DreamsRevenge

Περιβόητο μέλος

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,757 μηνύματα.
Πέρασαν κι αυτές οι εκλογές, ή τουλάχιστον το πρώτο τους επεισόδιο εάν επαληθευτούν οι Κασσάνδρες των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων...

Όλοι, πλην ενός σοβαρού ποσοστού αποχής/λευκών, ψηφίσαμε κάποιο σχηματισμό, αλλά γιατί τον ψηφίσαμε?

Οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις εξαντλήθηκαν στο αν πρέπει ή όχι να τηρήσουμε τη δανειακή σύμβαση, αν πρέπει ή όχι να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ενιαίο νόμισμα και σε κάποιες εξάρσεις πολιτικής ανάλυσης βάλαμε και τους μετανάστες στην κουβέντα ενίοτε τσουβαλιάζοντας νόμιμους και παράνομους.

Αυτό που με απασχολεί είναι μια μικρή ανακεφαλαίωση...

Μνημόνιο-δανειακή σύμβαση: Τα μεγάλα ΝΑΙ και τα μεγάλα ΟΧΙ κυριάρχησαν στις προεκλογικές αναμετρήσεις. Τα ναι λίγο πολύ ξέρουμε τί σημαίνουν έστω και με λίγη σαντιγύ προσπάθειας για επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων όρων και χρονοδιαγραμμάτων.
Τα μεγάλα όχι, μας εξήγησαν πώς θα ανακαλέσουν υπογραφές και συμφωνίες με υπερκρατικούς διεθνείς οργανισμούς, πώς θα παραμείνουν ισότιμοι συνομιλητές εταίρων που μόλις θα τους έχουν πετάξει τις υπογραφές κατάμουτρα? Το τεκμηρίωσαν με κάποια επιχειρήματα από τα ισχύοντα στις διεθνείς συνθήκες, απέδειξαν πώς μπορεί να γίνει χωρίς, όπως ευαγγελίζονται, να έχει η χώρα σοβαρές οικονομικές και πολιτικές συνέπειες?

Ευρωπαϊκή Ένωση: Μια ερώτηση δεν είδα ποτέ να απαντάται καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας από τις αντι-ΕΕ δυνάμεις. Η έξοδος μπορεί να είναι σύντομη και θα είναι σίγουρα θεαματική. Με ποιά αποθέματα ρευστού θα κινήσουν τη χώρα σε επίπεδο εσωτερικών πληρωμών μέχρι να αποκατασταθούν εκείνες οι οικονομικές σχέσεις και πρακτικές που θα δημιουργήσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα θετικού προσήμου ισοζύγια και την ρευστότητα σε συνάλλαγμα και εσωτερικό επίπεδο?
Ξέρετε ο παππούς και η γιαγιά μπορεί να ξιφουλκούν κατά των "κακών ευρωπαίων" ενίοτε κραδαίνοντας το μπαστούνι επί δικαίων και αδίκων, αλλά αν δεν πληρωθούν τη σύνταξη τους στις 31 Μαΐου, σε 15 μέρες, το πολύ, θα τους βρουν νεκρούς από την ασιτία και την έλλειψη της φαρμακευτικής αγωγής τους και τα παιδιά τους δεν θα μπορούν ούτε να τους κηδέψουν γιατί δεν θα έχουν πάρει το επίδομα ανεργίας...

Μεταναστευτικό: Πεδίο δόξης λαμπρόν δια πάσαν νόσον και πάσαν ... ξέρετε:P. Οι μεν υπέρμαχοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης δεν μας είπαν τί θα γίνει μετά, καθώς δε μπορούν να κρατούν επ' άπειρον τους μετανάστες εκεί μέσα, επίσης δε μας είπαν πόσα τελικά στρατόπεδα χρειάζεται για να χωρέσουν όλοι οι μετανάστες, και δε μας είπαν πώς επιτέλους θα προστατέψουν τα σύνορα.
Οι δε προοδευτικοί ακόμα να μας πουν (τεκμηριωμένα) πώς θα καταγγείλουν το Δουβλίνο ΙΙ χωρίς μάλλον τη συγκατάθεση των άλλων χωρών που το συνυπέγραψαν και τί θα γίνει μέχρι τότε, (για τα σύνορα κουβέντα).

Παιδεία: Ο μεγάλος απών. Βλέπετε, εδώ ο κόσμος χάνεται, όταν όμως ψηφίζουμε για Βουλή, ψηφίζουμε κατ' αρχήν για τετραετή θητεία, οπότε, δεν θα έπρεπε όλοι να έχουν παρουσιάσει/ερωτηθεί εξαντλητικά τί σκοπεύουν να κάνουν με το εκπαιδευτικό σύστημα, την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού, το μοναδικό ή όχι βιβλίο, τις εισαγωγικές στην τριτοβάθμια, την διοίκηση των ΑΕΙ/ΤΕΙ, την αναμόρφωση ή όχι της ύλης στην υποχρεωτική εκπαίδευση?

Υγεία/Κοινωνική Ασφάλιση: Το μνημόνιο μας ανάγκασε ως κράτος, μιας και για δεκαετίες διαπιστώναμε και καυτηριάζαμε αλλά μέχρι εκεί, για να μην στενοχωρηθούν οι ψηφοφόροι μας, να βρούμε πόσοι παίρνουν αχρεωστήτως συντάξεις και επιδόματα, να μαζέψουμε τη φαρμακευτική δαπάνη, να προσπαθήσουμε να ενοποιήσουμε τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το πρόβλημα είναι φυσικά, ότι επειδή όλα έγιναν υπό την Δαμόκλειο Σπάθη, να γίνουν πολλά πράγματα βιαστικά, ασχεδίαστα και να υπάρχουν παράπλευρές απώλειες.
Μας είπαν οι υποψήφιοι πώς θα συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια, αν θα τη συνεχίσουν, πώς θα μαζέψουν τις αστοχίες, πώς θα διορθώσουν τα υπόλοιπα στραβά που απ' ό,τι φαίνεται επιμένουν να υπάρχουν σε πείσμα των όποιων μεταρρυθμίσεων?

Ανάπτυξη:'( Ποια? Αυτή. Αυτή που σβήνει και χάνεται αφήνοντας πίσω της ανθρώπινα ερείπια μιας οικονομίας-σκιάς του εαυτού της να περιφέρονται σε ένα κράτος-φάντασμα. Ποιος παρουσίασε ολοκληρωμένη πρόταση για επενδυτικό νόμο? Κίνητρα για προώθηση της επιχειρηματικότητας? Για προστασία της μικρομεσαίας επιχείρησης? Νούμερα, αριθμούς τεκμηριωμένους κι ελέγξιμους για το πώς μπορεί να γυρίσουν πίσω παραγωγικές μονάδες που μετανάστευσαν στη Βουλγαρία και τα Σκόπια, να λειτουργήσουν μονάδες που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, να στηριχθούν εξαγωγικές επιχειρήσεις και κυρίως εισαγωγικές επιχειρήσεις που η κατρακύλα της χώρας βλάπτει και τη δική τους αξιοπιστία και φερεγγυότητα στις διεθνείς αγορές?

Κλείνω εγώ προς το παρόν, ο κατάλογος σίγουρα μπορεί να εμπλουτισθεί κι άλλο, σίγουρα όμως παρακαλώ και για τους δικούς σας προβληματισμούς και σκέψεις...Υ.Γ. Αυτός ο προβληματισμός με απασχολεί εδώ και πολύ καιρό, δεν ήθελα να τον δημοσιεύσω πριν τις εκλογές γιατί σίγουρα κάποιοι θα θεωρούσαν ότι πρόκειται για κείμενο που παίρνει θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς και δεν είχα/έχω καμμία τέτοια πρόθεση. Η μυστικότητα της ψήφου είναι ιερή και το μόνο που προσπαθώ να προκαλέσω εδώ είναι μια ακόμα δημιουργική συζήτηση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

IL PENSIERO

Δραστήριο μέλος

Η IL PENSIERO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 512 μηνύματα.
το μόνο που προσπαθώ να προκαλέσω εδώ είναι μια ακόμα δημιουργική συζήτηση...
Πόσο έξυπνη γυναίκα είσαι DreamsRevenge? Λυπάμαι μόνο που δεν σε είχα μελετήσει απο την αρχή στο στέκι. :(

Κανείς καλή μου... δεν θα μπορέσει να δώσει απάντηση στα ερωτήματά σου. Γιατί κανείς δεν έχει ! Απλά την λέει ο ένας στον άλλο.

Ούτε όμως... τα κόμματα, που απο σπόντα μπήκαν εχθές στην βουλή έχουν απαντήσεις. Κανείς δεν έχει πρόγραμμα ουσιαστικό, κανείς δεν έχει λύσεις.

Δεν νομίζω πως πρέπει να περιμένεις μια δημιουργική συζήτηση. Πάλι θα καταλήξουμε στο κενό! Όπως πάντα!

Τίποτα δεν θα αλλάξει, τουλάχιστον προς το παρόν. Θα παραμείνουμε... σε μια ελλειπή δικομματική κυβέρνηση που θα έχει αναγκαστεί να υποκύψει σε αυτά, που οι άλλοι ορίζουν, αφήνοντας τον Ελληνικό λαό στο ελεός του! :/:


υγ. ας το συνηδειτοποιήσουμε όσο είναι καιρός....


και ενώ άλλοι μιλούν για σεξουαλικές φαντασιώσεις.... :sick:

.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Τάσος97

Τιμώμενο Μέλος

Ο Allostasis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Βιολόγος και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,113 μηνύματα.
Σε κάποιον το έλεγα δε θυμάμαι.. Ποιος δημοσιογράφος ρώτησε ποτέ τα σχέδια των κομμάτων για την Παιδεία και το Εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας; Τι νομίζουν πως είναι, το κερασάκι στην τούρτα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,044 μηνύματα.
Η έξοδος από την ΕΕ σίγουρα θα είναι θεαματική, αυτό είναι κοινώς αποδεκτό και ακριβώς για αυτό δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν θέματα ρευστότητας και οτιδήποτε άλλο. Η αποχώρηση ειδικότερα της Ελλάδος από ζώνη του Ευρώ δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ίδια την ΕΕ. Καταρχάς το πιο σίγουρο, θα επιβεβαιωθούν φωνές όπως του νομπελίστα Krugman, που υποστηρίζουν το νόμισμα € δεν μπορεί να είναι βιώσιμο, η ΕΕ δεν είναι ΗΠΑ, όποτε δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινό νόμισμα. Θα επιβεβαιωθούν φωνές όπως του Καθηγητή Βαρουφακη που υποστηρίζουν ότι η ΕΕ & οι μνημονικές κυβερνήσεις ακολουθούν εκείνο το μονοπάτι που με σίγουρα μόνο ένα πράγμα μπορεί να μας εξασφαλίσει ... την αποτυχία. Η έξοδος της Ελλάδος από το Ευρώ & ΕΕ σημαίνει αυτόματα στην χειρότερη στάση πληρωμή και προς τους δανειστές και στην καλύτερη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Γιατί λοιπόν αυτά τα πλεονεκτήματα να μην απαιτήσει και η Ιταλία ή η Ισπανία ή Ιρλανδία έστω και αν αυτό συνεπάγεται με έξοδο από το Ευρώ & ΕΕ;

Όποιος πιστεύει ότι η έξοδος από € & ΕΕ είναι ένας είδος έκβαση πλανάτε οικτρά. Η έξοδος είναι οι νέοι κανόνες, το νέο παίγνιο. Από μόνη της μια έξοδο δεν σημαίνει τίποτα και δεν προεξοφλεί τίποτα απόλυτος. Το αν για την Ελλάδα είναι πιο εύκολο να παίξει το παίξει το παίγνιο του Ευρώ ή της Δραχμής είναι ένα εντελώς άλλο θέμα συζήτησης. Ωστόσο το να προεξοφλούμε ότι καμία άλλη χώρα υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα προτιμήσει την έξοδο είναι μια πλάνη. Για εμένα είναι σοφός όποιος δεν μιλάει για την επόμενη μέρα με την Ελλάδα εκτός € ή/και ΕΕ, όπως επίσης είναι σοφός όποιος δεν εξασφαλίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ζώνη του Ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμη και αν η Ελλάδα δεν βγει.

Για εμένα λοιπόν ένας σοφός Ευρωπαίος πολίτης εφόσον θέλει να κάνει μια τόσο προχωρημένη σκέψη, το ερώτημα που πρέπει να αφουγκραστεί είναι αν υπάρχουν τυχόν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα στην πιθανότητα που η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από το Ευρώ ή και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας μνημονικός ή αντιμνημονικός, ένας δεξιός, φιλελεύθερος ή αριστερός, ένας φιλοευρωπαϊστής ή αντί-φιλοευρωπαϊστής που να μην πιστεύει ότι πράγματα στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν κάπως βελτιωθεί. Όλοι συμφωνούν, θέλω να πιστεύω, ότι καλώς κόπηκαν τα επιδόματα για τυφλούς οδηγούς πολυτελή αυτοκινήτων. Τι ακριβώς να συζητηθεί; Δεν είναι ώρα να ευλόγαμε τα γένια μας.

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε αυτό που θα έπρεπε να ψηφίσουμε εδώ και καιρό, αυτό που ψήφισαν οι πολίτες στην Ιρλανδία και όταν σε εμάς τέθηκε σε αυτό το ερώτημα χαζογέλαγαμε σαν παιδάκια δημοτικού ... και ακόμη πιο χειρότερα επειδή τα παιδάκια γελάνε με αφέλεια, εμείς γελάγαμε κομματικά. Το αν η Ελλάδα συνάψει μνημόνιο ή όχι είναι θέμα δημοψηφίσματος, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση αν δεν υπάρχει ρητή εντολή για το θέμα του μνημονίου και εν τέλη θα αρπαχτούμε και μεταξύ επειδή οι μνημονικοί θα κατηγορούν τους αντιμνημονιακούς και τούμπαλιν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

IL PENSIERO

Δραστήριο μέλος

Η IL PENSIERO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 512 μηνύματα.
Για εμένα λοιπόν ένας σοφός Ευρωπαίος πολίτης εφόσον θέλει να κάνει μια τόσο προχωρημένη σκέψη, το ερώτημα που πρέπει να αφουγκραστεί είναι αν υπάρχουν τυχόν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα στην πιθανότητα που η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από το Ευρώ ή και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας μνημονικός ή αντιμνημονικός, ένας δεξιός, φιλελεύθερος ή αριστερός, ένας φιλοευρωπαϊστής ή αντί-φιλοευρωπαϊστής που να μην πιστεύει ότι πράγματα στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν κάπως βελτιωθεί. Όλοι συμφωνούν, θέλω να πιστεύω, ότι καλώς κόπηκαν τα επιδόματα για τυφλούς οδηγούς πολυτελή αυτοκινήτων. Τι ακριβώς να συζητηθεί; Δεν είναι ώρα να ευλόγαμε τα γένια μας.
Δεν μας είπες όμως ποια είναι τα πλεονεκτήματα της παραμονής....Όσο για τα ασφαλιστικά ταμεία , ο ΕΟΠΥΥ πάει προς κατάρρευση....Δεν το πληροφορήθηκες;.;.;.:(

Ο ΕΟΠΥΥ έχει - από τη μία - 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Και από την άλλη, μία 'μαύρη τρύπα' 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, από παλαιότερα χρέη των Ταμείων που τον απαρτίζουν.
https://www.mypharm.gr/node/3949
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,044 μηνύματα.
Το μόνο που σχολίασα είναι ότι κάνεις δεν νομίζω να διαφωνεί που κόπηκαν τα μαϊμού επιδόματα. Δεν είπα ότι αυτό αρκεί ή ότι δεν έχουν χειρότερα προβλήματα :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ciela

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ciela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Π.Γ.Δ.Μ. (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,758 μηνύματα.
οταν καποιος σου θετει το διλημμα αν θα εχεις την αλλη μερα να φας δεν τον ρωτας τι θα κανει για τη διαφθορα στα νοσοκομεια ή το προγραμμα του στην παιδεια.
δυστυχως ετσι μας καταντησαν.
αλλα και καποτε που υπηρχαν υποτίθεται τα περιθωρια, τι συμπερασματα βγηκαν για την ωριμοτητα του ελληνικού λαου;...

τωρα οσον αφορα στην αναπτυξη ας πουμε... ε ενταξει σε μια προεκλογκή περίοδο μην περιμενετε κ συγκεκριμενα πραγματα.. ψηφαλακια πανε να παρουν και να περιχαρακωσουν τους οπαδους τους...
κιολας ομως μεσα σε αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας πώς ο άλλος να κανει μακροπρόθεσμα σχεδια για την αναπτυξη, την αγροτια κλπ? αφου καθε φορα που πανε να παρουν μια δοση το κανουν θριλερ. τι περιμενουμε, να εχουν μακρόπνοο σχεδιο;
μ αυτη την τρομοκρατια κατεβαζουν κ τα στανταρ αυτων που περιμενουμε.. (οχι οτι βλεπω να ειχαμε ποτε ως χωρα υψηλα στανταρ αλλα τεσπα)

τελος, υπαρχουν πολλά απλά πραγματα με τη λεγομενη ηλεκτρονική διακυβερνηση (λεξη τοσο χρησιμη που ομως εχει -την εχουν- καταντησει αηδια) που θα μπορούσαν να γίνουν σχεδον ανεξοδα και να βελτιωσουν διαφορα πραγματα στην καθημερινοτητα του πολιτη, αλλα και στα διοικητικα-οικονομικα του κρατους.
παραδειγμα οι μαιμου συνταξεις.
ξερετε ποση γραφειοκρατια χρειαζεται για να δηλωσεις οτι ο συγγενης σου πεθανε κ να σταματησεις τη συνταξη;
σε αλλες χωρες (πχ σουηδια) αυτα γινονται αυτοματα στο νοσοκομειο κιολας.
εδω, ειδικα αμα ολη τη δουλεια πρεπει να την κανει η γριουλα που εμεινε πισω, τι περιμενετε; λεει κ ο αλλος ουστ, φερ τα λεφτα εδω.

τι να πεις, νομιζω οτι δεν τους ενδιαφερει κιολας να κανουν τα πραγματα καλυτερα, παρα μονο να προωθησουν 5 αλλα πραγματα που τους καινε και δεν εχουν να κανουν καθολου με την ευημερια του ελληνικου λαου.


και ενώ άλλοι μιλούν για σεξουαλικές φαντασιώσεις.... :sick:
πενσιερο μη σε παραξενευει καθολου αυτο. ειναι η κατεξοχην ιδανικη - και ιστορικα δες το, παντα ετσι συνεβαινε εν καιρω κρισης - περίοδος για αυτα τα θεματα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

IL PENSIERO

Δραστήριο μέλος

Η IL PENSIERO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 512 μηνύματα.
πενσιερο μη σε παραξενευει καθολου αυτο. ειναι η κατεξοχην ιδανικη - και ιστορικα δες το, παντα ετσι συνεβαινε εν καιρω κρισης - περίοδος για αυτα τα θεματα..


Κι εγώ που νόμιζα βρε ciela πως όταν ο άλλος δεν έχει να φάει, δεν λειτουργεί ούτε σε αυτό το κομμάτι...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rakels

Δραστήριο μέλος

Η Ράκελ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 720 μηνύματα.
Σε κάποιον το έλεγα δε θυμάμαι.. Ποιος δημοσιογράφος ρώτησε ποτέ τα σχέδια των κομμάτων για την Παιδεία και το Εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας; Τι νομίζουν πως είναι, το κερασάκι στην τούρτα;

Δες εδώ: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JVspfVa7lQ4
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DreamsRevenge

Περιβόητο μέλος

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,757 μηνύματα.
Πιάνομαι από την ανάρτηση της ciela λίγο πιο κάτω, εκεί που μιλάει για τη γραφειοκρατία...και σκέφτομαι ότι άφησα έξω από τον προβληματισμό μου ένα κεφάλαιο: τη δημόσια διοίκηση. Ίσως γιατί δεν υπάρχει ελπίδα?

Το ελληνικό δημόσιο έχει γίνει κάτι σαν αστικός μύθος για το αριθμό των υπαλλήλων του, την παραγωγικότητα τους, τη γραφειοκρατία, την ακαμψία, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά.
Προσωπικά έχω δει υπαλλήλους να πνίγονται κυριολεκτικά στη δουλειά με 10 πολίτες πάνω από το κεφάλι τους και να προσπαθούν να βγάλουν άκρη για όλους, όπως έχω δει υπαλλήλους να τα μπήγουν και να μην εξυπηρετούν επειδή κάποιος τους πήρε το κομπιουτεράκι που μόνο με αυτό βολεύονται και δεν έφτασε ακόμα ο φραπέ(ς8))

Άρα δεν φταίνε μόνο αυτοί, αλλά και κάτι άλλο...

Κατ' άλλους και σύμφωνα με νούμερα που παρουσιάστηκαν, στην Ελλάδα δεν έχουμε και τόσο διογκωμένο δημόσιο τομέα έναντι των άλλων χωρών, άρα το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός.

Όταν λοιπόν ένα από τα βασικά ζητούμενα της δανειακής σύμβασης είναι άμεσες απολύσεις προσωπικού από το δημόσιο με ταυτόχρονη αξιολόγηση και του τελευταίου υπαλλήλου, δεν θα περίμενε κανείς περισσότερο σαφείς θέσεις που αφορούν στο κάτω κάτω και το δικό του επαγγελματικό μέλλον? (για τους δημοσίους υπαλλήλους μιλάω)
Είμαστε τόσο "άσε και βλέπουμε" λαός που προτιμάμε το θολό και ασαφές με την ελπίδα να βρούμε τον τρόπο να ξεγλιστρήσουμε μετά?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akritas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 231 μηνύματα.
Μέχρι τις νέες εκλογές (θ’ακολουθήσουν και άλλες), θα βομβαρδιστούμε αυτές τις μέρες με γνωστά ή άγνωστα διλλήματα. Ενδεικτικά αναφέρω:

• Κομμουνισμός ή Δημοκρατία
• Ευρώ ή Δραχμή
• Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο
• Μέτρα ή όχι μέτρα
• Ευρώπη ή Ζιμπάμπουε

Ποιο είναι όμως το πραγματικό δίλλημα το οποίο αποφεύγουν και οι δύο πλευρές να θέτουν επί τάπητος στο τραπέζι;

Στο εάν επιτέλους τιθασεύσουν την Γραφειοκρατία και καταπολεμήσουν την Διαφθορά, οι οποίες είναι οι κύριες αιτίες μειωμένων εισόδων τα τελευταία 10 χρόνια.

Η Ελληνική οικονομία είχε και έχει μεγάλο πρόβλημα ΕΣΟΔΩΝ, οι οποίες σε συνδυασμό των παραπάνω αλλά και των υφεσιακών μέτρων του μνημονίου, είχαν ως αποτέλεσμα δεδομένου ότι

• οι εισφορές από τους φόρους πέφτουν μαζί με το εισόδημα.
• αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες , όπως τα επιδόματα ανεργίας, που αυξάνονται αυτομάτως όταν η οικονομία συρρικνώνεται.

Αυτό καθιστά τον δημοσιονομικό στόχο αδύνατο να επιτευχθεί. Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο όλες οι πλευρές αποφεύγουν να απαντήσουν.
Ο μεταπολιτευτισμός (δικομματισμός και αριστερά) θεσμοποίησε τον Φαυλοκρατισμό και την Διαφθορά. Είναι αυτός που μας ισοπέδωσε πάση έννοια αξιοκρατίας στους Ελληνικούς Δημόσιους Θεσμούς. Είναι αυτός που βίασε την έννοια του κοινωνικοδίκαιου κράτους και το μετέτρεψε σε φαυλοκρατικό και λαθροπολυπολιτισμικό.

Θεμέλιο της πολιτικής είναι ορισμός του φίλου και του εχθρού - του συμμάχου και του αντίπαλου. Τα καρτέλ ξεχάστηκαν παντελώς. Οι φοροφυγάδες αναφέρονται σποραδικά για εντυπωσιασμό. Η λέξη λαμογιά δεν έχει πέσει στο τραπέζι. Η φοροκλοπή και η παραοικονομία αναφέρονται σπανίως στα πολιτικά ρεπορτάζ. Κουβέντα για εκείνους που καταλαμβάνουν τον τομέα της ενέργειας, των στοιχημάτων, της παρανομίας. Η καταπολέμηση των κερδών των σουπερμάρκετ έχει παντελώς ξεχαστεί και οι κυβερνώντες το θυμούνται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Ναι! μέσα στην κρίση οι περισσότερες αλυσίδες πολυκαταστημάτων αυξάνουν τα έσοδα, τον τζίρο και τα κέρδη τους.
Κανείς δεν λέει και δεν εξηγεί πώς γίνεται στην Ελλάδα να μειώνονται οι αποδοχές των μισθωτών, αλλά να αυξάνονται οι τιμές στα είδη κατανάλωσης πέραν αύξησης του ΦΠΑ (παρά την πτώση, δηλαδή, της λαϊκής κατανάλωσης). Αυτό, βέβαια, συμβαίνει, διότι τα καρτέλ ζουν και βασιλεύουν στην ελληνική οικονομία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 680 μηνύματα.
Το σκληρό πρόσωπο της πραγματικότητας, που επιμελώς αποκρύφθηκε από τους πολίτες κατά την προεκλογική περίοδο, θα αποκαλυφθεί μετά τις κάλπες της επόμενης Κυριακής, με την κυβέρνηση που θα προκύψει να βρίσκεται αντιμέτωπη με εννέα καυτά προβλήματα της οικονομίας.

Παρά το ειδυλλιακό τοπίο που έχει καλλιεργηθεί με τις παροχές και τις υποσχέσεις των κομμάτων, η πραγματική οικονομία βαδίζει ολοσχερώς προς την κατάρρευση, καθώς η χώρα δυσκολεύεται να ικανοποιήσει πλέον στοιχειώδεις λειτουργίες της.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι Ελληνες επιχειρηματίες πρέπει να πληρώσουν προκαταβολικά ποσό άνω των 20 δισ. ευρώ σε ρευστό, προκειμένου να προχωρήσουν σε εισαγωγές, από τη στιγμή που διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης εξαγωγικών προϊόντων αποφάσισαν να μην ασφαλίζουν πλέον τις εισαγωγές προς τη χώρα μας. Γεγονός που, βεβαίως, σημαίνει ότι βλέπουν την Ελλάδα ως υπό προθεσμία χώρα της ευρωζώνης.

Τα «αγκάθια»

Το πρόβλημα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εάν οι εγχώριες τράπεζες παρείχαν τις απαιτούμενες διευκολύνσεις στις εισαγωγικές εταιρείες, κάτι που στην παρούσα φάση δεν προβλέπεται να γίνει, αφού τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας έχουν ξεμείνει από ρευστό. Την ίδια στιγμή, παρατηρούνται σοβαρότατα προβλήματα και καταγράφονται δεκάδες «τρύπες», που δύσκολα κλείνουν, ακόμη και αν πέσουν μαζεμένες δυο - τρεις δόσεις από την τρόικα.

• Το κράτος έχει στερέψει από ρευστό και τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου υπολογίζονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ, φθάνοντας μετά βίας για να καλυφθούν μισθοί και συντάξεις μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Οι έκτακτες ανάγκες θα καλυφθούν από τον εσωτερικό δανεισμό με την έκδοση εντόκων γραμματίων.

• Τα δημόσια έσοδα είναι χαμηλότερα κατά 1 δισ. ευρώ από τα προβλεπόμενα, λόγω της αδυναμίας -πραγματικής ή μη- των πολιτών να πληρώσουν τους φόρους τους.

• Το κράτος έχει σταματήσει προ πολλού να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες (επιστροφές φόρων) και τις επιχειρήσεις (ΦΠΑ), καθώς και τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα να λείπουν από την αγορά περίπου 10 δισ. ευρώ.

• Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ζητούνται 1,403 δισ. ευρώ για να πληρωθούν κανονικά έως το τέλος του 2012 οι συντάξεις! Η κατάσταση στο ΙΚΑ, όπως και στα άλλα ταμεία, είναι δραματική, δεδομένου ότι έχουν μειωθεί οι εισφορές, ενώ από τις αρχές φθινοπώρου ενδέχεται να κλείσουν αρκετά νοσοκομεία. Ήδη, τα ασφαλιστικά ταμία έχουν απορροφήσει το 65% της ετήσιας επιχορήγησης.

• Η ΔΕΗ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Κινδυνεύει με παύση σημαντικών λειτουργιών και είναι πολύ πιθανό να έχουμε - το αργότερο μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού- ενεργειακό πρόβλημα, με υπαρκτό και το ενδεχόμενο ενός μπλακ άουτ! Το ΔΝΤ, μάλιστα, αναγκάστηκε να κάνει «τα στραβά μάτια» στο ενδεχόμενο δανείου 300 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς την επιχείρηση, όμως και αυτό φέρεται να μην αρκεί, απλώς αναστέλλει την εμφάνιση των προβλημάτων για έναν μήνα!

• Μεγάλη εκτιμάται η μείωση στον τουρισμό. Ο Ιούνιος θεωρείται από τον επιχειρηματικό κλάδο «χαμένος μήνας», οι ελπίδες παραπέμπονται στο υπόλοιπο του καλοκαιριού, όμως οι κρατήσεις φέρονται να εμφανίζουν μείωση κατά 1,8 εκατ. και τα έσοδα εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερα κατά 15%.

• Κορυφαίες εταιρείες, ακόμη και στον χώρο των τροφίμων, απειλούνται με λουκέτο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομία, αλλά και την απασχόληση. Ηδη, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η επίσημη ανεργία σκαρφάλωσε τον Απρίλιο στο 21,9%, από 21,2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο αριθμός των ανέργων σε όλη τη χώρα ξεπέρασε το 1.075.000.

• Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Απριλίου 2012 παρουσίασε μείωση 2,2%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2011. Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουάριος - Απρίλιος 2012, σε σύγκριση αυτός της αντίστοιχης περιόδου του 2011, παρουσίασε μείωση 6,3%, έναντι μείωσης 7% που σημειώθηκε στη σύγκριση του 2011 με το 2010.Πηγή real.gr

Σημείωση:
Το παρόν μήνυμα προήλθε από το συγχωνευμένο θέμα "Οι 9 «νάρκες» για την οικονομία" και τα μηνύματα 1 έως 10 από το θέμα
"[06/05/2012] Τι δεν συζητήσαμε..."
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top