Αρχική Δημοσίευση από kynofilos:
Ας μη ξεχνάμε ότι η θρησκεία μας αποκαλεί δούλους του θεού, στην ορθοδοξία όλους ίσους μεταξύ μας και μόνο έναντι του πατρός υπεύθυνους.
Στην δική μου αντίληψη ελεύθερος απόλυτα είναι μόνο ο παντοδύναμος που μάλιστα δεν έχει όμοιό του. Ελευθερία=Δύναμη
H ελευθερια μεταξυ των ομοιων για τον Θεο,ειναι ιδια για ολους μας,δεν υπαρχει κανεις καποιος πιο ευνοημενος ή οχι.Αυτο για μενα ειναι το πιο δικαιο.
Φυσικα ο Παντοδυναμος ειναι μοναδικος και χαιρομαι που ειμαι "δουλος" σε καποιον που μας εδινε ελευθερια για τις πραξεις μας και ειναι "προσωπικο" μας θεμα αν τον ασπαστουμε,δεν μας πιεσει κανεις για κατι τετοιο.
Αυτο για μενα ειναι ελευθερια,οσο μπορει να την κατανοησει ο ανθρωπινος νους μου.
Και πανω απο ολα ειμαι ευγνωμων για την ελευθερια που εχω σαν ατομο σε καθε βαθμο,καθως η ελευθερια μας σταματαει εκει που αρχιζουν τα δικαιωματα του αλλου.
Δεν νιωθω ουτε φυλακισμενος ουτε τιποτα,αντιθετως ειμαι ευγνωμων που γνωριζω την εννοια "ελευθερια",με αποτελεσμα να το συζητω σε δημοσια φορα.
Παντως δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να συγκρινουμε τους εαυτους μας με καποιους που πεθαναν για την ελευθερια,καθως εμεις την βρηκαμε ετοιμη απο προηγουμενους που χυσαν το αιμα τους για εμας.
Εγω ειμαι ευγνωμων για αυτους τους ανθρωπους,που με τον ηρωισμο τους ορισαν την εννοια "ελευθερια".
Για μενα αυτοι ησαν οι πιο ελευθεροι απο ολους