Εκλογές στην Ουγγαρία (2026)

Entropy24

Δραστήριο μέλος

Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, είναι Φοιτητής και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 580 μηνύματα.
Αύριο στις 12 Απριλίου, η Ουγγαρία καλείται να ψηφίσει για τον σχηματισμό του 10ου Κοινοβουλίου της από την πρώτη φορά το 1990 με την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες εκλογικές αναμετρήσεις για το 2026 καθώς το αποτέλεσμα της επηρεάζει τόσο την δικιά της πορεία αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Viktor Orban και η κυβέρνηση του κινδυνεύει να χάσει την εξουσία μετά από 16 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, ύστερα από μια σειρά από ατοπήματα. Η επιδείνωση της οικονομίας, η εμπλοκή της Ρωσίας στο πολιτικό σύστημα της χώρας καθώς και αμέτρητες περιπτώσεις διαφθοράς και παρέμβασης στην δικαιοσύνη είναι μερικά από αυτά.

Ωστόσο, πολλοί ανησυχούν για ενδεχόμενη διαστρέβλωση του εκλογικού αποτελέσματος από το κυβερνών κόμμα με την βοήθεια εξωτερικών παραγόντων όπως η Ρωσία.

 
Ο Όρμπαν είναι καθεστώς, δε πέφτει εύκολα.
 
Σε σύγκριση με το υπόλοιπο σκουπιδαριό των Βρυξελλών είναι το λιγότερο κακό που έχουμε στην Ευρώπη. Παραμένει όμως ένας αστός πολιτικός που συνεχίζει την εξαθλίωση των Ούγγρων εργατών. Η μετανάστευση των νέων προς τη Δύση δεν σταμάτησε, η διαφθορά κορυφώθηκε, τα μέτρα για γεννήσεις ημεδαπών είναι πενιχρά και δεν οδήγησαν σε απτά αποτελέσματα αφού η οικονομία της χώρας συνεχίζει να είναι χάλια. Αυτά είναι τα ουσιώδη, τώρα το αν κρίνει πως τα εθνικά του συμφέροντα είναι με τη Ρωσσία, χειραγωγεί τη δικαιοσύνη (που όλοι το κάνουν, πέφτουμε από τα σύννεφα οι Έλληνες λολ) ή είναι ενάντια στη δημοκρατία πραγματικά με είναι τελείως αδιάφορα.

Οι συντηρητικοί, δεξιοί και εθνικιστές που τον θαυμάζουν επειδή έχει σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική ξεχνάνε πως έχει δημιουργήσει όλες τις συνθήκες ώστε η Ουγγαρία να χρειάζεται μετανάστες για να επιβιώσει μακροπρόθεσμα (όπως όλη η Ευρώπη). Με λίγα λόγια, στα 16 χρόνια εξουσίας του έχει κάνει μία τρύπα στο νερό. Τώρα μπορεί να καταρρεύσει και ο νέος φιλοευρωπαίος του Tisza party που θα εκλεγεί να ανοίξει τα σύνορα του (όπως έχει αρχίσει να κάνει η νέα υποτακτική φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Πολωνίας). Η στείρα αντιμεταναστευτική ρητορική δεν έχει αντίκρυσμα αν δεν συνοδεύεται από ριζοσπαστική οικονομική αναδιάρθρωση.
 
Ευχόμαστε πως ο λαός της Ουγγαρίας θα στείλει τον Όρμπαν, την μαριονέτα του Πούτιν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back
Top