Ε τότε νομίζω ότι συμφωνούμε! Αρκεί να μην τα ισοπεδώνουμε όλα και να
μην φτάνουμε σε αυθαίρετες γενικεύσεις!
Αν μιλούσα πιο θερμά θα μου έλεγες ότι έχω συναισθηματικό δεσμό με το θέμα και γι'αυτό δεν είμαι αντικειμενική... ή όπως στην Βίκυ θα μου έλεγες ότι πιστεύω σε κάτι απόλυτο και γι'αυτό θα πρέπει να μπορώ να δέχομαι προσβολές και βλασφήμιες (που παρεπιπτόντως δεν δέχομαι!).
Προτιμώ, λοιπόν, να μιλάω πιο αντικειμενικά και ίσως κάπως πιο αποστασιωποιημένα ούτως ώστε να μπορείς να σχολιάσεις την
άποψη μου ως εξωτερικό παρατηρητή πέρα από συναισθηματικούς δεσμούς. Πράγμα το οποίο αποφεύγεις επιμελώς να κάνεις! Αντί λοιπόν να σχολιάζεις το με ποιο τρόπο ο καθένας αναπτύσσει τα επιχειρήματά του (συναισθηματικό ή μη) τι θα έλεγες να αναπτύξεις τα δικά σου επιχειρήματα
επί του θέματος χωρίς προσωπικές "επιθέσεις";
Στο θέμα μας τώρα, εγώ δεν είπα ότι δεν ισχύει αυτό που λες για τη συγκεκριμένη οικογένεια... Αντίθετα, τόνισα το πόσο καταστροφική είναι η υπερβολή προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ή η χρησιμοποίηση μιας πίστης για την κάλυψη προσωπικών συμφερόντων (γιατί ένα από τα δύο πρέπει να ισχύει στην περίπτωση που μας ανέφερες).
Η μόνη μου ένσταση ήταν ότι έκανες μια αυθαίρετη γενίκευση γνωρίζοντας μία και μόνο οικογένεια! Και πραγματικά, μου έρχεται η εξής απορία: Γιατί δεν έβγαλες το ίδιο συμπέρασμα για όλες τις τριμελείς οικογένειες ή για όλες αυτές που έχουν παιδί Μιχάλη ή για όλες αυτές που το παιδί τους σπουδάζει στη Φλώρινα κ.ο.κ. Νομίζω ότι εξίσου αυθαίρετες και αβάσιμες με αυτήν που ήδη έκανες, θα ήταν κι εκείνες οι γενικεύσεις, ακόμα κι αν αυτές είναι πιο "φανερές".
Φιλικά (μην τα ξαναλέμε

)