνια η παρουσία του Franz West (1947-2012), ενός από του ιδιαίτερα σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής μας στη Βιέννη, επιτρέπει σε πολλούς νεότερους καλλιτέχνες, αλλά και σε σημαντικούς κριτικούς και επιμελητές από άλλες χώρες, να συναντηθούν και να αναπτύξουν κοινή πορεία μέσα από τα έργα τους, τις εκθέσεις, τους θεσμούς, τις διαδρομές, τα γεγονότα.
...
"Για πολλά χρόνια το ανθρώπινο σώμα θεωρείτο ως το περίβλημα της ψυχής. Έπρεπε να πειρμένουμε πολλούς αιώνες για ν'ανοιχτεί το περίβλημα αυτό, να μπορέσει να εξεταστεί το περιεχόμενό του, να μελετηθεί, ν'απομνημονευτεί. Έκτοτε το σώμα υπέστη πολλές μεταμορφώσεις. Εννοήθηκε άλλοτε σαν εργαλειοθήκη, άλλοτε σαν συλλογή οργάνων, άλλοτε σαν σύνολο λειτουργιών. Το περίβλημα αυτό ανοίχτηκε κι έδωσε τη θέση του σε ένα κουτί, σε μία μηχανή, σ'ένα κατάστιχο, σ'ένα δίκτυο." Ντένης Ζαχαρόπουλος, επιμελητής
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.


«Το Ναυάγιο των Αντικυθηρων: Tο πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός». 6/4/2012 – 31/8/2013 Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44 Τηλ. 210 8217724, 210 8217717. Δευτ.: 13.00-20.00, Τρ.-Κυρ.: 08.00-15.00.
Γενική είσοδος στο μουσείο 7 ευρώ


Καθώς εισέρχεται ο θεατής στην έκθεση, τον υποδέχεται η εικόνα μιας πλώρης που εξέχει, ενώ συγχρόνως ακούγεται η ωραία μουσική επένδυση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Η πρώτη αίθουσα έχει ευφάνταστα διαμορφωθεί στο σχήμα που έχει το σκαρί ενός πλοίου. Αν καταφέρει κανείς να συγκρατήσει την παρόρμηση να τρέξει προς τον συγκλονιστικό Έφηβο, μπορεί να μάθει περισσότερα για τις δύο ενάλιες ερευνητικές επιχειρήσεις που έγιναν στο ναυάγιο, από το αρχειακό υλικό που εκτίθεται για πρώτη φορά. Στα δεξιά της αίθουσας ζωντανεύουν οι επιβάτες του πλοίου. Αυτό είναι το πρωιμότερο ελληνικό ναυάγιο στο οποίο σώθηκαν ανθρώπινα οστά, η μελέτη των οποίων κατέδειξε την παρουσία ενός άνδρα ηλικίας 20-25 ετών, μιας νεαρής, πιθανόν ενήλικης γυναίκας και ενός τρίτου ατόμου, ηλικίας περίπου 15 ετών. Η ζωή τους επάνω στο πλοίο διαβάζεται στα πιόνια των επιτραπέζιων παιχνιδιών που έπαιζαν για να περνούν τις ώρες τους, στα κατάλοιπα από τις ελιές και τα σαλιγκάρια που έτρωγαν, στις χύτρες στις οποίες μαγείρευαν, ακόμα και στις κεραμίδες που κάλυπταν το ενδιαίτημά τους.
Ο Έφηβος των Αντικυθήρων στο κέντρο της πρώτης αίθουσας είναι αναμφίβολα ένα από τα ωραιότερα αρχαία ελληνικά αγάλματα
Πηγή

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
«Το Ναυάγιο των Αντικυθηρων

Το έχω δει, είναι πολύ ωραία έκθεση, μικρή μεν αλλά ωραία, με ωραία εφέ. Να πάτε, για μένα, αξίζει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,555 μηνύματα.
Δεν έχω πάει η ίδια, αλλά πρέπει να είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσες οι παρακάτω, στο Μουσείο Μπενάκη:


Έκθεση αρχιτεκτονικού έργου για τη βιομηχανική κληρονομιά Ελλάδας και Κύπρου κατά την περίοδο 1980-2012. Παρουσιάζεται υλοποιημένο έργο, μελέτες και αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί, που αφορούν την ένταξη νέων χρήσεων σε υφιστάμενα βιομηχανικά κελύφη.
Αν σκεφτείτε πόσες περιοχές είναι υποβαθμισμένες γιατί συγγενεύουν με εγκαταλελειμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, και έχουν πολλές προοπτικές εκμετάλλευσης με δυνατότητα επωφέλησης όλης της πόλης...
Έως τις 28/07/2013, στο Κτίριο ΠειραιώςΜε τις μαγικές του εικόνες ο Μάνος μας καλεί συνοδοιπόρους στα απομακρυσμένα χωριά και νησιά της Ελλάδας του ’60 όπου άνθρωποι φτωχοί και αγέρωχοι, μέσα σ’ ένα σκηνικό αγροτικής απλότητας και γαλήνης, δίνουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα τους για επιβίωση προσηλωμένοι σ’ έναν τρόπο ζωής απαράλλακτο για αιώνες.
Έως τις 25/08/2013 στο Κεντρικό Κτίριο


Επίσης σημειώστε:

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Απλά καταπληκτική!

Στο πλαίσιο των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, το Μουσείο Ακρόπολης θα προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα ν’ ανακαλύψουν τα τοπία, τους ανθρώπους και τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα από τη Σαμοθράκη, με τη βοήθεια των Αρχαιολόγων-Φροντιστών του Μουσείου. Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 5μ μ . . έως τις 8 μ.μ., οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές θα βρίσκονται στον χώρο της περιοδικής έκθεσης "Σαμοθράκη".
πηγή

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Οδύσσειες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οδύσσειες»
αποτελεί την κορυφαία επετειακή εκδήλωση του εορτασμού
των 150 χρόνων από τη θεμελίωση του μουσείου.
Επιχειρεί να ανιστορήσει το περιπετειώδες ταξίδι του ανθρώπου στον χρόνο
μέσα από ένα αφαιρετικό και συμβολικό πρίσμα εμπνευσμένο από την Οδύσσεια.
Χωρίς να αναδιηγείται το μυθολογικό έπος του Ομήρου, η έκθεση εμπνέεται
από τον αρχετυπικό χαρακτήρα του Οδυσσέα και αφηγείται,
μέσα από εμβληματικά αλλά και λιγότερο γνωστά έργα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου,
το μακρύ χρονικό του δοκιμαζόμενου ανθρώπου, τον αδιάκοπο αγώνα του
να τιθασέψει το περιβάλλον, να γνωρίσει νέους τόπους, να πλουτίσει τους ορίζοντες του,
να δημιουργήσει πολιτείες ευνομούμενες και να αντιπαλέψει
τη φθαρτότητα της ύπαρξης του με τη βοήθεια του έρωτα και της δημιουργικής πράξης.

πηγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Nέο Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι
Άνοιξε στις 2 Οκτωβριου 2019

 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top